حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Sunday, 9 August , 2026 ساعت تعداد کل نوشته ها : 7555 تعداد نوشته های امروز : 9 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 177×
سونوگرافی دولتی در بستک و بندرلنگه
18 مرداد 1405 - 5:27
شناسه : 44107
بازدید 133
1
عدالت درمانی به غرب هرمزگان رسید دریانیوز// دسترسی آسان، ارزان و عادلانه به خدمات درمانی، همواره یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم هرمزگان بوده است؛ مطالبه‌ای که در سال‌های گذشته به‌ویژه در حوزه خدمات تشخیصی مانند سونوگرافی، به دلیل محدود بودن مراکز دولتی، مشکلات فراوانی را برای بیماران ایجادمی‌کرد.
ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
پ
پ

دریانیوز// دسترسی آسان، ارزان و عادلانه به خدمات درمانی، همواره یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم هرمزگان بوده است؛ مطالبه‌ای که در سال‌های گذشته به‌ویژه در حوزه خدمات تشخیصی مانند سونوگرافی، به دلیل محدود بودن مراکز دولتی، مشکلات فراوانی را برای بیماران ایجاد می‌کرد.
اکنون اما دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با توسعه سونوگرافی‌های سرپایی دولتی در نقاط مختلف استان، گام بلندی در مسیر تحقق عدالت درمانی برداشته است؛ اقدامی که از بندرعباس و میناب آغاز شد و این روزها با راه‌اندازی این خدمت در شهرستان‌های بستک و بندرلنگه، مردم غرب استان نیز از آن بهره‌مند شده‌اند.

دکتر آرش رحیمی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار دریا، این اقدام را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای حوزه درمان در یک سال اخیر دانست و گفت: «یکی از خلأهای جدی نظام سلامت هرمزگان، نبود سونوگرافی سرپایی دولتی بود؛ موضوعی که سال‌ها مردم استان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کردند.» وی با تأکید بر اینکه این مطالبه سال‌ها بر زمین مانده بود، افزود: «در تمام سال‌های فعالیت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، سونوگرافی سرپایی دولتی نداشتیم و این مسئله به یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های معاونت درمان و شخص رئیس دانشگاه، دکتر پژمان شاهرخی، در یک سال اخیر تبدیل شده بود.»رحیمی ادامه داد: «با پیگیری‌های شبانه‌روزی برای تأمین دستگاه‌های مورد نیاز، آماده‌سازی زیرساخت‌ها و همچنین ایجاد مشوق‌های لازم برای جذب پزشکان متخصص، امروز توانسته‌ایم این خدمت مهم را در چند نقطه استان راه‌اندازی کنیم و روند توسعه آن نیز ادامه خواهد داشت.»

وی با بیان اینکه توسعه خدمات تشخیصی، مقدمه‌ای برای ارتقای کیفیت درمان است، اظهار کرد: «هدف ما این است که مردم برای دریافت خدمات پایه تشخیصی مجبور به پرداخت هزینه‌های سنگین در مراکز خصوصی یا سفرهای طولانی بین شهری نباشند. کاهش پرداخت از جیب مردم، افزایش دسترسی و تحقق عدالت درمانی، سه هدف اصلی این برنامه است.»

سونوگرافی دولتی از شرق تا غرب هرمزگان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تشریح مراکز فعال سونوگرافی دولتی در استان گفت: «در حال حاضر خدمات سونوگرافی دولتی در بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) میناب، کلینیک هرمز مجتمع آموزشی درمانی پیامبر اعظم(ص)، کلینیک مشیر دوانی بندرعباس، بیمارستان شریعتی بندرعباس، بیمارستان بستک و بیمارستان بندرلنگه ارائه می‌شود.»وی افزود: «در بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) میناب این خدمات به صورت مستمر ارائه می‌شود. در بندرعباس نیز کلینیک هرمز در مجتمع پیامبر اعظم(ص) فعال است، کلینیک مشیر دوانی همه روزه در نوبت عصر پذیرای بیماران است و بیمارستان شریعتی نیز روزهای شنبه و دوشنبه در دو نوبت صبح و عصر خدمات سونوگرافی ارائه می‌دهد.»رحیمی با اشاره به توسعه این خدمات در غرب استان اظهار کرد: «خبر بسیار خوشحال‌کننده برای مردم بستک و بندرلنگه این است که اکنون بیمارستان بستک همه روزه در دو نوبت صبح و عصر و بیمارستان بندرلنگه نیز در دو نوبت صبح و عصر خدمات سونوگرافی دولتی ارائه می‌کنند؛ اقدامی که علاوه بر کاهش هزینه‌های درمان، از رفت‌وآمدهای پرهزینه بیماران به بندرعباس نیز جلوگیری خواهد کرد.»وی تأکید کرد: «این خدمت به‌ویژه برای مادران باردار، سالمندان، بیماران مزمن و افرادی که نیازمند پیگیری‌های مکرر تشخیصی هستند، اهمیت فراوانی دارد و رضایت مردم از دسترسی آسان‌تر به این خدمات، بزرگ‌ترین سرمایه نظام سلامت است.»

افتتاح نخستین بانک شیر مادر؛ هدیه‌ای برای زندگی نوزادان نارس
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در ادامه این گفت‌وگو به یکی دیگر از اقدامات مهم هفته گذشته اشاره کرد و گفت: «همزمان با هفته جهانی شیر مادر، نخستین بانک شیر مادر استان هرمزگان در بیمارستان شریعتی بندرعباس افتتاح شد؛ مرکزی که یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های سلامت نوزادان در استان به شمار می‌رود.» وی با بیان اینکه این مرکز با حمایت و پیگیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال راه‌اندازی شده است، افزود: «پیش از این خانواده‌های دارای نوزادان نارس و نیازمند برای دریافت شیر مادر پاستوریزه مجبور بودند به استان‌های دیگر مراجعه کنند، اما امروز این خدمت به صورت کاملاً رایگان و تحت نظارت علمی در داخل استان ارائه می‌شود.»رحیمی اظهار کرد: «بانک شیر مادر، شیر اهدایی مادران سالم را پس از انجام آزمایش‌های دقیق، فرآوری، پاستوریزه و کنترل کیفی، تنها با تجویز پزشک در اختیار نوزادان نارس، کم‌وزن و بدحال قرار می‌دهد. این فرآیند کاملاً علمی، ایمن و مطابق استانداردهای بهداشتی، اخلاقی و شرعی انجام می‌شود.» وی تأکید کرد: «شیر مادر بهترین و کامل‌ترین غذای نوزاد است و بانک شیر هرگز جایگزین شیر مادر خود نوزاد نیست؛ بلکه زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که مادر به دلایل پزشکی یا شرایط خاص، به صورت موقت امکان شیردهی نداشته باشد.»

دعوت از مادران برای مشارکت در یک کار بزرگ انسانی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مادران شیرده استان نیز درخواست کرد با این حرکت انسان‌دوستانه همراه شوند.وی گفت: «بانک شیر بدون مشارکت مادران ایثارگر معنا پیدا نمی‌کند. از همه مادران سالمی که شیر مازاد دارند دعوت می‌کنیم با مراجعه به بیمارستان شریعتی بندرعباس، پس از انجام مشاوره و آزمایش‌های لازم، شیر خود را اهدا کنند تا نوزادانی که در روزهای نخست زندگی برای ادامه حیات به این نعمت الهی نیاز دارند، از آن بهره‌مند شوند.» رحیمی افزود: «اهدای شیر مادر، اهدای زندگی است. شاید یک مادر هرگز نوزادی را که از شیر او تغذیه می‌کند نبیند، اما بی‌تردید در سلامت و آینده آن کودک سهمی ماندگار خواهد داشت.»وی همچنین بر ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده درباره بانک شیر مادر تأکید کرد و گفت: «ضروری است رسانه‌ها، فعالان حوزه سلامت و همه دستگاه‌های فرهنگی در معرفی این مرکز همکاری کنند تا مادران بیشتری با فواید و شیوه اهدای شیر آشنا شوند. هرچه مشارکت مادران بیشتر باشد، نوزادان بیشتری از این خدمت ارزشمند بهره‌مند خواهند شد.»

حرکت به سوی عدالت در سلامت
راه‌اندازی سونوگرافی‌های سرپایی دولتی در شرق، مرکز و غرب هرمزگان و افتتاح نخستین بانک شیر مادر استان، تنها افتتاح چند خدمت درمانی نیست؛ بلکه نشانه‌ای از تغییر رویکرد در نظام سلامت استان است؛ رویکردی که بر توزیع عادلانه امکانات، کاهش هزینه‌های درمان، توسعه خدمات تخصصی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر استوار شده است. اکنون مردم بستک، بندرلنگه، میناب و بندرعباس آسان‌تر از گذشته به خدمات تشخیصی دسترسی دارند و خانواده‌های دارای نوزادان نارس نیز دیگر برای تأمین شیر مادر استاندارد، ناچار به سفرهای پرهزینه خارج از استان نیستند. این اقدامات، اگر با استمرار توسعه خدمات و همراهی مردم، به‌ویژه مادران اهداکننده شیر، ادامه یابد، می‌تواند نقطه عطفی در ارتقای شاخص‌های سلامت هرمزگان و کاهش نابرابری‌های درمانی در استان باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.