حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۱۳ تیر , ۱۴۰۳ Wednesday, 3 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3244 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 14 تعداد دیدگاهها : 90×
  • تقویم شمسی

    تیر ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • طلاق غیابی چگونه است؟
    ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۹:۲۳
    شناسه : 17160
    بازدید 131
    3
    اگر زن و مرد نتوانند با یکدیگر سازش کنند، می توانند درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهند. دادگاه نیز بر اساس درخواست و توافق زوجین به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.
    ارسال توسط :
    پ
    پ

    دریانیوز//اگر زن و مرد نتوانند با یکدیگر سازش کنند، می توانند درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهند. دادگاه نیز بر اساس درخواست و توافق زوجین به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.

    اما همیشه این شرایط برای هر دو طرف مهیا نیست. گاهی ممکن است یکی از طرفین (مرد یا زن) تمایلی به جدایی نداشته باشد و این مسئله باعث مشکلاتی در روند پرونده طلاق شود.

    به خصوص در مواردی که یکی از زوجین حضور نداشته باشد، موضوع طلاق غیابی به میان می آید. اگر قصد طلاق دارید می توایند بهترین وکیل طلاق در کرج مراجعه کنید.

    اگر زن و مرد نتوانند با یکدیگر سازش کنند، می توانند درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهند. دادگاه نیز بر اساس درخواست و توافق زوجین به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.

    اما همیشه این شرایط برای هر دو طرف مهیا نیست. گاهی ممکن است یکی از طرفین (مرد یا زن) تمایلی به جدایی نداشته باشد و این مسئله باعث مشکلاتی در روند پرونده طلاق شود.

    به خصوص در مواردی که یکی از زوجین حضور نداشته باشد، موضوع طلاق غیابی به میان می آید. اگر قصد طلاق دارید می توایند بهترین وکیل طلاق در کرج مراجعه کنید.

    طلاق غیابی چیست؟

    طبق ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی، اگر ابلاغیه درخواست طلاق به یکی از زوجین نرسد یا فرد مذکور در جلسات دادرسی طلاق حاضر نشود، دادگاه حکم را به نفع فردی که درخواست طلاق را مطرح کرده، صادر می کند.

    پس از صدور حکم، طرف مقابل تنها ۲۰ روز فرصت دارد تا نسبت به حکم دادگاه درخواست تجدیدنظر یا فرجام خواهی کند. اگر این مهلت سپری شود و هیچ درخواستی برای فرجام خواهی ثبت نشود، فرد مقابل پس از این بازه زمانی نمی تواند نسبت به رای دادگاه اعتراض کند.

    شرایط برای طلاق غیابی در مورد مرد و زن متفاوت است. در ادامه شرایطی که برای جدایی هر یک از زوجین در این موارد وجود دارد را شرح داده ایم.

    طلاق غیابی از طرف مرد

    در ایران، حق طلاق با مرد است؛ بنابراین اگر مرد درخواست طلاق دهد، می تواند حتی در صورت عدم حضور زن در دادگاه از او طلاق بگیرد.

    قبل از صدور حکم دادگاه، لازم است وضعیت حقوق زن مشخص شود. در غیر این صورت، دادگاه تا زمانی که بدهی های مالی مرد به زن تعیین تکلیف نشود، پرونده طلاق را مختومه اعلام نمی کند.

    اما اگر مرد رفتار خشونت آمیز و ضرب و شتم داشته باشد و حاضر به طلاق زن نشود، زن می تواند درخواست طلاق غیابی را به دادگاه ارائه دهد.

     

    شرایط طلاق غیابی از طرف زن

    برای درخواست طلاق، لازم است که زوجه در دادگاه دلیل موجهی ارائه کند. چون حق طلاق در ایران با مرد است، زن نمی تواند به طور یک طرفه از مرد جدا شود. از جمله دلایلی که زن می تواند برای طلاق غیابی ارائه کند، می توان به عسر و حرج و مشقت بار بودن زندگی مشترک برای او اشاره کرد.

    همچنین در شرایطی که مرد به مدت چهار سال تمام غایب یا مفقودالاثر باشد و هیچ خبری از او نرسیده باشد، زن می تواند درخواست طلاق غیابی را به دادگاه ارائه کند و یک طرفه از مرد جدا شود.

    در مواقعی که مرد به حبس بیش از ۵ سال محکوم شده باشد یا اینکه از پرداخت نفقه به مدت بیش از ۶ ماه خودداری کرده باشد، زن می تواند درخواست طلاق را مطرح کند. دادگاه در این شرایط ابلاغیه ای برای زوج صادر می کند و اگر مرد در جلسه دادگاه حاضر نشود، طبق نظر قاضی دادگاه حکم طلاق غیابی برای زن صادر می شود.

    خیانت مرد به زن، ازدواج مجدد زوج، ابتلا زوج به بیماری صعب العلاج و برقرار بودن یکی از شروط ۱۲گانه عقد نیز می تواند به عنوان دلایل طلاق یک طرفه زن به دادگاه ارائه شود. اگر مرد این شرایط را قبول نداشته باشد و در جلسات دادگاه حاضر نشود، زن می تواند یک طرفه از همسرش جدا شود.

    مزایای داشتن وکیل

    برای تنظیم دادخواست طلاق غیابی، لازم است با قوانین و شرایط طلاق از طرف مرد یا زن آشنا باشید. وکلای حقوقی با آگاهی از قوانین این حوزه می توانند روند پیشرفت پرونده طلاق غیابی را تسریع کنند. به همین دلیل، حضور یک وکیل در پرونده های طلاق یک طرفه یا طلاق غیابی ضروری است.

    وکیل از ابتدای شروع پرونده همراه فرد خواهد بود و در تنظیم دادخواست طلاق و ثبت آن به او کمک خواهد کرد.

    اگر نیازی به ارائه دلیل برای طلاق باشد، وکیل با موکلش برای انتخاب دلیل مناسب و قابل قبول جهت صدور حکم طلاق غیابی همکاری می کند.
    شرایط طلاق غیابی از سوی زن
    بر اساس قانون، اصولاً اختیار طلاق در دست مردان است. به همین دلیل، زنان تنها در شرایطی می توانند از شوهر خود طلاق بگیرند که دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه کنند. طلاق غیابی نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ یعنی در صورتی امکان پذیر است که زن بتواند دلایل محکمه پسند و قانونی به دادگاه ارائه دهد.

    از جمله شرایط طلاق غیابی از سوی زن بر اساس قانون مدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    عسر و حرج: اگر زن در زندگی مشترک با عسر و حرج یا سختی غیرمتعارف مواجه شود، می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند. مصادیق عسر و حرج زن متنوع هستند، از جمله اعتیاد مرد، ترک زندگی خانوادگی، ضرب و شتم زن یا هر نوع سوء رفتار با زن و ابتلا به بیماری های صعب العلاج. در چنین شرایطی، اگر مرد در دادگاه حاضر نشود، دادگاه می تواند حکم طلاق غیابی زن را صادر کند.
    غیبت مرد: اگر مرد در طول مدت چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد، زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و در این صورت، دادگاه پس از طی مراحل قانونی (نشر آگهی)، حکم طلاق غیابی زن را صادر می کند.
    عدم پرداخت نفقه: اگر مرد در طول مدت شش ماه به همسر خود نفقه ای نپرداخته باشد، زن می تواند به دادگاه رجوع کرده و نفقه اش را مطالبه کند. اگر با وجود صدور حکم پرداخت نفقه، باز هم مرد به همسر خود نفقه ای ندهد یا از پرداخت نفقه ناتوان باشد، دادگاه می تواند به تقاضای زن حکم طلاق را صادر کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.