دریانیوز//در حالیکه در شعار مسئولان در حوزه های مختلف عنوان می کنند برای سرمایه گذار داخلی و خارجی و کارآفرین و… فرش قرمز پهن کرده و حمایت های لازم صورت می گیرد، اما در عمل مشاهده می شود که گهگاهی برخوردهای سلیقه ای، غیرکارشناسی و… باعث فرار سرمایه گذار و کارآفرین از استان شده است که در این سالها بارها به این موضوع پرداخته ایم.
حتی در مناطق روستایی هم سرمایه گذارانی هستند که حاضرند اقدام به طرح های سرمایه گذاری و اشتغالزایی و کارآفرینی کنند، اما متاسفانه آنقدر آنها را در بروکراسی اداری چند ساله غرق می کنند و بعد از صرف هزینه های زیاد برای طرح، اخذ استعلامات و…، به آنها گفته می شود که در فلان کارگروه طرح تان رای نیاورد و مورد موافقت قرار نگرفت.
در حالیکه منطقی این است که قبل از اخذ استعلامات و صرف هزینه و دو سه سال وقت گذاشتن جهت آماده کردن طرح و اخذ استعلامات و…، در آن کارگروه ها در مورد طرح ها بحث وتبادل نظر شده و گفته شود که این طرح قابلیت اجرا در صورت مثبت بودن پاسخ استعلامات دارد، یا خیر و نه اینکه بعد از اخذ استعلامات و موافقت تمام دستگاه های مرتبط و بلامانع خواندن اجرای طرح و صرف زمان طولانی، سپس آن طرح در یکی از کارگروه های استانداری مطرح شود و در آنجا مورد موافقت قرار نگیرد.
اینگونه برخوردها باعث شده است که رغبت چندانی برای سرمایه گذاری و اشتغالزایی و کارآفرینی و… وجود نداشته باشد و نتیجه اش هم افزایش مشاغل کاذب و قاچاق سوخت و… شده که فعالان این بخش جان خودشان و دیگران را به خطر می اندازند و کمتر روزی است که خبر تصادفات و واژگونی و سوختن این خودروها و جرح و فوت تعدادی از هموطنان و هم استانی ها را نشنویم و نبینیم.
متاسفانه هرمزگان علی رغم قرار گرفتن در رده های نخست درآمدزایی در کشور، از آن طرف در فقر فلاکت و بیکاری نیز رتبه نخست را دارد که قابل تامل است. درصورتیکه انتظار منطقی این است که زمینه اشتغال بومیان در استان فراهم شود و از کارآفرینان و سرمایه گذاران استقبال و حمایت واقعی شود و بروکراسی اداری را کاهش داده و بافوریت با طرح های اشتغالزا موافقت شود.
در روستای چاه خرگ بخش شمیل شهرستان بندرعباس چندین نفر از اهالی از چند سال قبل اقدام به اخذ مجوز در حوزه های مختلف از جمله طرح های بازیافت و تولید محصولات بتنی آماده و… کرده اند تا بتوانند اشتغالزایی نموده و اقدامات مناسبی برای حفاظت از محیط زیست انجام دهند و بعد از چند سال که استعلامات را اخذ کرده اند، اما همچنان با اجرای طرح شان موافقت نشده و آنها نتوانسته اند علی رغم صرف زمان و هزینه های زیاد، وارد فاز اجرا شوند.
انتظار می رود متولیان مربوطه از کارآفرینان و سرمایه گذاران نگاه مهربانانه تری داشته باشند تا اینکه جوانان مشاغل پایداری را داشته باشند واز رفتن به سمت مشاغل کاذب و قاچاق و… خودداری کنند و در سال مهار تورم و رشد تولید، گام های اساسی در این حوزه برداشته شود و شهرها و روستاهای مان نیز آبادتر شوند .
ثبت دیدگاه