یادداشت- دریانیوز// زمانیکه می شنویم دو سوم شهر بندرعباس را بافت فرسوده و حاشیه ای تشکیل داده است و از آن طرف کمبود و گرانی مسکن در استان باعث شده است بسیاری از مردم از خانه دار شدن ناامید شوند؛ این موضوعات نشان می دهد که بایستی تدبیری اساسی در این بخش صورت گیرد. متاسفانه علی رغم گذشت ۷ماه از آغاز ثبت نام متقاضیان مسکن در طرح جهش تولید مسکن در کشور، اما بندرعباسی ها همچنان در انتظار ثبت نام هستند و انتظار می رود این موضوع و احداث مسکن را که نماینده ولی فقیه در استان نیز بر آن تاکید داشتند،
سروسامان یابد تا مردم هم به خانه دارشدن امیدوار شوند. موضوع احیای بافت فرسوده و صدور سند املاک در این مناطق و همچنین بازگشایی معابر نیز همواره مورد بی توجهی قرار گرفته است و به همین دلیل وضعیت کوچه های تنگ وتاریک محلات و خانه های قدیمی و فرسوده باعث شده است از یک طرف کوچه ها به پاتوق معتادان، مواد ومشروب فروشان، اراذل و اوباش و سارقان تبدیل شود واز طرفی دیگر بیم آن می رود که خانه های فرسوده بر سر ساکنان تخریب شود و فرسوده نشینان مدفون شده که موضوع بافت فرسوده و تامین مسکن مناسب همواره دغدغه امام جمعه محترم بندرعباس هم بوده است که بایستی مورد توجه متولیان مربوطه، دولت و شهرداری ها وشوراها قرار گیرد. نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به چالشهای بافت فرسوده،تاکید کرد: حل مسائل حقوقی ساماندهی بافت فرسوده بندرعباس پیگیریشود.حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده در دیدار با مدیرکل جدید راه و شهرسازی، با اشاره به وجود خط لوله گاز در ۱۵۰ هکتار از اراضی شهر بندرعباس، اظهار کرد: باید مکاتبات لازم با وزارت نفت و شرکت گاز استان هرمزگان برای جابجایی این خط انتقال انجام شود.وی چالشهای بین دستگاهی را یکی از دلنگرانیهای خود دانست و عنوان کرد: گاهی اوقات عدم هماهنگی بین دستگاهی باعث میشود که انجام امور مردم با چالش روبرو شود که امیدوارم برای همافزایی ظرفیتهای دستگاهی برنامهریزی لازم انجام شود. عبادیزاده با اشاره به لزوم تلفیق مدرنیته و سنت در حوزه ساختمان، خاطرنشان کرد: با این عمل میتوان، هم فرهنگهای سنتی را به نسلهای آینده انتقال داد و هم از مدرنیته برای ایجاد ساختمان استفاده کرد که باید در دستور کار سازمان نظام مهندسی باشد. یعنی طراحی و احداث ساختمانها باید دارای پیوست فرهنگی باشند.
وی بخش مسکن را پیشران و مادر دانست و بیان کرد: توسعه بخش مسکن، دیگر بخشهای زیرساختی و اقتصادی را برای تحقق توسعه پایدار سوق خواهد داد که نباید از آن غافل شد.نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، حوزههای راه و سدهای آبخیزداری را ۲ موضوع بسیار مهم در بشاگرد دانست و تشریح کرد: بشاگرد شهری پرباران اما تشنه است؛ چراکه آبهای باران به دریا میریزد که میتوان با احداث سدهای آبخیزداری بخشی از اقتصاد مردم محلی را متحول کرد. عبادیزاده، با بیان این نکته که برای محرومیت زدایی در بشاگرد، نباید به توزیع بستههای معیشتی اکتفا کرد، اظهار داشت: اگر بن بست بشاگرد در حوزه راه رفع شود و به استانهای کرمان، سیستان و دریا ارتباط داشته باشد، بشاگرد میتواند از فقر و محرومیت رهایی پیدا کند. وی بافتهای فرسوده را یکی از چالشهای اصلی بندرعباس دانست و عنوان کرد: اقدامات لازم برای حل مسائل و مشکلات حقوقی برای ساماندهی بافتهای فرسوده انجام شود و در این راه میتوان از الگوهای موفق سایر شهرها مانند مشهد بهره برداری کرد.
ثبت دیدگاه