یادداشت// آنطور که سخنگوي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان در مصاحبه با برنامه آهنگ تندرستي صداوسيما اعلام کرد در روزهاي اخير ميزان ابتلا به کرونا و بيماران سرپايي در مراکز درماني در حال افزايش است که يکي از دلايل آن ساده و عادي انگاري در ابتلاي به اين بيماري است.دکتر نوروزيان درخصوص افزايش ميزان بيماري با توجه به بازگشايي مدارس نيز هشدار داد وبر خودمراقبتيدانش آموزان و رعايت دستورالعمل ها در مدارس تاکيد و اظهار داشت: دانش آموزان بيمار که علامت يا بيماري زمينه اي دارند، به مدرسه نروند و بصورت مجازي با برنامه شاد آموزش ببينند و همچنين کلاس ها بايستي خلوت باشندوتهويه مناسب داشته و بايستي تعداد دانش آموزان در کلاس ها کمتر شوند و کلاس ها با استفاده ازظرفيت هاي مختلف خلوت تر شده و از طرفي ديگر دانش آموزان تزريق واکسن داشته باشد.وي اظهار داشت که همچنان در بحران کرونا قرار داريم و نگراني داريم که پيک جديدي آغاز شود و متاسفانه موارد مثبت کرونايي مراجعين وبيماران سرپايي رو به افزايش است در روزهاي اخير. اين اظهارات نشان مي دهد که اگر شرايط فعلي ادامه يابد و اين بيماري همچنان عادي شمرده شود، در روزهاي آينده پيک جديدي از بيماري آغاز خواهد شد وخانواده هاي زيادي با اين بيماري مواجه خواهند شد.
بي تدبيري که در اين بخش صورت گرفت اين بود که ستاد ملي کرونا اعلام کرد که مدارس از ۱۴فروردين بازگشايي شوند که از يک طرف بسياري از مدارس در تعطيلات نوروزي در اختيار ميهمانان نوروزي در کشور قرار داشتند واز طرفي ديگر برخي دانش آموزان بيمار ويا ناقل بيماري بوده و با اين مصوبه هم بايستي در کلاس ها حضور مي يافتند که خطرناک است. اين وضعيت باعث افزايش عادي انگاري شرايط کرونايي در کشور شده است و مردم و مسئولان تصور مي کنند که شرايط کرونايي عادي شده که منجر به بازگشايي مدارس شده است. از طرفي در حاليکه ميزان بيماران سرپايي کرونايي نيز افزايش يافته است، تداوم بازگشايي مدارس باعث شروع پيک جديدي از بيماري کرونا خواهد شد و کلاس هاي شلوغ که دانش آموزان بدون فاصله و درنظرگرفتن فاصله يک ونيم متري از هرطرف در کنار همديگر مي نشينند، باعث مي شود ميزان ابتلا به اين بيماري ويروسي افزايش يابد.
اين شرايط باعث افزايش بيماران و قرنطينه خانگي شان ويا بستري و حتي مرگو مير شده و بايستي شرايطي در جامعه ايجاد شود تا از عادي انگاري کرونا توسط مردم ومسئولان جلوگيري شود. تداوم شرايط فعلي بطور حتم، افزايش فشار بر کادر بهداشت ودرمان را به همراه خواهد داشت و اين پرسنل خسته حوزه سلامت، بايستي پيک جديدي از بيماري رانيز متحمل شوند. والدين دانش آموزاني که سلامتي فرزندان شان برايشان مهم است، در برابر دوگانگي سلامت و آموزشفرزندان شان قرار دارند و ضرورت دارد که ستاد ملي کرونا اختياراتي را به ستادهاي استاني و شهرستاني دهند تا درخصوص بازگشايي مدارس و حتي صنوف و… تصميم بگيرند و شرايط اقليمي و… هم در مصوبات درنظر گرفته شود تا منجر به افزايش اين بيماري منحوس بدليل
عادي انگاري کرونا نشود.
ثبت دیدگاه