حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 25 July , 2026 ساعت تعداد کل نوشته ها : 7469 تعداد نوشته های امروز : 11 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 176×
هرمزگان در اولویت حمایت‌های بهداشتی و درمانی
03 مرداد 1405 - 5:26
شناسه : 43742
بازدید 143
1
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در بندرعباس تاکیدکرد دریانیوز// رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در سفر به بندرعباس، با تأکید بر ضرورت حمایت جدی از حوزه سلامت استان هرمزگان گفت: مجلس و دولت باید برای رفع مشکلات و کمبودهای درمانی این استان با نگاه ویژه وارد عمل شوند، چرا که هرمزگان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی، اقلیمی و جمعیتی، نیازمند توجهی فراتر از روال معمول است.
ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
پ
پ

دریانیوز// رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در سفر به بندرعباس، با تأکید بر ضرورت حمایت جدی از حوزه سلامت استان هرمزگان گفت: مجلس و دولت باید برای رفع مشکلات و کمبودهای درمانی این استان با نگاه ویژه وارد عمل شوند، چرا که هرمزگان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی، اقلیمی و جمعیتی، نیازمند توجهی فراتر از روال معمول است. دکتر حسینعلی شهریاری در جمع خبرنگاران، با اشاره به مأموریت نظارتی هیئت اعزامی کمیسیون بهداشت به هرمزگان اظهار داشت: این سفر به توصیه و دستور دکتر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، انجام شده تا اعضای کمیسیون از نزدیک در جریان مسائل و چالش‌های حوزه بهداشت و درمان استان قرار گیرند و گزارش دقیق و مستندی برای ارائه به مجلس و رئیس‌جمهور تهیه کنند.

وی با قدردانی از تلاش‌های مدیریت استان و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: از جناب آقای دکتر آشوری، استاندار محترم هرمزگان و همچنین دکتر شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و همکاران پرتلاش ایشان صمیمانه تشکر می‌کنم. در شرایط سخت کنونی، این عزیزان حتی یک لحظه از خدمت به مردم عقب‌نشینی نکرده‌اند و پای کار بوده‌اند. خوشبختانه تا این لحظه هیچ گزارش منفی از هرمزگان به ما در تهران نرسیده بود، اما تصمیم گرفتیم خودمان از نزدیک در میدان حاضر شویم و واقعیت‌ها را ببینیم.شهریاری با بیان اینکه حضور هیئت کمیسیون بهداشت صرفاً یک بازدید تشریفاتی نیست، تصریح کرد: ما آمده‌ایم تا حرف مردم را بشنویم، مشکلات را مستند کنیم و در قالب یک گزارش جامع به مسئولان کشور ارائه دهیم. هدف اصلی این سفر، کمک به رفع موانع و تسهیل در ارائه خدمات به مردم است، نه صرفاً ثبت یک بازدید اداری.

وی تأکید کرد: مردم استان هرمزگان در صحنه‌های مختلف پای نظام و انقلاب ایستاده‌اند و ما وظیفه داریم در برابر این وفاداری، خدمت صادقانه و مؤثر ارائه کنیم.رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به ترکیب هیئت اعزامی گفت: این گروه با حضور بنده، سخنگوی کمیسیون، مسئولان کمیته‌های تخصصی کمیسیون، نایب‌رئیس کمیسیون به بندرعباس آمده است. همچنین خانم دکتر چنگیز معاون آموزشی وزارت علوم نیز در این نشست‌ها حضور داشتند و پیش از این جلسه، یک نشست وبیناری نیز با وزیر بهداشت و معاونان ایشان برگزار شد که در آن بخشی از مسائل استان مطرح شد.وی افزود: در دو روز حضورمان در هرمزگان نیز در میدان و در میان مردم خواهیم بود و هر نقطه‌ای را که ریاست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضرورت بداند، بازدید خواهیم کرد. ما تعیین تکلیف نمی‌کنیم که کجا برویم یا نرویم؛ اولویت با تشخیص دانشگاه و نیازهای واقعی مردم است.

هرجا که لازم باشد، حضور پیدا می‌کنیم تا مسائل را از نزدیک ببینیم و بشنویم.شهریاری در ادامه به موضوع بیمارستان‌های در حال ساخت استان اشاره کرد و گفت: برخی از پروژه‌های بیمارستانی هرمزگان بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و طبیعی است که مجلس برای تکمیل این طرح‌ها باید کمک کند. در قانون نیز تصریح شده است که پروژه‌هایی که بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، باید در اولویت تأمین بودجه قرار گیرند تا هرچه زودتر به بهره‌برداری برسند. دیگر نمی‌شود بیمارستانی را ۱۰ یا ۲۰ درصد پیش برد و سپس سال‌ها در انتظار تکمیل آن ماند. این نگاه باید در بودجه سال آینده نیز به‌صورت جدی لحاظ شود.وی ادامه داد: استان هرمزگان از نظر جغرافیایی، وسعت، پراکندگی جمعیت، جزایر متعدد و شرایط خاص آب‌وهوایی، نیازمند توجه مضاعف است. عدالت به معنای مساوات نیست. نمی‌شود همه استان‌ها را با یک نگاه و یک مقیاس دید. هرمزگان به سبب شرایط ویژه‌ای که دارد، باید سهم بیشتری از منابع، تجهیزات، امکانات و اعتبارات دریافت کند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین بر ضرورت تأمین دارو و تجهیزات پزشکی برای هرمزگان تأکید کرد و گفت: در جلسه وبیناری با وزیر بهداشت، بخشی از مشکلات در حوزه دارو و تجهیزات مطرح شد و ما قطعاً این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. از دانشگاه علوم پزشکی نیز خواسته‌ایم فهرست دقیق نیازهای دارویی و تجهیزاتی استان را در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارسال کند تا از طریق معاونت غذا و دارو و سایر مسیرهای اجرایی، برای تأمین فوری آن‌ها اقدام شود.شهریاری در بخش دیگری از سخنانش به موضوع جبران خدمات کادر درمان در مناطق خاص و تحت فشار اشاره کرد و گفت: درباره پرداخت‌های جبرانی به کادر درمان نیز با معاونت منابع انسانی وزارت بهداشت رایزنی کرده‌ایم و امیدواریم منابع مالی لازم برای هرمزگان و دیگر استان‌های مشابه تأمین شود. نیروی انسانی درمانی در این استان‌ها با فشارهای مضاعف کار می‌کنند و باید قدردان زحمات آنان بود.

وی با اشاره به وضعیت دشوار خدمت‌رسانی در مناطق جنوبی کشور افزود: مردم ایران، چه در شمال، چه در جنوب، چه در شرق و چه در غرب، همه یک ملت هستند و هر وجب از این خاک متعلق به همه مردم ایران است. هرمزگان فقط مسئله یک استان نیست؛ مسئله ملی است. وظیفه ماست که در هر نقطه از کشور، از سلامت مردم و زیرساخت‌های درمانی حمایت کنیم.رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان با تأکید بر اینکه گزارش نهایی این سفر به مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس و رئیس‌جمهور ارائه خواهد شد، خاطرنشان کرد: آنچه امروز در هرمزگان می‌بینیم، باید به تصمیم و اقدام منجر شود. ما آمده‌ایم تا از نزدیک مشکلات را ببینیم، مستند کنیم و برای حل آن‌ها پیگیری جدی انجام دهیم. امیدواریم با همکاری دولت، مجلس، استانداری و دانشگاه علوم پزشکی، گام‌های مؤثری برای ارتقای حوزه سلامت استان برداشته شود.

هرمزگان برای جبران عقب‌ماندگی‌های درمانی نیازمند نگاه ویژه و توزیع عادلانه منابع است استاندار هرمزگان در نشست با رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با قدردانی از حضور هیئت پارلمانی در بندرعباس، بر ضرورت حمایت جدی از حوزه سلامت استان تأکید کرد و گفت هرمزگان برای عبور از کمبودهای تاریخی در زیرساخت، نیروی انسانی، تجهیزات و دارو، به تصمیم‌های عملی و تخصیص‌های متناسب با شرایط خاص خود نیاز دارد.محمد آشوری در این نشست با بیان اینکه حضور اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در استان، برای مدیران و مردم هرمزگان یک پشتوانه و دلگرمی مهم است، اظهار داشت: از جناب آقای دکتر قالیباف، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی و جناب آقای دکتر شهریاری و اعضای محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تشکر می‌کنم که در این روزها در کنار هرمزگان هستند و برای بررسی و رفع مسائل و مشکلات بخش سلامت اهتمام جدی دارند. وی همچنین از حضور سرکار خانم دکتر چنگیز، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز قدردانی کرد و گفت در جلسه امروز، بحث‌های خوبی درباره چالش‌های اصلی حوزه سلامت استان مطرح شد. استاندار هرمزگان با اشاره به محورهای اصلی گفت‌وگوها، افزود: در این نشست، چالش‌های نیروی انسانی، تجهیزات، زیرساخت‌ها، تأمین دارو و ملزومات پزشکی مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهادهای ارزشمندی از سوی مسئولان و نمایندگان مجلس مطرح شد.

به گفته وی، مهم‌ترین نیاز امروز استان برای راه‌اندازی و بهره‌برداری از بیمارستان‌های در حال تکمیل، توسعه منابع انسانی است؛ موضوعی که به گفته وی با تدابیر وزیر بهداشت و تصمیم‌های اتخاذشده، می‌تواند در ماه‌های آینده بخشی از کمبودهای نظام سلامت هرمزگان را جبران کند.آشوری با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای افزایش ظرفیت درمانی استان تصریح کرد: ان‌شاءالله با تلاش‌های انجام‌شده، سال آینده حدود هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی هرمزگان افزوده خواهد شد. وی این روند را حاصل یک کار جمعی دانست و گفت: این دستاورد در یکپارچگی حاکمیت شکل می‌گیرد؛ بودجه‌ای که در مجلس تصویب می‌شود و اقداماتی که در بخش‌های اجرایی سامان پیدا می‌کند، در نهایت باید به نتیجه‌ای برسد که مردم مناطق کمتر برخوردار سریع‌تر به بهره‌مندی‌های لازم دست پیدا کنند.

استاندار هرمزگان در ادامه با تقدیر از مجموعه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، به‌ویژه دکتر شاهرخی ریاست دانشگاه و همکارانش، گفت: در دوره‌ای که کشور درگیر شرایط سخت و تهدیدهای مختلف بود، همکاران دانشگاه علوم پزشکی با پایمردی و ایستادگی، اجازه ندادند خدمات‌رسانی به مردم متوقف شود. به گفته وی، تلاش کادر سلامت هرمزگان سبب شده که در کنار حفظ آرامش عمومی، نیازهای اساسی مردم نیز تا حد ممکن پاسخ داده شود.آشوری با اشاره به وضعیت بیمارستان‌های در حال ساخت استان، از چهار پروژه مهم درمانی نام برد و گفت: بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره، بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بزرگ بندرعباس، بیمارستان ۱۶۰تختخوابی میناب و دانشکده بزرگ دندان‌پزشکی بندرعباس از جمله طرح‌هایی هستند که روند اجرایی آن‌ها به خوبی پیش می‌رود.

او افزود: بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس اکنون به پیشرفت فیزیکی ۹۴ درصدی رسیده و بیمارستان وابسته به نفت ستاره خلیج فارس نیز به پیشرفت ۹۵ درصدی نزدیک شده است. استاندار هرمزگان ابراز امیدواری کرد با تصمیم‌های گرفته‌شده و پشتیبانی مجلس، این پروژه‌ها هرچه زودتر به مرحله بهره‌برداری برسند.وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های اقتصادی استان برای کمک به نظام سلامت اشاره کرد و گفت: ما تلاش کرده‌ایم از ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی، از جمله مجموعه نفت بندرعباس و نفت ستاره خلیج فارس، برای ساخت بیمارستان‌ها و تأمین برخی نیازهای درمانی استفاده کنیم. به گفته آشوری، بخش‌هایی از بیمارستان‌های در حال ساخت با مشارکت مسئولیت اجتماعی صنایع پیش رفته‌اند و این مدل همکاری می‌تواند در پروژه‌های دیگر نیز تکرار شود.

وی همچنین از بهره‌گیری از سازوکار تهاتر مالی و ظرفیت‌های اقتصادی استان برای تأمین تجهیزات پزشکی خبر داد.آشوری با تأکید بر موقعیت راهبردی هرمزگان، از وسعت جغرافیایی، نوار ساحلی طولانی، تعدد جزایر و شرایط خاص اقلیمی استان به‌عنوان عواملی یاد کرد که ضرورت نگاه ویژه به این منطقه را دوچندان می‌کند. وی گفت: هرمزگان بیش از ۹۳۰ کیلومتر نوار ساحلی دارد و از نظر پراکندگی جمعیت، فاصله نقاط مختلف، دسترسی به خدمات درمانی و شرایط آب‌وهوایی، با بسیاری از استان‌های کشور تفاوت اساسی دارد. بنابراین نمی‌توان در تخصیص منابع، نسخه‌ای یکسان برای همه استان‌ها پیچید. عدالت به معنای مساوات نیست؛ عدالت یعنی متناسب با نیاز، امکانات و فشارهای موجود، سهم استان‌ها تعیین شود. استاندار هرمزگان در ادامه سخنان خود از آغاز «نهضت سلامت» در استان خبر داد و افزود: این نهضت با هدف تأمین تجهیزات پزشکی، ساخت بیمارستان‌ها، توسعه مراکز درمانی و رفع عقب‌ماندگی‌های تاریخی هرمزگان در حوزه سلامت آغاز شده است.

وی گفت در این مسیر، تلاش می‌شود هم از ظرفیت دولت و مجلس استفاده شود و هم از توان بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی استان. آشوری در پایان با اشاره به مطالبات دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، خواستار توجه ویژه دولت به تأمین اعتبارات مورد نیاز شد و گفت: مطالبات دانشگاه و حوزه سلامت استان قابل توجه است و باید در دستور کار ویژه قرار گیرد. وی تأکید کرد که هرمزگان با وجود همه فشارها و عقب‌ماندگی‌ها، مسیر پیشرفت را آغاز کرده و با همکاری مجلس، دولت، دانشگاه علوم پزشکی و مجموعه مدیران اجرایی، می‌تواند در آینده نزدیک به توازن بهتری در حوزه سلامت برسد.

آموزش و نیروی انسانی، ستون تاب‌آوری نظام سلامت هرمزگان است
دکتر طاهره چنگیز، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشست مشترک هیئت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با استاندار هرمزگان در بندرعباس، آموزش را رکن اصلی پایداری و تاب‌آوری نظام سلامت دانست و گفت: اگر قرار است حوزه سلامت در شرایط بحران، فشار و حتی جنگ بتواند روی پای خود بایستد، باید برای تربیت نیروی انسانی و استمرار آموزش، تصمیم‌های دقیق و فوری گرفت. وی با بیان اینکه آموزش در وزارت بهداشت مستقیماً به ارائه خدمت و تأمین سرمایه انسانی پیوند خورده است، افزود: برخلاف بسیاری از بخش‌های آموزش عالی، خروجی آموزش در این وزارتخانه بلافاصله در خط مقدم درمان و خدمت به مردم دیده می‌شود و هر وقفه‌ای در آن، در آینده هزینه‌های سنگینی به نظام سلامت تحمیل خواهد کرد.چنگیز با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای پاسخ به نیاز هرمزگان در حوزه نیروی انسانی اظهار داشت: با همراهی شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی و پیگیری‌های وزیر بهداشت، امکان جذب دانشجوی بومی تا سقف ۷۰ درصد برای رشته‌های پرستاری از مسیر کنکور و برای فوریت‌های پزشکی از مسیر سوابق تحصیلی فراهم شده است. به گفته او، این ظرفیت می‌تواند بخشی از کمبود مزمن نیرو در استان را جبران کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: هرمزگان از نظر نسبت صندلی‌های آموزش پرستاری و فوریت‌ها به جمعیت دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور، در وضعیت مطلوبی نیست و باید این نابرابری با برنامه‌ریزی اصلاح شود. وی همچنین از امکان پیگیری مجدد برای فعال‌سازی کاردانی پرستاری در صورت تداوم بحران سخن گفت و تصریح کرد: اگرچه این مسیر با ملاحظات خاصی روبه‌رو است، اما در شرایط نیاز، باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد.چنگیز یکی دیگر از راهکارهای فوری را طراحی طرح بورسیه برای دانشجویان بومی هرمزگان دانست؛ طرحی که به گفته او، می‌تواند دانشجویان مشغول تحصیل در استان‌های دیگر را با حمایت مالی جذب کند، به شرط آنکه پس از پایان تحصیل، متعهد به خدمت در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان شوند.

وی همچنین بر ضرورت ایجاد «جاذبه‌های ماندگاری» برای نیروهای درمانی تأکید کرد و گفت: تأمین مسکن، خانه‌های سازمانی و پانسیون‌های مناسب در کنار وام‌های بلندمدت می‌تواند نقش مهمی در ماندگاری پزشکان و فارغ‌التحصیلان در هرمزگان داشته باشد. وی خواستار مشارکت صنایع و بنگاه‌های اقتصادی، از جمله مجموعه‌های بزرگ استان، در این زمینه شد.چنگیز در پایان با قدردانی از استاندار هرمزگان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و اعضای کمیسیون بهداشت مجلس گفت: همه باید برای تقویت سلامت این استان راهبردی، دست به دست هم بدهند تا مردم هرمزگان از خدماتی در شأن خود برخوردار شوند.

هرمزگان در خط مقدم سلامت و مقاومت است
سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در نشست این کمیسیون با استاندار هرمزگان در بندرعباس، از وضعیت مطلوب ذخایر خون و دارو در استان خبر داد و در عین حال بر ضرورت رفع فوری کمبود برخی اقلام دارویی، تقویت زیرساخت‌های درمانی و تسریع در پرداخت مطالبات کادر سلامت تأکید کرد.وی با اشاره به گزارش‌های ارائه‌شده از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: خوشبختانه ذخایر خون استان در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و ذخایر دارویی نیز مناسب است، اما در تعدادی از اقلام دارویی کمبودهایی وجود دارد که باید با پیگیری فوری برطرف شود. به گفته او، در جلسه وبیناری کمیسیون، دکتر حسینعلی شهریاری از وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو تعهد گرفته‌اند که این کمبودها در هفته آینده جبران شود.اسحاقی افزود: تیم کارشناسی کمیسیون بهداشت و درمان به سرپرستی دکتر هاشمی طی ۷۲ ساعت آینده از داروخانه‌های استان بازدید خواهد کرد تا وضعیت ذخایر دارویی، نحوه عرضه دارو، تأمین تجهیزات مصرفی، ملزومات پزشکی و نیز توزیع شیرخشک را به‌صورت میدانی بررسی کند؛ چرا که دسترسی مردم به این اقلام، از اصلی‌ترین دغدغه‌های استان است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه به موضوع مطالبات کادر سلامت اشاره کرد و گفت: وزیر بهداشت به همراه معاون توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه مأموریت داده‌اند که نشستی با سازمان برنامه و بودجه برگزار شود تا درباره مطالبات کادر سلامت تصمیم‌گیری شود. وی تصریح کرد: اصرار کمیسیون این است که پرداخت مطالبات کادر سلامت، به‌ویژه در استان‌هایی که درگیر شرایط جنگی هستند، با اولویت دنبال شود.وی همچنین از برنامه‌ریزی برای حضور رئیس مجمع خیرین سلامت کشور در هرمزگان تا پایان ماه خبر داد و افزود: فعال شدن ظرفیت خیرین و اجرایی شدن بند «خ» ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه می‌تواند فرصت مهمی برای جبران کمبودهای حوزه سلامت باشد؛ به‌ویژه در استانی مانند هرمزگان که از ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی برخوردار است.

اسحاقی با اشاره به مطالبات دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، رقم این مطالبات را حدود ۴.۵ همت اعلام کرد و خواستار قرار گرفتن آن در دستور کار ویژه دولت شد. او همچنین از جمع‌بندی میزان خسارت‌های واردشده به استان و ارائه گزارشی مستند به رئیس مجلس خبر داد.وی در پایان با قدردانی از مردم هرمزگان گفت: مردم این استان این روزها با تمام وجود در برابر دشمن ایستاده‌اند و ما نیز خود را موظف می‌دانیم با همه توان، در کنار آنان باشیم و برای تأمین دارو، شیرخشک و نیازهای درمانی استان پیگیری مستمر داشته باشیم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.