دریانیوز// مسکن بخش قابلتوجهی از هزینههای اقتصادی خانوارها را به خود اختصاص داده است. این مسئله به بزرگترین دغدغه ذهنی و عامل نگرانی خانوادههای اجارهنشین و زوجهای جوان تبدیل شده است.
رشد بیرویه قیمت مسکن و اجاره، فشار سنگینی را بر مستأجران تحمیل کرده و آنها را با مشکلات جدی اقتصادی روبرو ساخته است تا جایی که بسیاری از خانوادهها دیگر توان تحمل این فشارها را ندارند و عملاً زیر بار سنگین هزینهها خم شدهاند.
در اوایل ثبتنام از متقاضیان واحدهای نهضت ملی که مهرماه ۱۴۰۰ در کشور شروع شد از متقاضیان بندرعباسی در خود شهر بندرعباس ثبت نام به عمل نیامد واعلام شد که متقاضیان می توانند در شهرک علوی که ۴۵ کیلومتر از مرکز استان دورتر بود ثبت نام کنند که پس از انتقادات و اعتراضات فراوان نسبت به این جانمایی، سرانجام پس از کش و قوس های زیاد در تیرماه سال ۱۴۰۱ از بندرعباسی ها نیز ثبت نام به عمل آمد.
ماهها از زمان ثبت نام متقاضیان واجد شرایط میگذشت و خبری از عملیات اجرایی برای ساخت مسکن نبود که سرانجام بعد از گذشت ۱۲ ماه در نیمه مرداد ماه ۱۴۰۲ عملیات اجرایی جهت آماده سازی و تسطیح ساخت ۱۵ هزار مسکن با حضور مسئولان وقت در شمال بلوار شهید رجایی روبه روبه ی پمپ بنزین نارگیل آغاز شد. عملیات آماده سازی و تسطیح این اراضی قرار بود از ۱۵ مرداد تا ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ به مدت ۶ ماه اتمام شود که تا نیمه دوم خرداد ماه سال ۱۴۰۳ طبق شواهد هنوز فقط بخشی از آن انجام شده بود.
دریغ از ساخت یک واحد در پروژه ۱۵ هزار واحدی
قرار بود این پروژه، بیش از ۱۶ میلیون متر مکعب عملیات خاکبرداری و خاکریزی در مدت شش ماه انجام گیرد و بعد از آن نزدیک به ۱۵ هزار واحد در قالب ۴۲۰ بلوک مسکونی در ۵ طبقه همراه با ۱۵۰ هزار متر مربع فضای آموزشی، اداری، تجاری، مذهبی فرهنگی و درمانی ساخته و مورد بهره برداری گیرد؛ اما متأسفانه تاکنون حتی یک واحد در پروژه موسوم به ۱۵ هزار واحدی هم ساخته نشده است.
گیر کار ما قرار داد وام مسکن است
سعید حاجبی معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی هرمزگان در اسفندماه سال گذشته در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرده بود که مشکلی برای آماده سازی زمین جهت ساخت مسکن نداریم و مشکل اصلی عدم تزریق وام نهضت ملی مسکن به پروژهها است و همین دلیل روند کار در پروژه ۱۵ هزار واحدی را بسیار کند کرده است.
وی گفته بود در سراسر استان ۲۵ هزار متقاضی مسکن ملی منتظر اختصاص وام مسکن هستند و متأسفانه بانکهای عامل همکاری خوبی ندارند و بیشترین همکاری را در زمینه بانک مسکن داشته و دارد.این مقام مسئول خاطر نشان ساخته بود اگر مبلغ وام مصوب به پروژهها از سوی بانکها تزریق شود، به سرعت کار ساخت آن بهخصوص در پروژه موسوم به ۱۵ هزار واحدی بندرعباس آغاز میشود و گیر کار ما در حال حاضر، عدم همکاری بانکها در دادن تسهیلات مسکن است.
با توجه به سخنان معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی هرمزگان در خصوص عدم تخصیص وام به ۲۵ هزار خانوارهرمزگانی هر چند مدت زمان این پروژه طول بکشد مردم بیشتر متضرر میشوند؛ زیرا هزینههای اجرایی ساخت پروژه بالاتر میرود و باید فکر اساسی به حال این پروژه که امید بندرعباسی ها به آن است اتخاد گردد. به دلیل کم کاری بانک های عامل ، پیشرفت پروژه ها با مشکل مواجه شدهاند.
این شرایط بر زندگی شهروندان و اهداف ملی مسکن دولت تأثیر منفی گذاشته است. هرمزگان، با بحران جدی در حوزه مسکن روبرو است، چشمانتظار سفر اردیبهشتماه رئیسجمهور است. در حالی که حدود ۲۵ هزار خانوار هرمزگانی به دلیل عدم تخصیص تسهیلات بانکی معطل ماندهاند، این سفر میتواند نقطه عطفی در حل این مشکل باشد.
تصمیمات کلیدی و راهگشا اتخاد شود
با توجه به سفر رئیسجمهور به هرمزگان، به عنوان اولین سفر استانی سال ۱۴۰۴، فرصتی بینظیر برای طرح این مشکلات و جلب توجه مسئولان به بحران مسکن است. انتظار میرود در این سفر، جلسات مهمی با مسئولان امر و مدیران بانک های عامل برگزار شود تا بستری برای اتخاذ تصمیمات کلیدی باشد.
شهروندان امیدوارند که در سفر دولت وفاق ملی به هرمزگان، آغازگر تحولی در حوزه مسکن باشد و تصمیمات مؤثری برای تحقق رؤیای خانهدار شدن خانوارهای هرمزگانی اتخاذ شود.باید منتظر ماند و دید در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت در اردیبهشتماه چاره اندیشی نسبت به این موضوع حیاتی مردم خواهد شد؟
ثبت دیدگاه