حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۱۴ اسفند , ۱۴۰۳ Tuesday, 4 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4450 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 131×
  • تقویم شمسی

    اسفند ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • سلیقه گرایی؛ حتی در پرداخت  اضافه کار پرستاران
    ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۸:۲۰
    شناسه : 25861
    بازدید 123
    0
    کمبود شدید پرستارو افزایش میل به مهاجرت؛ دریانیوز// به‌طور کلی،وضعیت پرستاران در کشور ما وضعیت چندان خوبی ندارد. کمبود پرستارها یکی از مشکلات اصلی سیستم بهداشت و درمان است. این کمبود باعث شده که پرستارها با فشار کاری زیادی مواجه شوند و به تبع آن کیفیت خدمات ارائه‌شده به بیماران نیز تحت تاثیر قرار گیرد.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// به‌طور کلی،وضعیت پرستاران در کشور ما وضعیت چندان خوبی ندارد. کمبود پرستارها یکی از مشکلات اصلی سیستم بهداشت و درمان است. این کمبود باعث شده که پرستارها با فشار کاری زیادی مواجه شوند و به تبع آن کیفیت خدمات ارائه‌شده به بیماران نیز تحت تاثیر قرار گیرد.

    یکی از عوامل مهم کمبود پرستارها، شرایط کاری سخت و نابرابر بودن میزان کار با حقوق دریافتی است. شیفت‌های سنگین و طولانی‌مدت، عدم پرداخت به‌موقع کارانه و اضافه‌کار و ناعدالتی‌ها در پرداخت‌ها از جمله مسائلی هستند که پرستارها با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. این مسائل باعث کاهش انگیزه پرستارها شده و برخی از آن‌ها به دلیل این شرایط نامناسب، مهاجرت کرده اند و یا تصمیم به مهاجرت گرفته‌اند.

    همچنین، جذب نیروی جدید در آزمون‌های استخدامی به علت شرایط کاری نامناسب و حقوق پایین، با استقبال کمتری مواجه شده است که در آزمون استخدامی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سال گذشته این شرایط را دیدیم و پرستار مورد نیاز جذب نشدند. این کمبود نیروی انسانی باعث فشار بیشتری بر پرستارهای موجود شده و انگیزه کاری آن‌ها را کاهش داده است.

    علاوه بر این، برخی از پرستارها از وجود سلیقه‌گرایی در پرداخت‌ها و نبود عدالت در این زمینه شکایت دارند.برای حل این مشکلات، لازم است که حمایت بیشتری از پرستاران صورت گیرد و شرایط کاری آن‌ها بهبود یابد. افزایش حقوق و پرداخت به‌موقع کارانه و اضافه‌کار، کاهش فشار کاری و ایجاد شرایط عادلانه در پرداخت‌ها می‌تواند انگیزه پرستاران را افزایش داده و بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی را به همراه داشته باشد.

    تذکر نظام پرستاری به دانشگاههای علوم پزشکی در پرداخت سلیقه‌ای اضافه کار پرستاران

    رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: پیرو مصوبه افزایش مبلغ اضافه کار پرستاران و کارکنان بالینی، متاسفانه برخی دانشگاه‌ها در حال تهیه لیست‌های سلیقه‌ای از اضافه کار پرستاران و با عنوان اضافه کار عملکردی و غیر عملکردی هستند. این رفتار سلیقه‌ای صراحتا تخلف محسوب می‌شود و باید با متخلفان برخورد قانونی شود.

    دکتر احمد نجاتیان در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری افزود: هر گونه جدا کردن مبلغ اضافه کار و تفکیک آن با عناوین مختلف غیر قانونی است. این نوع رفتارها موجب افزایش نارضایتی میان پرستاران می‌شود و عواقب آن متوجه کسانی است که با این کار موجب نارضایتی پرستاران می‌شوند.وی ادامه داد: با توجه به ابلاغ آیین‌نامه افزایش مبلغ اضافه‌کار پرستاران و کارکنان بالینی، انتظار ما این است که این مبلغ از ابتدای آبان‌ ۱۴۰۳محاسبه و به پرستاران پرداخت شود.

    رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود:‌ بر اساس مصوبه شورای حقوق و دستمزد قرار است مابه‌التفاوت افزایش اضافه‌کار در سال ۱۴۰۳توسط سازمان برنامه و بودجه به دانشگاه‌ها اختصاص داده شود، به نظر می‌رسد که اختصاص این بودجه در حال انجام است و دانشگاه‌های علوم پزشکی شروع به محاسبه اضافه‌کارها کرده‌اند و در برخی دانشگاه‌ها پرداخت‌ها انجام شده است.

    دکتر نجاتیان اضافه کرد: متاسفانه پیرو این موضوع باز هم شاهد برخی رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم که بر خلاف مصوبات پیشین درباره اضافه‌کار در حال جدا کردن اضافه کار عملکردی و غیر عملکردی هستند.وی بیان کرد:‌ در پرستاری بر خلاف برخی بخش‌های اداری چیزی به‌عنوان اضافه‌کار غیر عملکردی نداریم و هر مقداری که پرستار اضافه کار می‌ایستد باید بر اساس قانون بهره‌وری محاسبه شده و این قانون مبنای پرداخت اضافه‌کار است.

    رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: متاسفانه برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال تهیه لیست‌های دیگری برای اضافه کار هستند که با عملکرد پرستاران تفاوت دارد. این موضوع صراحتا تخلف محسوب می‌شود.

    دانشگاه‌های علوم پزشکی از رفتار سلیقه‌ای دست بردارند

    دکتر نجاتیان افزود: امیدواریم با توجه به رویکرد مثبت دولت و وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی از رفتارهای سلیقه‌ای دست بردارند و هر آنچه حق و حقوق جامعه پرستاری است را پرداخت کنند.وی ادامه داد: باز هم مانند همیشه متذکر می‌شویم که افزایش مبلغ اضافه کار، برای حل مشکل دانشگاه‌های علوم پزشکی در جذب پرستار است. نه اینکه مشکل پرستاران را حل کند و تنزل دادن مطالبات پرستاران به اضافه کار ،جفا در حق آنان است. امروز پرستاران به‌هیچ عنوان مایل به انجام اضافه‌کار نیستند.

    رئیس کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد:‌ این فداکاری پرستاران است که به‌رغم مشکلات نمی‌گذارند بخش‌های بیمارستانی خالی بماند و هر پرستار علاوه بر ساعت کار موظف شده است حدود ۸۰ساعت و بعضا تا ۱۵۰ساعت اضافه کار بیاید، این کمک به دولت و وزارت بهداشت و «ایثار» پرستاران است.بنابراین این گونه رفتارهای سلیقه ای خلاف روش همکاری است که بین پرستاران و دانشگاه‌های علوم پزشکی شکل گرفته است.

    دکتر نجاتیان گفت: سازمان نظام پرستاری این موضوع را به‌صورت جدی پیگیری می‌کند تا با مدیران متخلف که بر خلاف قوانین به‌صورت سلیقه‌ای و با سو گیری این پرداخت‌ها را اعمال می‌کنند، برخورد قانونی انجام شود.

    تعرفه‌گذاری نتوانسته فعالیت‌های خارج از توان پرستاران را جبران کند

    رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: امروز هر پرستار به جای دو یا سه نفر کار می کند و تعرفه نتوانسته فعالیت های خارج از توان پرستاران را جبران کند.به‌ گزارش روابط‌ عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر وحید زمان‌زاده در یازدهمین جلسه شورای عالی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: تعرفه گذاری نتواسته فعالیت‌‌هایی که خارج از توان پرستاران است را پوشش دهد.

    امروز یک پرستار به‌جای دو یا سه نفر کار می‌کند و خدماتی را ارائه می‌کند، اما حقوق ثابت و مقداری هم تعرفه یا اضافه کاری می‌گیرد که آن هم در حد پایه است.وی افزود: همان طور که قیمت برق، گاز و سایر خدمات افزایش پیدا می‌کند، باید قیمت خدمات پرستاری هم اضافه شود و باید به طور جدی درباره این مسائل ورود شود.

    دکتر زمان زاده ادامه داد: بحث‌هایی در روزهای گذشته درباره نظام پرداخت حوزه سلامت مطرح شده است. نظام پرداخت نامناسبی برای کادر درمان و به‌خصوص برای جامعه پرستاری رقم زده شده و روی‌ آن مانور داده می شود می خواهیم و فرمول‌های آن را تغییر ‌دهیم، اما این موضوع نتوانسته رضایت نسبی جامعه پرستاری را تامین کند.

    رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری افزود: اینکه چه اندازه باید روی فرمول تعرفه مانور داده و کار کنیم سر جای خود، بایستی ادامه داد شاید هم باید به راهکارهای دیگر فکر کرد. زمان‌زاده اضافه کرد: امروز افراد را به‌شکل‌های مختلف در نظام پرداخت مانند پیمانی، رسمی، قراردادی، شرکتی و … داریم که حقوق بگیر تلقی می‌شوند، اما واقعیت این است که نظام پرداخت برای هر حجم از کار نظام ثابتی است.

    رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: در کنار افزایش قیمت خدمات پرستاری، با توجه به محدودیت‌هایی که دولت در نظام پرداخت دارد، باید به فکر راهکارهای دیگری باشیم تا مقداری از خدمات را مطابق با استانداردی که برنامه‌های توسعه ششم و … ارائه کرده، پوشش دهیم. باید گفته شود که حقوق پرداختی برای شرایط استاندارد، این است و خارج از آن باید یا خرید خدمت یا خرید خدمات انجام شود.

    زمان زاده اظهار کرد: امروز با توجه به شرایط باید روی خرید خدمات فکر کرد. اگر بیشتر از توان پرستاری از آنها انتظار داریم باید حق افراد هم تعریف شود و این حق‌الناس است. اگر نیرویی را استفاده می‌کنیم باید متناسب با شرایط استاندارد، حق‌الناس او را هم تامین کرد. با توجه به شرایطی که امروز در نظام پرداخت داریم رضایت حاصل نخواهد شد.

    پرستاران گاهی به خاطر کمبود نیرو، کار تکنسین‌ها را انجام می‌دهند

    وی افزود: موضوع بعد مسئله عملکرد، هویت و وظایف جامعه پرستاری است. امروز با توجه به کمبود نیروی انسانی، انجام فعالیت‌های پرستاری در حال نزول پیدا کردن از یک کار حرفه‌ای به یک کار تکنسینی است.

    رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: کار حرفه‌ای پرستار این است که نیازهای بیماری که بستری شده است را تشخیص دهد و بر اساس آن نیازها برنامه مراقبتی را طراحی کند.زمان زاده گفت: امروز پرستاران به‌دلیل کمبود نیرو، وظایف تکنسینی انجام می‌دهد و خدماتی را انجام می‌دهند که بخشی از وظایف ذا‌تی آنها است و بخشی از آن وظیفه پرستار نیست.

    رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: این موضوع باعث شده تصویر جامعه به پرستاری نزول پیدا کند. اگر این تصویر ادامه پیدا کند مشکلات زیادی را در توسعه دانشکده‌های پرستاری خواهیم داشت و هر کسی فکر می‌کند می‌توان دانشکده پرستاری را توسعه داد، در حالی که زیرساخت‌های لازم برای این موضوع را نداریم و مجوزهایی که صادر می‌شود، شاید مجوزهای اصولی نباشد.

    وی اضافه کرد: در کنار مسائل معیشتی و رفاهی جامعه پرستاری که باید رویکرد متفاوتی برای آنها اتخاذ کنیم، باید به سقف عملکردی، وظایف و نقشه جامعه پرستاری فکر کنیم و بتوانیم هم توسعه علمی و هم انگیزه‌های مادی و رفاهی برای پرستاران ایجاد کنیم.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.