حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 18 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4199 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
    ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹۳۰  
  • آیا مال و ثروت می‌تواند معیار زوجیت باشد؟
    ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۵:۱۲
    شناسه : 23878
    بازدید 122
    0
    دریانیوز// در ازدواج و تشکیل خانواده، هیچ معیار بالاتر از معیار دین وجود ندارد و البته نباید فراموش کرد که معیارها بستگی ذوق و سلیقه انسان دارد و بر اساس تفکر افراد و خانواده‌ها شکل می‌گیرد.
    ارسال توسط : نویسنده : حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی هاشمی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// در ازدواج و تشکیل خانواده، هیچ معیار بالاتر از معیار دین وجود ندارد، و البته فراموش نباید کرد که معیارها بستگی ذوق و سلیقه انسان دارد و بر اساس تفکر افراد و خانواده‌ها شکل می‌گیرد، برخی ثروت فراوان، مال زیاد و حساب‌های کلان بانکی را می‌پسندند و گروهی هم جمال و زیبایی و شیک‌بودن را و عده‌ای هم سواد بالا و تحصیلات عالیه را، و کسانی هم‌نام و شهرت را معیار انتخاب همسر می‌دانند، سؤال اینجاست که این موارد از معیارها قابل‌قبول پسندیده است و یا ناپسند؟

    جواب این است که ناپسند نیست، شاید موارد یادشده هر کدام در جای خود بتواند تا حدی آرزوهای طرف متقابل را در ازدواج برآورده سازد، ولی فراموش نشود که هیچ‌کدام آنها تعهدآور نیست تا بتواند به دوام زندگی و موفقیت و کامیابی آن کمک کند.به همین دلیل عدم تعهدآوری هرکدام آن معیارها دچار تزلزل می‌شود، و یا این که بر اساس شرایط و اقتضائات، معیار دیگری جایگزین آن شود، زندگی مشترک دچار تزلزل می‌گردد و یا ازهم‌پاشیده می‌شود. چرا این گونه می‌شود؟ چون در زندگی مشترک خانوادگی، چیزی که مهم است صفا و صمیمیت و برخورداری از یک زندگی آرام است و در هیچ‌کدام از آنها زندگی آرام وجود ندارد.با این تحلیل باید ملاحظه شود که چه معیارهای می‌تواند زوجین را در تشکیل زندگی آرام و هدفمند یاری رساند که گفته شد فقط و فقط معیار دین است که آرامش‌بخش است.

    داود کرخی می‌گوید: به امام صادق علیه‌السلام عرض کردم همسرم از دنیا رفته است، او برای من همسر خوبی بود و اینک می‌خواهم ازدواج کنم حضرت‌ فرمود: «اُنظُر اَینَ تَضَعُ نَفسَکَ وَمَن تُشرِکهُ فِیِ ماَلِکَ وَتُطلِعُهُ عَلَی دِینَکَ وَسِرّکَ وَاَماَنتِکَ فَاِن کُنتَ لَابُدَّ فَاعِلاً فَبِکراً تَنسَبُ اِلَی الخَیرِ وَاِلّاَ حُسنِ الخُلقِ». «بنگر کجا بار خود را فرو می‌آوری (به چه کسی اعتماد می‌کنی)، و چه کسی را در مال خود شریک می‌سازی وبر دین خودآگاه می‌کنی و سرّ وامانت خود را به او می‌سپاری و اگر نا گریزی از اختیار همسر هستی، پس دوشیزه‌ای که او را به خیر و نیکی معرفی می‌کنند اختیار کن»، این حدیث معیارها را که عبارت از دین‌داری امانت‌داری و حفظ اسرار و جوان و شاداب باشد را بیان کرده است.

    در ازدواج و تشکیل خانواده، بهتر است خانواده زن و شوهر از جهت امور اقتصادی در یک سطح باشند تا سازگاری بیشتری در بین آنها باشد، شاید می‌شود از این تعبیر به کفویت اقتصادی کرد، زیرا درصورتی‌که در سطح اقتصادی متفاوت باشند با مشکلات اخلاقی و ناسازگاری و توقعات غیرقابل‌ تحمل مواجه خواهند شد که زندگی را دشوار می‌کند.مال و ثروت از دیگر ملاک‌ها و معیارهای است که برای برخی از خانواده‌ها پراهمیت جلوه کند، البته مال و ثروت طرفین بد نیست و خوب است، ولی این که تمام هدف ازدواج و انتخاب همسر مال و ثروت باشد و انگیزه اصلی باشد، این‌گونه نیست، زیرا که ثروت کمال ذاتی انسان محسوب نمی‌شود.

    برای سازگاری زن و شوهر و انس و محبت و صفای خانوادگی و رسیدن به هدف عالي ازدواج (که قرب به خداست)، ثروت و مقام ضرورت ندارد، و برای رسیدن به این هدف، آرامش و سکینه هدف کمالات ذاتی از قبیل ایمان، تقوا و دوری از گناه، دین‌داری، اخلاق نیک و عقل و هوش، علم و دانش، عفت و نجابت، شرافت خانوادگی کاملاً ضرورت دارند، پس معلوم شد که مال و ثروت زوجین به‌عنوان معیار انتخاب همسر عمومیت ندارد.

    افرادی هستند که باوجود تفاوت در ثروت سازگاری هم دارند البته این به میزان ایمان، و عقل و فهم و درک و شرافت خانوادگی افراد بستگی دارد، شاعر می‌گوید: «ای کرده سلوک در بیابان طلب زنهار مکن مفاخر بهر نسب» چیزی که به آن فخر توانی کردن عقل است و حیا و عمل و علم و ادب، باتوجه به این شعر پر محتوا مال و ثروت و مسائل اقتصادی نمی‌تواند معیار گزینش همسر باشد. از امام صادق علیه‌السلام نقل شد که هرکسی زنی را به جهت مال و ثروت بخواهد از آن محروم ماند، و اگر برای دین‌داری بخواهد خداوند او را مال و ثروت روزی کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.