حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 15 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4178 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • حضرت فاطمه (س) مادری که اسوه ایثار و بصیرت بود
    ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۴:۴۹
    شناسه : 22279
    بازدید 1109
    8
    مدیر حوزه‌های علمیه خواهران هرمزگان: دریانیوز// حضرت زهرا(س) در نزد مسلمانان، برترین و والاترین مقام بانوی جهان در تمام قرون و اعصار را دارد، به طوریکه پیامبراکرم(ص)، حضرت زهرا(س) را اولین و آخرین سرور زنان در تمام دنیا معرفی کرده است.
    ارسال توسط : نویسنده : زینب شکوه منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// حضرت زهرا(س) در نزد مسلمانان، برترین و والاترین مقام بانوی جهان در تمام قرون و اعصار را دارد، به طوریکه پیامبراکرم(ص)، حضرت زهرا(س) را اولین و آخرین سرور زنان در تمام دنیا معرفی کرده است. حضرت فاطمه(س) یکی از پنج عضو آل عبا است که نسل پیامبر(ص) را ایشان ادامه دادند. در این گفتگو که در آستانه فرا رسیدن سالروز شهادت زهرای مرضیه (س)، با راضیه سلطان عباسی ندوشن، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان انجام شده، به زندگی کوتاه مدت، اما بسیار با فضیلت حضرت زهرا(س) می‌پردازیم، در ادامه، مشروح این گفتگو را باهم می‌خوانیم؛

    دریا : به عنوان سوال اول، ابعاد کرامتی و شخصیتی بزرگ‌ترین زن عالم، حضرت زهرا(س) را برای مخاطبان دریا بیان کنید؟
    حضرت زهرا(س) بانوی بزرگ اسلام با شخصیت جامع در ابعاد اخلاقی فکری تربیتی، الگوی بی‌بدیل برای تربیت نسلی آگاه مقاوم و انقلابی بودند. حضرت زهرا(س) دارای کرامات بی‌بدیلی از جمله صداقت، ایثار، مجاهدت، بصیرت و … بودند، اساس زندگی ایشان بر بندگی و صداقت و ارزش آن حضرت بر مبنای عبادت و بندگی خداست.اگر کراماتی همچون بندگی خدا در وجود فاطمه زهرا(س) نبود، لقب صدیقه کبری نمی‌گرفتند، ایشان کسی هستند که آنچه را که می‌اندیشند و می‌گویند، صادقانه در عمل نشان می‌دهند، لذا هرچه این صدق بیشتر باشد ارزش انسان بیشتر و سپس صدیق خواهد شد.

    خداوند در قرآن کریم اینگونه فرموده‌اند، «وَمَن يُطِعِ ٱللَّهَ وَٱلرَّسُولَ فَأُوْلَـئِكَ مَعَ ٱلَّذِينَ أَنعَمَ ٱللَّهُ عَلَي هِم مِّنَ ٱلنَّبِيِّـۧنَ وَٱلصِّدِّيقِينَ وَٱلشُّهَدَاءِ وَٱلصَّـٰلِحِينَ وَحَسُنَ أُوْلَـئِكَ رَفِيقا» و ذکر صدیقین بعد از نبیین، بیانگر برتری حضرت زهرا(س) بر زنان صدیق بود، این صدیق بودن به بندگی خداست، اگر ایشان بندگی خدا نمی‌کردند لقب صدیقه کبری نمی‌گرفتند، پس اساس، بندگی خداوند متعال است.

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی) نیز در این زمینه می‌فرمایند «برادران و خواهران عزیز من و شما باید به دنبال عبودیت خداوند باشیم، تمجید از فاطمه صدیقه و زهرای مطهره داشته باشیم که حاصل عبودیت ایشان است. حضرت زهرا(س) اسوه عبادت و حق طلبی بودند، یعنی آن حضرت در ایثار و اطاعت از خدا برای همه ما الگو هستند، در سوره انسان که در شأن ایشان نازل شده، زمانی که مسکین یتیم و فقیر درب منزل ایشان را می‌زند و افطار خود را به یتیمان و مسکینان می‌بخشند قطعاً برای جلب رضایت پروردگار بوده و همه این‌ها، تنها بخشی از کرامات زهرای مرضیه(س) است.

    تمامی این کرامات محقق نمی‌شود مگر اینکه انسان در محراب عبادت عبودیت باشد و در محراب عبودیت عبادت است که محبت الهی در دل ذات اقدس معصومین آن‌قدر زیاد می‌شود که جز خدا، چیز دیگری را نمی‌بیند. در روایت آمده که حضرت زهرا(س) وقتی در محراب نماز می‌ایستادند تلألویی از نور بودند، به خاطر اینکه تمام وجود آن حضرت و کراماتشان، نور بود.حضرت فاطمه زهرا(س) محدثه هستند و تنها معصومی که بعد از پیامبر اسلام(ص) محل نزول وحی بودند و جبرئیل ۷۵ روز یا ۹۵ روز با حضرت زهرا(س) مراوده داشت، اینها نیز بخشی از کرامات آن حضرت برای مومنین وجود دارد. زهرای مرضیه(س)، همچنین صحیفه‌ای از خودشان برای مسلمین و بانوان جهان اسلام به یادگار گذاشته‌اند.

    دریا : چه آیاتی در شأن حضرت زهرا(س) نازل شده است؟
    حضرت زهرا(س) ناطق و مفسر قرآن بودند، آیات و سوره‌های زیادی در شأن آن حضرت نازل شده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنم.

    آیه «تطهیر» که در شأن حضرت فاطمه(س) و خاندان عصمت و طهارت نازل شده است، خداوند در این آیه، هر نوع پلیدی را از خاندان عصمت و طهارت دور می‌دارد و می‌فرماید: «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً»، آیه مودت «قُل لا أسألکم علیه أجراً إلاّ المودّة فِى القُربى» نیز در شأن دختر نبی مکرم اسلام(ص) نازل شده و حضرت محمد(ص)در تفسیر این آیه فرمودند «ای مردم، من اجر رسالت را از شما چیزی نمی‌خواهم جز دوستى با خویشانم». همچنین سوره کوثر، دیگر سوره‌ای است که در منزلت و شأن زهرای مرضیه(س) بر پیامبر اسلام نازل شده است.

    در این سوره، مقصود از خیر کثیر، حضور زهرا(س) است، و خیر کثیر ایشان، ائمه اطهار و نسل پاکی است که صادق بوده و حق و حقیقت را در جهان پیاده‌سازی می‌کنند و حضرت مهدی(عج) که تمام جهان به دست ایشان، خیر و خوبی و نیکی در روی زمین ترویج می‌کنند و اسلامیت حقیقی و اسلامی که به جز انسانیت، آرامش و خیرخواهی به دست حضرت حجت(عج) محقق می‌شود از فرزندان زهرای مرضیه(عج) هستند.خداوند سپس در سوره قدر و دخان به شأن و جایگاه و منزلت حضرت زهرا(س) اشاره کرده است و حقیقت «لیله القدر» را زمانی می‌شناسیم که شناخت کافی از حضرت زهرا داشته باشیم و ابعاد شخصیتی آن حضرت را در بخش‌های مختلف زندگیمان عملیاتی سازیم.

    دریا : بانوان چگونه می‌توانند در زندگی شخصی، اجتماعی و زناشویی حضرت فاطمه (س) را الگوی خود قرار دهند؟
    حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی بی‌بدیل و جامع‌الاطراف بودند که همه بانوان به ویژه زنان مسلمان می‌توانند ایشان را به عنوان یک الگو انتخاب کنند و لازم و ضروری است که این اقدام را انجام دهند هر انسانی که در زندگی به دنبال الگو می‌گردد بداند که بهترین، کامل‌ترین و اسوه‌ترین الگو حضرت زهرا(س) هستند و در عصر کنونی که دنیا به دنیای شبهات، بی‌قراری‌ها، امواج منفی و نابسامانی‌ها تبدیل شده است و انسان‌ها به دنبال افرادی هستند که بتوانند یک زندگی اجتماعی، ایمانی، اخلاقی و حتی اقتصادی داشته باشند بهترین الگو در این زمینه‌ها حضرت فاطمه(س) هستند.

    اما در خصوص اینکه چگونه می‌توانند ایشان را الگو قرار دهند باید بگویم که سیره و سبک زندگی اجتماعی حضرت فاطمه(س) را مطالعه کنند و مادامی که مطالعه‌ای در این زمینه نداشته باشند نمی‌توانند ایشان را به عنوان الگو انتخاب کنند، لذا ضروری است که در مورد آن الگو، اطلاعات کافی داشته باشند و آن اطلاعات باید ملموس و علمی باشد.اگر در معرفی مبانی سبک زندگی مطلوب و الهی به دنبال یک الگو باشیم، می‌بینیم که حضرت زهرا(س) در قالب‌های مختلفی برای بانوان الگو هستند و در بعد تربیت اگر دقت کنیم دریابیم که در مورد عاطفی و ارتباط خیلی عالی با فرزندان برقرار کردند که در حدیث کساء اشاره ای به آن شده است، آن جایی که حسنین وارد منزل می‌شوند و به مادر سلام می‌کنند، حضرت زهرا(س) با تمام مهر و عاطفه، سلامشان را پاسخ دادند و به پاسخی کوتاه اکتفا نکردند.

    حضرت فاطمه(س) در ایثار و فداکاری هم اسوه بودند، در آیه‌ای از سوره انسان چنین آمده که آن حضرت در موقعیتی که خودشان روزه بودند و به غذا احتیاج داشتند اما سه روز ایثار کردند و غذای خود را به فقرا و مستمندان دادند، اینجا بود که فرزندان در کنار مادر، یاد گرفتند که این الگو را در زندگی خود پیاده‌سازی کنند.ضروری است تمامی زوایای زندگانی حضرت زهرا(س) را برای همگان معرفی کنیم و در شناساندن این بانوی گرامی و والامقام بکوشیم تا هر انسانی که در زندگی خود به دنبال الگو می‌گردد بتواند از ایشان که کامل‌ترین الگو و بهترین اسوه هستند، الگوپذیری کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.