حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۴ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 24 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4073 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آذر ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • علل گرایش جوانان و نوجوانان به اعتیاد
    ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۵:۴۵
    شناسه : 21779
    بازدید 179
    2
    دریانیوز// اعتیاد به موادمخدر جزویکی ازغلط ترین عادت‌های زندگی است که می تواند زندگی فرد مبتلا به مصرف مواد مخدر و حتی اطرافیان‌شان را به شدت تحت تاثیر قرار بدهد.
    ارسال توسط : نویسنده : مرضیه نیکویی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// اعتیاد به موادمخدر جزویکی ازغلط ترین عادت‌های زندگی است که می تواند زندگی فرد مبتلا به مصرف مواد مخدر و حتی اطرافیان‌شان را به شدت تحت تاثیر قرار بدهد. متاسفانه این عادت غلط هر روز بیشتر در جامعه رشد می کند و بیشترین افرادی که در دام اعتیاد می افتند قشرجوان هستند.از آنجایی که جوانان و نوجوانان در حساس ترین وآسیب پذیرترین دوران زندگی خود قراردارند، به راحتی ممکن است دچار اعتیاد شوند.

    باوجود اینکه اعتیاد به مصرف انواع مواد مخدر روز به روز درحال گسترش است، اما رایج ترین ماده مخدر درمیان نوجوانان خصوصا در دوران دانشجویی گل یا ماری جوانا است.آنقدر اعتیاد به مصرف گل، ماری جوانا و حشیش که همگی از یک نوع گیاه به دست می آیند زیاد است که حتی جستجوی کلینیک ترک گل به تنهایی آمار بالایی دارد. باوجوداینکه مصرف الکل در کشورهای اسلامی غیرمجاز است، اما نباید از اعتیاد به آن غافل شد،زیرامی تواند به اندازه مواد مخدر سلامت جسمی و روانی فرد را راحت تاثیرخودقراربدهد.

    تحقیقات نشان می دهند افرادی که به موادمخدر اعتیادپیدا کرده انداغلب اولین تجربه شان رابه صورت تفریحی و در دوران نوجوانی کسب کرده بودندوبه تدریج اعتیاد آنان از حالت تفریح خارج شده و با تکرار و زیادشدن میزان مصرف معتاد شده اند. ازآن جایی که مصرف موادمخدر همیشه رو به افزایش است نوجوان نیزابتدا با مقداری کم شروع می کندو چون باگذشت زمان مقدار کم اولیه نیاز جسمی او را تامین نمی کندومجبور می شود یامقدارمصرف را افزایش دهد ویا فاصله زمانی مصرف را کوتاه تر کند که درنهایت منجر به وابستگی شدید او به مواد و اعتیاد او می شود.گرایش افراد به سوء مصرف موادمخدر می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد.

    از آنجایی که در دوران نوجوانی ،فردبه شدت تحت تأثیر افراد دیگرقرارمی‌گیرد، ممکن است دلایل اعتیاد درنوجوانان وجوانان کمی متفاوت باشد.
    ۱. نوجوانان افراد زیادی را می بینند که از مواد مختلف استفاده می کنند. آنها می بینند که والدین و سایر بزرگسالان در حال نوشیدن،سیگارکشیدن وگاهی استفاده از مواد مخدر هستند.علاوه براین صحنه اجتماعی، نوجوانان اغلب حول محور نوشیدن وکشیدن مواد می چرخد. برخی از دوستان همدیگر را تحت فشار قرار می دهند قرار می دهند تا نوشیدنی های را امتحان کنند یا چیزی بکشند. به علاوه آنها می بینند که همه دوستان‌شان از مصرف آن لذت می برند و در ذهن شان مصرف مواد مخدر را بخشی عادی از تجربه نوجوانی تصور می‌کنند.
    ۲.گاهی نوجوانان ناراضی هستند و نمی توانند راه حل سالمی برای ناامیدی خود پیدا کنند.همچنین یک فرد مورد اعتماد برای صحبت با خودشان پیدانمی کنند. ممکن است برای ازبین بردن این حس ها به مواد شیمیایی روی آورند.سال‌های نوجوانی اغلب دشوار است و می‌تواند تاثیرات عاطفی نامناسبی برنوجوانان بگذارد.حتی گاهی اوقات باعث افسردگی آنها خواهدشد. بنابراین وقتی به نوجوانان این فرصت داده می شود که چیزی را برای بهتر کردن احساسات انجام دهند ،بسیاری نمی توانند مقاومت کنند.
    ۳. آمارها نشان می دهند نوجوانانی که والدین شان دچارمشکلات ومسائل اخلاقی – رفتاری هستند، بیشتر در معرض خطر اعتیاد ومصرف مواد مخدر هستند. مشکلات رفتاری خانوادگی منجر به عدم امنیت وفشار روانی بر جوانان و نوجوانان می شود وآنان را از محیط امن خانواده دور می سازد. همچنین این امر موجب ارتباط بیشتر او با دوستان وگاه افراد مسئله داری می شود که زمینه ساز بسیاری از مسائل اجتماعی بعدی می شود.
    ۴. به رغم این که بین فقرمادی و اعتیاد به مواد مخدر هیچ ارتباطی وجود ندارد، ولی فقرعامل مهمی در معتادشدن جوانان جامعه است.زیرا به دلیل تنگدستی پنداری، امکان دسترسی به بسیاری از امکانات آموزشی را از دست می دهد وهیچ تخصص و حرفه ای پیشه نمی کنند و در نتیجه در بازار کار سهم عمده ای ندارند. همین امر موجب کشیده شدن گروهی از جوانان به سمت و سوی فروش موادمخدر می شود.
    ۵. افرادی که از سواد و تحصیلات کمتری برخوردارند، آسیب پذیرتر از افرادی هستند که نسبت به مضرات و تاثیرات سوء مواد مخدر آگاهی دارند.هرچندنمی توان میزان تحصیلات افراد را عاملی برای مصرف این گونه مواد دانست، اما تحقیقات بسیاری نشان می دهند که هرچه سواد و میزان تحصیلات قشرجوان بالاتر باشد ، کمتر به اعتیاد و استفاده از مواد روی می آورند.

    ازجمله راهکارهای موثری که والدین
    می توانند به منظور پیشگیری اعتیاد جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر به کار ببندند عبارت اند از:
    ۱. معیارهای «خوب بودن» و«بدبودن» را به فرزندان شان یادبدهند.ارزش های پسندیده اخلاقی، رفتارهای مناسب اجتماعی، انتظارات جامعه از یک نوجوان مسئول، اهمیت رشد بالندگی نوجوان برای پیشرفت اجتماعی که درآن زندگی می کند و… را به آنها بیاموزند.
    ۲. به نوجوانان بیاموزید در برابر اجرای مقررات و قوانین حاکم برخانه، مدرسه واجتماع جدی،مسئول و هوشیار باشند.رعایت آیین نامه های انضباطی وضوابط قوانین مدونی که در مدارس اجرا می شوند، می تواند مانعی بر بسیاری از کجروی های اجتماعی شوند. اهمیت به نظم وانضباط، داشتن رفتارهای موجه،شیوه فکر سالم و…. از نکات ارزشمندی است که می توان به نوجوانان و جوانان یاد داد.آنها باید بدانند هرگونه دسترسی به مواد مخدر چه جرایمی به دنبال دارد وچه مجازات هایی را باید متحمل شوند.
    ۳. عزت نفس، خویشتن داری و اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید.
    ۴. ارتباط موثروصمیمانه ای با نوجوان برقرار کنید.
    ۵.فرصت هایی را برای او ایجاد کنید تا مسئولانه درباره کارهای روزانه خودش تصمیم گیری کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.