حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱۷ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 7 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3820 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 126×
  • تقویم شمسی

    آبان ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • بهداشت و درمان هرمزگان علاج می شود؟
    ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۴:۴۵
    شناسه : 21104
    بازدید 131
    1
    دریانیوز//هرمزگان که در درآمدزایی جزو شاگرد اول های کشور است، اما در فقر وفلاکت ، محرومیت، بيکاري و گرانی هم اول است و تاکنون کسی این معادله متناقض را حل نکرده است.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// از زمانیکه بخاطر داریم بخشی زیادی از بیماران هرمزگانی برای درمان به یزد ، شیراز،تهران و…می روند و‌این روند مشخص نیست تا کی ادامه خواهد داشت؟هرمزگان که در درآمدزایی جزو شاگرد اول های کشور است، اما در فقر و فلاکت ، محرومیت، بيکاري و گرانی هم اول است و تاکنون کسی این معادله متناقض را حل نکرده است.

    پایتخت کشور هم فقط از ثروت هرمزگان دوشیده است و استان سهمی از این ثروت نبرده است و حتی مازاد درآمد استان براساس قانون به هرمزگان داده نشد و مالیات و عوارض صنایع تا همین یکی دو سال گذشته بطور کامل در تهران پرداخت می شد و برخی از بنگاه های اقتصادی همچنان در مقابل پرداخت مالیات مستقیم ، عوارض آلایندگی ، مالیات بر ارزش افزوده به استان هرمزگان مقاومت می کنند . به همین دلیل هرمزگان همچنان در فقرو محرومیت دست و پا می زند وبسیاری از مردمانش در فقر مطلق بسر می برند و برای معیشت، درمان، مسکن ، هزینه های تحصیل و… درمانده و وامانده اند.

    حوزه بهداشت و درمان استان هم همچنان در فقر و محرومیت و نداری مانده است؛ نداری نیروی انسانی و تجهیزات درمانی و… . مردم فقیر استان در کنار بهداشت و درمان محروم هرمزگان مانده اند و بیماران استان رنج می برند. دولت های مختلف آمدند و رفتند و روسای دانشگاه‌ها عوض شدند و بسیاری از مشکلات علی رغم اقدامات صورت گرفته، اما همچنان پابرجاست‌ .

    در دهه ۹۰ قرار بود ده‌ها آمبولانس به هرمزگان بدهند و مشکلش حل شود، اما سالهاست که آمبولانسی به استان داده نشده است و در این سال‌ها فقط آمبولانس های مستعمل تعمیر شده اند. برخی از پایگاه های جاده های اورژانس بدلیل نداشتن آمبولانس تعطیل شده اند و مصدومان و بیماران زیادی در جاده ها و مناطق مختلف استان بدلیل نبود آمبولانس و دیر رسیدن به مراکز درمانی و انتقال شان با وانت و سواري های شخصی ، جان شان را ازدست داده اند. در هرمزگان برای اخذ نوبت و ویزیت شدن توسط پزشکان گاهی بایستی ماه‌ها در صف انتظار ماند. برای انجام آم آر آی هم بایستی رنج کشید و صبر ایوب داشت. از یک طرف هزینه های درمان در استان بالاست و از طرفی دیگر پدیده زیرمیزی هم رنج بیماران را مضاعف کرده است. بسیاری از بیماران محروم استان توان مالی جهت درمان ندارند و مجبورند تسلیم درد و مرگ شوند.

    موضوع دیگر اینکه برای کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان در یکی دو دهه اخیر اقدام مناسبی صورت نگرفته است و به همین دلیل این استان با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه است. با تلاش های بسیار زیاد و در دولت شهیدرئیسی بالاخره مجوز راه اندازی دو دانشگاه علوم پزشکی شرق و غرب استان صادر وراه اندازی شده است که البته بایستی حمایت و تقویت شوند تا بتوانند بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز استان را تامین کنند.

    البته بایستی تلاش شود دانشجویان بومی جذب شوند که ماندگارتر هستند. از آن طرف باید برای ماندگاری پزشکان و کادرپرستاری غیربومی در استان ، اقداماتی صورت گیرد تا کادر درمان تمایل داشته باشند در بندرعباس و شهرهای مختلف استان بمانند، خدمات‌دهی داشته باشند وزندگی کنند. کمبود معلم و مدرسه و کیفیت پایین سیستم آموزشی ، نبود مسکن آماده برای پزشکان و پرستاران و گرانی مسکن و اجاره بها دیگر چالش هرمزگان است که ماندگاری این‌قشر را در استان با چالش مواجه کرده است.

    کمبود اماکن تفریحی ،فرهنگی ، ورزشی و… در استان نیز باعث شده است پزشکان و پرستاران ترجیح دهند در سایر شهرهای کشور بیماران را ویزیت کنند که بایستی برای رفع محرومیت های استان ، دولتی ها و حتی صنایع در راستای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی شان آستین همت را بالا بزنند. از طرفی دیگر بایستی دانش آموزان هرمزگانی را تشویق کرد تا درس بخوانند و رشته های حوزه سلامت را انتخاب کنند و رشته های بهیاری و… را تاحدامکان در مدارس تمام شهرهای استان دایر نمود تا بخشی از نیاز بهداشت و درمان به نیروی انسانی برطرف شود .

    متاسفانه بدلیل کمبود معلم و مدرسه و تجهیزات آموزشی و برودتی، هزینه های سنگین تحصیل و… بخش زیادی از دانش آموزان از تحصیل بازمی مانند و یا در مدارس با کیفیت آموزشی بالا نمی توانند درس بخوانند و در رقابت تبعیض آمیز کنکور نمی توانند از کلاس های فوق برنامه، تست‌ زنی و کنکور و… بهره مند شوند و امکان حضور در دانشگاه ها را ندارند که بایستی برای این چالش استان هم تدبیری اندیشیده شود تا دانش آموزان هرمزگانی نیز بتوانند در رشته های مختلف دانشگاهی و از جمله رشته های مرتبط با بهداشت ودرمان تحصیل کنند و از آن‌طرف بایستی سهمیه های مناطق محروم نیز به استان اختصاص یاید و همچنین صنایع برخی دانشجویان را بورسیه کنند تا پس از تحصیل در هرمزگان خدمت کنند.

    درواقع رفع چالش های بهداشت و درمان استان مستلزم همت جمعی است و دستگاه های مختلف بایستی در این حوزه همکاری و همراهی داشته باشند . از ظرفیت خیرین و صنایع ، نهادهای انقلابی و تجار و اتاق بازرگانی و….نیز بایستی بیشترین بهره را برد تا کمبود تجهیزات درمانی و آموزشی در استان برطرف شده و نیروی انسانی موردنیاز هرمزگان تامین شود. حال که سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در دولت چهاردهم از چند روز قبل منصوب شده است، انتظار می رود برای رفع چالش های حوزه سلامت استان برنامه ریزی کند و اقدامات اساسی را برای رفع آن‌ها انجام دهد و از ظرفیت های مختلف نیز استفاده کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.