حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱۷ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 7 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3820 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 126×
  • تقویم شمسی

    آبان ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • سلامت هرمزگان در کما
    ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۴:۳۱
    شناسه : 21098
    بازدید 136
    1
    دولت آمین گوی دعای نمایندگان هرمزگان می شود؟ دریانیوز// بحران در حوزه بهداشت و درمان استان همواره موجب نارضایتی مردم و بیماران، ائمه جمعه و جماعات، نمایندگان مردم در مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ، شوراها ، رسانه ها و... بوده؛ اما تاکنون نسخه درمانگر و شفابخشی برای بخش بهداشت و درمان پیچیده نشده است و گرچه اقداماتی در ادوار مختلف صورت گرفته است، ولی کمبودها همچنان وجود دارد و نارضایتی ها ادامه دارد.
    ارسال توسط : نویسنده : امین زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// بحران در حوزه بهداشت و درمان استان همواره موجب نارضایتی مردم و بیماران، ائمه جمعه و جماعات، نمایندگان مردم در مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ، شوراها ، رسانه ها و… بوده؛ اما تاکنون نسخه درمانگر و شفابخشی برای بخش بهداشت و درمان پیچیده نشده است و گرچه اقداماتی در ادوار مختلف صورت گرفته است، ولی کمبودها همچنان وجود دارد و نارضایتی ها ادامه دارد.

    کمبودهای بهداشت و درمان هرمزگان در دو بخش نیروی انسانی و تجهیزات درمانی باعث شده تا از یک طرف بخشی از بیماران برای درمان به خارج از استان و شهرهای یزد،شیراز، تهران و… بروند و علاوه بر تحمیل هزینه های زیاد بر بیماران و خانواده های شان که گاهی از خیرین هم کمک می گیرند ؛ از آن طرف بعضی از بیماران و همراهان شان در این رفت و آمدها جان شان را هم در تصادفات و… از دست می دهند و خانواده های شان داغدار می شوند. البته برخی بیماران توان رفتن به خارج از استان را ندارند ، از بیماری شان رنج می برند و گاهی اعضای بدن و گاهی هم جان شان را ازدست می دهند.این استان که قطب اقتصاد کشور است و اگر صنایع و بنگاه های اقتصادی در راستای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی شان به یاری سیستم بهداشت و درمان استان شتافته بودند، نباید هیچگونه کمبود تجهیزاتی در استان وجود می داشت.

    کمبود ام آر آی که منجر به طولانی شدن زمان انتظار چندین ماهه جهت انجام ام آر آی شده است و برخی از بیماران مجبورند به خارج از استان بروند وام آر آی را انجام دهند، یکی از دغدغه های هرمزگانی هاست. کمبود آمبولانس و تکنیسین اورژانس چالش دیگر حوزه سلامت استان است که منجر به تعطیلی برخی از پایگاه های جاده ای اورژانس شده است . در حوزه کمبود نیروی انسانی هم‌ باید گفت که از گذشته تاکنون بخشی از نیروی انسانی غیربومی جذب شده در سیستم بهداشت و درمان استان، به خارج از استان و شهرهای خودشان رفته اند.

    از آن طرف نیروی انسانی مورد نیاز برای استان پرورش نیافته اند و فقط از مدتی قبل دو دانشگاه غرب و شرق استان در دولت سیزدهم فعالیت خود را آغاز و جذب دانشجو داشته اند. از طرفی دیگر بایستی دانش آموزان بومی را در مناطق مختلف استان تشویق و حمایت کرد تا درس بخوانند و هم ترغیب کرد رشته های مورد نیاز حوزه سلامت استان را انتخاب کنند و سهمیه هایی هم برای دانشجویان بومی و ماندگار در هرمزگان درنظر گرفته شود تا این دانشجویان پس از فراغت از تحصیل در استان بمانند و خدمت کنند.

    کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص وحتی عمومی در استان و همچنین پرستار و کادر پرستاری چالش دیگر در حوزه سلامت استان است و حداقل دوبرابر تعداد فعلی بایستی پرستار در استان داشته باشیم تا به استانداردها برسیم. برخلاف فرموده مقام معظم رهبری که تاکید دارند بیمار به غیر از رنج بیماری ، نباید رنج دیگری داشته باشند، اما بیماران در هرمزگان علاوه بر رنج ودرد شدید بیماری، رنج کمبود پزشک و پرستار، انتظار طولانی مدت برای ویزیت ، نگاه تجارت بجای طبابت به بیماران توسط برخی پزشکان و زیرمیزی ها ، کمبود تجهیزات درمانی ، هزینه های سنگین درمان، گاهی تشخیص های اشتباه بیماری و… را در استانی دارند که در فقر وفلاکت و‌محرومیت و بیکاری صدرنشین استان های کشور است و فریادشان هم به جایی نرسیده است.

    موضوع بعدی اینکه قرار است‌بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس ، بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره که در جوار بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس در حال ساخت است و بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی میناب به زودی به بهره برداری برسند تا تعداد
    تخت های بیمارستانی استان به استانداردها برسد که بایستی زودتر این مهم محقق گردد و از آن طرف نیروی انسانی مورد نیاز این بیمارستان‌ها نیز بایستی تامین شوند و بیمارستان ها تجهیز شوند تا مردم برای درمان مجبور نشوند به سایر شهرهای کشور بروند.در شرایط فعلی در واقع هیچکس از وضعیت بهداشت و درمان استان بدلیل کمبودهای موجود وعلی رغم خدمات ارائه شده ، رضایت ندارند و نیاز است دولتمردان برای رفع بحران سلامت در هرمزگان اقدام کنند.

    در روز تودیع و معارفه سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، نمایندگان مردم در مجلس هم به بیان کمبودها و چالش های حوزه بهداشت و درمان استان پرداختند و از رئیس جمهور و وزیر بهداشت خواستند که به داد بهداشت و درمان استان برسند.

    به داد بهداشت و درمان هرمزگان برسید
    نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: به داد بهداشت و درمان استان هرمزگان برسید که پزشکان و پرستاران هر چه در توان داشتند انجام دادند ،ولی نیاز است وزارت بهداشت و رئیس جمهور به مشکلات این حوزه ورود کنند. احمد مرادی چند روز قبل در آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: به داد بهداشت و درمان استان هرمزگان برسید که پزشکان و پرستاران هر چه در توان داشتند انجام دادند، ولی نیاز است وزارت بهداشت و رئیس جمهور به مشکلات این حوزه ورود کنند.

    مرادی بابیان اینکه ضرورت دارد وزیر بهداشت و شخص رئيس جمهور که خودشان وزیر بهداشت بوده اند و اشراف کاملی به این حوزه دارند ، به این بخش رسیدگی کنند واگر در دولت پزشکیان این مشکلات حل نشود، نباید از دولت های بعدی انتظار داشته باشیم ، مشکلات بهداشت ودرمان را برطرف کنند‌.وی افزود:بایستی عدالت در حوزه بهداشت و درمان محقق شود‌. وی افزود: عدالت را در حوزه بهداشت و درمان پیاده کنید و سرانه تخت های بیمارستانی به میزان کافی نیست و باید تقویت شود. زمانی که نماینده مردم در مجلس شدم، سرانه تخت های بیمارستانی در استان کمتر از ۵۰ درصد کشوری بود.

    نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: تقویت و امکانات دانشکده‌های شرق و غرب در اولویت وزارت بهداشت باشد.مرادی خاطرنشان کرد:در استان آنطور که باید از ظرفیت خیرین سلامت استفاده نشده و از خیرین همانگونه که در آموزش و پرورش استفاده می‌شود، باید در حوزه بهداشت و درمان بهره برد. برخی خیرین اقداماتی انجام می دهند، اما نیاز است وزارت بهداشت در حوزه تجهیز با خیرین همکاری کند.وی انحصار در حوزه دستگاه‌های دیالیز و عدم اجازه برای واردات و استفاده از دستگاه‌های با کیفیت خارجی را مسئله‌ای بزرگ برای هرمزگان دانست و تصریح کرد: همان انحصاری که در تولید و استفاده از خودرو در کشور وجود دارد، در حوزه دستگاه‌های دیالیز وجود دارد؛ دستگاه تولید داخل برای بیماران سختی‌آور است‌، ما با کمک خیران و بنگاه‌های اقتصادی استان ۳۵ دستگاه خارجی تامین کردیم، اما اجازه نمی‌دهند از این دستگاه‌ها استفاده شود.

    مرادی مسئله و چالش اورژانس جاده‌ای را جدی برشمرد و گفت: به اورژانس جاده ای استان در سالیان اخیر هیچ دستگاهی اضافه نشده و از آن طرف استهلاک خودرو در استان بالاست و نیاز است این استان بصورت ویژه دیده شود و از گرفتاری نجات یابد، حق مردم جان دادن در جاده نیست. وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله‌ آمبولانس دریایی و مشکلات در این زمینه پرداخت و گفت: کشتی سازی استان ناتوان در ساخت یک آمبولانس دریایی است و نتوانست بعد از چهار سال یک آمبولانس دریایی استاندارد بسازد ؛آمبولانس دریایی ساخته شده را تست کردند و نزدیک بود غرق شود ،چرا که موتور با بدنه همخوانی نداشت. به وزیر صمت هم این وضعیت را گفته ایم.

    نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: درمانگاه های ما یا پزشک ندارند یا تعداد پزشک شان کم است؛ این مسئله باید یک بار برای همیشه حل شود. از طرفی دیگر شأن پرستاران خوب در نظر گرفته نشده است و میزان دریافتی آنها با سختی شغل شان سازگاری ندارد و بایستی این مشکل حل شود.وی تاکید کرد: در هرمزگان برای خدمات سوانح و سوختگی امکانات خاصی نداریم و بیماران به شیراز اعزام می‌شوند و تاکید داریم توجه ویژه به بیمارستان سوانح و سوختگی در استان شود.مرادی با اشاره به بیمارستان های ۲۶۴تختخوابی که توسط پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در حال احداث است و بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی که توسط دولت درحال ساخت است ، راه اندازی این بیمارستان ها را برای استان حیاتی خواند.

    وضعیت بهداشت و درمان هرمزگان نگران‌کننده است
    دیگر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی هم گفت: از رئیس جمهور می‌خواهیم به مسئله درمان نگاه ویژه داشته باشند، شرایط فعلی استان در این زمینه خوب نیست و وضعیت درمان نگران کننده است. فاطمه جراره اظهار داشت: توقع داریم در دوره جدید در حوزه بهداشت و درمان با کار جهادی و شبانه روزی مسائل موجود مرتفع شود. وی ضمن قدردانی از تلاش شبانه روزی کادر درمان استان افزود: حق و حقوق و مزایای کادر درمان و پرستاران باید به سرعت پرداخت شود تا شاهد رخ دادن اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.

    وی گفت: از رئیس جمهور می‌خواهیم به مسئله درمان نگاه ویژه داشته باشند، شرایط فعلی استان در این زمینه خوب نیست و وضعیت درمان نگران کننده است. وی تصریح کرد: باید مسئله درمان استان از جمله تامین نیرو و پزشک ماندگار به صورت اصولی حل شود و با کمک وزارتخانه و شورای عالی انقلاب فرهنگی سهمیه‌ای برای جذب نیروی ماندگار بومی تخصیص یابد.

    جراره گفت: کمبود تخت آی سی یو در استان وجود دارد، بسیاری از مردم برای درمان عازم استان‌های دیگر می‌شوند وضروری است در این حوزه کارهای جهادی صورت گیرد. به گفته جراره، بسیاری از مردم استان برای درمان در مسیر‌های بین شهرستان‌ها جان خود را از دست می‌دهند و هزینه درمان در هرمزگان بالا است.وی تاکید کرد: زیرساخت‌های درمانی خوبی در دست ساخت داریم، اما بدون تامین کادر درمان نمی‌توان از این زیرساخت‌ها استفاده کرد.وی‌گفت: از وزیر بهداشت دعوت
    می کنیم در اولین فرصت به هرمزگان سفر کند و به شهرستان‌های مختلف بروند و شرایط درمانی استان را ارزیابی و برای جبران کمبودها تلاش کنند‌.

    نیروی انسانی ماندگار و بومی
    معاون بهداشتی وزارت بهداشت نیز در این مراسم با بیان اینکه ماندگاری نیروی انسانی فقط برعهده وزارت بهداشت نیست و برای رفع کمبود نیروی انسانی و ماندگاری شان در هرمزگان سایر دستگاه ها نیز وظایفی دارند، تصریح کرد: پزشک و پرستار و خانوده اش و…. نیز به خدمات دیگر از جمله آموزش باکیفیت در مدرسه ، پارک، مسکن مناسب و…. نیاز دارد و بایستی امکانات مورد نیاز فراهم باشد تا به شهرهای دیگر مهاجرت نکنند.علیرضا رئیسی تاکید کرد: توسعه متوازن و پایدار باعث ماندگاری کادر بهداشت و درمان در استان می شود.رئیسی گفت: با روش بومی گزینی بایستی مشکل کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت ودرمان هرمزگان برطرف شود که از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس جمهور پیگیری می کنیم تا با استفاده از ظرفیت بومیان و بومی گزینی ، این کمبودها برطرف شود.

    رئیسی بر بهره گیری از ظرفیت خیرین در حوزه بهداشت و درمان استان تاکید کردو گفت: بایستی نیازها اولویت بندی شده و از ظرفیت خیرین براساس نیازهای اولویت بندی شده استفاده کرد.معاون بهداشتی وزارت بهداشت افزود:بیش از ۱۷۰هزار پزشک عمومی در کشور داریم ، اما ۱۰۰هزار نفرشان فعالیت درمانی دارند ومابقی در حوزه غیرمرتبط و غیرتخصصی فعالیت دارند که بایستی ساماندهی شوند و به دریافتی و تعرفه های شان توجه بیشتری شود تا کمبود پزشک در مناطقی مانند هرمزگان برطرف شود. وی گفت: برای اجرای طرح های مراقبین سلامت، پزشک خانواده، نظام ارجاع و…، اول بایستی دغدغه حقوق پزشک برطرف شود.رئیسی به اشاره به مشکل استفاده از دستگاه های خارجی در هرمزگان و سایر تجهیزات خارجی در کشور گفت:قوانین دست وپاگیری در این حوزه داریم که بایستی حوزه درمان در بحث استفاده از تجهیزات داخلی مستثنی شود و کیفیت تجهیزات مهمتر از استفاده از تولید داخل باشد تا جان بیماران درخطر قرار نگیرد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.