حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۲۲ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 11 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4161 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
    ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹۳۰  
  • مهاجرت هاي معکوس حمايت شود
    ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۶:۱۱
    شناسه : 16397
    بازدید 1190
    19
    دریانیوز// حاشیه نشینی یکی از پدیده ها و دلایل مهاجرت روستاییان به شهرهاست و از موضوعاتی است که همواره مورد بحث است و اگر در روستاها شرایط مناسبی برای زندگی ،اشتغال ، آموزش ، ورزش فرزندان روستایی و... فراهم می شد، بطور حتم از میزان مهاجرت ها از روستاها به شهرها و افزایش حاشیه نشینی کاسته می شود و تولیدکنندگان و کارآفرینان روستایی به مصرف کنندگان و بیکاران شهری تبدیل نمی شدند و میزان بزه و آسیب‌های اجتماعی نیز در این مناطق حاشیه ای و سکونتگاه های غیررسمی نیز افزایش نمی‌یافت.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// حاشیه نشینی یکی از پدیده ها و دلایل مهاجرت روستاییان به شهرهاست و از موضوعاتی است که همواره مورد بحث است و اگر در روستاها شرایط مناسبی برای زندگی ،اشتغال ، آموزش ، ورزش فرزندان روستایی و… فراهم می شد، بطور حتم از میزان مهاجرت ها از روستاها به شهرها و افزایش حاشیه نشینی کاسته می شود و تولیدکنندگان و کارآفرینان روستایی به مصرف کنندگان و بیکاران شهری تبدیل نمی شدند و میزان بزه و آسیب‌های اجتماعی نیز در این مناطق حاشیه ای و سکونتگاه های غیررسمی نیز افزایش نمی‌یافت.

    از طرفی دیگر مشکلی که در روستاها در یکی دو دهه اخیر باعث آزار و ناراحتی روستاییان شده است، عدم اجازه ساخت مسکن توسط روستاییان برای فرزندان شان در کنار خودشان بوده و به بهانه زراعی بودن اراضی ، از ساخت خانه برای فرزندان روستاییان جلوگیری شده و روستاییان را دولتی ها با این تصمیمات غیرکارشناسانه مجبور به کوچ به حاشیه شهرها کردند.

    از طرفی دیگر متاسفانه یک‌نسخه واحد برای کل کشور پیچیده شد و با ویلاسازی در جنگل های شمال ومناطق سرسبزکشور و بیابان های برهوت استانی مانند هرمزگان یکسان برخورد شد. درحالیکه انتظار منطقی این است که در استانی مانند هرمزگان بایستی مشوق هایی برای اسکان مردم در روستاها اعطاء می شد تا هم از مهاجرت به حاشیه شهرها کاسته می شد و هم در کنار ساخت مسکن در مناطق روستایی ، هر روستانشین تعدادی درختان میوه و مرکبات را می کاشتند و کشاورزی می کردند واز مصرف کنندگی به تولیدکنندگی می رسیدند و مشکل مسکن هم در استان کمتر می شد.

    موضوع دیگر اینکه در برخی مناطق روستایی که یکی دو دهه قبل اراضی به برخی افراد واگذار شده بود وبدلیل عدم وجود زیرساخت های لازم، این افراد ساخت و ساز نکردند و حال که می خواهند ساخت وساز کنند ، به آنها گفته می شود بایستی دوباره زمین را از دستگاه متولي دولتی خریداری نموده و هزینه بالایی را پرداخت کنند که این موضوع باعث می شود برخی نتوانند این هزینه را پرداخت کنند و از ساخت و ساز منصرف شده و آن منطقه روستایی آباد نمی شود و مشکلات همچنان پابرجاست.

    در این بخش در برخی مناطق بین بنیادمسکن، دهیاری و شوراهای روستا نیز هماهنگی لازم وجود ندارد و جانمایی قطعات واگذاری به مردم حتی براساس نقشه های دستگاه های متولی ، با اشتباه انجام شده و باعث بروز مشکلاتی برای مردم می شود که در این بخش نیز بایستی تدابیر لازم اندیشیده شود. در منطقه» باغو» بندرعباس نیز مشکلات این‌چنینی وجود دارد و ضرورت دارد از بروز این مشکلات جلوگیری شود و اجازه ساخت و ساز سهل و بدون دریافت هزینه های کلان به کسانی که برگ واگذاری زمین دارند ، داده شود تا این منطقه رونق گیرد.

    همچنین معابر و کوچه های اینگونه روستاها بایستی آسفالت شوند و امکانات آموزشی، فرهنگی، تفریحی ، ورزشی و…. وجود داشته باشد و مشوق هایی برای ساخت و ساز و اسکان در چنین مناطقی در نظر گرفته شود تا مهاجرت معکوس از شهر به روستا را در مناطق مختلف استان شاهد باشیم و کوچ از روستاها به شهرها و افزایش حاشیه نشینی کاسته شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.