حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4090 تعداد نوشته های امروز : 5 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آذر ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • کودکان و نوجوانان محروم  را وارد کارگاه های فنی و حرفه ای کنید
    ۱۹ تیر ۱۴۰۳ - ۹:۱۳
    شناسه : 17369
    بازدید 1217
    15
    ضرورت استفاده از فرصت نهادینه شدن فرهنگ مهارت آموزی در بندرعباس؛ دریانیوز// کودکان و نوجوانان در محلات حاشیه ای وبافت های فرسوده که بخشی از آنها تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی هم هستند ، همواره در معرض آسیب های اجتماعی بوده و دستگاه های متولي بایستی تدابیری بیندیشند تا آنها از این آسیب مصون بمانند.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// کودکان و نوجوانان در محلات حاشیه ای و بافت های فرسوده که بخشی از آنها تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی هم هستند ، همواره در معرض آسیب های اجتماعی بوده و دستگاه های متولي بایستی تدابیری بیندیشند تا آنها از این آسیب مصون بمانند.

    از طرفی دیگر غنی سازی اوقات فراغت با ورزش، دوره های آموزشی قرآنی و فرهنگی و آموزش مهارت های فنی و حرفه ای و… توسط کودکان و نوجوانان باعث شکوفایی استعدادهای شان و استفاده بهینه از این دوران طلایی زندگی شان می شود. برای نخستین بار در کشور یکی از آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای در بندرعباس توانسته است دوره های آموزش فنی و حرفه ویژه کودکان و نوجوانان طراحی و برگزار نماید که با استقبال این قشر مواجه شده است.

    اما موضوعی که همواره مورد غفلت واقع شده است ، کودکان و نوجوانان در محلات و مناطق روستایی هستند و حال که این ظرفیت مهارت آموزی برای کودکان و نوجوانان در استان فراهم شده است ، پیشنهاد می شود نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی و سایر نهادها برنامه ریزی کنند تا کودکان و نوجوانان خانواده های مددجو و حاشیه نشینان محلات و روستائیان نیز از این کارگاه های مهارت آموزی استفاده نمایند ودر راستای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی، صنایع و بنگاه های اقتصادی از جمله فولادکاوه کیش وابسته به نهاد انقلابی بنیاد مستضعفان نیز هزینه های برگزاری این دوره ها را تقبل نمایند تا کودکان و نوجوانان این مناطق نیز بتوانند از آموزش های فنی وحرفه ای بهره مند شوند .

    در این بخش ضرورت دارد شورای شهر و نمایندگان مجلس نیز پیگیری داشته باشند تا کودکان و نوجوانان محروم در استان هرمزگان نیز بتوانند از کارگاه های فنی و حرفه ای استفاده کنند و آینده ای درخشان را برای خودشان رقم بزنند واز آسیب های اجتماعی دوربمانند. بطور حتم آشنایی کودکان و نوجوانان با آموزش های فنی وحرفه ای باعث می شود انتخاب رشته بهتری را در مدرسه و دانشگاه داشته باشند وبه آینده امیدوارتر شوند و به سمت مشاغل کاذب ،قاچاق سوخت و کالا و… نروند . درواقع بایستی عدالت آموزشی در حوزه فنی و حرفه ای و مهارتی نیز وجود داشته باشد تا کودکان و نوجوانان خانواده های مستضعف و محروم نیز با این آموزش ها آشناشوند.

    آموزش های فنی وحرفه ای برای کودکان و نوجوانان

    مهندس «مژده دادرس» مدیر آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد « سام نوآوران » بندرعباس به عنوان تنها آموزشگاه فنی و حرفه ای در کشور که دوره های فنی و حرفه ای ویژه کودکان و نوجوانان را طراحی و برگزار نموده است و در واقع مبدع و طراح کارگاه های مهارتی کودکان و نوجوانان در کشور می باشد ، می گوید: آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد سام نوآوران با هدف توسعه آموزش های مهارتی برای جوانان جویای شغل مناسب و خانواده هایی که می خواهند فرزندان کودک و نوجوان شان را با رشته های فنی و حرفه ای آشنا کنند و از کودکی در کارگاه های مهارتی حضور یابند و آموزش ببینند و استعدادهای شان شکوفا شود، راه اندازی شده است تا خلاء کمبود آموزش های مهارتی برای دانش آموزان و کودکان و نوجوانان نیز برطرف شود.

    دادرس افزود: در آموزشگاه سام نوآوران برای اقشار مختلف ازسنین ۴تا ۶۵ سال که به آموزش های مهارتی علاقمند هستتد، کارگاه های مختلف برگزار می کنیم. آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد سام آوران برای بزرگسالان کارگاه هایی تخصصی نظیر برق ، الکترونیک، کنترل و ابزار دقیق ، معماری ، فن آوری اطلاعات، حمل و نقل ، بهداشت ایمنی و هنرهای تجسمی برگزار می کند.

    این آموزشگاه همچنین برای کودکان ۴ساله تا دانش آموزان ۱۸ ساله کارگاه های فنی و مهارتی مانند الکترونیک کودکان ، هوش مالی ، رایانه (Icdl ) نوجوانان، تولید محتوا ، برنامه نویسی پایتون ، بازی سازی ، طراحی سایت ، طراحی بردهای الکترونیکی ، تعمیر بردهای الکترونیکی ، برق صنعتی و اتوماسیون صنعتی برگزار می کند.وی اظهار داشت:این آموزش ها با هدف پرورش مهارت وخلاقیت از سنین پایین در حوزه های مختلف برنامه ریزی شده تا دانش آموزان بتوانند در کنار آموزش های نظری و تئوری در مدرسه، آموزش های مهارتی تکمیلی را نیز بگذرانند تا مباحث آموزشی تئوری و عملی برایشان قابل فهم و هضم باشد .

    با پرورش مهارت و خلاقیت دانش آموزان در آینده نه چندان دور شاهد پیشرفت های بزرگی در استان در حوزه های تکنولوژی و فن آوری نوین خواهیم شد.همچنین فراگیری این آموزش ها برای دانش آموزان و شرکت در مسابقات در سطح کشوری و جهانی و کسب مقام برایشان در رتبه بندی مدارس نمونه و تیزهوشان نیز تاثیر بسزایی دارد.

    دادرس خاطرنشان کرد:دانش آموزانی که در کارگاه های مهارتی شرکت می کنند ، موفقیت شان در جشنواره ها و المپیادهای ملی مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و دانش آموزی مدارس مانند خوارزمی، جابربن حیان ، خواجه نصیرالدین طوسی و… افزایش می یابد. همین الان ما دانش آموزانی داریم که در برخی از جشنواره های دانش آموزی نیز مقام کسب کرده اند.

    دانش آموزی از کارآموزان آموزشگاه در سومین جشنواره ملی و دانش آموزی خواجه نصیرالدین طوسی رتبه دوم کشوری را در حوزه دست سازه کسب کرد‌. برخیاز دانش آموزان علاقمند هم با دوستان و همکلاسی های شان ساعاتی را علاوه بر شرکت در کارگاه ها ، به تکرار و تمرین آموخته های شان در آموزشگاه می پردازند و خودشان را برای شرکت در رقابت های جشنواره ها و المپیادها آماده می کنند.

    وی افزود: کلاس های ویژه کودک و نوجوان را که عرض کردم، اگر که کارآموزان با علاقه ادامه دهند و پیگیری کنند ، حتی می توانند با مهارت هایی که کسب کردند، در بازارهای مختلف کسب درآمد کنند و در مدرسه هم می توانند موفق تر عمل کنند و انتخاب رشته بهتری داشته باشند. این مبدع رشته های فنی و حرفه ای برای کودکان و نوجوانان در کشور گفت: کارگاه الکترونیک کودکان و نوجوانان منجر به پرورش خلاقیت و مهارت دست ورزی ، تقویت اعتماد بنفس و حل مسئله کودکان و نوجوانان می شود.

    این کارگاه که برای کودکان و نوجوانان ۴تا۱۴ ساله برگزار می شود ، این عزیزان در این کارگاه پس از آشنایی با اصول اولیه الکترونیک به توانمندی ساخت مدارلامپ، مدار سری و موازی،اعصاب سنج ، قایق موتوری،ماشین کنترلی، جعبه موسیقی، گل شب تاب ، رقص نورموزیکال، هلی کوپتر ، انواع سازه های الکترونیکی و…‌ دست می یابند.در کارگاه هوش مالی هم که برای کودکان و نوجوانان ۸تا۱۲ ساله برگزار می شود و آنها آموزش هایی را می بینند که در زندگی شان برای شان کاربردی است و قبلا آموزش ندیده اند ودر درسی مانند ریاضی هم کمک شان می کند.

    در این کارگاه کودکان و نوجوانان با شش مهارت نحوه پس انداز کردن ،اصول قرض گرفتن و قرض دادن، راهکارهایی برای خرید بهتر ،سرمایه گذاری ، مفهوم محدودیت پول و اصول بازاریابی آشنا می شوند. دادرس گفت: در کارگاه Icdl کودکان و نوجوانان ده سال به بالا با مبانی کامپیوتر، سیستم عامل ویندوز ، اینترنت و ایمیل ، واژه پردازی با word، ارائه مطلب با power point و تولید محتوا آشنا می شوند. در عصر امروزی که اگر کسی با کامپیوتر آشنا نباشد ، بی سواد خوانده می شود، بهتر است کودکان و نوجوانان از دوران مدرسه با این مهارت آشنا شوند، چون در مدرسه ، دانشگاه و آینده و زندگی شان برای شان کاربردی است و به این مهارت نیاز دارند.

    همچنین دانش آموزانی که دوره تولید محتوا را می گذرانند ، می توانند پوستر ،کارت ویزیت، بیلبورد و…طراحی کنند و یا موشن گرافی و اینفوگرافی تولید نمایند و در مدرسه هم ارائه دهند و اعتماد بنفس شان افزایش یافته و حتی می توانند پس از کسب تجربه به درآمدزایی هم برسند. به گفته دادرس ،دانش آموزان پس از گذراندن این دوره ها و تعیین سطح ، می توانند کارگاه برنامه نویسی پایتون را بگذرانند که پیش نیاز هوش مصنوعی به شمار می رود. نوجوانانی که در کارگاه طراحی سایت حضور می یابند، قادر خواهند بود طراحی سایت های مختلف را انجام دهند.

    نوجوانانی که در دوره های معماری شرکت می کنند.بعد از آموزش قادر خواهند بود طراحی فضای داخلی ، دکوراسیون ، نقشه کشی ساختمان و… را انجام دهند. رشته هنرهای تجسمی ( گرافیک ) را نیز در برنامه داریم تا بزودی برگزار کنیم.رشته برق ساختمان، برق صنعتی و اتوماسیون صنعتی را نیز در آموزشگاه برگزار می کنیم و نوجوانان می توانند از این کارگاه ها بهره مند شوند تا بتوانند به بازار کار راه یابند و کسب درآمد داشته باشند.

    وی افزود: دانش آموزانی که در کارگاه ها و دوره های آموزش مهارتی شرکت می کنند ، استعدادهای شان شکوفا می شود و با شناخت بیشتر از خودشان می توانند در مدرسه و دانشگاه انتخاب رشته کنند و با توجه به اینکه آموزش های مان بصورت هدفمند برگزار می شود ، باگذراندن این کارگاه ها ، بصورت پلکانی و سریعتر علایق و سلایق و استعدادهای شان را شناسایی می کنند و در انتخاب رشته و مسیر تحصیل و زندگی ، بهتر می توانند تصمیم بگیرند.

    دادرس گفت: رشته های کامپیوتر، فتوشاپ، گرافیک، الکترونیک ، برق ، معماری از جمله رشته هایی است که در مدارس فنی و حرفه ای هم آموزش داده می شود که دانش آموزان می توانند با شرکت در کارگاه های آموزشگاه سام آوران، با این‌رشته ها بیشتر آشنا شده و بصورت عملی کار کنند و برای انتخاب رشته مدرسه با آگاهی بیشتر این رشته های مهارتی را انتخاب کنند. خانواده ها از این فرصت آموزش در کارگاه های فنی در تابستان و حتی دوران تحصیل فرزندان شان استفاده کنند.

    وی تاکید کرد: همچنین از والدین گرامی درخواست دارم که اگر فرزندان شان‌هوش و استعداد مهارتی دارند، آن‌ها را مجبور نکنند در رشته های نظری تحصیل کنند ؛ زیرا که رشته های مهارتی در دنیای امروز حتی بازار کار بهتری نسبت به رشته های نظری دارند ودر دوران آموزش هم می توان به درآمدزایی رسید و خانواده ها بایستی به استعداد و توانمندی فرزندان شان هم توجه کنند. دادرس اظهار داشت: رشته های فنی و مهارتی که در آموزشگاه داریم و برای کودکان و نوجوان و جوانان آموزش می دهیم ، بازارکار در صنایع استان و غرب بندرعباس دارند و کارآموزان در آینده می توانند با کسب مهارت های فنی و حرفه ای وارد صنایع و بنگاه های اقتصادی هم شوند و شغل مناسبی را داشته باشند.

    همچنین می توانند انتخاب رشته بهتری در حوزه صنعتی در دانشگاه ها داشته باشند . وی گفت: برنامه ریزی می کنیم تا کارگاه های مان را به لحاظ کیفیت و کمیت روزبه روز ارتقا دهیم و متناسب با نیازهای روز جامعه و استان کارگاه های مهارتی وفنی را برگزار کنیم. همچنین آمادگی داریم تا کارگاه هایی را برای فرزندان کارکنان صنایع و ادارات و مددجویان نهادهای حمایتی برگزار کنیم تا این افراد نیز دوره‌های مهارتی را بیاموزند و در انتخاب رشته تحصیلی هم آگاهانه تر تصمیم بگیرند و بازار کارمناسبی نیز در آینده داشته باشند.

    کودکان و نوجوانانی که در این کارگاه ها شرکت می کنند ، انتخاب رشته آگاهانه تری را در مدارس و دانشگاه ها خواهند داشت و حتی می توانند برای خودشان بازارکار داشته و به درآمدزایی برسند.دادرس افزود: مسئولان حمایت کنند تا فرهنگ آموزش های فنی و حرفه ای و استفاده اقشار مختلف از این کارگاه ها در جامعه نهادینه شود.وی گفت:از پیشرفت کودکان ، نوجوانان و جوانان استان خوشحال می شویم و اطمینان داریم مهارت آموزی شان باعث پیشرفت بیشترشان می شود و بایستی تلاش کنند حداکثر استفاده را از این‌فرصت داشته باشند.

    متولیان اقدام کنند

    در این حوزه ضرورت دارد دستگاه های حمایتی و متولیان‌ اشتغالزایی، آموزشی ومقابله با آسیب های اجتماعی برای فراگیری آموزش های فنی و حرفه ای کودکان و نوجوانان محروم و درمعرض آسیب های اجتماعی در استان اقدام نمایند و از آن طرف صنایع و بنگاه های اقتصادی استان نیز در راستای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی شان، حمایت های لازم را جهت فراگیری این‌آموزش ها توسط کودکان و نوجوانان خانواده های محروم مددجو و محلات حاشیه ای داشته باشند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.