حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۲۳ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 13 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3850 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 126×
  • تقویم شمسی

    آبان ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • کودکان و مضرات بازی‌های رایانه‌ای
    ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۴:۳۷
    شناسه : 21282
    بازدید 131
    3
    دریانیوز// بازی و سرگرمی در افزایش اعتماد به نفس و رشد خلاقیت کودکان و نوجوانان تاثیرگذار است و بازی‌های فکری و استراتژیک بخش‌های مختلف مغز را درگیر می‌کنند در نتیجه هوش هیجانی کودک تقویت می‌شود.
    ارسال توسط : نویسنده : یعقوب رستمی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// بازی و سرگرمی در افزایش اعتماد به نفس و رشد خلاقیت کودکان و نوجوانان تاثیرگذار است و بازی‌های فکری و استراتژیک بخش‌های مختلف مغز را درگیر می‌کنند در نتیجه هوش هیجانی کودک تقویت می‌شود. یادگرفتن کارگروهی، یکی دیگر از مزایای بازی‌ها و سرگرمی‌ها در دوران کودکی و نوجوانی است؛ در گذشته اغلب بازی‌ها در فضای جمعی و به شکل حضوری و گروهی برگذار می‌شد اما در شرایط کنونی، به دلیل ارتقاء و توسعه فناوری، شرایط تغییر کرده و کودکان و نوجوانان دیگر در فضای گروهی بازی نمی‌کنند و بیشتر وقت خود را در دنیای اینترنت و فضای مجازی می‌گذرانند و به بازی‌های کامپیوتری و موبایلی مشغول هستند.

    البته این مسئله، جوانب مثبت و ابعاد منفی دارد، این چنین بازی‌ها در صورتی که درست و به‌اندازه باشد، مشکلی برای کودکان و نوجوانان ایجاد نخواهد کرد، اما درصورتیکه به شکل افراطی تغییر مسیر بدهد، خطرناک خواهد بود. البته با توجه به نقش غیرقابل انکار والدین در این زمینه و مراقبت‌های لازم از سوی والدین آنان، آسیب‌ها و مشکلات، تا حد زیادی قابل پیشگیری هستند.اغلب کودکان و نوجوانان هم در مهمانی‌ها و یا حتی اوقات تنهایی، بازی‌های رایانه‌ای را ترجیح می‌دهند، اما والدین آگاه باشند که بازی‌های خشن، کودکان را بدون دانستن والدین، خشن بار می آورد و فرزندان را این‌گونه تربیت می‌کند، پس نباید اجازه داد که تکنولوژی، کودکان و نوجوانان را آنگونه که می‌خواهد تربیت کند.

    اکنون گسترش بازی‌های اعتیادآور در رایانه و فضای مجازی، به یک معضل تبدیل شده است، بطوری که کارشناسان گفته‌اند برخی افراد جامعه به ویژه کودکان از طریق این ابزار، با مشکلات روحی و رفتاری مواجه شده‌اند.اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای اتفاقی نگران‌کننده در کشورمان بوده که حتی در کشورهای آسیای شرقی، اروپایی و آمریکایی هم به این شدت، روی نمی‌دهد.به اعتقاد و باور کارشناسان اجتماعی، مضرات و زیان‌های اعتیاد به بازی‌های رایانه ای کمتر از اعتیاد به مصرف مواد مخدر نیست و به مرور زمان، سیستم عصبی مغز را با اختلال مواجه می‌کند.

    مقام معظم رهبری درخصوص بازی‌های رایانه‌ای می‌فرمایند: «بازی های رایانه‌ای به شوالیه‌های مجازی قدرتمند و جذاب ناتوی فرهنگی و جنگ صلیبی غرب تبدیل شده‌اند که در حال تخریب و تغییر تدریجی ارزش‌ها و هنجارهای انقلاب اسلامی و جهان اسلام هستند. این شوالیه‌های رایانه‌ای در جنگ‌های صلیبی قرن جدید بدون هیچ‌گونه حساسیتی تا عمق خانه‌هایمان نفوذ کرده‌اند و ما در بی‌خبری با آغوشی باز به استقبال آنها رفته‌ایم و حتی در حال پرداخت هزینه مالی حضورشان نیز هستیم.»آنچه از فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون بازی‌های رایانه‌ای، استنباط می‌شود این است که چنین بازی‌هایی، به ابزار تبلیغاتی مهمی در دست نظام‌های سیاسی تبدیل شده و دیگر ابزاری برای سرگرمی نیست.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.