حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۲۴ دی , ۱۴۰۳ Monday, 13 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4178 تعداد نوشته های امروز : 5 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • کمبود پرستار در بیمارستان‌ها بطور کامل برطرف شود
    ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۴
    شناسه : 11698
    بازدید 1438
    9
    دریانیوز// امروز خجسته میلاد حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار است که پرستاران عزیز کشورمان باید به خود ببالند که این روز به نام شان نامگذاری شده است که نشان از جایگاه واهمیت این شغل دارد.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// امروز خجسته میلاد حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار است که پرستاران عزیز کشورمان باید به خود ببالند که این روز به نام شان نامگذاری شده است که نشان از جایگاه واهمیت این شغل دارد. اما از سختی های شغل پرستاری و رفع مشکلات‌شان در کشور فقط در این ایام گفته می شود و وعده هایی در یکی دو دهه اخیر برای رفع مشکلات شان و جذب پرستار در مراکز درمانی برای رفع کمبود پرستار در بیمارستان ها داده می شود و زود به فراموشی سپرده می شود که البته در دولت سیزدهم اقداماتی در این بخش آغاز شده است، اما بایستی دولت و مجلس تلاش کنند تا مشکلات این قشر بطور کامل برطرف شود. پرستاران قشری هستند که در دوران کرونا بیشترین جانفشانی را در کنار پزشکان برای نجات بیماران داشتند و تعداد زیادی از پرستاران هم به شهادت رسیدند.
    در استانی مانند هرمزگان که کمبود پرستار وجود دارد، پرستاران سختی‌های بیشتری را در این دوران داشتند که آثارش همچنان باقی است و حتی در دوران عادی نیز پرستاران متحمل فشار کاری هستند. رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان چند ماه قبل در نشست خبری عنوان کرد که ۱۵۰ نفر پرستار در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس کمبود وجود دارد واز آن طرف دکتر فرشیدی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان چندسال قبل اعلام کرده بود که در سطح استان کمبود ۱۶۰۰ پرستار را داریم. متاسفانه این کمبودها روزبه روز افزایش یافته و پرستاران فعال و بیماران تاوان این کمبودها را می دهند. پرستاران مجبورند در شیفت‌های سنگین و پشت سرهم و بدون استراحت را در بیمارستان ها بمانند که این موضوع از یک طرف باعث فشار کاری و روحی بر این قشر شده و برخی از پرستاران به بیماری‌های جسمی و… مبتلا شده‌اند و همچنین بر خدمات‌رسانی شان به بیماران اثرگذار بوده و از طرفی دیگر بیماران نیز از میزان خدمت‌رسانی در برخی بخش‌های بیمارستانی رضایت کافی را ندارند که در حق هر دو قشر پرستاران و بیماران اجحاف شده است.
    پرستارانی که ایثارگرانه از بیماران مراقبت می کنند، اما بی خوابی و استرس ها و… باعث شده است که سلامتی خودشان نیز در معرض خطر قرار گرفته و حتی در زندگی شخصی و خانوادگی شان و تربیت فرزندان با چالش و گاهی بحران مواجه شوند و حتی حقوق دریافتی شان به هیچ وجه با سختی کارشان تناسب نداشته و قانون مشاغل سخت و زیان آور نیز برای پرستاران اجرایی نشده است. گرچه در اوایل زمان شیوع کرونا مسئولان در دولت قبل وعده استخدام ۶۰۰ پرستار را در استان دادند، اما این وعده هیچگاه به واقعیت نپیوست. در دولت فعلی قرار است بخشی از کمبود پرستار و کادر بهداشت و درمان استان با جذب نیروی انسانی مورد نیاز در سال جاری برطرف شود که انتظار می رود استخدام بومیان در اولویت باشد و درصورت نبودن متقاضیان بومی، از غیربومیان تعهدات لازم اخذ شود تا بعد از استفاده از سهمیه استخدامی هرمزگان به استان خودشان برنگردند و بر کمبودهای استان افزوده نشود که متاسفانه یکی از دلایل کمبود نیروی انسانی و پرستار در هرمزگان در این سال‌ها ، انتقال نیروی انسانی بود که از سهمیه استان هرمزگان استفاده کرده بودند وبه شهرهای خودشان برگشتند.
    از طرفی دیگر با توجه به اینکه قرار است چندین بیمارستان در سال جاری وسال آینده در استان به بهره برداری برسند، متولیان مربوطه از هم اکنون مجوز جذب نیروی انسانی مورد نیاز براساس استاندارد را کسب کنند و جذب را آغاز نمایند تا با بهره برداری از این مراکز درمانی، کمبودی در حوزه تامین نیروی انسانی مورد نیاز نداشته باشیم. از طرفی دیگر از مسئولان استانی و کشوری انتظار می رود فقط در روز پرستار وعده هایی را برای رفع مشکلات و دغدغه های پرستاران و تامین خواسته های بحق و قانونی این قشر ندهند که بعد از چند روز وعده ها به فراموشی سپرده شود تا روز پرستار سال بعد و وعده های تکراری و جدید و این سناریو تکرار شود. مشکلات پرستاران هرمزگانی بایستی برطرف شود و رفع کمبود پرستار در استان نیازمند نسخه شفابخش است.متاسفانه بی توجهی به کادر پرستاری موجب بروز مشکلاتی برای این قشر شده است. موضوع دیگر اینکه اعلام شده بود که به پرستاران امتیاز مسکن داده می شود، اما به آنها گفته می شود در سامانه طرح نهضت ملی مسکن بایستی ثبت نام کنند و فرم ج شان قرمز نباشد و یا مسکن نداشته باشند و… که با این شرایط، امتیاز خاصی برای پرستاران قائل نشده اند ومانند افراد عادی با آنها برخورد می شود.
    امتیاز یعنی اینکه مازاد بر شرایط افراد عادی، مانند امتیازی که برای سه فرزندی هایی که فرزند چهارم شان از آبان ۱۴۰۰ متولد شده اند و با چهارفرزندی هایی که زیر۲۰سال سن دارند و به این خانواده ها امتیاز زمین و مسکن (برای چهار فرزندی ها بصورت رایگان مسکن با زمین داده می شود) اعطاء می شود، اما به پرستاران اعلام شده است که به پاس خدمات شان در دوران کرونا به آنها امتیاز مسکن داده می شود واما در واقع امتیازی وجود ندارد و ضرورت دارد در این حوزه تجدیدنظر شود و مدیریت عالی استان و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تدبیری بیندیشند تا پرستاران نیز بتوانند از امتیاز واقعی مسکن برخوردار شوند. مشکلات پرستاران بایستی در حوزه‌های مختلف رفع شده تا آنها دغدغه ای جز رسیدگی به بیماران را نداشته باشند و از طرفی کمبود پرستار در استان نیز بایستی برطرف شود که با آزمونی که چند هفته قبل برای جذب ۲۰۰۶ نفر نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برگزار شد، انتظار می رود بخشی از این کمبودها برطرف شود.
    همچنین پیشنهاد می شود متولیان سلامت استان با همکاری آموزش و پرورش به مدارس بروند و مشاوره هایی را به دانش آموزان دهند تا رشته های حوزه بهداشت ودرمان را انتخاب کنند وادامه تحصیل دهند تا کمبودهای نیروی انسانی متخصص بومی این حوزه در استان برطرف شود و در جذب و استخدام ها مشکلی نداشته باشیم. بایستی کمبود پرستار در بیمارستان های استان بطور کامل برطرف شود و به استانداردها برسیم تا رسیدگی به بیماران افزایش یافته واز فشارکاری بر پرستاران فعال در مراکز درمانی استان نیز کاسته شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.