دریانیوز// درحالیکه شهر ۸۰۰ هزار نفری بندرعباس نیازمند چندصد دستگاه اتوبوس جهت جابجایی شهروندان در سطح شهر است، اما فقط ۳۵ دستگاه اتوبوس فعال هستند که از این تعداد هم همواره آنطور که متولیان مربوطه اعلام می کنند بین ۸تا ۱۲ دستگاه هم با دستور مقامات استانی، دانشجویان دانشگاه هرمزگان را جابجا می کنند که این وضعیت باعث کمبود بیشتر اتوبوس در سطح شهر شده و نارضایتی شهروندان را به همراه داشته است که در این حوزه نیاز است دانشگاه هرمزگان که نهادی دولتی است، اتوبوسهایی را برای نقل و انتقال دانشجویانش به داخل شهر و دانشگاه خریداری نموده و اعتبارات مورد نیاز را از طریق وزارت علوم و… تامین نماید ویا اینکه مسئولان استانی و نمایندگان مجلس و… از طریق صنایع و بنگاههای اقتصادی و صنایع استان پیگیری نمایند تا اتوبوسهای مورد نیاز دانشگاه هرمزگان در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی این صنایع تامین و مشکل دانشگاه در این حوزه برطرف و از فشار بر مردم عادی در سطح شهر بندرعباس برای حمل و نقل عمومی کاسته شود.
ساکنان مناطق مختلف از جمله شهرک بزرگ مسکن مهر بندرعباس از کمبود اتوبوس ناراضی هستند وحتی در بازديد مسئولان و امام جمعه بندرعباس این گلایهمندی را عنوان نموده و خواستار افزایش تعداد اتوبوس ها شده اند و ضرورت دارد برای رفع این کمبودها تدبیری اندیشیده شود. بندرعباس که از یک طرف بدلیل وجود صنایع، معادن، بنگاههای اقتصادی و… قطب اقتصاد و تجارت کشور نامیده می شود واز طرف دیگر بدلیل فقر و محرومیت این شهر و استان، در صدر استانهای دارای فقر و فلاکت، گرانی و بیکاری قرار گرفته است و از بسیاری از امکانات و زیرساختها محروم است و مسافران برای سفرهای درون شهری و برون شهری با مشکل مواجهند و کمبود اتوبوس و مینی بوس و… باعث شده است بسیاری از مسافران مجبور شوند کرایه های زیادی را برای جابجایی شان بپردازند و از این شرایط بشدت ناراضی هستند.
با بازگشايي مدارس که کمبود سرویس مدرسه وجود داشت و همچنان ادامه دارد و ضعف متولیان مربوطه باعث این وضعیت شده است و بازار سیاه عجیبی در حوزه سرویس مدارس وجود دارد، قرار شد با اختصاص تعدادی اتوبوس و ون برای انتقال دانشآموزان، رفت وآمد دانش آموزان تسهیل شود که از یک طرف اتوبوس و ون در تمام مسیرها تردد نمیکنند و از طرفی تعدادشان کم است واز طرفی دیگر وقتی این وسایل نقلیه بخواهند دانش آموزان را جابجا کنند که بازهم رفت وآمد شهروندان دیگر با مشکل مواجه می شود و با اختصاص دادن تعدادی از این اتوبوسهای شهری به دانشگاه هرمزگان، مشکلات شهروندان برای سفرهای درون شهری دوچندان میکند که بایستی اتوبوس موردنیاز دانشجویان از راهی دیگر تامین شود تا هم دانشجویان برای رفت وآمد مشکلی نداشته باشند و هم شهروندان بندرعباس مجبور به انتظارهای طولانی تر در ایستگاه های اتوبوس نشوند و متحمل پرداخت هزینه های بیشتر برای سفر درون شهری نشوند.
کمبود اتوبوس در مسکن مهر
برخی از ساکنان مسکن مهر بندرعباس با گلایه از نبود اتوبوس در تمام مسیرهای شهرک پیامبر اعظم (ص) می گویند: فقط در برخی مسیرها اتوبوس وجود دارد و از آن طرف تعدادش کم است و گاهی هم نمیآیند و باید بسیار منتظر بمانیم تا اتوبوس بیاید وبرای برگشت هم همین مشکل را داریم و ساکنان این شهرک توان پرداخت کرایه سنگین دربستی و… را ندارند. از طرفی دیگر در این شهرک ایستگاه های اتوبوس جهت نشستن مسافران و انتظارکشیدن طولانی مدت در این گرما تا آمدن اتوبوس را ندارند. در شهرک بزرگ پیامبر اعظم( ص) که حتی اگر تمام ۳۵ دستگاه اتوبوس در این شهرک خدماترسانی می کرد، باز هم کم بود، اما اینکه بجای اتخاذ تدبیر برای افزایش اتوبوس در این شهرک و مناطق محروم شهر، از تعداد اتوبوس ها کاسته شده ودر اختیار نهادهای دولتی گذاشته شوند، در واقع اجحاف در حق شهروندان بندرعباسی و مسکنمهریها وحاشیه نشینان است که بایستی در این حوزه تجدیدنظر شود.
نبود اتوبوس در تمام مسیرها
برخی دیگر از شهروندان بندرعباسی می گویند: در شهر بندرعباس در تمام مسیرها اتوبوس وجود ندارد و مدت انتظار مسافران برای اتوبوس بسیار زیاد است. از طرفی دیگر مردم بایستی در گرما منتظر اتوبوس بایستند و ایستگاه های مکانیزه اتوبوس که در دهه ۹۰ ساخته شد، بجای استفاده شهروندان، اجاره داده شده اند و تبدیل به مینی فروشگاه، تعمیرگاه و… شدند. مسئولان هیچ احترامی را برای حقوق مسافر در بندرعباس قائل نمی شوند. در گرمای ۴۰ تا ۵۰ درجه بندرعباس آیا سزاوار است که مسافران عرق ریزان در گرما در انتظار طولانی مدت برای اتوبوس بمانند؟
اتوبوس و مینی بوس برای محلات
محلات حاشیه ای و بافت های فرسوده و قدیمی شهر بندرعباس که سکونتگاه قشر محروم جامعه است وبایستی خدماترسانی بیشتری به آنها صورت گیرد، اما در این مناطق نیز کمبود یا نبود اتوبوس وجود دارد و ساکنان برای رفت و آمد به مرکز شهر و… با مشکل مواجهند و شهرداری و استانداری ضرورت دارد برای رفع این مشکل تدبیری بیندیشند و اتوبوس و مینی بوس را برای تسهیل در تردد ساکنان محلات فراهم نمایند.
لزوم اتخاذ تدابیر مناسب
با توجه به گرانی کرایه در شهر بندرعباس که فشار زیادی را بر شهروندان و بخصوص قشر ضعیف و محروم و متوسط جامعه وارد می شود، انتظار میرود مسئولان ارشد استان و مدیران شهری برای رفع مشکلات حمل ونقل عمومی و تردد شهروندان تدبیری مناسب بیندیشند و نهادهای دولتی و دانشگاه ها نیز اتوبوس مورد نیازشان را با اعتبارات دولتی و یا کمک صنایع و خیرین تامین کنند تا مشکلی بر مشکلات حمل ونقل و سفر درون شهری شهروندان بندرعباسی افزوده نشود.
ثبت دیدگاه