حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4145 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • چرا ۵۰ درصد مازاد درآمد را نمی دهند؟
    ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۴:۵۵
    شناسه : 23370
    بازدید 133
    1
    دریانیوز// در یک دهه اخیر بارها موضوع لزوم اجرای قانون برگشت ۵۰درصد مازاد درآمد استان به هرمزگان مطرح شده که دولت های مختلف در مقابل تحقق این موضوع مقاومت کرده اند و محقق نشده است.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// در یک دهه اخیر بارها موضوع لزوم اجرای قانون برگشت  ۵۰درصد مازاد درآمد استان به هرمزگان مطرح شده که دولت های مختلف در مقابل تحقق این موضوع مقاومت کرده اند و محقق نشده است. محمد آشوری استاندار هرمزگان نیز اواخر هفته قبل در دیدار با سید هادی سبحانیان رئیس کل امور مالیاتی کشور در استانداری هرمزگان با اشاره به قانون مصوب مجلس در رابطه با بازگشت ۵۰ درصد مازاد درآمدهای مالیاتی استان‌ها، اظهار کرد: عدم اجرای این قانون برای استان‌ها ضد انگیزه است و باید این مزیت قانونی صرف حل مسائل و توسعه استانی شود.وی افزود: برای حل مشکل عدم تخصیص مازاد درآمد، پیگیری‌هایی در سطح وزارت اقتصاد انجام داده‌ایم و مذاکراتی نیز با رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور خواهیم داشت.وی همچنین بر لزوم توجه به تاب آوری مشاغل و بنگاه‌ها در حوزه مالیات ستانی تاکید کرد‌.

    بازگشت ۵۰ درصد مازاد درآمد به هرمزگان حائز اهمیت است و‌باتوجه به اینکه هرمزگان محرومترین و فقیرترین و فلاکت زده ترین استان کشور بوده و همچنین بالاترین بیکاران را دارد، اگر که در یکی دو دهه اخیر این ۵۰درصد مازاددرآمد به استان برگشت داده می شد و صرف عمران و آبادانی استان گردیده بود، بطور حتم امروز هرمزگان رکوردار بیشترین بیکاران کشور و قرارگرفتن در جایگاه نخست در فقر و فلاکت در کشور نبود.استان هرمزگان به عنوان یکی از استراتژیک‌ترین و مهم‌ترین مناطق اقتصادی کشور، سهم بسزایی در تولید و درآمد ملی دارد. با وجود این، مشکلاتی نظیر فقر، بیکاری و ضعف زیرساخت‌ها همچنان در این استان به چشم می‌خورد.

    یکی از راهکارهای مؤثر برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی هرمزگان، بازگشت ۵۰ درصد مازاد درآمد به این استان است که در یک دهه اخیر بارها مطرح شده، اما دولت‌ها تا کنون تمکین نکرده‌اند.بازگشت ۵۰ درصد مازاد درآمد به هرمزگان می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی این استان ایفا کند. با توجه به درآمدهای حاصل از فعالیت‌های اقتصادی و صنایع بزرگ موجود در هرمزگان، بازگشت ۵۰درصد مازاد این درآمدها می‌تواند منابع مالی قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، ایجاد فرصت‌های شغلی و بهبود شرایط زندگی مردم فراهم کند.یکی دیگر از مشکلات اساسی هرمزگان، عدم تمرکز پرونده‌های مالیاتی و حساب‌های بانکی صنایع و بنگاه‌های اقتصادی فعال در استان است.

    این موضوع باعث شده تا درآمدهای مالیاتی حاصل از فعالیت‌های اقتصادی به جای سرمایه‌گذاری مجدد در استان، به مناطق دیگری منتقل شود. با تمرکز این پرونده‌ها و حساب‌ها در استان، می‌توان منابع مالی بیشتری را برای توسعه زیرساخت‌ها و بهبود شرایط اقتصادی فراهم کرد.گرچه در دو سه سال اخیر پرونده مالیاتی بسیار صنایع فعال در استان به محل فعالیت شان یعنی هرمزگان برگشت داده شده اند، اماضرورت دارد پرونده مالیاتی مابقی صنایع نیز به استان برگشت داده شود. خدمات بیمه ای صنایع و بنگاه های اقتصادی فعال درهرمزگان نیز بایستی در همین استان انجام شود.ازطرفی دیگر صنایع و بنگاه‌های اقتصادی فعال در هرمزگان باید در ایفای نقش مسئولیت‌های اجتماعی خود فعالانه‌تر عمل کنند.

    این مسئولیت‌ها شامل حمایت از پروژه‌های توسعه‌ای، ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان، بهبود زیرساخت‌ها و حمایت از آموزش و پرورش و حوزه سلامت، ورزش و…. در استان است. با توجه به مشکلات اجتماعی و اقتصادی موجود، نقش فعال صنایع و بنگاه‌ها در این زمینه می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کاهش فقر و بیکاری داشته باشد.استان هرمزگان با وجود ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی فراوان، همچنان در صدر استان‌های دارای فقر و بیکاری قرار دارد. بازگشت ۵۰ درصد مازاد درآمد به استان، تمرکز پرونده‌های مالیاتی و حساب‌های بانکی در هرمزگان و ایفای نقش فعالانه‌تر مسئولیت‌های اجتماعی توسط صنایع و بنگاه‌های اقتصادی می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی استان کمک کند.

    این اقدامات نیازمند توجه و حمایت دولت و نهادهای مرتبط است تا بتوان به توسعه پایدار و بهبود شرایط زندگی مردم هرمزگان دست یافت.بازگشت ۵۰ درصد مازاد مالیات به هرمزگان، تمرکز پرونده‌های مالیاتی و حساب‌های بانکی در استان و ایفای نقش فعالانه‌تر مسئولیت‌های اجتماعی توسط صنایع و بنگاه‌های اقتصادی از جمله راهکارهای مهم برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی استان هرمزگان است. این اقدامات می‌تواند به کاهش فقر و بیکاری، بهبود زیرساخت‌ها و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید کمک کند. با حمایت دولت و نهادهای مرتبط، می‌توان به توسعه پایدار و بهبود شرایط زندگی مردم هرمزگان دست یافت.

    انتظار می رود استاندار هرمزگان و‌نمایندگان مجلس پیگیری های شان را برای تحقق تخصیص ۵۰درصد مازاد درآمد استان و انتقال تمام پرونده های مالیاتی صنایع به استان ، پرداخت عوارض آلایندگی صنایع ، افزایش مشارکت اجتماعی صنایع و سهیم شدن‌بیشتر نهادهای انقلابی جهت رفع فقر و محرومیت استان و افزایش اعتبارات دولتی به هرمزگان باشند تا فقر و محرومیت و بیکاری از هرمزگان رخت بربندد و‌این‌استان که در جایگاه های نخست درآمدزایی برای کشور قرار دارد، درفقر وفلاکت و بیکاری اول نباشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.