دریانیوز// ۱۰۲ پروژه زیست محیطی همزمان در ۱۹ استان کشور به مناسبت هفته محیط زیست با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور ، استاندار هرمزگان، مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس و نفت بندرعباس و…. در پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس بندرعباس افتتاح شد.
۱۰۲ طرح محیط زیستی با سرمایه هزینه شده افزون بر ۱۰ هزار میلیارد تومان در سراسر کشور با حضور ویدئوکنفرانسی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به بهرهبرداری رسید.معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز پنجشنبه در آیین بهرهبرداری این طرحها که به صورت متمرکز از هرمزگان انجام شد، افزود: طرحهای افتتاح شده در حوزههای مختلفی همچون تصفیه آب، ایستگاه های پایش و مراکز قرنطینه برای حیات وحش هستند.
علی سلاجقه با قدردانی از میزبانی پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس و استانداری هرمزگان برای افتتاح این ۱۰۲ پروژه گفت: هرمزگان جایگاه ویژه ای در اقتصاد دریا محور و زیست محیطی در کشور دارد و این استان تلفیقی از تلاش و محیط زیست است.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: سازمان محیطزیست لایحه تغییر اقلیم را تدوین کرده است.علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور، با عرض سلام و درود به روح بلند امام خمینی(ره) و تبریک ایام آغاز رهبری حضرت آیت الله خامنهای(مدظله العالی)، اظهارداشت: عظمتی که امروز داریم حاصل خونهای پاکی است که برای دفاع از حریم نظام و اسلام نثار شده است و جا دارد گرامی بداریم یاد و خاطرهی شهدای محیطبان را که زحمات وافری داشتهاند.
وی افزود: از اینکه استان هرمزگان به عنوان میزبان این بحث انتخاب شد خدا را شاکریم و همان طور که میدانید هرمزگان تلفیقی از تلاش و محیط زیست است و اقتصاد دریا محور یکی مولفههای مهم هرمزگان است.معاون رئیس جمهور، تاکیدکرد: استان هرمزگان هم اکوسیستم دریا دارد و هم اکوسیستم خشکی و مسئله محیط زیست به تعبیر رهبری یک مسئله درجه یک است و امروز به عنوان یک مسئله برای کل جهان مطرح شده و ایران اسلامی در مرز آستانها قرار دارد و مشکلاتی را دارد و احساس میکنیم گاهی اوقات پایداری محیط زیست به هم خورده که نیاز است دولتمردان در تمام سطوح به آن توجه داشته باشند.
سلاجقه بیان کرد: رهبری در دیدار با مسئولان، اقتصاد را مسئله اول کشور دانستند و رشد تولید و مهار تورم نیز شعار سال مطرح کردند و در این راستا اولویت کار ما این است که در کنار اقتصاد مسائل محیط زیست را نیز پیش ببریم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور ادامه داد: پروژههایی که بهرهبرداری میرسد اعم از تصفیهخانههای آب و فاضلاب، ایستگاههای پایش جهت تقویت مدلهای حکمرانی محیط زیست، مراکز قرنطینه حیات وحش برای تامین آرامش گونههای جانوری و ایجاد جادهها برای جلوگیری از انقطاع اکوسیستمی با مشارکت بخش دولتی و بخش خصوصی خواهد بود.
وی تصریح کرد: ریاست محترم جمهور در جلسه هیات دولت بحث توسعه توامان محیط زیست و صنعت را مطرح کردند و به عنوان یک حکم از مجموعه کشور اعم از وزارتخانهها و سازمان محیط خواستند که جمع بین توسعه و محیطزیست را محقق کنند، بر همین اساس طبق میثاق دولت سیزدهم هیچ طرحی در کشور بدون مجوزات زیست محیطی کلنگ نخواهد خورد.
سلاجقه اظهارداشت: سازمان محیطزیست کشور مکلف است که بن بستها را از بین ببرد و امروز حفاظتِ صرف برای ما معنا ندارد؛ ما وقتی میتوانیم هنرنمایی کنیم که توسعه را در کنار محیطزیست داشته باشیم و بر همین اساس ما ضوابط را تعریف میکنیم تا توسعه بر اساس آن ادامه پیدا کند.وی ادامه داد؛ امروز محیطزیست در جهان ناپایدار است و به همین اساس به دنبال کلیدواژههایی چون حفظ محیط زیست است، اما گاها برخی الزامات را برای کشوری چون ایران تحمیل میکند؛ اما ما هم به دنبال تولید کلیدواژههایی برای دنیا هستیم، قرار نیست همیشه دنیا برای ما سیاست تعریف کند، دین ما در بحث محیطزیست بسیار مترقی است. بنابراین ما میتوانیم برای کشورهای دیگر خطکشیهایی منطبق بر واقعیتها تعریف کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور، ادامه داد: تغییرات اقلیم و عوامل انسانی مشکلاتی برای محیطزیست ایجاد کرده است و با وجود اینکه دیر شده است، سازمان محیطزیست لایحه تغییر اقلیم را تدوین کرده است تا تمام ظرفیتهای کشور را برای مقابله با تغییر اقلیم بسیج کند، این لایحه در حال ارائه شدن به دولت است و اگر قانون شود و ابلاغ شود دستگاههای اجرایی مکلف هستید در راستای سازگاری به محیطزیست به وظایف خود عمل کنند.
سلاجقه ابرازداشت: امروز ما به عنوان مستاجرین دریا حتما بایستی حرمت ساکنین را رعایت کنیم و نسبت به آنچه که در دریاها هستند حرمت نگهداریم، ساکنین دریا بعضی اوقات قیمت بسیار بالایی دارند و سرمایههای بسیار عظیمی هستند؛ از این رو باید نسبت به مجموعههای عظیم دریایی، اجارهی خود را به عنوان مستاجر پرداخت کنیم.وی ادامه داد: با آنچه در کشور در حال اتفاق است، تبدیل به یک فرهنگ شده تا پسابها به عنوان آلایندهها مطرح نشوند و دوباره استفاده شوند و آب به عنوان یک کالای اساسی شناخته و نقش خودش را در توسعه ایفا میکند.
وی عنوانکرد: در بحث آلایندگیها،محیطزیست نیاز به دادههای متقن دارد که افتتاح مراکز پایش آلودگی موجب میشود بتوانیم آلایندگیها را پهنه بندی کنیم و عوارض آلایندگی را برای رفع عارضه استفاده کنیم تا آلایندگی از بین برود.استاندار هرمزگان نیز در این مراسم با قدردانی از انتخاب هرمزگان و پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس بندرعباس جهت اجرای این آیین ملی گفت: پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس با کیفیت ترین بنزین کشور را تولید می کند.
مهدی دوستی افزود: برای پایدارسازی توسعه بایستی تعادل بین توسعه و محیط زیست برقرار شود. دوستی افزود: مقام معظم رهبری نیز پیشرفت و توسعه را توام با عدالت ترسیم فرموده اند. وی تاکید کرد : همانطور که به نام خلیج فارس تعصب داریم، بایستی به محیط زیست آن نیز تعصب داشته باشیم واز آلودگی آن جلوگیری کنیم. استاندار هرمزگان با اشاره به ازبین رفتن برخی مشاغل صیادی بدلیل برگشت پساب به دریا، اظهار داشت : بایستی حمایت هایی در این حوزه صورت گیرد.
وی گفت: در سهم آلایندگی صنایع اختلافاتی بین بوشهر و هرمزگان وجود دارد. مدیر عامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس نیز با قدردانی از سازمان محیط زیست برای انتخاب این پالایشگاه جهت افتتاح ۱۰۲ پروژه زیست محیطی کشور گفت: محیط زیست شادی را به انسان ها به ارمغان می آورد که بایستی به محیط زیست کشور توجه ویژه ای شود. علیرضا جعفرپور افزود : پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس ۴۰ درصد بنزین کشور را تامین می کند که این بنزین یورو۵ است.
جعفرپور از راه اندازی آزمایشی واحد تصفیه دیزل این پالایشگاه خبرداد وافزود: بزودی بصورت رسمی نیز این واحد مورد بهره برداری قرار می گیرد. وی گفت: همچنین با راه اندازی واحد آمونیاک پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس ، سالانه ۵۰۰ هزار تن آمونیاک و ۵۰۰هزار تن دو نوع کود شیمیایی دیگر تولید می کنیم. جعفرپور همچنین با اشاره به زمانبر بودن صدور تاییدیه های زیست محیطی در کشور، خواستار تسریع در صدور مجوزهای زیست محیطی شد.
ثبت دیدگاه