دریانیوز// استاندار هرمزگان گفت : پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس نماد خودباوری و اعتماد ملی است. محمدآشوری در تور رسانه ای و پس از بازدید از این پالایشگاه و افتتاح ساختمان تردد کارکنان و دو فاز از انبار مرکزی پالایشگاه ستاره خلیج فارس با اعتبار هزار میلیارد تومان، در جمع خبرنگاران با بیان اینمطلب گفت:آن زمانی که این پالایشگاه افتتاح شد ،ما در معرض یک ناترازی بودیم که امروز هم چالش هایی در این زمینه داریم.
آشوری اظهارداشت: قدرت های سلطه در آن زمان ما را تهدید به تحریم بنزین می کردند و افتتاح پالایشگاه نفت ستاره، اتفاق بزرگ صنعتی در صنعت پالایش و پاسخی اساسی بود به همه کسانی که ما را تحریم می کردند. وی اظهارداشت :در گذرگاه های مختلف تاریخی فرزندان همین ملت توانسته اند به خلق ارزش ها ودستاوردهایی بپردازند که امروز راه عبور از این گذرگاه ها را برای ما باز کرده اند. استاندار هرمزگان تصریح کرد: آن روزی که این پالایشگاه در مدار تولید قرار گرفت ، پاسخی بود هم به دشمنان نظام وهم تقویت خودباوری و اعتمادبنفس که می شود با همه تحریم های ظالمانه ، اتفاقات بزرگی هم در این کشور رقم زد.
وی تاکید کرد:پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس نماد خودباوری و اعتماد بنفس ملی است که امروز این دستاورد را باری دیگر در قالب تور رسانه ای مورد بازدید قرار دادیم.وی گفت:این پالایشگاه پاسخی محکم به دشمنان نظام و انقلاب و شاهدی بر توانایی کشور در تحقق پروژههای بزرگ باوجود تحریمهای ظالمانه بوده است.استاندار هرمزگان همچنین با اشاره به پیشتازی پالایشگاه های نفت استان در حوزه مسئولیت های اجتماعی و قدردانی از مشارکت شرکت نفت ستاره خلیج فارس در حوزه درمانی استان گفت: بیمارستان ۲۶۴تختخوابی نفت ستاره خلیج فارس توسط این صنعت احداث و تجهیز می شود و در اختیار مردم استان قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس نیز با قدردانی از حضور استاندار هرمزگان و احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در این صنعت و با اشاره به تاریخچه این پالایشگاه، گفت: در سال ۱۳۸۵ مطالعات اولیه برای تأسیس یک پالایشگاه آغاز و عملیات اجرایی آن از سالهای ۸۷ و ۸۸ شروع شد. غلامحسین رمضان پور افزود: نخستین فاز این پالایشگاه در سال ۱۳۹۵ به بهرهبرداری رسید و تا پایان سال ۱۳۹۷ به طور کامل تکمیل شد.وی خاطرنشان کرد: ظرفیت پالایشگاه در آن زمان ۳۶۰ هزار بشکه در روز بود و در فاز اول ۱۲۰ هزار بشکه در روز تولید میکرد.وی گفت:با تلاشهای همکاران، ظرفیت پالایشگاه به ۴۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است که هر فاز آن ۱۵۰ هزار بشکه در روز تولید میکند.
رمضان پور تصریح کرد: تولید روزانه بنزین این پالایشگاه به ۴۲ میلیون لیتر رسیده که حدود ۴۰ درصد از کل تولید بنزین کشور را شامل میشود. همچنین، میزان نفت گاز تولیدی پالایشگاه حدود ۱۲ میلیون لیتر و ۱۰ میلیون لیتر دیگر شامل محصولات مختلف مانند نفت سفید و گاز مایع است.بیش از ۸۵ درصد محصولات این پالایشگاه توسط شرکت ملی پخش میشود و ۱۵ درصد به صورت مستقیم به فروش میرسد.وی اضافه کرد: تمامی مراحل ساخت و بهرهبرداری این پالایشگاه به دست متخصصان ایرانی انجام و ۸۵ درصد از تجهیزات آن از سازندگان داخلی تأمین شده است. همچنین در حال برنامهریزی برای تأسیس کارخانه تولید کاتالیست در جزیره قشم هستیم که نیاز پالایشگاههای بندرعباس و هرمزگان وخارج از استان را تأمین خواهد کرد.
نقش رسانههادر تقویت سرمایههای اجتماعی استان
استاندارهرمزگان، گفتگوی منطقی و سازنده میان دولت، رسانهها و مردم را مورد تأکید قرار داد و نقش رسانه را در تقویت این تعامل و افزایش سرمایهها را مهم برشمرد.استاندارهرمزگان در ادامه نشست خبری، گفتگوی منطقی و سازنده میان دولت، رسانهها و مردم، را مهم دانست و گفت: برای معرفی دستاوردها، شناسایی مشکلات و تعیین اولویتها همه ما باید به یک سطح از فهم مشترک برسیم تا بتوانیم وضعیت موجود را بهدرستی مورد ارزیابی قرار دهیم.وی افزود: در این مسیر، لازم است با کمک رسانهها مهارتهای ارتباطی در سطح جامعه بویژه بین دولت و مردم با شیوههای منطقی و خردمندانه، تقویت شود تا از طریق همگرایی و همکاری، به حل مشکلات برسیم.
استاندار هرمزگان افزود: مسئولین، رسانهها و همه ارکان جامعه یک رسالت مشترک دارند که آن فهم مشترک از مشکلات و راهحلها است تا بتوانیم هرمزگان و ایرانی آباد داشته باشیم.وی با اشاره به مشکلات رسانهها در حوزه منزلت اجتماعی و اقتصاد، گفت: در دولت چهاردهم به خصوص استانداری هرمزگان، رسانه درجه یک و درجه دو نخواهیم داشت و با همفکری مدیران رسانه تلاش خواهیم کرد تا راهکارهایی برای تقویت اقتصاد رسانهها پیدا کنیم.
استاندار هرمزگان به اهمیت برنامهریزی دقیق و استفاده از مطالعات و پژوهشهای علمی برای رسیدن به اهداف توسعه اشاره کرد و گفت: طرحهای جامع توسعه اقتصادی استان که بر اساس ظرفیتهای دریا محور تدوین شدهاند، میتوانند راهگشای مشکلات فعلی و زمینهساز رشد پایدار هرمزگان باشند.آشوری اظهار داشت: برای رسیدن به وضع مطلوب، نیاز به انسجام، همبستگی و همگرایی داریم و در همین راستا تمامی مسئولین و فعالان اجتماعی باید حرکت همسو داشته باشند و برای دستیابی به توسعه و آبادانی هرمزگان، همگی دست به دست هم بدهیم.
استاندار هرمزگان در پاسخ به بخشی از سوالات خبرنگاران نیز با اشاره به همکاریهای گسترده در حوزه مسئولیتهای اجتماعی اظهار کرد: همکاریهای ما در زمینه درمان و راهاندازی بیمارستانهای جدید در این منطقه با پیگیریهای مستمر و همت نمایندگان و استانداران مختلف انجام شده است. وی در خصوص برنامههای فرهنگی و توسعه زیرساختهای فرهنگی، در پاسخ به سوال خبرنگاران، گفت: دولت چهاردهم در راستای ارتقای منابع فرهنگی و تقویت زیرساختهای نرمافزاری، برنامههای گستردهای را در دستور کار دارد که تعیین تکلیف پروژههایی همچون کتابخانه مرکزی و تالار مرکزی شهر بندرعباس به عنوان نمادهای فرهنگی استان در حال پیگیری است.
آشوری افزود: در کنار این پروژههای فرهنگی، دولت در نظر دارد که در قالب برنامههای توسعه، سهم فرهنگ را به صورت مؤثرتر در نظر بگیرد.استاندار هرمزگان همچنین در خصوص مبارزه با قاچاق سوخت نیز به سوال خبرنگاران پاسخ داد و اظهار داشت: قاچاق سوخت پدیدهای است که آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منفی زیادی دارد که در این زمینه، با همکاری دستگاههای امنیتی و قضائی استان، جلسات متعددی برگزار کردهایم و تصمیمات عملیاتی برای مبارزه با این پدیده اتخاذ شده چراکه این موضوع یکی از اولویتهای ماست و باید با همکاری همه دستگاهها حل شود.
آشوری در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به لزوم تغییرات مدیریتی در استان نیز گفت: تغییرات مدیریتی باید هوشمندانه و منطقی باشد ؛هدف ما این است که تغییرات منجر به تحول و کارآمدی بیشتر در دستگاههای اجرایی استان شود وبه همین دلیل ارزیابی دقیق از عملکرد مدیران انجام شده و تغییراتی در راستای تحقق این اهداف در نظر داریم.وی اظهار داشت: ما باید به دنبال راهحلهای کارآمد و بلندمدت باشیم تا مشکلات استان به بهترین نحو حل شوند و برای رسیدن به این هدف، همکاری همه دستگاهها و مردم استان ضروری است.وی با اشاره به بحث تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد در استان و لزوم ایجاد عدالت در این حوزه گفت: این موضوع در دولتهای مختلف دنبال شده در این دولت نیز پیگیر ایجاد سازوکارهایی اجرایی به این منظور هستیم.
نقش هرمزگاندر تولید انرژی
احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس نیز در این نشست، به اهمیت و اولویتهای توسعهای در این استان تاکید کرد و گفت: مدیران و مسئولان باید برای شناسایی و حل مشکلات موجود همکاری و همفکری داشته باشند.وی به سهم بالای هرمزگان در تأمین سوخت و برق کشور اشاره کرد و گفت: این استان حدود ۵۰ درصد از سوخت کشور را تأمین میکند و نقش مهمی در تولید برق دارد. در حوزه برق از ۷ هزار مگاوات برق تولیدی ، ۷درصد در هرمزگان تولید می شود.وی گفت: در پالایشگاه های گاز استان ۱۴ میلیون مترمکعب ظرفیت تولید داریم که الان تولیدشان به سه میلیون مترمکعب رسیده است.
مرادی با اشاره به مشکلات موجود در تأمین گاز و برق، بیان کرد: ناترازی در این حوزهها با توجه به نقش استان در تامین برق و گاز کشور زیبنده مردم هرمزگان نیست.وی خاطر نشان کرد: هرمزگان نیازمند گازرسانی به تمامی مناطق است و امیدواریم با حضور دکتر آشوری در منصب استانداری هرمزگان شاهد پیشرفت و کاهش کمبودها و چالش های استان باشیم.
مرادی گفت: ۹۷درصد کشور گازرسانی شده و۳درصد باقیمانده مربوط به هرمزگان وسیستان و بلوچستان است که انتظار می رود زودتر تکمیل شود. وی از خاموشی های زیاد برق به میزان ۲۵۰ مگاوات در استان نیز انتقاد کرد که در تابستان و زمستان قطعی برق داریم که با مدیرعامل توانیر کشور نیز صحبت کردم.وی گفت: نرخ واقعی بیکاری در هرمزگان هنوز مشخص نیست که بتوان برای کاهش آن برنامه ریزی کرد.مرادی از ابتکار عمل استاندار در ارتباط با رسانه ها و استفاده از ظرفیت شان قدردانی کرد.گفتنی است در این آیین احکام معاونان جدید پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس نیز به آنها اعطا شد.
ثبت دیدگاه