دریانیوز// تشخیص و شناسایی و درمان صحیح بیماری های غیرواگیر در درمان این بیماری ها بسیار اثرگذار است که کمتر به آن توجه می کنیم و بیشتر اوقات بعد از ابتلا به بیماری، متوجه می شویم که روند درمانش هم هزینه بر وهم زمانبر است.
به همین دلیل پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون در کشور از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی ماه سال جاری درحال اجراست وبه عموم شهروندان توصیه شده است با غربالگری دیابت و فشار خون از سکته های مغزی وقلبی و قطع عضو ناشی از دیابت پیشگیری کنند. در هرمزگان نیز این طرح درحال اجراست که معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان روز گذشته پس از پیوستن اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه سلامت به این پویش، در جمع آنها به تشریح جزئیات بیشتر این طرح پرداخت. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در جمع خبرنگاران با تشریح پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون گفت:در پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون که از ۲۰ آبانماه تا ۱۵ دی ماه سال جاری همزمان با سراسر کشور در هرمزگان نیز اجرایی شده است، شهروندان بالای ۱۸ سال و مادران باردار در هر سنی می توانند به خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت شهری برای اندازه گیری فشار خون وقندشان مراجعه کنند.
عبدالجبار ذاکری با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به بیماری ها گفت : چهار عامل رفتاری تغذیه مناسب، کم تحرکی، مصرف دخانیات و الکل منجر در ابتلا به بیماری های غیرواگیر موثر هستند و برای کاهش ۷۸ درصدی مرگ و میرها بایستی به بیماری های غیرواگیر توجه شود و خودمراقبتی را جدی بگیریم. وی شناسایی وتشخیص زودهنگام و درمان مناسب دارویی و غیردارویی را در جلوگیری از عوارض این بیماری ها را مهم خواند وافزود : با شرکت در این پویش می توان قند وفشار خون را زودتر تشخیص داد و آن را کنترل نمود. رئیس مرکز بهداشت استان اظهارداشت : ۵۰هزار نفر مبتلا به دیابت و ۱۰۰هزار نفر مبتلا به فشارخون تا قبل از شروع پویش شناسایی شده بودند که بنظر می رسد ۵۰ درصد بیماران شناسایی نشده اند. به گفته وی تاکنون ۳۷۱هزار و ۹۷۷نفر معادل ۳۲٫۵ درصد از جمعیت مورد انتظارمان در این پویش شرکت کرده اند و غربالگری شده اند و انتظار می رود تا ۱۵ دی ماه این تعداد به بیش از یک میلیون و ۱۴۷ هزار نفر برسد که جمعیت هدف مان در این پویش می باشد.
رئیس مرکز بهداشت استان گفت: از آمار غربالگری شده در پویش فعلی ۲٫۴ درصد مشکوک به فشار خون و ۲۲٫۸ درصد درمعرض فشار خون و ۱٫۱ درصد مشکوک به دیابت و ۸٫۵ درصد نیز در معرض ابتلا به دیابت هستند. وی گفت : سکته های مغزی در خانم ها بالای ۳۷ درصد و آقایان ۳۰درصد و در سکته های قلبی این آمار برعکس است و با کنترل فشارخون، ۳۰تا ۴۰ درصد سکته مغزی و ۲۰تا ۲۵ درصد سکته قلبی کاهش می یابد. وی به اهداف اجرای پویش ملی سلامت اشاره کرد و افزود: این پویش در ابتدا با هدف آموزش بیشتر و ارتقاي سطح سواد سلامت مردم و سپس شناسايي کامل افراد و بیماران دیابتی و با فشار خون بالا و همچنين کنترل بیشتر این دسته از بیماران درحال برگزاری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان از تمامی افراد بالای ۱۸ سال دعوت کرد در روستاها به خانههای بهداشت و مرکز جامع سلامت روستایی و در شهرها نیز به پایگاههای سلامت و مراکز خدمات جامع شهری مراجعه کنند و از وضعیت دیابت و فشارخون خود آگاهی پیدا کنند. وی گفت: افرادی که در سال جاری، آزمایش قندخون ناشتا دارند و یا در منزل، دستگاه فشارسنج مناسب در اختیار دارند و قد و وزن خود را میدانند میتوانند به صورت خوداظهاری در این پویش شرکت کنند، بدین شکل که پیامکی از سوی وزارت بهداشت و درمان دریافت خواهند کرد و با ورود به لینک مربوطه، به صورت خوداظهاری در پویش شرکت کنند.ذاکری اضافه کرد: با اجرای این پویش، تاکنون حدود ۵ هزار نفر نیز مشکوک فشارخون بالا و ۵۰۰ نفر نیز مشکوک به دیابت شناسایی کردهایم. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان افزود: حدود ۲۲ درصد افراد؛ پیش فشارخون و حدود ۸ درصد نیز پیش دیابت داشتند که از همگی این افراد، باید معاینات و آزمایشات تکمیلی انجام شود تا تعیین تکلیف گردند.
ثبت دیدگاه