دریانیوز// همواره اهتمام داشتن به مقوله ی فرهنگی و تجلیل از نویسندگان و پژوهشگران در این عرصه و در مجموع اهمیت به تاریخ ، فرهنگ ( از منظر شعر ، ادب و نویسندگی در حوزه های فرهنگی ( هنر ) در مقوله های متعدد آن ) و موسیقی بعنوان یک ضرورت برای رشد و تکامل هر جامعه ای مطرح می باشد.
در تاریخ هجدهم مهرماه مراسمی بعنوان اولین گردهمایی نویسندگان هرمزگان و تجلیل از پیشکسوتان در مرکز اسناد تاریخی بندرعباس برگزار شد البته در همین مراسم از کتابی با عنوان « قلعه های کرانه ها و پس کرانه های خلیج فارس و دریای عمان » که مولفان آن کتاب جناب آقای نصرالله کریمی و بانو حلیمه غلامی می باشند رونمایی شد.
اما یاد آوری چند موضوع که نمی توان بدون پرداختن به آن ها از این مراسم عبور کرد و بنظر ضرورت دارد به آن پرداخته شود:
نخست – باید قدردان باشیم که متولیان و دغدغه مندانی هستند که به این مهم اهتمام دارند و چنین برنامه یی را تدارک دیدند و امید که در این مسیر به تکرار و با تمرکز بر کیفیت شاهد چنین مراسم ها و همایش هایی باشیم.
دوم – عنوان مراسم عبارت بود از : « اولین گردهمایی نویسندگان هرمزگان و تجلیل از پیشکسوتان » این عنوان را می توان از زاویه ای مشتمل بر دو بخش نمود.
۱- اولین گردهمایی نویسندگان هرمزگان
۲- تجلیل از پیشکسوتان
صرف نظر از آنکه منظور از نویسندگان آیا محدود به کتاب باشد یا پژوهش و مقاله ها را نیز در بر می گیرد که مبحث دیگری است اما فرض بر محدود نمودن عنوان نویسنده به کتاب اعم از نظم و نثر باشد.
آنچه بنظر رسید در این مراسم تعداد مشخصی از نویسندگان بودند و سایر نویسندگان استان در این مراسم حضور نداشتند که ضرورت دارد مورد بررسی قرار گیرد که آیا دعوت نشده اند یا از مراسم اطلاع نداشتند ؟ و یا دعوت شده اند و اطلاع داشته اند اما بهر دلیل امکان حضور برایشان فراهم نشده بود.
موضوع دیگر آنکه در بخش دوم عنوان مراسم قید شده بود « … و تجلیل از پیشکسوتان » حال آنکه فقط از تعداد مشخصی تقدیر شد پرسش این است که معیار تشخیص پیشکسوت چه بوده؟ آیا تعداد آثار ، کیفیت و اثر گذاری آثار ، سن صاحب اثر ، تقدم و تاخر اثر خلق شده ، در حیات و ممات بودن صاحب اثر ؟ بعبارت دیگر آیا برای آنکه بدانیم از چه اشخاصی باید تجلیل شود هیات داوری بوده ( امر داوری انجام شده است ) ؟ و معیار چه بوده است ؟؟.
سوم – خیلی از افراد که در شمار نویسندگان ، شاعران و پژوهشگران بنام استان بوده و صاحب اثر یا آثاری هستند جایشان در این مراسم خالی بود و در لیست تجلیل قرار نداشتند. مگر متولیان مراسم اینگونه بیان کنند که این اولین مراسم بوده و در مراسم های بعدی از دیگر نویسندگان نیز تجلیل خواهد شد و اگر چنین باشد البته مبحثی دیگر است و بعبارتی قانع کننده خواهد بود .
چهارم – مراد از پرداختن به این مراسم با رویکرد آسیب شناسی برای کمک به غنای بیشتر چنین گردهمایی است و پرهیز از هر گونه ممیزی در اینگونه مراسم ها .
پنجم – عدم حضور مسئولان و مدیران استانی اعم از شهردار، مدیر کل فرهنگ و ارشاد ، از استانداری ، نمایندگان استان در مجلس محسوس بود .
ششم – در همین گردهمایی خیلی از نویسندگان بر این مهم تاکید داشتند که آثاری دارند اما از نظر تامین مالی امکان چاپ و نشر آن ها برایشان وجود ندارد، البته از این دست نویسندگان و فرهیختگان کم نیستند که آثار فاخری در حوزه های فرهنگی، تاریخی و حاصل سالها پژوهش دارند اما بدلیل هزینه های بالای چاپ و نشر ، جامعه از آثار چنین نوشته هایی بی بهره مانده است، جا دارد مدیران و مسئولان استانی و متولیان فرهنگ استان به این مهم اندیشه ی راهگشایی نمایند.
اهتمام در تامین هزینه های چاپ و نشر آثار آنان یا تضمین خرید بخش عمده ای از آثار نویسندگان و پژوهشگران استان می تواند یک راهکار حمایتگرانه و در راستای ایفای مسئولیت ذاتی مدیران ، مسئولان و متولیان فرهنگی استان باشد.
هدایت حمایت صنایع و نهادهای استان در راستای ایفای مسئولیت های فرهنگی – اجتماعی می تواند راهکار دیگری در این حوزه باشد.آنچه مسلم است فلسفه و غایت بر گزاری چنین همایش هایی بسیار ارزشمند و قابل قدردانی است و می بایست از متولیان آن به ویژه در مرکز اسناد تاریخی بندرعباس قدردانی نمود و امید که اداره کل فرهنگ و ارشاد استان و سایر مدیران و مسئولان کلان استان به این مهم بیش از پیش اهتمام نمایند و به ارتقای کمی و کیفی آن بپردازند .
ثبت دیدگاه