حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 15 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4178 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • نوآوری و تکنولوژی سبز؛ کلید تحول صنعت آهن و فولاد
    ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۵:۲۸
    شناسه : 22522
    بازدید 160
    6
    مدیرعامل فولاد کاوه در نخستین کنفرانس ملی آهن سازی کشور عنوان کرد دریانیوز// نخستین کنفرانس ملی آهن سازی ایران با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، آیت الله محسن ابراهیمی نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری، جواد حاتمی مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، مدیران صنایع فولادی و آهن سازی، پژوهشگران، دانشگاهيان و جمعی از فعالان اقتصادی در سالن هتل هرمز بندرعباس برگزار شد.
    ارسال توسط : نویسنده : یعقوب رستمی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// نخستین کنفرانس ملی آهن سازی ایران با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، آیت الله محسن ابراهیمی نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری، جواد حاتمی مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، مدیران صنایع فولادی و آهن سازی، پژوهشگران، دانشگاهيان و جمعی از فعالان اقتصادی در سالن هتل هرمز بندرعباس برگزار شد.

    حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان در این کنفرانس با تأکید بر اهمیت تولید، گفت: برگزاری چنین رویدادهایی فرصتی برای هم‌اندیشی و هم‌فکری میان فعالان حوزه تولید فراهم می‌کند و زمینه‌ساز ترسیم افق‌های روشن برای آینده کشور خواهد بود.وی در ادامه افزود: علم و دانش، اساس حرکت کشور به سمت پیشرفت است. بدون بهره‌مندی از علم نمی‌توان چرخ‌های کشور را به حرکت درآورد. در زنجیره تبدیل دانش به محصول، همه عوامل، از اندیشمندان تا کارگران ساده، نقش مهمی ایفا می‌کنند.

    نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص تولید، بیان کرد: رهبر انقلاب اسلامی تولید را به‌عنوان مسئله محوری کشور مطرح کرده‌اند، چرا که سایر چالش‌های اقتصادی مانند اشتغال و فقر نیز به تولید وابسته هستند. تولید می‌تواند راه‌حل بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور باشد.وی با ابراز نگرانی از وجود موانع پیش روی تولید علی‌رغم ظرفیت‌های عظیمی که در کشور وجود دارد، در برخی حوزه‌ها موانع و مشکلات جدی وجود دارد.

    رفع این چالش‌ها باید در اولویت مسئولان قرار گیرد. همه باید پای کار باشند تا چرخ تولید روان‌تر حرکت کند.آیت‌الله عبادی‌زاده با تأکید بر اهمیت صادرات در حوزه تولید اظهار کرد: نگاه ما به تولید باید صادرات‌محور باشد. نباید به صادرات مازاد تولید داخلی بسنده کنیم. بازارهای جهانی نیازمند ثبات در عرضه محصولات هستند و در غیر این صورت نمی‌توانند روی تولیدات ایرانی حساب کنند. متأسفانه در حال حاضر برنامه‌ریزی مشخصی برای تولید و صادرات نداریم.

    وی با اشاره به ضرورت بازنگری در قوانین و مقررات دست‌وپاگیر، تصریح کرد:امروز حوزه تولید نیازمند اصلاح قوانین و بروکراسی است. نمایندگان مجلس و دولت باید با تمام توان، موانع قانونی و اداری را که جلوی رشد تولید را گرفته‌اند، رفع کنند.نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان همچنین نوسانات اقتصادی کشور، به‌ویژه در حوزه تورم، را آسیب‌زننده به تولید دانست و گفت: تولید نیازمند ثبات است و نوسانات بازار، چالش‌های جدی برای تولید و صادرات ایجاد کرده است.آیت‌الله عبادی‌زاده با اشاره به موانع جهانی در مسیر پیشرفت علمی کشورها، اظهار کرد:امروز شاهد آپارتاید علمی در دنیا هستیم. کشورهای پیشرفته با اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌ها تلاش می‌کنند دانش را انحصاری کنند.

    این در حالی است که علم متعلق به همه بشریت است و باید در خدمت انسانیت قرار گیرد.وی بر اهمیت فرهنگ‌سازی در حوزه تولید تأکید کرد و گفت:نرم‌افزار، سخت‌افزار و تفکر تولیدمحور باید در سطوح مختلف جامعه گسترش یابد. فرهنگ تولید باید در میان تولیدکنندگان و اندیشمندان نهادینه شود تا به تحقق تمدن نوین اسلامی کمک کند.وی همچنین خواستار تقویت نقش بخش خصوصی در تولید شد و افزود: دولت نباید بخش خصوصی را رقیب خود ببیند، بلکه باید با حمایت از آن، زمینه رقابت سالم و رشد تولید را فراهم کند.آیت‌الله عبادی‌زاده در پایان، بر لزوم تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه تأکید کرد و گفت: صنعت از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی به‌خوبی بهره نمی‌برد و دانشگاه‌ها نیز از چالش‌های صنعت آگاه نیستند. این شکاف باید با برنامه‌ریزی مناسب برطرف شود تا صنعت پویاتر و موفق‌تر عمل کند.

    نیاز به اتخاذ رویکرد ویژه داریم
    جواد حاتمی مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش نیز در این کنفرانس، اظهار کرد: برای دستیابی به توسعه پایدار و حل مشکلات متعدد موجود در مجموعه‌های آهن سازی، نیاز به اتخاذ رویکرد ویژه داریم. وی در ادامه افزود: مسائلی چون استحصال ذخایر آهنی با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده و ذخایر سنگ آهن در کشور تقریباً رو به کاهش است.

    مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با بیان اینکه تامین انرژی (گاز و برق) و تکنولوژی‌های نوین برای تولید در صنعت آهن و فولاد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطر نشان کرد: در این زمینه دچار چالش‌هایی مانند تامین گاز و برق و اثرات نامطلوب آنها بر تولید مواجه هستیم که نیازمند راهکارهای کارآمد و پایدار هستیم.

    حاتمی بیان داشت: توسعه مستمر و پایدار در این زمینه ضروری است و باید با توجه ویژه به مسائل محیطی و ظرفیت‌های علمی، به حل مشکلات بپردازیم. وی به اهمیت توجه به مسائل زیست محیطی و استفاده از تکنولوژی‌های سبز برای کاهش اثرات نامطلوب زیست‌محیطی تاکید کرد.

    ارتباط و تعامل علمی

    مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش به اهمیت ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه پایدار و برقراری تعامل بین دانشگاه‌ها و صنعت اشاره کرد و گفت: این تعامل می‌تواند به ایجاد هم‌افزایی و استفاده از یافته‌های علمی و پژوهش‌های کاربردی برای توسعه صنعت آهن و فولاد کمک کند. حاتمی همچنین بر ضرورت همکاری و هم‌افزایی بین بخش‌های مختلف صنعت و دانشگاه برای دستیابی به اهداف مشترک و توسعه پایدار تاکید کرد.

    وی ارتباط بین دانشگاه ، صنعت و محافل علمی و پژوهشی با حوزه تولید، برای استفاده از تجربیات و یافته‌های علمی و آکادمیک را با اهمیت دانست و افزود: در این رابطه نیاز به ایجاد تقارن بین تحقیقات علمی و کاربردی و فضای آزمایشگاهی و آکادمیک برای بهبود صنعت آهن و فولاد هستیم .مدیر عامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش عنوان داشت: با ایجاد تعامل و هم‌افزایی بین محافل علمی و بخش‌های تولیدی، می‌توانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم و صنایع کشور را به سمت توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر هدایت کرد.

    حاتمی ابراز کرد:در این کنفرانس ۲۶ مقاله ارائه شد و پس از داوری‌ها، ۱۳ مقاله برتر انتخاب شد همچنین مقرر شده دبیرخانه دائمی کنفرانس ملی آهن سازی در مجموعه شرکت فولاد کاوه تأسیس شود و تفاهم‌نامه‌ای با انجمن آهن و فولاد کشور به امضا برسد تا زمینه حضور مستمر دانشجویان، محققان و اساتید در این حوزه فراهم گردد.

    جایگاه ویژه آهن در قرآن کریم

    آیت الله محسن ابراهیمی نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این کنفرانس با اشاره به جایگاه ویژه آهن در قرآن کریم، به خصوص در سوره حدید، اظهار داشت: آهن یکی از عناصر کلیدی برای توسعه و سعادت بشریت است. وی به آیه ۲۵ از سوره حدید اشاره کرد و گفت: آهن، به همراه کتاب وحی الهی و میزان عدالت، از عناصر اساسی و ضروری برای هر جامعه‌ای است که به دنبال عدالت و سعادت می‌باشد.

    نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: آهن نه تنها در توسعه اقتصادی و صنعتی، بلکه در ایجاد عدالت و رفاه اجتماعی نقش مهمی ایفا می‌کند.آیت الله ابراهیمی بیان داشت: در هر جامعه‌ای که به دنبال سعادت و عدالت است، سه عنصر اصلی وجود دارد: کتاب وحی الهی به عنوان قانون‌گذاری (قوه مقننه)، میزان عدالت برای قضاوت (قوه قضاییه) و آهن به عنوان ابزار توسعه. وی در رابطه با آهن توضیح داد: آهن به‌عنوان یکی از عناصر اساسی، در بسیاری از صنایع و فعالیت‌های انسانی نقش حیاتی دارد و برای سعادت بشریت ضروری است.

    نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری در پایان از مدیرعامل شرکت فولاد کاوه و تمامی کسانی که در برگزاری این کنفرانس همکاری داشتند تقدیر و تشکر کرد و تاکید داشت: برای توسعه پایدار صنعت آهن و فولاد نیازمند همکاری نزدیک بین دانشگاه‌ها، محققان و صنعتگران هستیم.لازم به ذکر است، کنفرانس ملی آهن سازی برای نخستین بار توسط شرکت فولاد کاوه جنوب کیش برگزار شد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.