حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۷ بهمن , ۱۴۰۳ Sunday, 26 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4252 تعداد نوشته های امروز : 5 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی با بهره مندی از منابع و محصولات مناطق جغرافیایی ایران
    ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۵:۱۴
    شناسه : 20806
    بازدید 1140
    7
    دریانیوز// از سوی دیگر براساس تئوری های اقتصادی ثبات اقتصادی یکی از مهم ترین پیش نیازهای ایجاد رونق در بخش های واقعی و افزایش انگیزه سرمایه گذاری است.
    ارسال توسط : نویسنده : ذبیح الله ماندگاری منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    قسمت اول

    دریانیوز// از سوی دیگر براساس تئوری های اقتصادی ثبات اقتصادی یکی از مهم ترین پیش نیازهای ایجاد رونق در بخش های واقعی و افزایش انگیزه سرمایه گذاری است. اقتصاد کلان هر کشور متشکل از دو حوزه کلان بخش واقعی و بخش مالی است چگونگی ارتباط این دو بخش و اثرات متقابل هر حوزه بر دستاوردهای حوزه دیگر، باعث می شود تا سیاست گذاران اقتصادی به منظور ایجاد رشد متوازن و توسعه اقتصادی، ساختار، کارکرد و توانایی هر دو حوزه را در نظر قرار دهند.خصوصیاتی چون برونگری، درون زایی، پایداری زیست محیطی، امنیت غذایی، عدالت محوری دانش بنیان، قدرت اقتصادی، مردم سالاری و سرمایه اجتماعی در زمره ابعاد نُه گانه اقتصاد مقاومتی هستند.

    براساس شاخص های متناظر از گزارشات بین المللی، جایگاه ایران در بین اقتصادهای منتخب چشم انداز ۱۴۰۴ شامل کشورهای منتخب منطقه ( منا و اکو) تعیین شده است براساس این محاسبات ایران در بین ۲۱ کشور در رده یازدهم قرار گرفته شده و در ابعاد قدرت اقتصادی و درون زایی وضعیت بهتر اما در ابعاد برونگری، عدالت محوری و امنیت غذایی وضعیت نامناسب دارد. بنابراین برای دستیابی به اقتصادی مقاوم لازم است روابط تجاری و سیاسی با کشورهای مختلف گسترش یابد. پایه های مردم سالاری دینی تقویت شود، رفع فساد، تبعیض و تضمین امنیت غذایی در اولویت قرار گیرد در اقتصاد دانش بنیان سرمایه گذاری شود، حاکمیت قانون تضمین شود، به حفظ محیط زیست توجه شود.

    جغرافیای ایران
    ایران کشوری در غرب آسیا با مساحتی حدود ۱۶۵۰۰۰۰ کیلومتر مربع واقع شده است. این کشور از شمال به دریای خزر، از شمال غرب به عراق، از غرب به ترکیه، از جنوب غرب به کویت، از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان، و از شرق به افغانستان و پاکستان منتهی می‌شود.جغرافیای ایران بسیار متنوع است و شامل کوه‌ها، دشت‌ها، جنگل‌ها، دریاچه‌ها و رودخانه‌های متعدد است. کوه‌های البرز در شمال و زاگرس در جنوب از جمله کوهستان‌های معروف این کشور هستند.

    همچنین ایران دارای منابع طبیعی غنی از جمله نفت، گاز، معادن و آب‌های زیرزمینی است.اقلیم ایران نیز بسیار متنوع است، از اقلیم مرطوب در شمال تا اقلیم خشک و بیابانی در مرکز و جنوب کشور. این تنوع اقلیمی باعث شده است که ایران دارای تنوع بسیار زیادی در تولید محصولات کشاورزی و دامی باشد.با توجه به این ویژگی‌ها، ایران یک کشور با منابع طبیعی غنی و جغرافیای متنوع است که می‌تواند از این فرصت‌ها برای توسعه اقتصادی و افزایش رفاه جامعه بهره ببرد. ایران دارای موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فردی در قلب یک چهارراه است که خاورمیانه، آسیا و اروپا را به هم پیوند می‌دهد و با بسیاری از ترتیبات تجاری، گمرکی، مالیاتی و سرمایه‌گذاری بین و فرامنطقه‌ای توانمند است.

    علیرغم شیوه های مختلف حمل و نقل، ایران نقش فوق العاده استراتژیک و حیاتی در تحول انرژی، کالاهای بین المللی، مسیرهای جاده ای و دریایی برای ترانزیت منابع نفت و گاز در خلیج فارس ایفا می کند. تنگه هرمز از نظر راهبردی مهم است زیرا خلیج فارس را به خلیج عمان و اقیانوس هند به عنوان یکی از تنگه های تنگه که مسیر دریایی برای حمل و نقل کالا می باشد، متصل می کند. محصول اصلی که از آن عبور می کند نفت خاورمیانه است. عرض این تنگه تنها ۲۱ تا ۶۰ مایل است.

    ایران و عمان نزدیکترین کشورها به تنگه هستند و حقوق ارضی بر آبهای مشترک دارند. با این حال، عرض خطوط کشتیرانی بسیار باریکتر است زیرا آب به اندازه کافی برای تانکرهای نفت در عرض تنگه عمیق نیست. ایران بر چندین شغل جدید با موقعیت استراتژیک ممتاز در تنگه هرمز و خلیج فارس مسلط است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.