دریانیوز// قبل از شیوع کرونا گزارش هایی را از وضعیت نامناسب پارک ها در بندرعباس و گلایه شهروندان منتشر کردیم که مردم از یک طرف از کمبود اماکن تفریحی و پارک ها در این شهر ناراضی بوده واز طرفی دیگر بیشتر پارک های سطح شهر از استانداردهای لازم خارج شده اند و وسایل شان شکسته شده است و یا نرده و محافظ وسایل بازی جدا شده و کودکان را با خطر سقوط، پارگی لباس یا بدن و… مواجه هستند. باشیوع کرونا میزان حضور شهروندان و کودکان شان در پارک ها کاهش یافت وکمتر از وسایل بازی استفاده شد.
از اواخر سال گذشته با فروکش کردن کرونا با برنامه های دولت سیزدهم و واکسیناسیون گسترده، میزان استفاده مردم از اماکن تفریحی و پارک ها افزایش یافت و کودکان بیشتر به پارک می روند . اما در این مدت وضعیت پارک ها و وسایل بازی در پارک ها و بوستان ها بهبود نیافت و بدتر نیز شد. از آن طرف بیشتر تاب ها و… در پارک ها وجود نداشته ویا شکسته شده و غیراستاندارد می باشند و برخی قطعات هم بازشده ویا شکسته شده ویا به سرقت رفته اند و شاید بتوان ردشان را در انبارهای ضایعاتی یافت که کودکان و نوجوانان نمی توانند بخوبی در
پارک ها بازی کنند وهم والدین نگرانند به فرزندان شان آسیب وارد شود. البته این موضوع بارها به متولیان مربوطه گوشزد شده و حتی تصاویری از وضعیت این پارک ها ارسال شد که متاسفانه اقدام مناسبی صورت نگرفت.
در شهر بندرعباس که با کمبود اماکن تفریحی مواجهیم و حتی یک شهربازی هم نداریم و در بیش از یک دهه اخیر بارها بحث احداث شهربازی در بندرعباس مطرح شد و در دعواهای سیاسی و جناحی و اقتصادی به فراموشی سپرده شد تا کودکان و نوجوانان این شهر همچنان حسرت به دل بمانند که در شهرشان یک شهربازی احداث شود و در ماههای اخیر هم
شورایی ها برای احداثش مجادله داشته و همچنان این شهر بی شهربازی است. تعدادی پارک های بادی و بازی هم کهدر شهر هستند تا جای خالی شهربازی را تاحدی پر کنند که برخی هم از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و هم نرخ هایشان به گونه ای است که بسیاری از خانواده ها توان پرداختش را ندارند.
پارک های معمولی هم که بیشترشان با نقصان مواجهند و ضرورت دارد متولیان مربوطه و دستگاه های نظارتی از پارک های سطح شهر و پارک های محله ای بازدید کنند وبعد بگویند آیا خودشان حاضرند فرزندان شان در این پارک ها بازی کنند؟ چرا در این استان وشهر حتی کودکان مان جایگاه مناسبی ندارند و یک سوال اساسی اینکه مدافع حقوق کودکان شهرمان کیست؟ آیا آنها نباید از فضای بازی و پارک استاندارد هم بهره مند باشند؟ چرا در بسیاری از نقاط شهر پارک نیست و آنهایی هم که وجود دارد، بیشترشان داری نقصان هستند وبعد از چند سال مشکل شان برطرف نشده است؟ چرا کودکان و نوجوانان این شهر و بخصوص در محلات حاشیه ای بایستی مجبور باشند در کنار و یا داخل فاضلاب روان بازی کنند و از پارک و اماکن مناسب برای ورزش و بازی و تفریح محروم هستند؟
بالاخره پارکی که احداث می شود ویا ست بازی که نصب می شود، به مرور زمان ممکن است دچار آسیب شده و نیاز به تعمیر و نگهداری دارد. این بخش وظیفه کیست؟ حتما باید به کودکی آسیب جدی وارد شده و یا جانش را از دست دهد تا آنموقع تصمیم مناسبی اتخاذ شود؟ این استان که به لطف مسئولان در ادوار مختلف در راس استان های محروم با رتبه اول فقر وفلاکت ، بیکاری و گرانی قرار گرفته است، بالاخره نباید این محرومیتش از بین برود تا جایی که کودکان ونوجوانانش از فقر وکمبود تفریحگاه استاندارد و اماکن فرهنگی، ورزشی، تفریحی، پارک و… خارج شوند؟ پس می طلبد در گام نخست پارک ها و ست بازی کودکان در پارک ها استاندارد سازی شده و نواقص رفع شده و در گام بعد نسبت به افزایش پارک ها در مناطق مختلف بخصوص محلات اقدام شود تا کودکان با خاطری آسوده به بازی بپردازند.
نکته پایانی اینکه چند سال قبل هم با کارشناسان اداره کل استاندارد هرمزگان بازدیدی را از تعدادی از پارک های سطح شهر بندرعباس داشتیم و آنها نیز از وضعیت موجود در پارک ها ناراضی بودند که گزارشش را منتشر کردیم.
اما باگذشت این مدت همچنان این روند ادامه دارد و ضرورت دارد برای استانداردسازی پارک های شهر اقدامات لازم صورت پذیردتا کودکانی که برای تفریح وبازی به پارک ها مراجعه می کنند، آسیب نبینند واز اماکن استاندارد برای بازی
بهره مند شوند .
ثبت دیدگاه