دریانیوز// دو کتاب “گیاهان دارویی” و “فلور استان هرمزگان” که توسط دکتر محمد امین سلطانی پور نوشته شدهاند، با حمایت اتاق بازرگانی هرمزگان چاپ و رونمایی شدند. نویسنده در مراسم رونمایی اظهار داشت که پیگیریهای زیادی برای چاپ کتابها انجام داده بود، اما تنها با حمایت اتاق بازرگانی هرمزگان موفق به چاپ آنها شده و کتابها در عرض سه ماه منتشر شدند.
این کتابها بسیار ارزشمند و نتیجه سه دهه تلاش تحقیقاتی نویسنده هستند که محققان، پژوهشگران، دانشگاهیان، بازرگانان و حتی عموم مردم میتوانند از آنها بهرهمند شوند. ضرورت دارد این کتابها در تیراژ بالا منتشر شده و در دسترس عموم قرار گیرند و در تمامی کتابخانههای عمومی و کتابفروشیهای استان و کشور توزیع شوند.یکی از مشکلات استان هرمزگان، عدم حمایت از فعالیتهای فرهنگی است. چرا باید یک محقق و پژوهشگر برای چاپ کتابی علمی که نتیجه سالها تحقیق و پژوهش است، با مشکلاتی مواجه شود؟ اگر اتاق بازرگانی هرمزگان از نویسنده حمایت نمیکرد، این کتابهای ارزشمند ممکن است هرگز چاپ نمیشدند.
در اینجا باید از اتاق بازرگانی و آقای محمدرضا صفا، رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان که دغدغه چاپ این کتابها را داشتند، قدردانی شود. اتاق بازرگانی هرمزگان همواره در حوزه مسئولیتهای اجتماعی فعال بوده است؛ از حمایت درمانی دانشگاه علوم پزشکی در دوران کرونا گرفته تا ساخت همراهسرا در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس. آنها همچنین در ساخت مدرسه و حوزههای مختلفی که نیاز بوده، مشارکت داشتهاند. اتاق بازرگانی هرمزگان در حال حاضر الگویی در حوزه مسئولیت های اجتماعی برای صنایع است و اگر همه صنایع در حوزه مسئولیت های اجتماعی شان نقش آفرینی کنند، بسیاری از مشکلات فعلی استان برطرف می شود.
اما چرا استان هرمزگان، با وجود داشتن صنایع و بنگاههای اقتصادی که قطب اقتصاد کشور هستند، همچنان در فقر و فلاکت به سر میبرد؟ بسیاری از صنایع و بنگاههای اقتصادی حاضر نیستند حتی یکریال در حوزه مسئولیتهای اجتماعی استان مشارکت کنند. تا قبل از دولت سیزدهم، حتی مالیات و عوارض این بنگاهها در خارج از استان پرداخت میشد که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، پرونده مالیاتی بیشتر این صنایع به استان برگشت. همچنان حسابهای بانکی و بیمهای بیشتر صنایع در خارج از استان هستند. بیکاری و مشاغل کاذب در هرمزگان بیداد میکند و بیشتر جوانان به سمت این مشاغل میروند.
انتظار میرود استاندار فعلی هرمزگان، با سابقه دو دهه نمایندگی مجلس، نقشه راهی برای خروج هرمزگان از شرایط فعلی ترسیم کنند تا این استان از محرومیت و فلاکت خارج شده و جوانان به اشتغال پایدار دست یابند. اگر صنایع، شرکتها، بنادر، گمرکات، پالایشگاهها و کارخانجات به درستی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی خود عمل کرده بودند، هرمزگان هماکنون صدرنشین فقر و بیکاری نبود. کمبودهای فراوانی در حوزههای فرهنگی، ورزشی، آموزشی ،درمانی و… در استان وجود دارد و اعتبارات قطره چکانی دولتی قادر به رفع این مشکلات نیستند. صنایع و نهادهای انقلابی نیز باید در رفع محرومیت استان مشارکت بیشتری داشته باشند.
ثبت دیدگاه