حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3893 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آبان ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • میوه و تره بار پَر
    ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۴:۱۹
    شناسه : 21276
    بازدید 194
    3
    گرانی هایی که سبد غذایی شهروندان را سبک تر کرد دریانیوز// شهروندانی که می بینند میوه وتره بار در مغازه های میوه فروشی سطح شهر گران است، با امیدی به میدان میوه وتره بار بندرعباس می روند تا میوه وتره بار ارزان‌تری بخرند ودر آنجا که عمده فروشی است، با قیمت های باورنکردنی مواجه می شوند و بقول معروف بیشترشان دست از پا درازتر برمی گردند.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// شهروندانی که می بینند میوه وتره بار در مغازه های میوه فروشی سطح شهر گران است، با امیدی به میدان میوه وتره بار بندرعباس می روند تا میوه وتره بار ارزان‌تری بخرند ودر آنجا که عمده فروشی است، با قیمت های باورنکردنی مواجه می شوند و بقول معروف بیشترشان دست از پا درازتر برمی گردند.

    میدان میوه و تره بار بندرعباس که در زمان شیوع کرونا به مکان فعلی تغییر مکان داده شد، فضایش چند برابر شد و تعداد غرفه ها افزایش چند برابری داشته و انتظار می رفت با افزایش نظارت ها، بسیاری از مشکلات برطرف شود و با افزایش رقابت ها ،میوه و تره بار باکیفیت و با قیمت مناسب تر در اختیار شهروندان قرار گیرد که اینگونه نشد.چهارشنبه گذشته که برای تهیه گزارش به این میدان رفتم ، مانند سال گذشته هنوز مشکلاتی وجود داشت که رفع نشده بود. کمتر سطل زباله در جلو و داخل غرفه ها به چشم می خورد و پسماندها جلوی غرفه ها و محوطه میدان میوه وتره بار ،چهره ای نازیبا را ایجاد کرده بود و کودکان و نوجوانان هم بدنبال طلای سیاه در این پسماندها می گشتند.

    قیمت های نجومی
    در برخی غرفه ها ،قیمت برخی از انواع میوه و تره بار بر روی تخته های وایت برد به چشم می خورد. برخی ها قیمت سه، چهار یا پنج قلم از میوه و تره بارشان را نوشته بودند و برخی کمتر وبرخی بیشتر. اما قیمت‌ها نجومی بود و وقتی از تعدادی از غرفه داران پرسیدم که این قیمت ها بر چه اساسی است که حتی بیشتر این قیمت ها از قیمت دستفروشان و خودروهای میوه فروش سطح شهر هم گرانتر است که همگی می گفتند قیمت ها بصورت مصوب توسط سازمان میادین به آنها اعلام می شود( البته گویا قیمت ها را کمیته ای متشکل از چند دستگاه، روزهای چهارشنبه هر هفته تعیین و سپس اعلام می کنند) و آنها موظف هستند طبق همان نرخنامه بفروشند که این تعیین قیمت ها و نرخ گذاری ها بایستی بررسی شود بر چه اساسی چنین نرخ گذاری هایی صورت می گیرد؟

    برخی از غرفه داران نیز میوه و تره بار موجود درمیدان که برخی از آنها حتی دو تا سه برابر گرانتر از قیمت میوه در خودروهای میوه فروش سطح شهر می باشد را با کیفیت تر از آن ها می دانند و می گویند به همین دلیل گرانتر می فروشند که اگر هم چنین ادعایی در مورد میزان کیفیت میوه وتره بار در میدان صحت داشته باشد که بررسی های مان نشان می دهد که چنین نیست، آیا بایستی اینقدر تفاوت قیمت وجود داشته باشد؟ وقتی مغازه دار میوه و تره بار را با چنین قیمتی بخرد ، باید چند بفروشد و چند درصد از شهروندان توان خرید این اقلام بسیار گران را دارند؟ آیا بررسی شده است که چند درصد از شهروندان بندرعباسی مجبور شده اند میوه را از سبد غذایی شان حذف کنند و چه میزان سوء تغذیه و بیماری با حذف میوه از سبدغذایی خانواده ها افزایش یافته است؟ متولی این بخش کیست؟

    گوجه های ۳۸هزار تومانی
    در بیشتر غرفه ها گوجه فرنگی بصورت سبدی کیلویی ۳۸تا ۴۰هزار تومان بفروش می رسید . این در حالیست چند روز قبل در وانت هایی در سطح شهر گوجه کیلویی ۱۲تا ۱۵ هزار تومان و حدود سه هفته قبل هم‌سبدی ۷۰ هزار تومان توسط دستفروشان و وانتی ها به فروش می رسید و این که در میدان میوه وتره بار با این قیمت های گران بفروش برسد ،جای تامل دارد. برخی از شهروندان هم گلایه مند بودند که بعضی غرفه داران گوجه را به تنهایی به آنها نفروخته اند و گفته اند باید یک گونی سیب زمینی و یک گونی پیاز به همراه یک سبد گوجه هم بخرید که این اجبار غیرقانونی است و نیاز به افزایش نظارت هاست.

    قیمت نجومی گلابی
    گلابی بیروتی بر روی تخته های وایت برد کیلویی ۱۱۰ هزار تومان قیمت خورده بود و یکی از غرفه داران گفت این قیمت مصوب است و ماحاضریم کیلویی ۹۰هزار تومان هم بفروشیم و کسی نمی خرد و چندان مشتری نیست. البته برخی غرفه ها گلابی باکیفیت و‌بزرگ را کیلویی ۵۰ هزار تومان هم می فروختند و آنجا هم مشتری چندانی نبود، چون هر سبدی حدود۲۰۰ هزار تومان می شود. در مغازه های سطح شهر هم گلابی ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزارتومان به فروش می رسد.

    نارنگی های در حال فساد
    علاوه بر انارهایی که‌با قیمت های ۲۵تا ۴۰ هزار تومان با توجه با کیفیت شان در این میدان به فروش می رفت ، نارنگی هم ۳۸ هزار تومان قیمت خورده بود. در یکی از غرفه ها هم سبدهای نارنگی را وزن می کردند و در خودرویی بارگیری می کردند که از دور هم مشخص بود که بخشی از نارنگی ها در حال فساد و کپک زده بودند که غرفه دار گفت این نارنگی ها را کیلویی ۱۵هزار تومان می فروشیم و خریدار هم کیلویی ۲۰تا۲۵ هزار تومان بصورت دستفروشی در شهر می فروشد. البته مغازه دارها چنین میوه هایی را نمی برند و فقط دستفروشان ارزان می خرند وارزان هم می فروشند.

    این نارنگی هایی که فروشنده خودش هم اذعان می داشت بخشی از آنها دورریز و فاسد است ، چرا بایستی در سطح شهر توزیع شود و چرا قبل از فساد با قیمت ارزان‌تر توسط غرفه داران به فروش نمی رسد تا شهروندان میوه با کیفیت و ارزان‌تر بخرند‌؟ البته غرفه دار می گفت که در پاییز و زمستان و فصل بازگشایی مدارس که بخشی از هزینه خانواده ها صرف هزینه های تحصیل می شود و مردم کمتر می توانند میوه بخرند ، بازار میوه وتره بار هم کم رونق تر است و از آن طرف قدرت خرید مردم هم پایین است و توان خرید میوه گران را ندارند.

    قیمت برخی از انواع میوه وتره بار در میدان
    بلال ۳۰تا۳۸ هزار تومانی ،سیب ۵۰ هزار تومانی ،خرمالو ۵۵ هزارتومان،موز ۹۲هزار تومان،انگور ۵۰و ۶۵هزار تومانی ،به ۴۰ هزارتومان،خیارسبز ۳۸هزار تومان، پرتقال ۴۵هزار تومان، کدو ۲۸هزار تومان، کیوی ۸۰ هزار تومان،فلفل دلمه ۵۰ هزار تومان ،قارچ ۱۳۰هزار تومان،پیاز ۲۵هزار تومان، لیمو شیرین و ترش ۴۰هزار تومان و…. برخی دیگر از قیمت های میوه وتره بار است که‌بصورت عمده در میدان به فروش می رود که وقتی به مغازه های میوه فروشی برسد، مبالغش بیشتر می شود و برای بسیاری از خانواده ها حتی خرید دانه ای شان هم مقدور و ممکن‌نیست و به همین دلیل خانواده های زیادی در محلات و… حتی ماه‌ها نمی توانند میوه بخرند و آرزوی کودکان ، خوردن میوه هایی شده است که قیمت هایی نجومی دارند و اگر میهمان دار شوید ، بایستی میلیونی هزینه میوه و تره بار پرداخت کنید.

    مردم گلایه مندند
    شهروندان از ضعف نظارت ها و قیمت گذاری ناعادلانه میوه و تره بار در بندرعباس گلایه مندند و برخی می گویند این میوه ها در سایر استان‌ها به یک دوم یا یک سوم قیمت های بندرعباس به فروش می رسند‌. مگر کرایه از استان های دیگر تا بندرعباس چقدر است که قیمت ها اینقدر تفاوت فاحش دارند؟ آیا مسئولان خودشان از همین میوه ها وبا همین قیمت ها می خرند ،یا برایشان سوغات و هدیه می برند که اطلاعی از قیمت ها ندارند؟ آیا کودکان و خانواده های محروم و حتی متوسط جامعه بایستی در حسرت میوه بمانند ؟ میوه های بسیار گران تابستانی که اصلا نمی توانند بخرند، در پاییز و زمستان هم که‌قیمت ها کمتر نیست .
    آیا با این گرانی های میوه و تره بار ، مسئولان نباید فکری به حال خانواده های چندفرزندی کنند ؟ با این شرایط ، فرزندآوری هم سخت و واقعا جهاد است‌. حداقل در مدارس محلات و روستاها توسط نهادهای حمایتی، انقلابی ، صنایع و خیرین میوه بین دانش آموزان توزیع شود تا طعم میوه ها را فراموش نکنند و میوه ها را بشناسند و سوء تغذیه شان کمتر شود.

    قیمت گذاری ها شفاف سازی شود‌
    برخی از شهروندان که از قیمت میوه و تربار در میدان بندرعباس بسیار ناراضی هستند ،می گویند در سایر شهرهای کشور مردم در میادین میوه وتره بار می توانند خرید ارزان‌تری داشته باشند، اما در بندرعباس قیمت میوه وتره بار حتی بصورت عمده و در میدان میوه و‌تره بار بسیار گران است . از طرفی دیگر در تهران و… مرغ گرم و منجمد و… در میادین هم با قیمت مصوب توزیع می شود، اما در بندرعباس اینگونه نیست. بنظر می رسد نظارت ها کم است ویا برخوردها بازدارندگی لازم را ندارند و مهمتر از همه اینکه واقعا اگر این قیمت ها مصوب شده است مسئولان بصورت شفاف اعلام کنند بر چه اساسی این قیمت ها مصوب می شوند ؟ آیا توان خرید مردم درنظر گرفته می شود ؟

    نرخ گذاری آزاد شود
    برخی از غرفه داران میدان میوه و تره بار بندرعباس هم که از نرخ گذاری مصوب راضی نیستندو می گویند اگر قیمت ها آزاد باشد، می توانیم با قیمت ارزان‌تر هم بفروشیم و براساس عرضه و تقاضا ، فروش خواهیم داشت. آنها معتقدند که خودمان هم می دانیم قیمت ها بالاست و‌بخشی از میوه و تره بارمان به فروش نمی رسد و‌مجبوریم دوباره در سردخانه بگذاریم که بخشی از آنها هم‌فاسد می شود و ضرر می کنیم.

    فروشگاه های تعاون روستایی
    برخی از شهروندان نیز از مسئولان می خواهند تعداد غرفه ها و فروشگاه های تعاون روستایی را در سطح شهرها وبخش ها افزایش دهند تا آنها بتوانند میوه وتره‌بار و گوشت و مرغ را با قیمت ارزان‌تر عرضه کنند و جهادکشاورزی، پشتیبانی اموردام ، فرمانداری ها و استانداری و ستاد تنظیم بازار بایستی جایگاه های عرضه میوه و تره‌باره تعاون روستایی را در تمام شهرهای استان افزایش دهند وتدابیری اتخاذ نمایند تا با حذف واسطه ها، اقلام مورد نیاز مردم در این مراکز توزیع شود.
    چند روز پیش که گوشت گوسفندی کیلویی ۲۹۹ هزار تومان در برخی فروشگاه ها اعلام شد، توزیع شده است که به فروشگاه های تعاون روستایی نداده بودند و در فروشگاه رفاه هم که گفتند تمام شده است . برنج هم که دو تا سه برابر گران شده است. شرایط اقتصادی مردم سخت است و روز به روز گرانی ها افزایش می یابد و نظارت ها بازدارنده نیست و بنظر می رسد در این بخش ها نیز فساد وجود دارد که بایستی با متخلفان برخورد جدی وقاطع صورت گیرد.

    قیمت گذاری میوه و تره بار با حضور رسانه ها
    انتظار می رود متولیان قیمت گذاری میوه و تره بار اطلاع رسانی کنند تا رسانه ها نیز در جلسات قیمت گذاری میوه وتره بار که بصورت هفتگی برگزار می شود، حضور داشته باشند تا از روند قیمت گذاری ها مطلع شوند و از این جلسات قیمت گذاری گزارش تهیه و منتشر نمایند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.