دریانیوز// سر ظهر است و خیابان شلوغ. هر چه بیشتر در ترافیک می مانم بیشتر مطمئن می شوم که حادثه ای پیش آمده. کمی جلوتر درست روبروی یک مدرسه ، نوجوان دانش آموزی که گویا سوار موتور ” پاکشتی” بوده تصادف کرده است. مردم جمع شده اند و پلیس بخشی از خیابان را بسته. راننده تاکسی با افسوس سر تکان می دهد و می گوید:” قد و قواره اش را نگاه کن! نصف موتور است .آخر با کدام عقل برایش موتورخریده اند؟”مسافری که جلو نشسته می گوید: ” مد شده! خیابان پراست از انواع این موتورها .
سرعتشان زیاد نیست ” اما همین سرعت اندک حادثه ساز شده و شاید خسارتی به بار آورده باشد که قابل جبران نباشد.داشتن موتورهای پاکشتی به مد این روزهای نوجوانان تبدیل شده و دختر و پسر هم ندارد! و محدوده استفاده از آنها به روستاها و گاه حاشیه جاده ها هم کشیده شده است! موتورهای موسوم به پاکشتی ، همانطور که از نامشان پیداست در اصل در کشتی های بزرگ، بنادر و مناطقی که محدوده مشخصی دارند استفاده می شود.
این موتورها علاوه بر اینکه از سایر موتورسیکلت ها کوچکترند، سرعت پایینی هم دارند و شاید به همین دلیل در نگاه اول خطرناک به نظر نمی رسند، اما این تصور که قدرت و شتاب این وسیله کم است و برای استفاده از آن نیاز به داشتن گواهینامه نیست، تصور غلطی است.زیرا طبق قانون رانندگان برای استفاده از هر وسیله نقلیه ای – بجز دوچرخه- باید گواهینامه داشته باشند و در ضمن وسایل نقلیه بدون پلاک حتی اگر یک موتور کوچک پاکشتی باشد توقیف می شوند و بدون اسناد مالکیت قابل ترخیص هم نیستند.
اما خیلی ها این نکته را نمی دانند و با خرید این وسیله دچار ضرر مالی هم می شوند.یک جستجوی ساده در اینترنت کافی است تا با تبلیغات پررنگ و لعاب خرید و فروش انواع موتورهای پاکشتی روبرو شویم .تبلیغاتی فریبنده که تلاش می کنند به مخاطبانشان بقبولانند که برای استفاده از این موتورها به گواهینامه ، پلاک یا تشریفات گمرکی نیاز ندارند و عجیب آنکه پس از آن همه هشدارهای پلیس راهور همچنان والدین ناآگاهی هستند که تحت تاثیر این تبلیغات، اصرار فرزندان یا بی تدبیری خودشان اقدام به خرید موتورپاکشتی برای فرزند نوجوانشان می کنند.
اوج بحران زمانی است که حادثه ای رخ می دهد و تازه متوجه می شوند بیمه مسئولیتی در قبال این وسیله و سرنشینانش ندارد. ماه هاست تلاش پلیس برای هشدار و توقیف موتورهای پاکشتی فاقد پلاک و غیرقانونی در هرمزگان همچنان ادامه دارد، اما به نظر می رسد آگاهی بخشی به والدین و نوجوانان می تواند سریعتر گره این تخلف خطرناک و حادثه ساز را باز کند و رسانه ها و مدیران مدارس در این بین نقش اساسی دارند.پشت چراغ قرمز توقف کرده ایم. پلیس مادری سوار بر موتور پاکشتی که یک کودک سه چهارساله را جلوی خود نشانده و فرزند دانش آموزش پشت سرش نشسته را نگه داشته است و من به این فکر می کنم که جریمه ها چقدر بازدارنده هستند؟
ثبت دیدگاه