دریانیوز// قصه پرغصه فاضلاب شهر بندرعباس سالهاست که گریبان این شهر را گرفته است و تا یک سال گذشته اقدام اساسی برای حل این بحران انجام نشده بود و کارهایی که انجام گرفته، مقطعی بوده و نتوانسته بود گره این مشکل را از سر شهر بندرعباس باز کند.
اما اکنون با تلاش مسئولان استان به ویژه استاندار هرمزگان و با کمک صنایع و حمایت بانک ملی ایران اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است. از سال گذشته موضوع تصفیه و استفاده از پساب فاضلاب شهر بندرعباس توسط صنایع استان با جدیت توسط استاندار هرمزگان پیگیری شد و برخی از صنایع نیز به این مهم ورود کرده و کار را آغاز کردند و قرار است تا شهریور ۱۴۰۴ پروژه فاضلاب بندرعباس به اتمام برسد و دیگر شاهد ریخته شدن فاضلاب شهر بندرعباس به دریا نباشیم. در حال حاضر به دلیل ورود فاضلاب به دریا مشکلات و معضلات زیست محیطی زیادی گریبانگیر ساحل بندرعباس بوده است که در این زمینه نیز این معضل توسط رسانههای استان به ویژه روزنامه دریا بارها منعکس شدهبود و اکنون در حال به سرانجام رسیدن است.
صنایعی مانند فولاد هرمزگان، پالایش نفت بندرعباس، صبا فولاد خلیج فارس، مادکوش، ستاره سیمین هرمز، ملی مس و ایمیدرو از جمله صنایعی هستند که در زمینه تصفیه و استفاده از پساب فاضلاب شهر بندرعباس ورود کردهاند و قرار است شصت درصد از هزینه این کار را برعهده داشته باشند. اما چهل درصد دیگر این پروژه توسط بانک ملی تامین خواهدشد تا برای همیشه شاهد بسته شدن پرونده ورود فاضلاب شهر بندرعباس به دریا باشیم.
نکته حائز اهمیت اما این است که با وجود صنایع بزرگ استان، بانک ملی متقبل شده چهل درصد از هزینههای این پروژه را تامین کند که بخش اول آن نیز به پروژه تزریق شده تا کار در زمانبندی خود به پیش برود و می توان گفت نقش بانک ملی در اجرای این پروژه بسیار مهم و تأثیرگذار است. به همین منظور طی مراسمی با حضور استاندار هرمزگان قرارداد مشارکت مدنی بانک ملی ایران با شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیجفارس به امضا رسید.
استاندار هرمزگان در این آیین ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدا…الحسین علیه السلام، با اشاره به تلاش برخی کشورها برای دستدرازی به نام خلیجفارس، اظهارداشت: حل مشکل فاضلاب بندرعباس و جلوگیری از ورود پساب به دریا، علاوه بر انگیزههای محلی که دارد دارای انگیزههای ملی نیز است چرا که ما خلیجفارس را خانه خود میدانیم و باید برای زیبایی، پاکیزگی و اقتصاد آن تلاش کنیم.
مهدی دوستی اقتصاد استان را خدمات محور دانست و گفت: یکی از بخشهای توسعهپذیر در اقتصاد استان گردشگری بود که با توجه به ورود فاضلاب به دریا این امر در بندرعباس مغفول مانده بود اما با پروژهی تصفیه فاضلاب بندرعباس امکان توسعه گردشگری بندرعباس ایجاد شده است. دوستی با بیان اینکه تصفیه پساب فاضلاب تبدیل تهدید به فرصت است گفت: در گذشته مهار فاضلاب بندرعباس چالشی برای استان بود اما این طرح هم برداشت آب از دریا و ضرورت شیرینسازی برای تامین آب را کاهش خواهد داد و هم جلوی آسیب به اکوسیستم دریا با پساب آبشیرینکنها را خواهد گرفت.
وی با ابراز رضایت از پیشرفت فیزیکی پروژه ساماندهی فاضلاب بندرعباس، عنوانکرد: تاکنون بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد اجرایی در این پروژه منعقد شده و بانک ملی نیز در طرح مشارکت مدنی ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است. استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: پروژه ساماندهی پساب فاضلاب بندرعباس از جمله طرحهایی است که هم توجیه اقتصادی دارد و هم مشکلی را در سطح جامعه حل میکند لذا اگر بتوانیم مسئولیتهای اجتماعی را به سمت چنین طرحهایی ببریم رغبت بنگاهها نیز برای مسئولیتهای اجتماعی افزایش خواهد یافت.
دوستی با تاکید بر استفاده از روشهای جدید تامین مالی عنوانکرد: میتوانستیم پروژه فاضلاب بندرعباس را با اعتبارات دولتی انجام دهیم اما استفاده از ظرفیت مشارکتهای مدنی گامی مثبت در این حوزه است، ضمن اینکه از هر روش نوین سهامداری نیز استقبال میکنیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، بانک ملی را یکی از بازوان اصلی توسعه استان دانست و بیانکرد: در بحث تسهیلات بنا داریم از ظرفیت بانک توسعه اسلامی نیز استفاده کنیم و بر همین اساس هفته آینده جلسهای با وزیر اقتصاد خواهیم داشت تا بتوانیم روشهای جدید را برای تامین مالی به کمک صنایع بیاوریم.
دوستی ادامهداد: ما در استان نیازمند مدیرانی هستیم که دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشند که این دغدغه در مدیر بانک ملی استان وجود دارد و موجب شده در راستای رفع یکی از مهمترین مشکلات شهر بندرعباس که باعث رنج مردم شده است، ورود کرده و گامهای بلندی بردارد.
وی در پایان خاطرنشانکرد: ساخت مدرسه در استان یکی از چالشهای آموزش است و ما به دنبال این هستیم که کمر فقر آموزشی را در استان بشکنیم از این رو با توجه به اینکه رشد جمعیت در استان مطلوب است لازم است بخشی از مسئولیتهای اجتماعی را معطوف به حوزه مدرسهسازی کنیم.
تامین مالی چهل درصدی پروژه توسط بانک ملی
رئیس اداره امور شعب بانک ملی استان هرمزگان نیز در این جلسه گفت: خرسندیم که بانک ملی به عنوان یک بانک مردمی در این پروژه که یک پروژه عامالمنفعه میباشد مشارکت دارد. حسن آرمات افزود: بانک ملی پرداخت تسهیلات به مبلغ چهل درصد از هزینه پروژه را برعهده دارد که تاکنون قریب به پنج هزار میلیارد ریال از تسهیلات مورد نیاز برای اجرای پروژه را پرداخت نمودهاست.آرمات به پرداخت مرحله دوم تسهیلات این پروژه اشاره کرد و اظهارداشت: در مرحله دوم نیز پرداخت یازده هزار میلیارد ریال برای ادامه این پروژه انجام خواهد شد تا بتوانیم نقش مهمی در تکمیل پروژه جمعآوری فاضلاب شهر بندرعباس را ایفا نماییم.
وی بیان کرد: قرارداد اجرا شده بانک ملی در این پروژه، یکی از بینظیرترین قراردادهایی است که در شبکه بانکی استان اتفاق افتادهاست. آرمات عنوان کرد: کارکنان بانک ملی استان هرمزگان برای اجرای قرارداد این پروژه زمان زیادی را صرف کردند تا بتوانند آن را به سرانجام برسانند. وی به مشارکت بانک ملی در قالب مسئولیت اجتماعی در این پروژه اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای این قرارداد را میتوان در راستای مسئولیت اجتماعی بانک در نظر گرفت چرا که موضوع ورود پساب فاضلاب شهر بندرعباس به دریا و آلودگی محیط زیست، یکی از دغدغههای مهم مسئولان و مردم شهر بندرعباس میباشد که با اجرای کامل این پروژه برطرف خواهد شد.
آرمات در پایان در خصوص اجرای مسئولیتهای اجتماعی بانک ملی در استان هرمزگان گفت: بانک ملی در استان، در راستای مسئولیتهای اجتماعی اقدامات مختلفی انجام دادهاست که از جمله آن میتوان به ساخت مدرسه، کمک به تحصیل دانشآموزان بیبضاعت، مشارکت در بحث بهداشت و درمان استان و … اشاره کرد. در ادامه مدیرعامل شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیجفارس بیان کرد: به منظور تامین مالی اجرای پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس، چهل درصد از بودجه توسط بانک ملی ایران و شصت درصد توسط صنایع استان تامین خواهد شد.
شهروز شجاعی افزود: بانک ملی تامین هزار و دویست میلیارد ریال از بودجه مورد نیاز را پرداخت کردهاست و در مقاطع بعدی نیز مابقی سهم خود را ارائه خواهد نمود. شجاعی عنوان کرد: در حال حاضر ۴۴ درصد از سهمآورده سهامداران نیز تامین شده است تا در مجموع ۴۵ درصد از تامین مالی این طرح تحقق پیدا نماید.
وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که هر چه سریعتر این پروژه به اتمام برسد تا یکی از قدیمیترین مشکلات شهر بندرعباس برطرف شود و در حال حاضر سی درصد از پروژه انجام شدهاست و امیدواریم تا شهریور ۱۴۰۴ این پروژه به اتمام برسد.
قابل ذکراست؛ در این مراسم قرارداد فروش آب حاصل از بازیافت فاضلاب شهر بندرعباس در صنایع مولد، بین شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیجفارس با شرکتهای پالایش نفت بندرعباس، صبافولاد خلیجفارس و فولاد مادکوش امضاء شد که در مجموع طی این مراسم قرارداد فروش ۳۱۵۴۳ متر مکعب پساب تصفیه شده منعقد شد، که ۱۲۹۰۳ متر مکعب سهم شرکت پالایش نفت بندرعباس ، ۱۲۹۰۳ متر مکعب پساب تصفیه شده سهم شرکت صبافولاد و ۵۷۳۷ متر مکعب پساب سهم شرکت مادکوش در شبانه روز است. همچنین پیش از این قرارداد فروش پساب فاضلاب تصفیه شده به شرکتهای فولاد هرمزگان، ستاره سیمین هرمز و ملی مس انجام شده بود تا با قراردادهای جدید، سرنوشت ۷۰هزار مترمکعب از فاضلاب شهر بندرعباس مشخص شود و تنها قرارداد شرکت ایمیدرو باقی بماند.
در شهر بندرعباس در حال حاضر روزانه ۸۵هزار مترمکعب فاضلاب تولید میشود که با ورود این فاضلاب به دریا، مشکلات زیادی گریبان شهر را گرفتهاست اما با اتمام این پروژه، ساحل شهر بندرعباس از این معضل زیست محیطی رهایی خواهد یافت.
ثبت دیدگاه