حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 15 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4184 تعداد نوشته های امروز : 6 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • مصوبه ی راه اندازی روستابازار در مسکن مهر اجرا می‌شود؟
    ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۴:۱۹
    شناسه : 22539
    بازدید 161
    4
    ستاد تنظیم ‌بازار هرمزگان اقدام کند دریانیوز// در طرحی ملی برای راه اندازی روستابازارها در تمام شهرهای کشور در بهار سال گذشته که وزارت کشور به استانداران ابلاغ کرده بود، بالاخره پس از کش وقوس های فراوان در اسفند سال گذشته ستاد تنظیم بازار هرمزگان مصوب کرد تا چهارروستابازار در بندرعباس و یک روستابازار در هر شهرستان استان راه اندازی شود.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// در طرحی ملی برای راه اندازی روستابازارها در تمام شهرهای کشور در بهار سال گذشته که وزارت کشور به استانداران ابلاغ کرده بود، بالاخره پس از کش وقوس های فراوان در اسفند سال گذشته ستاد تنظیم بازار هرمزگان مصوب کرد تا چهارروستابازار در بندرعباس و یک روستابازار در هر شهرستان استان راه اندازی شود که تاکنون فقط یک روستابازار در بندرعباس راه اندازی شده و مابقی روستابازارها علی رغم مصوبه ستاد تنظیم بازار استان راه اندازی نشده اند. راه اندازی روستابازار در شهرک پیامبراعظم(ص) بندرعباس یکی از مصوبات ستادتنظیم بازار استان در سال گذشته بود و علی رغم تقاضای بسیار زياد برای راه اندازی روستابازار در این منطقه ، اما تاکنون تعاون روستایی نتوانسته است این مصوبه را اجرا کند و ضرورت دارد دستگاه های متولی زمین موردنیاز را جهت راه انداری حداقل یک تا دو روستابازار در این شهرک صدهزارنفری در اختیار تعاون روستایی قرار دهد تا با راه اندازی روستابازار در مسکن مهر بندرعباس، ساکنان این منطقه نیز بتوانند اقلام موردنیازشان را ارزان‌تر و باسهولت بیشتری تامین کنند.

    در واقع براساس مصوبه ستاد تنظیم‌بازار استان قرار بود علاوه بر روستابازار روبروی بیمارستان خاتم الانبیا(ص) بندرعباس ،سه روستابازار دیگر در شهرک پیامبراعظم(ص) بندرعباس، چهارراه خانه نان و چهارراه اندیشه راه‌اندازی شود که بعد از گذشت ده ماه از مصوبه ستاد تنظیم بازار استان، این مهم محقق نشده است‌ و انتظار می رود آقای استاندار دستور قاطع دهند موانع راه اندازی این روستابازارها برطرف شده و هرچه زودتر روستابازارها راه اندازی شوند.در شهرک پیامبراعظم(ص) که بیش از صد هزار نفر جمعیت دارد، ظرفیتی برای راه اندازی حداقل دوتا سه روستابازار هم دارد و ساکنان این شهرک بارها درخواست راه اندازی روستابازار در مسکن مهر داشته اند.

    از طرفی دیگر حتی اگر در چند محله بندرعباس علاوه بر مناطق مصوب ستاد تنظیم بازار، چنین فروشگاه هایی راه اندازی شوند، ساکنان این‌مناطق می توانند مایحتاج شان را از روستابازارها تامین کنند‌ و با توجه به اینکه بیشتر ساکنان این مناطق از قشر متوسط و محروم جامعه هستند وتوان خرید اقلام گران را ندارند، می توانند بخشی از مایحتاج شان را در روستابازارهای تعاون روستایی که می توانند با قیمت ۲۰تا۴۰ درصد ارزان‌تر از بازار عرضه کنند،تامین نمایند و از طرفی دیگر راه اندازی روستابازارها در مناطق مختلف شهر بندرعباس و محلات باعث کاهش ترافیک در مرکز شهر می رود و شهروندان کمتر به مرکز شهر می روند تا اقلام موردنیاز را از آنجا تامین کنند. در هفته های گذشته که در دو روستابازار و فروشگاه تعاون روستایی شهر بندرعباس در خیابان طلوع و روبروی بیمارستان خاتم الانبیاء (ص)بندرعباس تخم‌مرغ شانه ای ۱۰۰هزار تومان عرضه شد، رضایت شهروندان را به همراه داشت و درصورتیکه تعدادی روستابازار در سایر مناطق شهر وجود داشت، ساکنان این مناطق باسهولت بیشتری می توانستند اقلام موردنیازشان و این تخم مرغ ها را خریداری کنند.

    در روستابازارهای تعاون روستایی گوشت و مرغ هم با قیمت مناسبی عرضه می شود و درصورتیکه تعداد روستابازارها در شهربندرعباس افزایش یابد، تعاون روستایی می توانند میوه و تره بار را بصورت مستقیم و با حذف واسطه ها از شهرستانها تامین و در روستابازارها بسیار ارزان‌تر از قیمت بازار عرضه کند. درحال حاضر بدلیل کمبود جا مجبورند از میدان میوه وتره بار تامین کنند که قیمت ها گرانتر است، هرچند نسبت به بازار ارزان‌تر می فروشند، اما اگر تعداد روستابازارها در شهر بندرعباس افزایش یابد، آنگاه می توانند واسطه ها را حذف کنند و حتی گوشت و مرغ را از واردکنندگان به میزان بیشتری و ارزان‌تر خریداری کرده و ارزان‌تر به مردم بفروشند.

    با توجه به گرانی ها و عدم توان مردم برای خرید بسیاری از اقلام و کوچک شدن سفره قشر متوسط و محروم جامعه، نیاز است که دولتمردان گام های اساسی را برای تامین اقلام موردنیاز این اقشار بردارند که راه اندازی روستابازارها در بندرعباس و سایر شهرستان‌های استان می تواند بخشی از این چالش و نیاز مردم استان را برطرف کند.ایجاد روستابازارها برای عرضه میوه و تره‌بار و کالاهای اساسی با تخفیف و حذف واسطه‌ها یک گام مهم در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق کم برخوردار است. اهمیت عرضه میوه و تره‌بار و کالاهای اساسی با تخفیف باعث افزایش دسترسی اقشار مختلف به محصولات تازه و سالم می شود که نقش مهمی در بهبود تغذیه و سلامتی آنها دارد.همچنین تخفیف‌ها و حذف واسطه‌ها می‌تواند به کاهش هزینه‌های خانوارها کمک کند که به افزایش قدرت خرید و بهبود کیفیت زندگی آنها منجر می‌شود. همچنین عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در روستابازارها، باعث افزایش درآمد کشاورزان‌و حمایت از کشاورزان و باغداران منطقه نیز می‌شود.حذف واسطه‌ها می‌تواند به کاهش قیمت نهایی محصولات منجر شود، زیرا سود واسطه‌ها از بین می‌رود و تولیدکنندگان می‌توانند محصولات خود را به قیمت مناسب‌تری به مصرف‌کنندگان عرضه کنند.

    با حذف واسطه‌ها، فرایند قیمت‌گذاری شفاف‌تر می‌شود و تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان می‌توانند با آگاهی بیشتری در بازار مشارکت کنند.حذف واسطه‌ها و افزایش تعداد روستابازارها می‌تواند به ایجاد رقابت سالم‌تر و کاهش انحصار واسطه‌ها منجر شود. ایجاد روستابازارهای جدید و افزایش تعداد آنها می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و تقویت اقتصاد محلی نیز کمک کند.ارائه حمایت‌های مالی و فنی از طرف دولت و نهادهای مرتبط می‌تواند به توسعه و گسترش روستابازارها کمک کند.ایجاد و توسعه روستابازارها برای عرضه میوه و تره‌بار و کالاهای اساسی با تخفیف و حذف واسطه‌ها، نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی قشر متوسط و محروم دارد.

    ضرورت مشارکت شهرداری، جهاد کشاورزی و استانداری
    معاون بازرگانی تعاون روستایی هرمزگان گفت: راه اندازی روستابازارها با مصوبه ملی در دستور کار سازمان تعاون روستایی قرار گرفته و از ۴ مرکز مصوب در ستاد تنظیم بازار تاکنون فقط یک مرکز در شهر بندرعباس راه اندازی شده است و پیگیر راه اندازی سایر روستابازارها هستیم که امیدواریم با مشارکت شهرداری، سازمان جهاد کشاورزی و استانداری بزودی این مراکز راه اندازی شود.محمدرضا ماندگاری اظهار امیدواری کرد این روستابازارهادر سایر شهرستان ها اجرا شود، افزود: هدف این است در این روستابازار عرضه مستقیم کالا بدون واسطه، با کیفیت مناسب و قیمت مطلوب به مردم داشته باشیم و دست واسطه ها کوتاه شود.

    ماندگاری با اشاره به اینکه در روستابازار، محصولات ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از قیمت بازار ارائه می شود، گفت: با توجه به مردمی بودن ساختار تعاونی های روستایی، توزیع کالاهای تنظیم بازار توسط تعاون روستایی تاثیر مثبتی بر قدرت خرید مردم و حذف واسطه ها داشته است و عرضه مستقیم محصولات به نفع تولید کننده و مصرف کننده است.وی خواستار حمایت دستگاه های اجرایی از این شبکه مردمی شد.وی تصریح کرد: این اقلام‌با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار در روستابازارها و فروشگاه های تعاون روستایی در اختیار شهروندان قرار گرفته است. معاون بازرگانی تعاون روستایی هرمزگان گفت: ۷۷۳ تن کالاهای اساسی در ۸ماهه سال جاری در استان هرمزگان توسط شبکه تعاون روستایی توزیع شده است.

    ماندگاری افزود: ارزش این کالاها بالغ بر ۵۱میلیارد و ۶۰۰ تومان بوده است.ماندگاری با بیان اینکه کالاهای تنظیم بازار با هدف کاهش معضل کمبود کالاهای اساسی و کاهش دغدغه مردم توزیع می‌شود، اظهارداشت : عمده کالاهای اساسی در قالب طرح تنظیم بازار و با نرخ دولتی توسط شبکه تعاون روستایی استان هرمزگان شامل برنج ، شکر ، مرغ منجمد، گوشت ، روغن و تخم مرغ توزیع شده است. به گفته ماندگاری ۱۸۴تن برنج، ۱۴۴تن شکر، ۳۲۱تن مرغ منجمد ،۵۳تن گوشت ، ۳۰تن روغن و ۴۱ تن تخم مرغ از ابتدای سال جاری تاکنون به شهروندان عرضه شده است.

    آمادگی برای راه اندازی سه روستابازار دیگر در بندرعباس
    مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی خلیج فارس هرمزگان گفت: انتظار می رود با حمایت استاندار جدید هرمزگان ، مصوبه ستاد تنظیم بازار استان برای راه اندازی روستابازارها در بندرعباس محقق شود. سجاد مهدیان فر افزود:براساس مصوبه ستاد تنظیم‌بازار استان در اسفندماه سال گذشته ، مقرر شد چهار روستابازار در شهر بندرعباس راه اندازی شود که فقط یک روستابازار در روبروی بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) بندرعباس راه اندازی شد و تاکنون سه روستا بازار دیگر همچنان راه اندازی نشده اند. مهدیان فر افزود: قرار بود سه روستابازار دیگر در شهرک پیامبراعظم(ص) بندرعباس، چهارراه خانه نان و چهارراه اندیشه راه‌اندازی شود که علی رغم‌ تقاضای زیاد ساکنان شهرک‌پیامبراعظم (ص)، اما هنوز نتوانسته ایم این روستابازارها را راه اندازی کنیم که نیاز همراهی سایر دستگاه های اجرایی مرتبط جهت راه اندازی این روستابازارهاو تحقق مصوبه ستادتنظیم بازار استان است.

    مهدیان‌فر تصریح کرد: این روستابازارها در واقع در راستای تحقق مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور و دستور وزیر کشور به استانداران در سال گذشته جهت عرضه مستقیم کالا در تمام شهرهای کشور بود تا عرضه کالاهای اساسی با تخفیف ۲۰ تا ۴۰درصدی انجام شود‌ و اقشار مختلف بتوانند بخشی از اقلام مورد نیازشان را تامین کنند. وی گفت: افزایش روستابازارها در شهر بندرعباس و شهرستان های استان و راه اندازی صنایع بسته بندی و تبدیلی کوچک که بتوانیم محصولات را بدون واسطه خریداری، بسته بندی و عرضه کنیم، از اهداف تشکل های تعاونی روستایی است.

    مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی خلیج فارس هرمزگان خاطرنشان کرد:هدف این روستا بازارها معرفی توانمندی‌های روستایی در حوزه تولید و ایجاد بازار مناسب برای معرفی محصولات روستاییان و کشاورزان است.وی اظهارامیدواری کرد با تدبیر و دستور استاندار هرمزگان ، سه روستابازار دیگر براساس مصوبه ستاد تنظیم‌بازار استان در بندرعباس و همچنین یک روستابازار در مراکز شهرستان های استان راه اندازی شود.مهدیان فر اظهار داشت: در صورت راه اندازی این روستابازارها، در این مناطق با خریدمتمرکز اقلامی مانند گوشت و مرغ، تخم مرغ، برنج ، میوه و تره بار و… زیرقیمت بازار توزیع می شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.