دریانیوز// جلسه کارگروه رفع موانع تولید استان هرمزگان با هدف بررسی و رفع مشکلات کارخانه آرد مروارید و تسهیل فرآیند تولید آرد، در محل این کارخانه واقع در شهرک صنعتی شماره دو بندرعباس برگزار شد.
این نشست با حضور محمد آشوری، استاندار هرمزگان، عادل شهرزاد، معاون امور اقتصادی استانداری، امیر امیری زاد مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان، دسینه مدیر کل اقتصاد و دارایی هرمزگان، خلیل قاسمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، عباس مویدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، مسعود رمضانپور، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان، دادگر، رئیس هیئت مدیره و مالک کارخانه آرد مروارید هرمزگان و جمعی از مدیران و مسئولان استانی برگزار گردید.
استاندار هرمزگان در این جلسه با تأکید بر اهمیت حمایت از صنایع زیربنایی در حوزه گندم، آرد و نان، خواستار همکاری همهجانبه دستگاههای اجرایی برای رفع موانع پیش روی این صنعت شد. وی اظهار داشت: «حمایت از تولید داخلی و ایجاد اشتغال از اولویتهای اصلی استان است و دولت تمام تلاش خود را برای تسهیل فعالیت تولیدکنندگان به کار خواهد بست.»
در این نشست، مسائل و چالشهای کارخانه آرد مروارید از ابعاد مختلف بررسی و راهکارهای لازم برای تسریع در حل مشکلات این مجموعه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
قدردانی از استاندار هرمزگان
دادگر، مالک کارخانه آرد مروارید هرمزگان، در گفتوگو با روزنامه دریا ضمن قدردانی از استاندار به دلیل برگزاری این جلسه، گفت: «استاندار هرمزگان تأکید کرد مشکلات برق این کارخانه باید برطرف شود. این کارخانه با سرمایهگذاری بخش خصوصی و بدون استفاده از تسهیلات دولتی احداث شده و لازم است موانع موجود در این حوزه رفع گردد.»
وی همچنین به مشکل ناترازی درآمدها و هزینهها اشاره کرد و افزود: «با توجه به نرخ تورم، دستمزد آسیاببانان افزایش نیافته و این موضوع مشکلات مالی برای کارخانه ایجاد کرده است.» دادگر در ادامه خواستار انتقال گندمهای ذخیرهشده در انبارهای روباز اسکله شهید رجایی به سیلوی بهداشتی این کارخانه شد و گفت: «این سیلو در حال حاضر مشغول ذخیرهسازی گندم است و میتواند به حفظ کیفیت گندم کمک کند.»
رئیس هئیت مدیره کارخانه آرد مروارید بیان داشت: این پروژه شامل هشت سیلوی ۸ هزار تنی است که جمعاً دارای ظرفیت ۶۴ هزار تن میباشد و برای احداث این سیلوها و توسعه کارخانه شامل مجهز کردن ماشین آلات ، آزمایشگاه و کنترل کیفیت، خرید ۲ دستگاه موتور برق ، که همه اینها تقریبا حدود ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
دادگر گفت: این سیلو باعث ایجاد اشتغال مستقیم برای حداقل ۵۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم برای بسیاری دیگر از هموطنان میشود.وی عنوان کرد: با توسعه این سیلوها، امکان ذخیرهسازی گندم برای چند ماه در استان فراهم میشود.مالک کارخانه آرد مروارید هرمزگان ابراز داشت: دو سال پیش با برنامهریزی نقشهای برای ساخت سیلوهای بتنی در بندرعباس تهیه شد.
این تصمیم به دلیل نیاز به ذخیرهسازی بهداشتی و اصولی گندم در شرایط آب و هوایی خاص این منطقه گرفته شد.وی ادامه داد: “سیلوهای جدید با ظرفیت ۶۴ هزار تن طراحی شدهاند و برنامهریزی و نقشهکشی این پروژه با همکاری متخصصان سوئیسی و آلمانی انجام شد تا بهترین استانداردها رعایت شود. با بازسازی کارخانه و آزمایشگاه، کارخانه تبدیل به بهترین کارخانه بولر در ایران شد و امتیاز بزرگی برای استان بهحساب میآید.
دادگر تصریح کرد: ماشین آلات با سیستمهای جدید برای تولید با بالاترین کیفیت نصب شده که شامل لولههای استیل بهداشتی و سورتکس است. با وجود تحریمها، دستگاههای جدید وارد شدند و سیستمهای کارخانه به روز شدند. این کارخانه پیشرفته متاسفانه با این همه سرمایه گذاری عظیمی که شده تنها با ظرفیت تولید ۲۷ درصد از صد در صد آن بهره مند است.
تامین ۷۰ درصد انواع آرد هرمزگان
وی با اشاره به میزان تأمین آرد استان، گفت: این کارخانه به تنهایی ۷۰ درصد انواع آرد هرمزگان را تأمین میکند و در صورت تعطیلی کارخانه، استان با بحران کمبود آرد مواجه خواهد شد. با این حال، با احداث سیلوهای جدید و بهروزرسانی سیستمهای کارخانه، این توانمندی را داریم که نیازهای غذایی و بهداشتی استان را به بهترین شکل ممکن تأمین کنیم.
وی ادامه داد: این سیلوها نه تنها به حفظ کیفیت گندم در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت، حشرات و حیوانات موذی کمک میکنند بلکه با استفاده از سیستمهای پیشرفته کنترل دما و رطوبت، از ضایعات نان و گندم به طور قابل توجهی میکاهند.مالک کارخانه آرد مروارید هرمزگان خاطر نشان کرد: افزایش عمر گندم از دیگر مزایای احداث سیلوها است که امکان ذخیرهسازی این محصول استراتژیک را برای مدتهای طولانی فراهم میکند.
دادگر در ادامه بیان داشت : علاوه بر این، سیلوها میتوانند هزینههای حملونقل رابه طور چشمگیری کاهش دهند زیرا گندم در مکانهای مناسب و نزدیک به مصرفکنندگان نهایی ذخیره میشود. این امر موجب صرفهجویی در هزینههای لجستیکی میشود.مالک کارخانه آرد مروارید هرمزگان، خاطرنشان کرد:سیلوها به کشاورزان این امکان را میدهند که میزان موجودی گندم خود را به دقت کنترل کرده و در مواقع نیاز به بازار عرضه کنند، بدون اینکه نگران تغییرات قیمتی یا نابودی محصول باشند.
این امکان باعث میشود کشاورزان بتوانند برنامهریزی بهتری برای تولید و فروش خود داشته باشند.دادگر بیان داشت:از سوی دیگر، سیلوها به عنوان محافظی در برابر بلایای طبیعی مانند طوفان، سیل و بارشهای شدید عمل میکنند. این حفاظها میتوانند گندم را از آسیبهای ناشی از این بلایا محافظت کرده و به حفظ امنیت غذایی کشور کمک کنند.
وی گفت: همچنین با احداث سیلوهای مدرن، امکان ایجاد اشتغال افزایش مییابد که این امر میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم کمک کند.در پایان جلسه، استاندار هرمزگان و هیئت همراه از بخشهای مختلف کارخانه آرد و سیلوی مروارید بازدید کردند و از نزدیک در جریان روند تولید و مشکلات موجود قرار گرفتند.این نشست نشاندهنده عزم جدی مسئولان استان برای حمایت از تولید داخلی و رفع موانع پیش روی صنایع کلیدی هرمزگان است.
ثبت دیدگاه