دریانیوز// طرح نهضت ملی مسکن بندرعباس در همان آغاز اجرای این طرح ملی در کشور در سال۱۴۰۰ با حاشیه هایی مواجه شد و از متقاضیان در بندرعباس ثبت نام نشد و اعلام شد متقاضیان مسکن ملی می توانند در شهرک علوی در ۵۰کیلومتری غرب بندرعباس ثبت نام کنند .
پس از اعتراضات گسترده نسبت به این جانمایی، در نیمه تیرماه سال ۱۴۰۱ از متقاضیان بندرعباسی ثبت نام شد و بعد از تاخیر یک ساله به بهانه الحاق اراضی مورد نیاز ، در مرداد سال گذشته این طرح در شمال اتوبان شهیدرجایی بندرعباس وارد فاز اجرا شد و تسطیح اراضی آغاز گردید و قرار بود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ عملیات ساخت وساز توسط شرکت چینی که ارتش با آنها قرارداد بسته بود ، شروع شود که خبرها حاکیست هنوز عملیات تسطیح اراضی هم به اتمام نرسیده است و عمر دولت سیزدهم با شهادت رئیس جمهورعزیزمان به پایان رسید و ساخت وساز این ۱۵ هزار واحد شروع نشد و بنظر می رسد برخی از مسئولان استانی از همان آغاز اجرای طرح ، همراهی لازم را نداشته و برخی هم سنگ اندازی نموده که با گذشت بیش از سه سال از اجرای این طرح در کشور، اما نهضت ملی بندرعباس همچنان پادرهواست و مافیای مسکن و دلالان از این شرایط بیشترین سود را می برند و مستاجران و بی خانمان ها همبیشترین زجر و مصیبت را دارند.
بسیاری از متقاضیان البته سهم آورده شان را هم ماهها قبل ودر سال گذشته پرداخت کرده اند وامیدوار بودند در قالب طرح نهضت ملی مسکن در بندرعباس خانه دار شوند ؛ اما تا به امروز خبری از ساخت و ساز نیست . متاسفانه بدلیل عدم ساخت و ساز مسکن در دولت یازدهم و دوازدهم که منجر به بحران مسکن شد، این بحران همچنان ادامه دارد و اگر طرح نهضت ملی مسکن تداوم یابد وبه اجرای آن شتاب داده شود، بطور حتم در سال های آتی اینبحران فروکش می کند و اگر اجرای این طرح متوقف شود، بطوریقین مردم با تشدید بحران مسکن مواجه خواهند شد. در حال حاضر شرایط بگونه ای است که بسیاری از خانواده ها حتی قادر نیستند بطور مستقل خانه ای مناسب را اجاره کنند و مجبورند بصورت اشتراکی خانه اجاره کنند و در شرایطی نامناسب زندگی کنند. انتظار می رود دولت چهاردهم برای درمان بحران مسکن در کشور نسخه شفابخشی را بپیچد تا مردم به خانه دار شدن امیدوار شوند.
همچنین بسیاری از مستاجران بدلیل داشتن فرزند یا چندفرزندی بودن ، به راحتی نمی توانند خانه اجاره ای بیابند وبایستی اجاره های سنگین پرداخت کنند، درصورتیکه اگر مسکن ملي بندرعباس ساخته شده بود، هم برخی از این مستاجران در خانه های خودشان در طرح نهضت ملی مسکن ساکن می شدند و هم اجاربها کاهش می یافت و تعداد خانه های خالی افزایش یافته و مستاجران بهتر و راحت تر و خانه های ارزانتر می توانستند اجاره کنند که متاسفانه به این بخش توجه نشده است.
انتظار می رود مسئولانی که در استان بر فرزندآوری و اجرای قانون جوانی جمعیت تاکید دارند ، متولیان حوزه مسکن را نیز مورد خطاب قرار دهند ویا به جلسات شان دعوت کنند و از آنها بپرسند که چرا بعد از گذشت سه سال از اجرای طرح نهضت ملی مسکن در کشور ، هنوز یکواحد از این ۱۵ هزار واحد در بندرعباس را نساخته اند وفقط به شعاردرمانی روی آورده اند وعملکردشان باعث شده تا مردم از خانه دار شدن ناامید شوند و بر ازدواج و فرزندآوری در این شهر بندری مهاجرپذیر تاثیر منفی گذاشته است.
کسانی که بر فرزندآوری تاکید دارند لطفا به دفاتر مشاوران املاک هم بروند و ببینید چطور پدر ومادر خانواده دارای چند فرزند به بنگاه ها می روند و خانه ای حتی برای اجاره به راحتی نمی یابند و از آنها پرسیده می شود که چند فرزند دارند و به آنها گفته می شود خانه به زن وشوهر تنها ویا با یک بچه کوچک اجاره داده می شود و به چند فرزندی داده نمی شود و آنها شرمنده می شوند. شرمنده فرزندان شان هم می شوند که نمی توانند برایشان خانه مناسب پیدا کنند .
مافیای مسکن و دلالان و سودجویان این حوزه آنقدر توانسته اند در مسئولان و متولیان مسکن استان نفوذکنند که تاکنون هم موفق شده اند و به هدف شان که نساختن مسکن ملي در شمال اتوبان شهیدرجایی بندرعباس است،رسیده اند واجرای سیاست فرزندآوری را نیز در شهر بندرعباس با چالش مواجه کرده اند و مشکلات مسکن مردم این شهر را روزبه روز بیشتر کرده اند.از طرفی دیگر افزایش گرانی ها باعث شده تا سهم آورده متقاضیان مسکن ملي هم افزایش یابد و برخی توان تامین مبلغ آورده را نداشته باشند و اقدام به فروش امتیازشان کرده اند .
در یک کلام ، برای تحقق قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری، بایستی به تامین مسکن خانواده های دارای چندفرزند هم توجه بیشتر کرد. متاسفانه در هرمزگان و بندرعباس ، متولیان حوزه مسکن نتوانسته اند کارنامه قابل قبولی را به مردم ارائه دهند و رفوزه شدند و آنهاهم در عدم اجرای قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری بی تقصیر نیستند و بایستی ۱۵هزارواحد شمال اتوبان شهید رجایی زودتر ساخته و تحویل شوند و مشکل مسکن واجاره بها برای اقشار مختلف وبخصوص خانواده های چندفرزندی در بندرعباس برطرف شود.در خبری که به تازگی منتشر شده است معاون مسکن راه و شهرسازی هرمزگان خبر ازتایید ۶۴ هزار خانوار و پرداخت ۳۱ هزار نفر سهم آورده در هرمزگان داده است که در ادامه متن کامل خبر آورده شده است .
۳۱ هزار هرمزگانی سهم آورده مسکن را پرداخت کردند
معاون مسکن راه و شهرسازی هرمزگان گفت: تاکنون ۳۱ هزار خانوار از بین ۶۴ هزار خانواده متقاضی مسکن ملی در این استان، نسبت به پرداخت سهم خود اقدام کرده و ثبتنام آنها قطعی شده است. سعید حاجبی در این خصوص اظهار کرد: تمام متقاضیان در مرحله نخست ثبتنام باید مبلغ ۴۰۰ میلیون ریالی را به عنوان سهم آورده واریز کنند تا مراحل ساخت و ساز مسکن ملی در استان آغاز شود.وی با اشاره به اینکه ۱۹۴ هزار خانوار از این استان برای طرح ملی مسکن ثبتنام کردهاند، بیان کرد: از این تعداد ۶۴ هزار خانوار از واجدان شرایط تأیید نهایی شدهاند و ۳۱ هزار نفر نیز سهم آورده خود را پرداخت کردهاند.معاون مسکن راه و شهرسازی هرمزگان ادامه داد: اقساط تسهیلات پرداختی مسکن نیز در این استان ماهیانه ۷۰ میلیون ریال مصوب شده است که در صورت پرداخت دیرهنگام و با فاصله زمانی، واحدهای مسکونی نیز با تأخیر تحویل میشود.
به گزارش ایرنا ؛ حاجبی با توجه به اینکه پروژههای نهضت ملی مسکن در ۱۳ شهرستان استان هرمزگان فعال است، توضیح داد: پیامکهای با محتوای هشدار حذف از طرح مسکن ملی استان هیچ اعتباری ندارد و شهروندان از این طرح حذف نمیشوند.
ثبت دیدگاه