حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4073 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آذر ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • محلات حاشیه‌ای واقعیتی که نباید نادیده گرفته شوند
    ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۴:۴۰
    شناسه : 21755
    بازدید 176
    2
     دریانیوز// محلات حاشیه ای قطب اقتصادی ایران همواره با مشکلات فراوانی مواجه است و در دو دهه اخیر گزارش های مختلفی در این زمینه منتشر شده است؛ اما کو گوش شنوا؟
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

     دریانیوز// محلات حاشیه ای قطب اقتصادی ایران همواره با مشکلات فراوانی مواجه است و در دو دهه اخیر گزارش های مختلفی در این زمینه منتشر شده است؛ اما کو گوش شنوا؟ محلات حاشیه‌ای معمولاً از نظر بهداشت عمومی در وضعیت نامناسبی قرار دارند. کمبود مراکز بهداشتی و درمانی، عدم دسترسی به آب سالم و بهداشتی در تمام ساعات شبانه روز و شرایط نامناسب بهداشتی در خانه‌ها، سوءتغذیه ، همه باعث افزایش بیماری‌ها و مشکلات بهداشتی در این مناطق می‌شود.

    عدم دسترسی به خدمات آموزشی مناسب ،دیگر مشکل این مناطق است. بسیاری از کودکان و نوجوانان در محلات حاشیه‌ای به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی قادر به ادامه تحصیل نیستند و ضعف تحصیلی در این مناطق شایع است. مدارس در این مناطق معمولاً از نظر امکانات آموزشی و کادر آموزشی کافی در سطح پایینی قرار دارند و این موضوع باعث کاهش کیفیت آموزش می‌شود.بیکاری و فقر اقتصادی در محلات بیداد می کند.بیکاری یکی از مشکلات اصلی در محلات حاشیه‌ای است. بسیاری از ساکنان این مناطق به دلیل عدم دسترسی به فرصت‌های شغلی مناسب و مهارت‌های لازم، با مشکل بیکاری مواجه هستند. این موضوع باعث افزایش فقر و نابرابری اجتماعی و منجر به آسیب های اجتماعی می‌شود.

    آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق ، مصرف مشروبات الکلی ،جرم و جنایت و خشونت و…. در محلات حاشیه‌ای وجود دارد . این مشکلات معمولاً به دلیل فقر، بیکاری و عدم دسترسی به خدمات اجتماعی به وجود می‌آیند و می‌توانند به چرخه‌ای از مشکلات اجتماعی و اقتصادی منجر شوند.

    عدم وجود زیرساخت‌های مناسب مشکل دیگری است که در این مناطق مشهود است و سال‌ها در این زمینه گزارش منتشر شده است، اما متولیان مربوطه اهتمام کمتری در تامین زیرساخت ها در این مناطق داشته اند.زیرساخت‌های شهری مانند بازگشایی معابر ،خیابان کشی و لاین بندی کوچه ها، روشنایی معابر ، حمل و نقل عمومی در محلات حاشیه‌ای معمولاً در وضعیت نامناسبی قرار دارد. این موضوع باعث می‌شود که ساکنان این مناطق نتوانند به راحتی به خدمات و امکانات شهری دسترسی پیدا کنند.

    مشکلات زیست‌محیطی در محلات هم نادیده گرفته شده است.آلودگی هوا و آب بدلیل فاضلاب روان و فرسودگی و شکستگی شبکه انتقال آب ، فعالیت صنایع آلاینده و همچنین عدم مدیریت صحیح پسماندها از دیگر مشکلاتی است که ساکنان محلات حاشیه‌ای با آن مواجه هستند. این مسائل می‌توانند به مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی جدی منجر شوند.نقص در برنامه‌ریزی شهری نیز نصیب محلات شده است.

    برنامه‌ریزی ناکافی و عدم توجه به نیازهای ساکنان محلات حاشیه‌ای در سیاست‌گذاری‌های شهری، باعث شده است که این مناطق به حاشیه رانده شوند و از توسعه و پیشرفت باز بمانند. متاسفانه بیشتر املاک در این مناطق فرسوده بوده و در بالای کوه ویا زیر کوه در بیشتر محلات حاشیه ای هستند و ریزش آنها دور از انتظار نیست.البته صنایع نیز بایستی در راستای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی شان در این مناطق مشارکت بیشتری داشته باشند که امام جمعه محترم ، شورا و شهردار، استاندار، فرماندار و…. می توانند مدیران صنایع را به محلات ببرند تا وضعیت این مناطق را از نزدیک مشاهده کنند و مشارکت اجتماعی داشته باشند تا اینکه وضعیت محلات از شرایط بحرانی فعلی خارج شود‌.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.