دریانیوز// ساماندهی دستفروشان در بندرعباس همواره مطرح بوده و اقداماتی نیز در این بخش صورت گرفته است، اما کافی نیست و ناقص است و بایستی پرونده ساماندهی دستفروشان هرچه زودتر تکمیل شود.
اولین موضوع این است که علی رغم اینکه شهرداری بندرعباس در ماههای اخیر ساماندهی خودروهای میوه فروش را آغاز کرده است و بیشتر آنها از داخل خیابان به پارکینگ و حاشیه خیابان ها هدایت شده اند که باعث کاهش ترافیک شده است که جای قدردانی دارد، اما برخی از این دستفروشان خودرویی در لاین دوم متوقف می شوند ویا لاین اول و دوم را باهم تصرف می کنند وبرخی رانندگان هم در لاین سوم برای خرید کردن متوقف می شوند که باعث ایجاد ترافیک سنگین و قفل شدن ترافیک می شوند و ضرورت دارد در این بخش اقدام مناسبی صورت گیرد.
در چنین وضعیتی چرخ آمبولانس و خودروهایی آتشنشانی و امدادی و پلیس و… هم قفل می شود و در ترافیک می مانند. موضوع دوم اینکه اگر شهروندان از نوع برخورد، گرانفروشی، کم فروشی و… دستفروشان و بخصوص خودروهایی که اقدام به فروش میوه و تره بار در خیابان ها و بلوار ها می کنند، شکایت داشته باشند، بایستی به کجا شکایت کنند؟ بارها مشاهده کرده ام که بر روی تابلو و کارتنی که کنار یا روی خودرو نصب و قیمت میوه و تره بار نوشته شده است، قیمت اعلامی با قیمتی که میوه و تره بار فروخته می شود، متفاوت است و این موضوع باعت بحث و جدل فروشنده و خریدار می شود و مردم نمی دانند بایستی این تخلفات و برخوردها را به کدام نهاد اعلام کنند که ضرورت دارد در این بخش اطلاع رسانی مناسبی صورت گیرد و سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهرداری بندرعباس در این حوزه اقدامات لازم را داشته باشند.
پیشنهاد می شود تمامی این خودروهای میوه وتره بار فروش و… شناسنامه دار شده و به آنها کد شناسایی داده شود و موظف شوند تا کدشان وشماره تلفنی که شهروندان می توانند تخلفات را گزارش کنند را در معرض دید شهروندان قرار دهند تا مردم چشم ناظر دستگاه های نظارتی باشند. موضوع سوم هم تصرف پیاده روهاتوسط دستفروشان است که برای عبور و مرور عابران مشکل ساز هستند.
بیشتر پیاده روهای شهر توسط دستفروشان، تعمیرکاران و مشاغل مزاحم، مصالح ساختمانی، عرضه کنندگان قلیان در ساحل و… تصرف شده اند و بارها در این بخش گزارش هایی را منتشر کردیم که متاسفانه تاکنون اقدام مناسبی توسط متولیان مربوطه صورت نگرفته است و تصرف پیاده روها همچنان ادامه داشته و در حقیقت حقوق عابران تضییع می شود.
مطلب دیگر اینکه قرار بود بازارچه ۲۲بهمن بندرعباس ساماندهی و نوسازی و ایمن سازی شود تا حادثه خسارت بار آتش سوزی برای باری دیگر در این بازارچه اتفاق نیفتد و بخشی از دستفروشان سطح شهر نیز وعده داده شده بود به این بازارچه منتقل شود که تاکنون اقدامی مناسب به غیر از وعده و وعید در یک دهه اخیر وجود نداشته است و ضرورت دارد به وعده ها عمل شود.
موضوع پایانی هم این است که گهگاهی شاهدیم متصرفان حقوق عابران پیاده و متخلفان در حوزه های مختلف با ماموران ستاد سدمعبر شهرداری درگیری های لفظی و فیزیکی داشته و ماموران با سلاح های سرد مورد حمله قرار می گیرند که در این بخش هم نیاز است که با متخلفان بگونه ای برخورد شود تا به خود اجاره تعدی ودرگیری با ماموران شهرداری را ندهند که دادستانی در این حوزه نقش اثرگذاری را دارد.
ثبت دیدگاه