دریانیوز// این روزها که تجهیزات برقی به سرعت در حال پیشرفت هستند و بسیاری از وسایل خانه با برق کار می کنند؛ اهمیت برق بیش از پیش خود را نشان می دهد. درهای پارکینگ، پمپ های آب، آسانسور، لوازم پخت خوراک ، روشنایی و مواردی از این قبیل که برای رفاه مردم ساخته شده اند ، مستقیما به برق نیاز دارند.
در استانی مثل هرمزگان که از نعمت نور خورشید در بیشتر روزهای سال بهره مند است برای تامین برق به راحتی می توان از انرژی خورشیدی استفاده کرد، بلکه قصه ی تلخ قطع برق بالاخره به پایان برسد. چندی پیش شرکت توزیع برق اعلام کرد همزمان با کاهش دمای هوا و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و محدودیت تامین سوخت کشور و موانع موجود در استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها محدودیتهایی در راستای بهینه سازی و مدیریت مصرف برق در بخشهای خانگی و تجاری اعمال شده است و پس از آن اعلام شد که مشترکان در شهرهای مختلف می توانند از طریق سامانه برق من از زمانبندی اعمال محدودیت برق باخبر شوند.
اما این روزها خاموشی های خارج از برنامه و گاه بیش از سه بار در روز در شهر بندرعباس و دیگر شهرها و روستاهای استان به معضل بزرگی تبدیل شده که همزمان باعث قطع یا کندی اینترنت هم می شود و گریبان صاحبان کسب و کارهای آنلاین ( برخط ) و دیگر مشاغل و اصناف ، دانشجویان و ساکنان آپارتمان های بلند مرتبه را گرفته است و به نظر می رسد مسولان برای رفع آن در کوتاه مدت برنامه مشخصی ندارند.
این در حالی ست که چالش اصلی در زیرساخت های کشور نهفته است و طی سالهای گذشته باید برای مقابله با این چالش، فکری اساسی می شد. هنوز هم شاید مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی بتواند تا حدی این مشکل را در سال های آینده حل کند. کلافگی دانش آموزان در کلاس های درسی که هوشمندسازی شده اند، احتمال تعطیلی موقت بعضی کسب و کارها ،احتمال آسیب به وسایل خانگی و احتمال رخ دادن سوانح رانندگی در خیابان هایی که چراغ هایشان یکی در میان خاموش است، هم به دغدغه های مردم افزوده است.
به هر حال تداوم قطع برق به این شکل و با این روند قطعا به رکود بازار و کاهش تولید نیز می انجامد و هزینه تمام شده برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان افزایش می یابد. بنابراین حالا که طی یک تصمیم ملی و در سراسر کشور برای پیشگیری از آلودگی هوا به قطع برنامه ریزی شده برق روی آورده ایم و خاموشی منظم «جایگزین» مازوت سوزی شده است ، بهتر است در اجرای این خاموشی ها طبق برنامه عمل شود تا مشکلات قطع برق بیش از این باعث نگرانی ، ناامیدی و نارضایتی عمومی نشود.
دولتمردان باید به این نکته توجه کنند که با کسب رضایت عموم و پاسخ شایسته به گلایه ها و مطالبات مردم در حوزه ی برق می توانند روی کمک آنها برای کاهش مصرف برق در ساعات اوج مصرف و حذف لوازم برقی پر مصرف حساب کنند. آيا می شود روزی مثل بیشتر کشورهای توسعه یافته جهان ، قطع برق یک داستان خیالی به نظر برسد؟ پاسخ آن بر عهده ی مسوولان است.
ثبت دیدگاه