دریانیوز// در هفتههای اخیر و با ایجاد ایستگاه ایست و بازرسی در جاده بندرعباس به میناب با مصوبه شورای تأمین استان و در راستای مقابله با قاچاق سوخت، شهروندان از ایجاد ترافیک سنگین و بخصوص در روزهای پایان هفته و معطلی دو سه ساعتهشان گلایهمند شدند. از طرف دیگر در این مدت برخی از قاچاقچیان از لاین مخالف تردد کرده که خطر را بیشتر نموده و این شرایط باعث اعتراض رانندگان و شهروندان شده است.
این موضوع به خطبههای نماز جمعه بندرعباس، جلسات شورای شهر، رسانهها و… نیز کشیده شد.روز دوشنبه در این خصوص با مدیرکل دادگستری هرمزگان گفتگوی کوتاهی داشتم و ایشان وعده داد با تعریض جاده و نصب نیوجرسی در این منطقه، از پنجشنبه هفته جاری(فردا) ترافیک برطرف میشود. وی همچنین از همه خواست برای مقابله با قاچاق سوخت یاری کنند تا این بحران اقتصادی و اجتماعی در استان برطرف شود.متأسفانه با افزایش قاچاق سوخت تاکنون دهها نفر در جادههای استان در آتش سوختند و جانشان را از دست دادند و خانوادههای زیادی عزادار و کودکانی یتیم و بی سرپرست شده اند. اما قاچاق سوخت موضوعی چندوجهی است و با یک نسخه واحد نمیتوان آن را درمان کرد و باید این موضوع آسیبشناسی شود.
یکی از موضوعات این است که بخشی از قاچاق سوخت توسط اتباع بیگانه صورت میگیرد که خودروهایی را میخرند و بیشترین خودروها با پول آنها خریداری شده و به نام ایرانیها سند میخورد. ایرانیها هم قاچاق سوخت میکنند و برخی اتباع خودشان هم قاچاق سوخت با خودرو و… را انجام میدهند. در این حوزه بایستی اتباع غیرمجاز شناسایی و از کشور طرد شوند و اتباع مجاز هم فعالیت های شان تحت رصد قرار گیرد. برخی از اتباع املاک و اراضی را خرید وفروش می کنند و به نام ایرانی هاست و ردپایی از خودشان نمی گذارند.
بخشی از قاچاق سوخت نیز به دلیل بیکاری در استان انجام میشود و بخشی اندک از بومیان به این شغل کاذب، پردرآمد و خانمانسوز سوق یافته و با چشم و همچشمیها ،فضای رقابت ناسالم ایجاد شده است.برخی از دانشآموزان و دانشجویان هم ترک تحصیل نموده و یا به دلیل مشکلات مالی، دوری و کمبود مدرسه و معلم، ضعف آموزشی و…، با ترک تحصیلی و یا بازماندگی از تحصیل، بدون گواهینامه وارد عرصه قاچاق سوخت شده و گاهی جانشان را در این مسیر از دست میدهند و یا در تصادفات مرگبار جان دیگران را میگیرند.
در این حوزه نیز بایستی برای بازماندگی از تحصیل و ترک تحصیلی محصلان و افزایش کیفیت آموزشی در مدارس و تشویق به تحصیل دانش آموزان و ترسیم چشمانداز روشن برای اشتغال شان تدبیری اندیشیده شود. در این سالها در استان کمبود شدید معلم داریم و دانشگاه فرهنگیان امسال برای جبران بخشی از این کمبود، ظرفیت پذیرش دانشجو را دوبرابر کرد و ۹۵۵ نفر دانشجو معلم در این دانشگاه در سال جاری پذیرفته شدند تا تحصیل کنند و چهارسال آینده وارد عرصه تدریس شوند و بخشی از این دانشجویان بومی استان هستند و از شهرها و روستاهای هرمزگان در دانشگاه فرهنگیان بندرعباس پذیرفته شده اند.
اما این دانشجویان با کمبود خوابگاه و کلاس درس مواجهند و برخی نتوانستند وارد خوابگاه شوند و آنهایی نیز که وارد خوابگاه شده اند، شرایط بسیار سخت و از پادگان نظامی هم شرایط سخت تری دارند. ۱۸تا۲۰ دانشجو مجبورند در یک اتاق ۲۴متری زندگی کنند و گاهی برای سرویس بهداشتی و حمام و…در صف بمانند. برخی دانشجویان غیرخوابگاهی و ترددی ( بدلیل کمبود خوابگاه ، به آن ها خوابگاه در بندرعباس داده نشد) هم شرایط سختی را دارند و مشکلات و دغدغه های زیادی بجز تحصیل دارند و نمی توانند بر درس خواندن تمرکز کنند.
از آن طرف دانشگاه فرهنگیان هرمزگان زمینی را در آزادگان بندرعباس دارد و نقشه احداث آن آماده است و اما اعتبار مالی برای ساخت این مجموعه آموزشی خوابگاهی را ندارند. اگر شورای تأمین و دستگاه قضایی از صنایع استان بخواهند در راستای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی شان این خوابگاه ۷۰۰نفری را بسازند تا دانشجویان با شرایط مناسب تری تحصیل کنند، هم امید به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان افزایش می یابد و هم کیفیت آموزشی بهبود می یابد و هم بخشی از محصلان در مناطق مختلف استان بجای ترک تحصیل و رفتن به سمت قاچاق سوخت، درس می خوانند و معلم و دبیر می شوند و به دانش آموزان مناطق محروم استان درس می دهند و مسیر صحیح زندگی را به آنها نشان می دهند.
اما وقتی دیگران شرایط سخت تحصیل این دانشجو معلمان را ببینند، بطور حتم به تحصیل نمی اندیشند و ترک تحصیل می کنند وبه سمت قاچاق سوخت و… می روند. در هرمزگان کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه بهداشت و درمان، صنایع ، ادارات و… نیز داریم، اما بدلیل کیفیت آموزشی پایین در استان و کمبود، مدرسه، معلم ، تجهیزات آموزشی و… دانش آموزان با افت تحصیلی مواجهند و نمی توانند به دانشگاه های مطرح کشور راه یابند و اشتغال مناسبی را ندارند و در این شرایط ناامیدی ، میزان مشاغل کاذب در استان روزبه روز افزایش می یابد که در این حوزه بایستی آسیب شناسی کرد و اقدامات پیشگیرانه از بزه و خلاف و قاچاق، آسیب های اجتماعی و…. را نیز در برنامه قرار داد و از آن طرف کیفیت آموزشی استان را ارتقا داد و سهمیه مناطق محروم برای دانش آموزان هرمزگانی در دانشگاه های کشور را افزایش داد و فضای رقابت کنکور برای دانش آموزان هرمزگانی نیز باید عادلانه باشد.
البته از آن طرف مهترین بخشی که در حوزه قاچاق سوخت بایستی مورد توجه قرار گیرد، قاچاق سازمانیافته سوخت است. براساس اظهارات رسمی مسئولان کشوری روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل در کشور قاچاق میشود که به طور حتم ترک فعلها باعث قاچاق این حجم از گازوئیل میشود. با شیوههای سنتی و خودروی نیسان و سواری نمیتوان روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق کرد.از طرفی اعلامشده است که قاچاق بنزین حجم اندک و ناچیزی از قاچاق را به خود اختصاص داده است.
اما متأسفانه در استانی مانند هرمزگان به بهانه قاچاق بنزین، رانندگان در صفهای طولانی سوختگیری معطل هستند و از این شرایط ناراضی هستند. در این حوزه نیز بایستی به گونهای عمل شود تا مردم کمترین چالش را داشته باشند.بنظر میرسد مهمترین اقدامی که بایستی صورت بگیرد، مقابله قاطعانه با قاچاق سازمانیافته سوخت و بخصوص گازوئیل است تا این گازوئیل به نیروگاهها برود و تولید برق افزایش یابد و برق مردم هم قطع نشود.
ثبت دیدگاه