حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۱۳ شهریور , ۱۴۰۳ Tuesday, 3 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3507 تعداد نوشته های امروز : 5 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 91×
  • تقویم شمسی

    شهریور ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • فقر غذایی در ثروت کذایی!
    ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۸:۳۱
    شناسه : 18838
    بازدید 126
    0
    دریا نیوز// هرمزگان به دلیل وجود بنادر، گمرکات، پالایشگاه های نفت وگاز ، کارخانجات فولاد و آلومینیوم، سیمان و گچ ، کشتی سازی، بنگاه های اقتصادی بزرگ و کوچک، معادن، مناطق آزاد و تجاری، صنعتی و معدنی و… ،شاهرگ قطب اقتصاد وتجارت کشور لقب گرفته است، اما هرمزگانی ها از وجودشان عوایدی و سهمی ندارند و سهم شان فقط فقر وفلاکت، محرومیت، ترافیک وآلودگی، گرانی مسکن وسوء تغذیه کودکانش شده است .
    ارسال توسط : منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریا نیوز// هرمزگان به دلیل وجود بنادر، گمرکات، پالایشگاه های نفت وگاز ، کارخانجات فولاد و آلومینیوم، سیمان و گچ ، کشتی سازی، بنگاه های اقتصادی بزرگ و کوچک، معادن، مناطق آزاد و تجاری، صنعتی و معدنی و… ،شاهرگ قطب اقتصاد وتجارت کشور لقب گرفته است، اما هرمزگانی ها از وجودشان عوایدی و سهمی ندارند و سهم شان فقط فقر وفلاکت، محرومیت، ترافیک وآلودگی، گرانی مسکن وسوء تغذیه کودکانش شده است .
    براساس آمار مرکز پژوهش های مجلس که بارها اعلام شده است، هرمزگان صدرنشینی و شاگرداولی را در فقر وفلاکت و بیکاری و… دارد که نشان می دهد که مراکز و بنگاه های صنعتی حتی اگر در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی شان اقدام کرده بودند، در حال حاضر مردم این استان در روستاها و محلات در فقر مطلق بسر نمی بردند و از بسیاری از امکانات محروم نبودند و آه حسرت نمی کشیدند. این بنگاه های اقتصادی که همواره مدیران غیربومی در سطوح مختلف داشته اند، در ادوار مختلف حتی مالیات و عوارض شان را هم حاضر نبوده در هرمزگان به عنوان استان محل فعالیت شان براساس قانون مالیات های مستقیم پرداخت کنند وحتی حساب های بانکی شان را هم در پایتخت کشور و… دایر کرده اند و حتی امورات بیمه ای و خرید مواد غذایی برای آشپزخانه ها و رستوران های شان و… را از سایر مناطق کشور تامین می کنند، که فقط کسب درآمدشان از استان هرمزگان است.اینکه هرمزگانی ها در مناطق حاشیه ای شهرها و روستاها با مشکلات شدید معیشتی مواجه باشند که بیشترشان حتی سه وعده غذای مناسب را در سفره نداشته باشند وبه سوء تغذیه و انواع بیماری ها مبتلا شوند و توان پرداخت هزینه های سنگین درمان را نیز نداشته باشند و برخی از دانش آموزان مجبور به ترک تحصیل شوند، به هیچ عنوان منطقی و پذیرفتنی نیست و نشانه اجحاف و بی مهری هایی است که در ادوار مختلف در حق هرمزگانی ها روا شده است. مردم این استان از کمبودهای مراکز درمانی به شدت رنج می برند و کمبود تخت و تجهیزات درمانی باعث اعزام برخی بیماران به خارج از استان شده است که اگر این صنایع با دهها هزار نیروی انسانی شان در حوزه درمانی نیز مشارکت داشتند، استان در این وضعیت درمانی قرار نداشت وحتی نیروهای انسانی خودشان از امکانات درمانی مناسب تری بهره مند می شدند و شایسته بود حداقل یک بیمارستان تخصصی مجهز در غرب صنایع برای کارکنان و خانواده های پرسنل صنایع در این سال‌ها احداث وتجهیز می شد.
    * سوء تغذیه هرمزگان را تهدید می کند
    بر اساس آمار بهداشتی و جمعیتی ایران در سال ۱۳۹۰، به‌صورت میانگین کم‌وزنی کودکان ۵ درصد، لاغری شدید ۴ درصد و کوتاه‌قامتی حدود ۷ درصد گزارش شده است. مطابق با آخرین آمار اعلام شده در سال ۱۴۰۰، وضعیت درصدها و آمارهای سوءتغذیه در ایران، تفاوت معناداری با سال ۱۳۹۰ پیدا نکرده است و در همان حدود باقی مانده است. سوءتغذیه یکی از آسیب‌های بهداشتی جوامع درحال‌توسعه است. موضوع امنیت غذایی آن‌قدر مهم است که پایش و بررسی‌های جهانی دربارۀ آن، آمارهای جالبی را به ما نمی‌دهد. «فائو» در آخرین گزارش خود به بررسی ۱۶۷ کشور جهان از نظر سوءتغذیه پرداخت. این بررسی نشان می‌دهد، رتبۀ ایران در این جدول ۹۰ بوده است. اگرچه ایران قبلاً در این رده‌بندی جهانی بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، رتبۀ ۱۰۲ را داشته، اما اکنون ۱۲ پله نسبت به رده‌بندی قبلی بالاتر آمده است. متخصصان، سوء‌تغذیه را عامل بیماری‌های مختلف می‌دانند، ضمن اینکه خودِ این عارضه هم می‌تواند ناشی از پیامد برخی بیماری‌ها باشد؛ پس لازم است موردتوجه دولت‌ها در سراسر جهان قرار گیرد.گفته می‌شود بیشتر کودکان دچار سوءتغذیه، در مناطق روستایی با ضریب محرومیت بالا سکونت دارند اما به‌تازگی «محمداسماعیل مطلق» رئیس دبیرخانۀ شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی گفته است: هشت استان کشور از نظر تغذیه، نیاز به توجه بیشتری دارند که شامل سیستان‌وبلوچستان، کهگیلویه‌وبویراحمد، ایلام، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمان و خراسان جنوبی است؛ استان‌هایی که به‌لحاظ اقتصادی کم‌برخوردار محسوب می‌شوند و شاخص‌های تغذیه‌ای که با درآمد نسبت مستقیم دارد، در این استان‌ها حال‌وروز خوبی ندارد.به گفتۀ مطلق، جهاد کشاورزی برای تولید و تأمین غذا و وزارت بهداشت برای کنترل و نظارت بر سلامت غذا، از مزرعه تا سفره باید به وظایف خود عمل کنند و گزارش اقدامات خود را ظرف مدت ۳ ماه به شورای‌عالی ارائه دهند. همچنین وزارت رفاه هم برای بهبود دسترسی اقشار کم‌درآمد به سبد غذایی مطلوب، باید برنامه‌های سال‌جاری خود را اعلام کند و دبیرخانۀ شورای‌عالی نیز موظف است، پایش اقدامات در دستگاه‌های اجرایی عضو شورای‌عالی را به دفتر رئیس‌جمهور گزارش دهد.
    * سوء‌تغذیه چیست؟
    سوءتغذیه همان دریافت کم یا زیاد نوع خاصی از مواد مغذی است که می‌تواند به مشکلات و عوارض جدی ازجمله بازماندن از رشد، مشکلات چشمی، دیابت و بیماری‌های قلبی منجر شود.گفته می‌شود بیشتر کودکان دچار سوءتغذیه، در مناطق روستایی با ضریب محرومیت بالا سکونت دارند که توسط شبکۀ بهداشت هر شهرستان شناسایی و برای حمایت از آن‌ها، سبدهای غذایی شامل حبوبات، غلات، لبنیات و پروتئین در دوره‌های زمانی معین توزیع می‌شود.بر اساس گزارش سایت «سلامت‌نیوز»، اصطلاح سوءتغذیه، دو گروه وسیع از شرایط را در بر می‌گیرد؛ یکی تغذیۀ کم است که شامل کوتاه‌قدی، لاغری، کمبود وزن و کمبود یا نارسایی ریزمغذی‌هاست و دیگری اضافه‌وزن است که چاقی و بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی مانند بیماری قلبی، سکتۀ مغزی، دیابت و سرطان را با آن مرتبط می‌دانند.بر این اساس شایع‌ترین علل سوءتغذیه، ناامنی غذایی یا عدم دسترسی به غذای کافی و مقرون‌به‌صرفه است. همچنین ناتوانی در تهیۀ غذا، مشکلات گوارشی و مشکلات مربوط به جذب مواد مغذی، مصرف بیش‌ازحد الکل و اختلالات سلامت روان، از دیگر علل شایع سوءتغذیه به شمار می‌روند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.