دریانیوز// مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: در برخی مراسمات مانند عید قربان، ماه رمضان و ایام پایانی سال تقاضا برای خرید دام افزایش مییابد به همین دلیل نظارتهای اداره كل دامپزشکی هرمزگان نيز در این ایام افزایش مییابد و طرحهای نظارتی ویژه این ایام فعال میشود.
دکتر مصطفی فخرآبادیپور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار روزنامه دریا اظهارداشت: امسال نیز با نزدیک شدن به ایام عید سعید قربان، ادارهکل دامپزشکی هرمزگان طرح ویژه نظارتی در این ایام را انجام میدهد. فخرآبادیپور عنوان کرد: امسال چهارده اکیپ ثابت و نوزده اکیپ سیار با همکاری ۶۵نفر از همکاران دامپزشک و بازرسان در کشتارگاهها بر ذبح و عرضه دام نظارت میکنند.
وی افزود: در کنار دامپزشکان و بازرسان، هفده ناظر شرعی نیز حضور دارند که در مباحث شرعی ذبح نظارت می کنند و این نظارتها از صبح روز عرفه آغاز و تا پایان روز عید قربان ادامه خواهد یافت. فخرآبادیپور با هشدار به شهروندان نسبت به انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگوخاطرنشانکرد: شهروندان حتما توصیههای دامپزشکی را جدی بگیرند و از ذبح دام در منازل و معابر خودداری نموده و کشتار دام را در کشتارگاه انجام دهند.
وی ادامهداد: کشتار دام در کشتارگاه تنها مختص به این ایام نباشد و مردم در هر زمانی که میخواهند دامی را تهیه و ذبح نمایند حتما از مراکزی که تحت نظارت ناظران و بازرسان دامپزشکی میباشد این دام را تهیه کرده و در کشتارگاه ذبح نمایند چرا که اگر دام دارای علایم بیماری باشد در بازرسي قبل از كشتار توسط ناظر بهداشتي تشخيص و از کشتار آن جلوگیری خواهد شد. فخرآبادیپور به چند توصیه بهداشتی اشاره و بیان کرد: با توجه به الزام دامداران به اخذ گواهي حمل بهداشتي قرنطينه اي مي تواند با نظارت همكاران دامپزشكي از حمل دام هاي داراي آلودگي انگلي به ويژه كنه به مقصد ميادين دام و كشتارگاه ها جلوگيري به عمل آيد.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان عنوان کرد: برای اینکه جامعه سالمی داشته باشیم باید نسبت به افزایش آگاهی مردم در خصوص بیماریهای مشترک انسان و دام به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اقدام شود. وی اضافهکرد: دامپزشکی هرمزگان کارهای نظارتی ویژه عید قربان را آغاز کرده و کارهای مختلفی در جهت اطلاعرسانی به مردم در حال انجام است و مردم نیز با ما برای داشتن جامعهای سالم همکاری کرده و توصیههای این نهاد را انجام دهند.
فخرآبادیپور در پایان گفت: شهروندان با رعايت ضوابط بهداشتي و نگهداري گوشت به مدت ٢٤ ساعت در دماي يخچالي (٠ تا ٤ درجه سانتي گراد ) مي توانند گوشت را سالم سازي نمايند و اگر در زمان خرید یا ذبح دام در این ایام با موارد بیماری یا مشکوک به بیماری دام مواجه شدند با شماره تماس ۱۵۱۲ تماس حاصل نمایند و يا با مراجعه حضوري به ادارات دامپزشكي و نيز ناظرين مستقر در كشتارگاه ها موضوع را بررسی نمايند.
ثبت دیدگاه