دریانیوز// نشست تخصصی بررسی مشکلات وارائه راه حل های تخصصی تشکل ها با حضور دکتر سلیمانی مدیریت امور حقوقی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. مدیریت امور حقوقی اتاق بازرگانی ایران در این جلسه پس از بیان دغدغه های مطرح شده فعالان اقتصادی استان با بیان اینکه اصلاح آیین نامه های مربوط به عضویت و نحوه عضویت پذیری در تشکل ها مطرح شد، گفت : با توجه به مقرراتی که در حال اصلاح است ، دغدغه های مطرح شده توسط فعالان اقتصادی هرمزگان در هیئت نمایندگان مطرح می شود و در صورت تصویب به شورای عالی نظارت پیشنهاد داده خواهد شد.
سلیمانی اظهارداشت: با توجه به ظرفیت استان در بخش های مختلف برای توسعه اقتصادی و وجود قابلیت نیروی انسانی، انتظار می رود از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ، مشکلات فعالان اقتصادی مطرح و پیگیری شود .وی با اشاره به گلایه مطرح شده در این جلسه درخصوص مصوبه ودستورالعمل اتاق داوری اتاق بازرگانی ایران نیز گفت: مصوبه ای در اتاق داوری اتاق بازرگانی ایران داشتند که تکالیفی که قبلا در استانها بود، آن تکالیف و اختیارات سلب شده است که این موضوع به هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران منعکس می شود.وی در خصوص دغدغه فعالان اقتصادی استان درخصوص وجود موازی کاری ها نیز گفت، درصورت ارائه مستندات لازم، این موضوع پیگیری می شود.
سلیمانی با اشاره به کاهش بخشنامه های خلق الساعه گفت: در معاونت حقوقی ریاست جمهوری در راستای اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار ، سامانه اجرایی مقررات دولتی راه اندازی شده است و بخشنامه ها در این سامانه قرار می گیرد وپس از ۱۵ روز قابلیت اجرا دارند.وی تاکید کرد: اساس قانون اتاق بازرگانی نیز استفاده از نظر تخصصی و قابلیت ها و ظرفیتهای فعالان اقتصادی در توسعه اقتصادی کشور است.رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان نیز گفت: امروز با داشتن ۱۳ تشکل و ۱۵کمیسیون قوی و فعال در عرصه های مخلتف در روانسازی امورات فعالان اقتصادی نقش ویژه ای دارند و از تمام ظرفیت ها به ویژه ظرفیت شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی برای هموارسازی مسیر برای بازرگانان استفاده می کنند.
صفا افزود:اتاق بازرگانی هرمزگان در دوره های پیشین ۸ تشکل و ۳ کمیسیون داشت که عمدتا غیرفعال بودند، اما با آغاز فعالیت دور نهم تلاش برای ایجاد و تقویت تشکل های قوی و کارآمد آغاز شد و این تلاش در دور دهم با سرعت بیشتری دنبال می شود.وی از دکتر سلیمانی بدلیل رهنمودها و تعامل با اتاق بازرگانی هرمزگان در باب امورات حقوقی ،تقویت بخش کارشناسی، بکارگیری مشاورین دانشگاهی و نقش آفرینی مناسب اتاق بازرگانی در فرآیندهای اجرایی قدردانی کرد و گفت: همچنین برگزاری همایش های بزرگی همچون همایش نباتات گرمسیری و همایش اقتصاد دریا محور تنها بخشی از دستاوردهای کمیسیونهای تخصصی و تشکل های اقتصادی در این دوره بوده، به طوری که در طول حیات اتاق بازرگانی هرمزگان هیچگاه تشکل ها و کمیسیونها به این سطح از بازدهی و بلوغ نرسیده بودند.
وی افزود:ل ذا شاهد یک تفاوت شگرف در این دوره فعالیت اتاق با دوره های پیشین هستیم .وی از تنگ نظری های مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران نیز انتقاد کرد.دبیرکل اتاق بازرگانی هرمزگان نیز با تشریح وضعیت تشکل های زیرمجموعه اتاق بازرگانی ، به بیان مشکلات این تشکل ها نیز پرداخت .رضایی موازی کاری برخی نهادهای دولتی با تشکل های اتاق بازرگانی را از جمله مشکلات تشکل ها خواند. وی گفت در شش ماهه اول و دوم سال گذشته ۶۵۰میلیون تومان و شش ماهه اول امسال یک میلیارد و ۵۰میلیون تومان به حساب اتاق بازرگانی استان واریز شد که به تشکل ها دادیم.وی گفت: بیشترین مشکلات را فعالان اقتصادی در حوزه کشاورزی دارند.
رضایی گفت: اتحادیه های آبزیان و کارگزاران گمرکی اتاق بازرگانی هرمزگان نیز مقام اول را در کشور کسب کردند.وی گفت: انجمن مشاغل خانگی را سال گذشته ،اتاق بازرگانی راه اندازی کرد.رضایی اظهار داشت: البته این تشکل نیاز به حمایت دارد.وی گفت: بازرگان پروری را با تشکیل انجمن جوانان کارآفرین استان در اتاق بازرگانی استان شروع کردیم. وی گفت: عدم اطمینان و اعتماد بخش دولتی به بخش خصوصی باعث شده که موازی کاری هایی داشته باشیم و صدور مجوز هم که در اختیار بخش دولتی است و بخش خصوصی با مشکلاتی مواجه است .وی از مشکل برگشت ارز به عنوان دیگر مشکل تشکل های اتاق بازرگانی نام برد.نجاتی عضو هییت رییسه اتاق بازرگانی هرمزگان هم خواستار حمایت اتاق بازرگانی ایران از تشکل های تازه تاسیس شد.
کناری ریاست مرکز داوری اتاق بازرگانی هرمزگان گفت: برای رفع مشکلات اعضای اتاق بازرگانی استان تلاش می کنیم .کناری گفت: دستورالعمل اخیر محدودکننده دفاترمراکز داوری استان هاست . یکی از موضوعاتی که در این دستورالعمل وجود دارد این است که روسای اتاق های بازرگانی استان ها نمی توانند روسای مراکز داوری اتاق های بازرگانی استان ها را تعیین کنند.
نایب رئیس اتحادیه آبزیان استان نیز دوره اخیر فعالیت اتاق بازرگانی هرمزگان را دوره طلایی برای فعالیت تشکل های این اتاق خواند.مرادی گفت: جلسات مختلف با حضور مسئولان استان و کشور برای رفع مشکلات تشکل ها توسط اتاق بازرگانی استانبرگزار شد که قدردانی می شود. وی اظهارداشت: راه اندازی سامانه پایش آبزیان را دردستورکار داریم .مرادی گفت: سال گذشته دومیلیارد و سال قبلش یک میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان درآمد داشتیم.وی گفت: در زلزله سایه خوش که خساراتی به مزارع پرورش آبزیان وارد شد. مرادی افزود: سواحل هرمزگان زیرکشت میگو و ماهی می رود و در برنامه هفتم باید یک میلیون تن ماهی و میگو پرورش دهیم که درحال حاضر ۳۸۰هزار تن داریم که انتظار است اتاق بازرگانی ایران از اتاق بازرگانی ایران حمایت بیشتری داشته باشد تامصوبات اجرایی شده و برنامه هفتم را بتوانیم محقق کنیم.
تهمتن عضو هئیت رئيسه اتاق بازرگانی نیز خواستار حمایت بیشتر اتاق بازرگانی ایران از تشکل های اتاق بازرگانی استان شد.رئیس انجمن پخش اتاق بازرگانی نیز خواستار واگذاری ۳۰هکتار زمین جهت تمرکز شرکت های پخش و احداث سردخانه های ۱۰۰و۲۰۰تنی در آنجا شد. رئیس انجمن خرمای اتاق بازرگانی نیز گفت: می خواهیم که اتاق بازرگانی ایران با صدور کارت بازرگانی با سند نخلستان موافقت کند.رئیس انجمن آزمایشگاه های همکار استاندارد نیز خواستار تسهیل در صدور کارت عضویت در اتاق بازرگانی برای اعضای اینانجمن شد.رئیس انجمن جوانانکارآفرین اتاق بازرگانی هرمزگان نیز از راه انداری کلینیک رایگان مشاوره کسب وکار خبر داد.
ثبت دیدگاه