حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3911 تعداد نوشته های امروز : 14 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آبان ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
    ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹۳۰  
  • عدالت در توزیع ثروت ملی
    ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۴:۳۳
    شناسه : 21233
    بازدید 1112
    1
    دریانیوز// فقر یکی از چالش‌های اساسی در کشور ماست به ویژه در مناطق روستایی به شدت احساس می‌شود.
    ارسال توسط : نویسنده : امین زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// فقر یکی از چالش‌های اساسی در کشور ماست به ویژه در مناطق روستایی به شدت احساس می‌شود. چرخه تولید فقر، به معنای تداوم و گسترش فقر از نسل به نسل دیگر،برای تقابل با آن نیازمند راهکارهای مؤثر و پایدار است. یکی از راه‌حل‌های کلیدی برای مقابله با این معضل، توانمندسازی بدنه اجتماعی در روستاهاست.

    چرخه تولید فقر به مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اشاره دارد که باعث می‌شود افراد و خانواده‌ها در فقر باقی بمانند. این چرخه شامل عدم دسترسی به آموزش، بهداشت، اشتغال و منابع مالی است. در بسیاری از روستاها، این عوامل به صورت زنجیره‌ای عمل کرده و مانع از پیشرفت و بهبود وضعیت زندگی مردم می‌شود. توانمندسازی بدنه اجتماعی به معنای تقویت ظرفیت‌های فردی و جمعی در جوامع روستایی است. این توانمندسازی می‌تواند از طریق آموزش، ایجاد فرصت‌های شغلی و تقویت نهادهای محلی انجام شود. با توانمندسازی، افراد می‌توانند به منابع و فرصت‌های جدید دسترسی پیدا کنند و به طور فعال در بهبود وضعیت خود و جامعه‌شان مشارکت کنند.

    برای مقابله با چرخه تولید فقر در کشور، نیاز است که به توانمندسازی بدنه اجتماعی در روستاها توجه ویژه‌ای شود. با ایجاد فرصت‌های آموزشی، شغلی و تقویت نهادهای محلی، می‌توان به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی روستاییان کمک کرد و چرخه فقر را شکست. این اقدامات نه تنها به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کند، بلکه به توسعه پایدار کشور نیز منجر خواهد شد.

    بهره‌مندی عادلانه تمام استان‌ها از ثروت ملی
    توسعه درون‌زا به معنای رشد و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی است که از درون یک جامعه یا منطقه نشأت می‌گیرد و بر اساس ظرفیت‌ها و منابع محلی شکل می‌گیرد. یکی از عوامل کلیدی در تحقق این نوع توسعه، بهره‌مندی عادلانه تمام استان‌ها از ثروت ملی است. ثروت ملی به مجموع منابع طبیعی، انسانی و اقتصادی یک کشور اشاره دارد که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی مردم و توسعه اقتصادی کمک کند. این ثروت شامل منابع طبیعی مانند نفت، گاز، معادن، زمین‌های کشاورزی و همچنین نیروی انسانی و سرمایه‌های اجتماعی است.

    بهره‌مندی عادلانه از این ثروت می‌تواند به کاهش نابرابری‌های منطقه‌ای و افزایش همبستگی اجتماعی کمک کند.توسعه درون‌زا به عنوان یک رویکرد پایدار، به جوامع محلی این امکان را می‌دهد که با استفاده از ظرفیت‌های خود، به رشد و پیشرفت دست یابند. این نوع توسعه به کاهش وابستگی به منابع خارجی و افزایش خودکفایی کمک می‌کند. همچنین، با تقویت نهادهای محلی و ایجاد فرصت‌های شغلی، می‌توان به بهبود کیفیت زندگی و افزایش رضایت اجتماعی دست یافت ؛ در نتیجه می توان گفت :بهره‌مندی عادلانه تمام استان‌ها از ثروت ملی، کلید تحقق توسعه درون‌زا و پایدار است. با اتخاذ سیاست‌های مناسب و ایجاد زیرساخت‌های لازم، می‌توان به کاهش نابرابری‌های منطقه‌ای و بهبود کیفیت زندگی مردم در تمامی استان‌ها دست یافت.

    استان‌ها باید به حق واقعی خود از ثروت ملی برسند
    در خبری که به تازگی منتشر شد ه است معاون رئیس‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشوردر این مورد گفت: باید در برابر چرخه تولید فقر در کشور بایستیم و تنها راه‌حل این است که بدنه اجتماعی را در روستاها توانمند کنیم. عبدالکریم حسین‌زاده اظهار کرد: ماموریتی که دکتر پزشکیان به من اعلام کرد موضوع محرومیت‌زدایی است تا به سمت جامعه‌ای برویم که در حاشیه فرهنگ، اقتصاد و سیاست بوده‌اند و با روندهای درستی که ایجاد می‌کنیم آنان را به بطن جامعه بازگردانیم. باید کمک‌حال آنان برای توانمندسازی باشیم و در حوزه روستایی هم باید مدیریت یکپارچه در کل کشور اعمال کنیم. وی افزود: بخش عظیمی از جامعه ما یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر، حاشیه‌نشین هستند و حدود ۳ درصد از آنان دچار فقر حاد هستند و همزمان چندین نوع فقر را تجربه می‌کنند. مبارزه با فقر و نابرابری در انواع مختلف خود نیازمند برنامه‌ریزی شفاف است تا همگان در ایران اسلامی در توزیع ثروت و قدرت امکان دسترسی عادلانه داشته باشند.

    حسین‌زاده ادامه داد: محوریت تمام کارهای ما عدالت و انصاف و پیوست عدالت است که تأکید رهبری است. توسعه متوازن و عادلانه در کشور را پیگیری می‌کنیم تا انحراف‌معیارها حداقل جبران شود و استانهایی که در رده پایین توسعه‌یافتگی هستند به حق واقعی خود از ثروت ملی برسند.

    معاون رئیس‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور درباره برنامه‌های این معاونت جهت مهاجرت معکوس از روستاها به شهر، تاکید کرد: یکی از موارد اساسی که در برنامه هفتم به آن اشاره شده است همین مهاجرت معکوس است که نیازمند صرف زیرساخت‌های فیزیکی نیست بلکه سایر شقوق توسعه از جمله اجتماعی، فرهنگی و آموزشی را هدف قرار دهیم.حسین‌زاده یادآور شد: جاماندگان از تحصیل در مناطق کم‌برخوردار و سایر مسائل اقتصادی را باید بررسی کنیم تا بتوانیم جمعیت را در مناطق روستایی تثبیت کنیم. از ۶۹ هزار روستای کشور حدود ۳۸ هزار روستا باقی ماندند که در آن ها سکونت وجود دارد.وی تاکید کرد: ما باید در برابر چرخه تولید فقر در کشور بایستیم و تنها راه‌حل این است که بدنه اجتماعی خود در روستاها را توانمند کنیم.

    معاون رئیس‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور یادآور شد: آقای پزشکیان تاکید دارد که ما می‌خواهیم صدای بی‌صدایان را بشنویم. اینکه اهتمام ورزیدند تا معاونتی که وجود خارجی نداشت برای محرومیت‌زدایی در کشور ایجاد شود، موید همان نگاه است. ما ابعاد مختلف بودجه‌نویسی را در مسیر توان‌بخشی به توسعه کشور در نظر گرفته‌ایم. حسین‌زاده ادامه داد: بزرگترین کاری که دولت به دنبال تحقق آن است و دکتر پزشکیان به آن تاکید اساسی دارد سهیم‌ شدن جمعیت هر استان در منابع و معادنی در آن خطه است که درآمدشان صرف کشور می‌شود. باید تلاش کنیم تمام استان‌ها از ثروت ملی به مفهوم واقعی نفع ببرند تا توسعه درون‌زا در آن‌ها رخ دهد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.