حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 25 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4085 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آذر ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • ضرورت فرهنگ سازی در عصر دیجیتال
    ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰
    شناسه : 19939
    بازدید 183
    5
    دریانیوز// فرهنگ و هنر دو عنصر اساسی در شکل‌دهی به هویت و زندگی اجتماعی انسان‌ها هستند. فرهنگ به مجموعه‌ای از آداب، رسوم، زبان، اعتقادات و ارزش‌هایی اطلاق می‌شود که یک جامعه را مشخص می‌کند. این عناصر به ما کمک می‌کنند تا ریشه‌های خود را بشناسیم و درک عمیق‌تری از تاریخ و هویت ملی‌مان پیدا کنیم.
    ارسال توسط : نویسنده : الناز مطهری نژاد منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// فرهنگ و هنر دو عنصر اساسی در شکل‌دهی به هویت و زندگی اجتماعی انسان‌ها هستند. فرهنگ به مجموعه‌ای از آداب، رسوم، زبان، اعتقادات و ارزش‌هایی اطلاق می‌شود که یک جامعه را مشخص می‌کند. این عناصر به ما کمک می‌کنند تا ریشه‌های خود را بشناسیم و درک عمیق‌تری از تاریخ و هویت ملی‌مان پیدا کنیم.

    هنر، به عنوان یکی از مظاهر فرهنگ، ابزاری است که احساسات، افکار و تجربیات انسان‌ها را به تصویر می‌کشد. از نقاشی و مجسمه‌سازی گرفته تا موسیقی و ادبیات، هنر به ما این امکان را می‌دهد که دنیای درونی خود را به اشتراک بگذاریم و با دیگران ارتباط برقرار کنیم. فرهنگ و هنر نه تنها به غنای زندگی فردی می‌افزایند، بلکه به تقویت پیوندهای اجتماعی و ایجاد حس همبستگی در جامعه کمک می‌کنند. آن‌ها می‌توانند به عنوان ابزاری برای نقد اجتماعی و بیان نارضایتی‌ها نیز عمل کنند.

    در دنیای امروز، با توجه به جهانی شدن و تأثیرات متقابل فرهنگ‌ها، حفظ و ترویج فرهنگ و هنر محلی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این امر نه تنها به حفظ هویت فرهنگی کمک می‌کند، بلکه به ایجاد تنوع و غنای فرهنگی در سطح جهانی نیز می‌انجامد. در نهایت، فرهنگ و هنر به عنوان میراث بشری، باید مورد احترام و حفاظت قرار گیرند تا نسل‌های آینده نیز بتوانند از زیبایی‌ها و ارزش‌های آن بهره‌مند شوند.

    با محو شدن‌ آثار فرهنگی، پیوند نسل‌های کنونی و آینده، با گذشته فرهنگی و تـاریخی خـود گسسته می‌شود. بدیهی است نسلی که گذشته‌ فرهنگی‌ خود‌ را ازدست داده باشد؛ فاقد هویت فـرهنگی‌ مـی‌گردد‌ و آمـادگی‌ پذیرش هرگونه‌ عنصر‌ فرهنگی‌ جدید که به وی عرضه می‌شود را داراست که این موجب شکل‌گیری نسلی بدون هـویت مـی‌گردد و این نسل با گذشته فرهنگ خود، پیوندی ضعیف داشته و یا فاقد آن می‌باشد.

    غفلت از حوزه فرهنگی و باتلاق فضای مجازی

    بی توجهی به حوزه فرهنگی و فرهنگ سازی و بصیرت افزایی در کشور و غرق شدن نوجوانان و جوانان مان در باتلاق فضای مجازی که خوراکش را ضدانقلاب تامین می کند و برنامه ریزی رسانه های دشمنان نظام برای رسیدن به اهداف شان باعث می شود گاهی صحنه هایی را در جامعه شاهد باشیم که باورش برای مان سخت است .متاسفانه در حوزه فرهنگی ضعف داریم و اقدامات موثری را انجام نداده ایم و بودجه های فرهنگی بخصوص در دهه۹۰ بخوبی در آن جایی که باید ،هزینه نشد.

    از حوزه فرهنگی در کشور غفلت شد و آثارش را هم می بینیم و این شرایط روز به روز بدتر می شود. دشمنان نظام و انقلاب با رسانه های شان و بستر فضای مجازی و… و با صرف هزینه های کلان در بخش تهاجم و شبیخون فرهنگی در این دهه ها اقدام کرده اند و ما از این حوزه غفلت کردیم و توپ مسئولیت را در زمین همدیگر پاسکاری کردیم .

    تحقق فرمایش رهبرمعظم انقلاب مبنی بر داشتن جامعه ای قرآنی و همچنین تربیت ده میلیون حافظ قرآن در کشور که بیش از یک دهه از این مطالبه می‌گذرد، متاسفانه مورد توجه لازم قرار نگرفت و در استانی مانند هرمزگان نیز همچنان خانواده ها برای آموزش قرآن به فرزندان شان با مشکل مواجهند. بی توجهی به حوزه فرهنگی ،مذهبی و قرآنی در کشور اثرات خوبی را ندارد و از آن طرف دشمنان با فضای مجازی و رسانه های شان در حوزه ضدفرهنگی در کشورمان می تازند و نوجوانان و جوانان کشور را در باتلاق آسیب های اجتماعی و فرهنگی غرق می کنند که نیاز است در این حوزه آسیب شناسی و اقدامات لازم صورت گیرد.

    زمانی که از برنامه های فرهنگی و مذهبی حمایت نمی شود، نتیجه اش این می شود که اوقات فرزندان مان در فضای مجازی با برنامه های دشمنان و ضدانقلاب هدر می رود و اتفاقاتی غیرقابل باور را در جامعه شاهد خواهیم بود. انتظار می رود که در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و فرهنگی اقدامات لازم صورت بگیرد واز برنامه های فرهنگی و مذهبی نیز حمایت شود و از آن طرف برخوردهای قاطعانه با متخلفان و مجرمان صورت گرفته و اگر نیاز به تصویب قوانینی در این حوزه ها وجود دارد که نمایندگان مجلس اقدام نمایند.

    نباید بی توجهی و غفلت از حوزه فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و ورزشی و…. در هرمزگان باعث سقوط نوجوانان و جوانان مان در دام اعتیاد، بزه، فضای مجازی مخرب و آسیب های اجتماعی شود و کمبودها و نواقص در حوزه های مختلف در استان باید برطرف شود و اعتبارات فرهنگی در بخش های مناسب و بصورت تخصصی هزینه شود و از جزیره‌ای عمل کردن پرهیز شود. همچنین صنایع و بنگاه های اقتصادی نیز در راستای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی شان بایستی در این حوزه ها مشارکت داشته باشند تا خلاء های موجود برطرف شود.

    با توجه به بی توجهی نهادهای فرهنگی و مذهبی و… در استان به انجام وظایف شان، انتظار می رود نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه بندرعباس برای رفع آسیب های این بخش و رفع نواقص و رونق فعالیت های فرهنگی ومذهبی و تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی نسخه ای درمانگر بپیچند تا خانواده ها برای آموزش قرآن و مداحی وفعالیت های فرهنگی و آموزشی و… به فرزندان شان مشکلی نداشته باشند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.