حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۴ اسفند , ۱۴۰۳ Saturday, 22 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4388 تعداد نوشته های امروز : 5 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 131×
  • تقویم شمسی

    بهمن ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
    ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹۳۰  
  • سیر تا پیاز جشنواره پرحاشیه خواجه عطاء
    ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۴:۳۲
    شناسه : 23360
    بازدید 115635
    36
    دریانیوز// انتشار فیلم ها و کلیپ هایی در فضای مجازی پس از برگزاری جشنواره خواجه عطا در بندرعباس واکنش های زیادی را به همراه داشت.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// انتشار فیلم ها و کلیپ هایی در فضای مجازی پس از برگزاری جشنواره خواجه عطا در بندرعباس واکنش های زیادی را به همراه داشت. گرچه هدف اصلی این جشنواره معرفی آداب و رسوم مردم هرمزگان و بندرعباس بود که اقدامی تحسین برانگیز به شمار می رود، اما بایستی میزان نظارت ها بیشتر بود تا حواشی را ایجاد نکند و نارضایتی هایی را به همراه نداشته باشد‌.

    بیانیه ستاد امر به معروف
    ستادامربه معروف و نهی از منکر هرمزگان بیانیه ای را با این عنوان در هفته گذشته منتشر کرد:
    بیانیه ستاد امر به معروف هرمزگان در پی برگزاری جشنواره غیر اخلاقی و ترویج فحشا و بی تفاوتی متولیان فرهنگی با نام فستیوال خواجه عطا
    بسم الله الرحمن الرحیم
    با کمال تأسف خبر برگزاری و انتشار گسترده
    فیلم های نامناسب از جشنواره‌ای با محتوای غیر اخلاقی با نام «فستیوال خواجه عطا» به دست ما رسید که پس از
    بررسی های صورت گرفته مشخص شد متولیان برگزاری قصورات متعدد داشته، لذا از دادستان محترم استان می‌خواهیم به عنوان مدعی العموم برای حفظ امنیت اخلاقی جامعه و حقوق عامه ورود جدی داشته و با متصدیان برگزاری برابر ضوابط قانونی برخورد موثر و قاطع داشته باشند. بدین وسیله، ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان هرمزگان این اقدام را به شدت محکوم می‌کند و نسبت به پیامدهای اجتماعی و اخلاقی اینگونه برنامه‌ها به مدیران و متولیان مربوطه هشدار می‌دهد.

    برگزاری چنین جشنواره‌هایی که مروج فساد و بی‌بندوباری اجتماعی هستند، به هیچ وجه با ارزش‌ها و اصول دینی و فرهنگی جامعه ما سازگار نیست و موجب تضعیف بنیان‌های اخلاقی جامعه می‌شود. مسئولیت این اقدامات، بر عهده متولیان فرهنگی است که با بی‌توجهی به ارزشهای دینی و اخلاقی، زمینه‌ساز انحراف جامعه می‌شوند بار دیگر موکدا از تمام مسئولان و نهادهای مرتبط می‌خواهیم تا با جدیت و قاطعیت نسبت به جلوگیری از برگزاری چنین برنامه‌هایی اقدام کنند و به مسئولیت‌های فرهنگی و اجتماعی خود عمل نمایند.امیدواریم که با تدابیر مناسب و تلاش‌های مستمر، شاهد اصلاح و تقویت ارزش‌های اخلاقی و فرهنگی جامعه و احیای فرهنگ مترقی هرمزگان باشیم.
    حسن کریمی
    دبیرستاد امربه معروف ونهی ازمنکر هرمزگان

    ناهنجاری‌ و بی‌حجابی ‌در ‌فستیوال خواجه عطا
    حجت‌الاسلام والمسلمین نادرحقیقی، مدیر حوزه علمیه استان هرمزگان نیز در ارتباط فستیوال خواجه عطا اظهار داشت: از نهادهای مرتبط، به‌ویژه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی، می خواهیم تا به‌طور فوری اقداماتی برای جلوگیری از تکرار مشکلات فرهنگی انجام دهند.وی تأکید کرد: این فستیوال باید نمایانگر آداب و رسوم غنی مردم هرمزگان باشد، با این حال، در برخی بخش‌ها به محلی برای ترویج الگوهای ناهنجار تبدیل شده است. وی همچنین گفت: عدم رعایت حجاب و عفاف در برخی فعالیت‌های فستیوال به ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی این دیار آسیب می‌زند.

    مدیر حوزه علمیه هرمزگان تصریح کرد: ترویج رفتارهایی که به بهانه ترویج آداب و رسوم محلی انجام می‌گیرد، در تضاد با فرهنگ بومی مردم هرمزگان است این ناهنجاری‌ها نه‌تنها باعث ایجاد سؤتفاهم می‌شود، بلکه به تضعیف ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی می‌انجامد.وی نگرانی خود را از کوتاهی نهادهای فرهنگی متولی حفاظت از ارزش‌های اجتماعی ابراز کرده و گفت: این نهادها که باید حافظ ارزش‌های فرهنگی باشند، در مسئولیت خود کوتاهی کرده‌اند و باید تحت نظارت و کنترل شدید قرار گیرند.نادرحقیقی همچنین از مسئولان خواست که در انتخاب برنامه‌ها و نظارت بر اجرای آن‌ها دقت بیشتری داشته باشند و افزود: نهادهای مرتبط باید به‌طور جدی و قاطع اقدام کنند تا برگزاری فستیوال‌ها مطابق با ارزش‌ها و هویت فرهنگی غنی مردم هرمزگان باشد.در پایان، وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همفکری تمامی نهادها و مسئولان، فستیوال‌های فرهنگی به‌منظور احیای فرهنگ و هویت بومی مردم هرمزگان برگزار شده و از هرگونه سوءاستفاده و ترویج الگوهای ناهنجار جلوگیری شود.

    توضیحات مدیرکل میراث فرهنگی هرمزگان درباره جشنواره خواجه عطا
    مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان هم در توضیحاتی درخصوص برگزاری این جشنواره گفت: برگزاری رویدادهای گردشگری در راستای تقویت هویت فرهنگی، معرفی ظرفیت‌های بومی و جذب گردشگران همواره یکی از سیاست‌های کلان در حوزه گردشگری بوده است. به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس ، محمد محسنی با اعلام این خبر گفت: جشنواره خواجه عطا که توسط بخش خصوصی اجراشده، تنها به‌عنوان یک رویداد گردشگری در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ثبت‌شده و طراحی و اجرای برنامه‌ها بر عهده برگزارکنندگان آن توسط بخش خصوصی بوده است.مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه بااین‌حال، نگرانی‌ها درباره وقوع ناهنجاری‌های فرهنگی دراین رویداد به‌طورجدی موردبررسی قرارگرفته، عنوان کرد: در جشنواره خواجه عطا تمامی اجراها با رعایت چارچوب‌های قانونی و شئونات اسلامی برگزارشده و هدف اصلی آن، زنده نگه‌داشتن سنت‌های اصیل منطقه بوده است.

    محسنی اظهار کرد: تمامی برنامه‌ها و محتواها و همچنین هزینه جشنواره خواجه عطا بر عهده بخش خصوصی برگزارکننده و کلاً ماهیت مردمی بوده است.مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با تأکید بر اینکه با توجه به حجم گسترده و حضور هزاران نفر از مردم، نظارت کامل و مستمر با محدودیت‌هایی همراه بوده، افزود: تمامی محتوای منتشرشده در فضای مجازی، به‌طور گزینشی و از زوایای خاص تصویربرداری شده و این تصاویر، نمایانگر کلیت جشنواره نبوده و بخشی از آن‌ها خارج از محیط اصلی جشنواره ثبت‌شده است. او عنوان کرد: پرداختن به بخش کوچکی از جشنواره که خارج از زمان برگزاری و بیرون از محدوده اجرا بوده، خدشه واردکردن به اصل رویداد بزرگ و اثر ناملموس فرهنگی استان کار صحیحی نیست.

    محسنی در خصوص اجراهای موسیقی سنتی در جشنواره خواجه عطا گفت: اجرای موسیقی سنتی و آیین‌های بومی همچون رزیف دریانوردان جز میراث ناملموس استان هرمزگان بوده و نماد همبستگی فرهنگی و تاریخی بنادر و جزایر بوده و بازتاب‌دهنده هویت جمعی مردم منطقه است. مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های این جشنواره، برگزاری آیین‌های سنتی ازدواج بود، بیان کرد: این آیین که باهدف ترویج فرهنگ بومی و معرفی میراث ناملموس منطقه به گردشگران و نسل‌های جدید طراحی و اجرا شد، نمادی از آداب‌ورسوم کهن مردمان منطقه است و به‌عنوان یکی از جلوه‌های فرهنگی هویت‌بخش، در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس کشور نیز ثبت‌شده است.

    او به دستاوردهای فرهنگی این جشنواره اشاره کرد و گفت: جمع‌آوری کمک‌های مردمی در این جشنواره که بزرگ‌ترین عروسی ایرانی در هرمزگان بود برای ساخت «خانه فرهنگ و هنر خواجه عطا»، نمایش فرهنگ و میراث ناملموس استان هرمزگان به اکثر نقاط کشور و جهان، جذب گردشگران از سراسر کشور و مستندسازی مراسم حنابندان برای ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور ازجمله دستاوردهای این جشنواره بوده است. محسنی ضمن احترام و تشکر از همه دلسوزان و متدین استان نسبت به افزایش کیفیت یا رفع ایرادات احتمالی در جشنواره، افزود: قطعاً برگزاری و ممارست در اجرای رویدادهای فرهنگی، چالش‌های موجود هم رفع می‌شود، اما درخواست جدی از همه عزیزان این است که حوزه شناخت از آثار ناملموس جوامع را باید بیشتر افزایش دهیم.

    مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی هرمزگان عنوان کرد: آثار ناملموس شامل آداب، سنن و باورها باید تمام زوایای پیدا و پهنان داشته‌های فرهنگی جامعه را بیان کند، خوب یا بد رفتارها همه متعلق به جامعه است و رفتارها و آداب ارائه‌شده در جشنواره زایده قرن‌ها کارکرد اجتماعی جوامع است.او اضافه کرد: وجود جامعه چند هزارنفری همراه با جشنواره‌های فرهنگی استان سرمایه بزرگ و ستودنی است که قطعاً پیامدهای فرهنگی، محیط زیستی، هنری به توسعه فکری جامعه کمک بزرگی خواهد کرد.محسنی اظهار کرد: شرکت‌کنندگان در جشنواره فرهنگی خواجه عطا سرمایه بزرگ اجتماعی هستند که در مسیر فرمایش مقام معظم رهبری و باورهای دینی، مذهبی و اجتماعی نقش تاریخی داشته و به‌عنوان جوامع محلی صاحب نقش‌آفرینی پویای فرهنگی بوده‌اند که باید این ظرفیت اجتماعی را مدیریت و به سمت کیفیت حضور و خلق آثار فرهنگی و هنری کشور هدایت کرد. مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان تأکید کرد: تکلیف سازمان‌های فرهنگی و حمایتی و دولتی تقویت پیوند حاکمیت با بدنه جامعه است.

    پس از بروز ناهنجاری‌ها، مسئولیت خود را انکار نکنید
    آیت‌الله محمد عبادی‌زاده، در خطبه‌های نماز جمعه بندرعباس در واکنش به برخی ناهنجاری‌های رخ‌داده در جشنواره‌ای با هدف ترویج فرهنگ سنتی عروسی‌های هرمزگان، بر ضرورت صیانت از ارزش‌های فرهنگی و نظارت دقیق بر این‌گونه برنامه‌ها تأکید کرد.وی با اشاره به اهمیت حفظ سنت‌های بومی، گفت: ما حامل یک فرهنگ و سنت قدیمی هستیم که در عروسی‌ها، عزاداری‌ها، صیادی، آداب‌ورسوم محلی و احترام به بزرگان نمود دارد. این سنت‌ها نقطه قوت جامعه هستند و باید از آن‌ها محافظت شود. احیای این سنت‌ها می‌تواند در برابر ناهنجاری‌ها و فرهنگ‌های وارداتی مقابله کند.نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان به زیبایی مراسم عروسی‌های گذشته در هرمزگان اشاره کرد و گفت: در گذشته، عروسی‌های ما با رعایت سنت‌های زیبا و ارزشمند برگزار می‌شد. برای مثال، داماد زندگی خود را با زیارت یک مکان مذهبی آغاز می‌کرد، یا سنت‌های ارزشمندی مانند حنابندان وجود داشت. این مراسم‌ها نشاط‌آور بودند و پیغمبر اسلام (ص) نیز بر شادی در عروسی‌ها تأکید داشتند.

    رقص مختلط در جشنواره‌ها حرام است و نباید ترویج شود
    آیت‌الله عبادی‌زاده با انتقاد از برخی ناهنجاری‌های اخیر، افزود: رقص مختلط و حضور زنان و مردان در مراسم به‌صورت نامناسب، قطعا حرام است و نباید ترویج شود. رقص سنتی هرمزگان شامل حرکات موزون و متوازن است که با فرهنگ بومی سازگار است، اما رفتارهای غیرشرعی در این مراسم‌ها قابل‌قبول نیست.رئیس ستاد امربه معروف هرمزگان خطاب به دستگاه‌های اداری تأکید کرد: اگر مجوزی برای چنین برنامه‌هایی صادر می‌کنید، باید نظارت دقیقی بر آن داشته باشید. نباید پس از بروز ناهنجاری‌ها، مسئولیت را انکار کنید. بخش زیادی از این جشنواره خوب برگزار شده، اما درصد کمی از آن مشکل‌ساز بوده که باید اصلاح شود.

    وی همچنین از سازمان‌های مردم‌نهاد خواست ضمن ادامه فعالیت‌های فرهنگی خود، مسئولیت نظارت بر برنامه‌ها را بپذیرند و از بروز ناهنجاری‌ها جلوگیری کنند و افزود: این‌گونه اقدامات فرهنگی باید در راستای احیای سنت‌ها و مقابله با ولنگاری‌های وارداتی باشد، نه ترویج رفتارهای ناپسند.در پایان، امام جمعه بندرعباس به جامعه مذهبی توصیه کرد مراقب باشند در دام دوقطبی‌سازی نیفتند و گفت: نباید جامعه را به موافقان و مخالفان نشاط تقسیم کرد. نشاط مردم امری پسندیده است، اما باید در چارچوب ارزش‌های فرهنگی و دینی باشد.

    نماینده هرمزگان در خبرگان: شادی‌ها با رعایت شرعیات اسلام انجام شود.

    امام جمعه شهرستان میناب با بیان اینکه مخالفتی با شادی و برگزاری جشنواره ندارد، گفت: در شادی ها و جشنواره ها حدود شرعیات رعایت شود تا برنامه ها زیر سوال نروند. به گزارش فارس، حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به برگزاری جشنواره بومی و محلی در بندرعباس عنوان کرد: اسلام و روحانیت با برگزاری جشن های سنتی اصلاً مخالفت ندارد و نمی تواند داشته باشد بلکه اسلام دین شادی است و مخالفتی با برگزاری مناسب شادی و جشنواره ندارد.خطیب جمعه شهرستان میناب ابراز داشت: شادی نیاز جامعه است و بایدجامعه زیست شادی داشته باشد و همه مسئولان شهرستان و استانی می دانند از جشنواره های بومی و محلی حمایت کرده ام و خواهم کرد و مخالفتی هم با اجرای آن ندارم.

    نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری افزود: مردم خوب استان هرمزگان ازقدیم الایام مردمی مومن و متدین بوده اندو چهار چوب مسائل شرعی رعایت می کرده‌اند و آن چیزی که گاهی رعایت نمی شود حلال الهی است باید در جشنواره ها مواظب باشید حرام الهی مرتکب نشوید.ابراهیمی گفت: حلال پیامبر تا قیام قیامت حلال است و حرام آن نیز حرام است.وی با اشاره به مسئولان برگزار کنندگان جشنواره ها استانی و شهرستانی گفت: برگزار کنندگان جشنواره ها رعایت کنند که خلاف شرع و حرام و برهنگی و بی حجابی اتفاق نیفتد.حجت الاسلام ابراهیمی اضافه کرد: حدود شرعی دراین مراسم ها رعایت شود و جهت مراسم به لهو و لعب و رقص کشیده نشود و دقت کنیم جشنواره و شادی خوب است، اما شادی که در آن حرام باشد، پسندیده نخواهد بود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.