دریانیوز// ناظر گمرکات هرمزگان در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان از واریز ۱۱۵ هزار میلیاردتومان درآمد گمرکات هرمزگان به حساب خزانه خبر داده است ؛ اما سوال اساسی این است که سهم هرمزگان از این درآمد ۱۱۵ هزار میلیاردی چیست؟
استانی که قطب اقتصاد و تجارت کشور است و گمرکات ، استاندارد ، امورمالیاتی و…. در هرمزگان بیشترین درآمد را به خزانه کشور واریز می کند، اما خود سهمی از این درآمدها ندارد وحتی ۵۰ درصد مازاد درآمد را به استان نمی دهند واین استان در فقر وفلاکت و بیکاری در کشور اول است.
بیشتر مردم هرمزگان در فقر مطلق بسر می برند و این استان با کمبود شدید مدرسه و معلم، مراکز بهداشتی ودرمانی، پزشک و پرستار، اماکن آموزشی ،تفریحی ،فرهنگی و… مواجه است و بازگشایی معابر در محلات حاشیه نشین بسیار به کندی صورت می گیرد که نیاز است صنایع درراستای ایفای نقش مسئولیتهای اجتماعی شان در این حوزه نیز مشارکت کند.
اگر که گمرکات، بنادر ، معادن، صنایع و بنگاه های اقتصادی در راستای ایفای نقش مسئولیتهای اجتماعی در این حوزه و احداث جاده و مدرسه و…. مشارکت گسترده کرده بودند، بطور حتم تاکنون این محرومیت در استان کمتر شده بود که متاسفانه اینگونه نشده است. با توجه به سفر رئیس جمهور به استان در هفته های آتی انتظار می رود هیئت دولت در این بخش نیز تدبیری بیندیشد تا سهمی از این درآمد ها هم به استان اختصاص یابد تا صرف زدودن فقر و محرومیت از استان در حوزه های مختلف شود.
واریز ۱۱۵ هزار میلیارد درآمد گمرکات هرمزگان به حساب خزانه
ناظر گمرکات هرمزگان گفت: این استان جز اولینها در بین گمرکات کشور از نظر تأمین درآمدی بوده و ۱۱۵ هزار میلیارد تومان درآمد گمرکات هرمزگان به حساب خزانه واریز شده است.حسین سعیدی در دیدار با آیت الله عبادی زاده نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان اظهار کرد: با توجه به حجم فعالیت بالای گمرکات استان هرمزگان و استقرار ۵ اداره کل در استان، ۴ منطقه ویژه و ۱۹ دفترخانه گمرکی و ۴ گمرک فرودگاه، تنها با ۸ درصد نیروی انسانی گمرکات کشور به صورت ۲۴ ساعته و شبانه روز در حال خدمات رسانی و فعالیت است که مهمترین چالش ما کمبود نیروی انسانی است که بازوی اصلی هر سازمانی میباشد و امیدواریم این مشکل در گمرکات استان مرتفع شود.
ناظر گمرکات استان گفت: گمرکات هرمزگان جز اولینها در بین گمرکات کشور از نظر تأمین درآمدی است و خوشبختانه در اکثر رویهها بویژه رویه صادرات، رشد قابل ملاحظهای داشته که در مجموع، درآمد ملی آن ۱۱۵ هزار میلیارد تومان بوده که به حساب خزانه دولت واریز شده است و باید گفت نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریباً ۲۷۳ درصد مازاد بر درآمد استانی رشد داشته است.
سعیدی در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطر نشان کرد: ما همواره خود را ملزم به حضور در کنار نهادهای خدماترسانی به استان دانسته و آمادگی لازم را داریم تا با هر سازمان همجوار و مرتبط با تشریفات گمرکی که در تسریع و تسهیل ترخیص کالاها اثر گذار است همکاری نموده و تعامل سازنده داشته باشیم تا رضایتمندی مردم حاصل شود.وی افزود: علی رغم اینکه در منطقه ویژه پارسیان چارت سازمانی گمرک وجود ندارد، اما بنا بر نیاز، گمرک را در منطقه مستقر نمودیم تا همکاران منطقه ویژه بتوانند به وظایف ماهیتی خود عمل کنند.
سعیدی با اشاره به اینکه گمرک به عنوان نهاد حاکمیتی و مجری اجرای قوانین امور گمرکی، وظیفه ترخیص کالا و انجام تشریفات گمرکی و اخذ حقوق دولت را دارد اظهار داشت: گمرک در ترخیص کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور مصمم هست و نهایت همکاری را در این زمینه دارد، البته شاید برخی این تصور را داشته باشند که گمرک مقصر توقف یا انباشت کالا میباشد در صورتی که اینگونه نیست و گمرک مادامی که کالایی اظهار شود و مجوزهای قانونی دستگاههای مربوطه را اخذ و به همکاران ما ارائه نماید بلافاصله ارزیابی و تشریفات گمرکی آن کالا انجام شده و پس از دریافت مستندات مربوطه و مجوزهای لازم اخذ حقوق و عوارض دولت آن کالا را ترخیص میکند.
به گزارش فارس ، سعیدی در همین خصوص گفت: گمرک در بحث کالاهای استراتژیک و مهم که جنبه حیاتی (غذایی و دارویی) دارد و یا مواد اولیه مورد نیاز شرکتهای تولیدی میباشد با اخذ تعهد و ضمانت نامه معتبر، نسبت به ترخیص سریع این دسته از کالاها نهایت همکاری را با صاحبان کالا یا شرکتهای مربوطه دارد.
استقرار هوشمند گمرکات، محرک توسعه بافت بومی و اشتغال خواهد بود
ولی فقیه در استان هرمزگان در دیدار با ناظر گمرکات استان هرمزگان و مدیرکل گمرک شهید رجایی به ضرورت ایجاد توازن در استقرار گمرکات در مرزهای شرقی و غربی این استان تأکید کرد.وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت توسعه سواحل مکران برای آینده کشور، استقرار گمرکهای شرق هرمزگان میتواند زمینهساز گسترش فعالیتهای گمرکی در شهرها و مناطق ساحلی باشد. این امر نقشی کلیدی در رشد اقتصادی و توسعه منطقهای استان خواهد داشت.
آیتالله عبادیزاده افزود: استقرار گمرکات باید بر مبنای چشماندازهای آینده و برنامهریزیهای دقیق انجام شود تا بتوان سهم خود در زدودن فقر و افزایش اشتغال بهویژه در مناطق شرقی استان را به بهترین نحو ایفا کرد. وی به وجود ظرفیتهای گمرکی در این منطقه اشاره و خاطرنشان ساخت: با تدوین سیاستها و برنامههای صحیح، توسعه زیرساختهای گمرکی میتواند نقش موثری در بهبود شرایط اقتصادی استان داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، همچنین بر اهمیت هماهنگی میان دستگاههای مختلف دولتی تأکید کرد و گفت: فعالیتهای مرتبط با گمرک در میان وزارتخانههای متعدد، در صورت عدم هماهنگی، ممکن است موازی شده یا اثر یکدیگر را خنثی کنند. ایجاد هماهنگی لازم میان دستگاهها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
آیتالله عبادیزاده اشاره کرد که با رشد بنادر، گمرکات و صنایع استان، تقویت بافت بومی منطقه نیز ضروری است؛ چرا که این امر موجب جلب مشارکتهای عمومی و تحقق اهداف توسعهای خواهد شد.
گمرک نقش خود را در کاهش فقر و افزایش اشتغال ایفا کند
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: انتظار میرود گمرک سهم خود در زدودن فقر و افزایش اشتغال در استان هرمزگان را به خوبی ایفا کرده و برنامهریزی های لازم را انجام دهد. آیت الله محمد عبادی زاده اظهار کرد: با توجه به حجم بالای صادرات و واردات و انجام تشریفات گمرکی توسط گمرکات استان هرمزگان آن هم با کمترین امکانات و منابع و حداقل نیروی انسانی و کسب عنوان و جایگاه برتر در سطح کشور، یقیناً حاصل تلاش و کوشش مجموعه مدیران و کارکنان گمرکات استان میباشد که بسیار ستودنی، قابل تحسین و جای تشکر و قدردانی است.
وی بیان کرد: گاهی مشکلات بین دستگاهی باعث نارضایتی مردم میشود که در این زمینه متأسفانه گمرک را مقصر میدانند، در صورتی که پس از تحقیق و بررسیها متوجه میشویم اینگونه نیست و گمرک به وظایف قانونی خود عمل کرده و در خصوص عدم ترخیص به موقع کالاها یا انجام تشریفات اداری آن هیچ گونه قصوری ندارد، بلکه ممکن است دیگر دستگاههای متولی بنا به دلایل مختلف، باعث توقف، عدم ترخیص به موقع کالا و در نتیجه ایجاد نارضایتی بین مردم، تجار و صاحبان کالا باشند که امیدواریم در خصوص این مشکلات و ناهماهنگیها، مسئولان و مقامات ارشد استانی و کشوری تدابیری را اتخاذ کنند.
امام جمعه بندرعباس در ادامه اظهار داشت: انتظار میرود بین گمرکات شرق و غرب و دیگر مناطق پهناور و بزرگ این استان توازن نسبی ایجاد شود و در آینده شاهد گسترش بیشتر فعالیتهای گمرکی در همه شهرها و مناطق ساحلی به ویژه سواحل مکران باشیم تا استان و کشور از نظر رشد و توسعه اقتصادی و پویایی و بالندگی به جایگاه شایسته و برتری برسد.
آیت الله عبادی زاده گفت: در استقرار گمرکات میبایست بر اساس چشم اندازهای آینده، توازن میان شرق و غرب مورد نظر باشد، لذا انتظار میرود گمرک سهم خود در زدودن فقر و افزایش اشتغال در شرق استان هرمزگان را به خوبی ایفا نموده و برنامهریزی های لازم را در این زمینه انجام دهد.
عبادی زاده با اشاره به سیاستهای کلی نظام در مکران، گفت: امروزه ظرفیتهای گمرکی در شرق استان هرمزگان وجود دارد که باید با برنامهریزی و سیاستگذاری های صحیح، تقویت و توسعه زیرساختهای گمرکی در این مناطق در دستور کار قرار گیرد.وی ضمن تاکید بر افزایش سطح دسترسی به دریای عمان و آبهای آزاد، اظهار داشت: مشکلات اقتصادی شرق استان هرمزگان زیاد است و در صورت اجرای صحیح طرح توسعه سواحل مکران بخشی از چالشها حل خواهد شد.
آیت الله عبادیزاده، با بیان این نکته که یک درهم تنیدگی فعالیتی میان دستگاههای اجرایی وجود دارد، تصریح کرد: اگر هماهنگی میان دستگاهها وجود نداشته باشد، فعالیتها موازی میشود و یا اثر یکدیگر را خنثی میکنند به همین جهت برقراری هماهنگی میان دستگاهها برای تحقق اهداف از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نماینده ولی فقیه در استان خاطرنشان کرد: با رشد بنادر، گمرکات و صنایع استان هرمزگان بافت بومی منطقه نیز باید رشد کند؛ چرا که تحقق این مهم باعث جلب مشارکتهای عمومی در تحقق اهداف میشود.
ثبت دیدگاه