حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۷ بهمن , ۱۴۰۳ Sunday, 26 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4254 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • سهم ساحل‌نشینان از اقتصاد دریا باید افزایش یابد
    ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۴:۳۳
    شناسه : 24255
    بازدید 135
    4
    امام جمعه بندرعباس در دومین همایش اقتصاد دریا پایه : دریانیوز// دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریاپایه با رویکرد حکمرانی در گردشگری دریایی و ساحلی در اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریاپایه با رویکرد حکمرانی در گردشگری دریایی و ساحلی در اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد. نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان در دومین همایش اقتصاد دریاپایه با رویکرد حکمرانی در گردشگری دریایی و ساحلی که به همت اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد، گردشگری را دارای دو لایه اساسی دانست و تأکید کرد:لایه ظاهری گردشگری مربوط به اقتصاد است و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما نباید از لایه‌های عمیق‌تر این حوزه، یعنی فرهنگ، غفلت کرد.وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، دریا را سرشار از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها دانست و اظهار داشت: این ظرفیت‌ها باید به فرهنگ عمومی مردم ساحل‌نشین تبدیل شود.

    آیت‌الله عبادی‌زاده با اشاره به ظرفیت‌های گسترده هرمزگان در اقتصاد دریاپایه، تصریح کرد: حوزه‌هایی نظیر آبزی‌پروری، شیلات، گردشگری، حمل‌ونقل دریایی، کشتی‌سازی، انرژی‌های تجدیدپذیر و بیوتکنولوژی دریایی از مهم‌ترین ظرفیت‌هایی هستند که باید برای بالفعل کردن آن‌ها تلاش شود.نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان با تأکید بر پیوند میان اقتصاد و فرهنگ در حوزه دریاپایه، گفت: فرهنگ مهمان‌نوازی، تعاملات اجتماعی، سخت‌کوشی مردم ساحل‌نشین، و حفاظت از محیط ‌زیست از عناصر کلیدی این حوزه به شمار می‌روند. همچنین موسیقی‌های بومی، هنرهای دستی، سبک معماری و افسانه‌های مرتبط با دریا نیز بخش‌های مهمی از فرهنگ دریایی محسوب می‌شوند.

    آیت‌الله عبادی‌زاده با انتقاد از کمبود زیرساخت‌های گردشگری در استان هرمزگان گفت: علی‌رغم حضور گردشگران زیاد، زیرساخت‌ها و خدمات مناسب در استان فراهم نشده است. توسعه زیرساخت‌های گردشگری برای تحقق اهداف اقتصاد دریاپایه ضروری است.وی اخلاق دریا را متکی بر ارزش‌هایی چون سخت‌کوشی، عدالت و تعهدات دینی دانست و بر ضرورت تقویت آن در جامعه تأکید کرد. همچنین با اشاره به اهمیت استقرار صنایع آب‌بر در استان‌های ساحلی، گفت: انتقال این صنایع به مناطق دور از دریا منطقی نیست و باید بر اساس اصول آمایش سرزمینی اقدام شود.

    نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان آموزش و پرورش را از ارکان کلیدی تحقق اقتصاد دریاپایه دانست و گفت: آموزش مهارت‌های مرتبط با دریا و سوق دادن رشته‌های دانشگاهی به این سمت می‌تواند بخش بزرگی از چالش‌های منابع انسانی این حوزه را حل کند. آیت‌الله عبادی‌زاده ضمن هشدار نسبت به تهدید فرهنگ ساحل‌نشینان، گفت: آداب و رسوم این مردم باید در برابر فرهنگ‌های مهاجم محافظت شود و روحیه مقاومت آن‌ها تقویت گردد.

    اقتصاد را باید به مردم بسپاریم
    نایب رئیس مجلس با تاکید بر لزوم خصوصی‌سازی اقتصاد گفت: باید اقتصاد را به مردم بسپاریم باید بانک‌ها سرمایه‌گذاری کنند و رقابت ایجاد شود تا قیمت‌ها و تورم مشخص شوند.حمیدرضا حاجی‌بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه، ضمن تشریح چالش‌های پیش روی اقتصاد کشور، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی به ویژه سواحل مکران تاکید کرد و گفت: سواحل مکران یک ایران کوچک است و ظرفیت اقتصادی آن ده‌ها برابر نفت است.

    حاجی‌بابایی با انتقاد از عدم توجه کافی به ظرفیت‌های اقتصادی کشور، سه چالش اساسی توسعه‌نیافتگی، واگرایی و درهم‌تنیدگی حکمرانی در مرزها را مانع اصلی پیشرفت اقتصادی دانست و افزود: توسعه‌نیافتگی، باعث آسیب‌پذیری‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی شده و غفلت از ظرفیت‌های دریا، کشور را از پتانسیل‌های عظیم این حوزه محروم کرده است.نایب رئیس مجلس با تاکید بر لزوم خروج از مباحث نظری و ورود به اقدامات عملی برای حل مشکلات اقتصادی، تصریح کرد: باید از مباحث نظری فراتر رفته و به دنبال راهکارهای عملی باشیم.

    باید برای تبدیل دانش و علم به تولید تلاش کنیم و مشکلات اقتصادی را از این طریق حل کنیم.وی با اشاره به وضعیت نابسامان اقتصاد کشور، اظهار داشت: متاسفانه مشکلات اقتصادی امروز شبیه عرفان شده است، هر روز یک پله بالا می‌رویم و هیچ ثباتی وجود ندارد. حاجی‌بابایی با انتقاد از عملکرد اقتصاددانان، گفت: اقتصاددانان اشراف کاملی به مشکلات کشور ندارند یا نمی‌دانیم ناترازی چیست و چطور باید آن را حل کرد، یا اگر هم می‌دانیم چرا کاری برای حل آن انجام نمی‌دهیم؟ همه ما عارف به مسائل اقتصادی هستیم اما در بیرون اتفاقی نمی‌افتد.

    نایب رئیس مجلس با بیان اینکه مردم استان هرمزگان نیازی به خلق هنر جدید ندارند، افزود: مردم این منطقه نیازی به خلق هنر ندارند، بلکه نیاز به راهکارهایی دارند تا بتوانند هنرهای خود را به دنیا عرضه کنند باید به جای ایجاد مشکل، شرایط را برای آنها مهیا کنیم.وی با اشاره به سیاست‌های اقتصادی که به هنرهای دیرینه کشور آسیب می‌زند، گفت: هنرهای ما مثل کشاورزی، اقتصاد دریایی و صنایع تبدیلی باید تقویت شوند. گردشگری یکی از زیرساخت‌های مهم در این زمینه است.حاجی بابایی همچنین با تاکید بر ضرورت پرداختن به دلایل ناترازی در کشور، خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از بحث‌ها در کشور در مورد چگونگی خرج کردن بودجه است و کسی به فکر منابع و چگونگی به دست آوردن آنها نیست.

    نایب رئیس مجلس با تاکید بر اهمیت اقتدار و امنیت در توسعه اقتصادی، گفت: در دنیای امروز، هر کشوری باید سهم خود را از قدرت بین‌المللی کسب کند، اگر ایران در صحنه بین‌المللی قدرت نداشته باشد، امنیت نخواهیم داشت و این موضوع بر اقتصاد کشور تأثیرگذار خواهد بود. وی با اشاره به اهمیت کشاورزی، افزود: کشاورزی بدون اقتدار امکان پذیر نیست.حاجی بابایی با بیان اینکه جنگ اقتصادی نیاز به پشتوانه مردمی دارد، تصریح کرد: کوچک‌ترین حرکت ما در هر جای دنیا باید برای اقتدار ایران باشد. باید منافع مشترک بین‌المللی ایجاد کنیم تا هم ما سود ببریم و هم آنها و سهمی از قدرت بین‌المللی داشته باشیم.

    نایب رئیس مجلس با اشاره به ریشه مشکلات اقتصادی کشور، چسبندگی دولت‌ها به اقتصاد را بزرگترین مانع پیشرفت دانست و گفت: باید اقتصاد مردمی شود و قدرت دولت در اداره اقتصاد محدود شود.حاجی بابایی در پایان با تاکید بر لزوم خصوصی‌سازی اقتصاد، افزود: باید اقتصاد را به مردم بسپاریم باید بانک‌ها سرمایه‌گذاری کنند و رقابت ایجاد شود تا قیمت‌ها و تورم مشخص شوند.

    لزوم تغییر رویکرد حکمرانی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های پنهان دریا
    استاندار هرمزگان نیز بر لزوم تغییر رویکرد حکمرانی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های پنهان دریا تاکید کرد. محمد آشوری با تاکید بر اهمیت توجه به ظرفیت‌های پنهان دریا، بر لزوم تغییر رویکرد حکمرانی برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها تاکید کرد.آشوری با اشاره به چالش‌های اساسی پیش روی کشور در حوزه اقتصاد، سه چالش اصلی را برشمرد: توسعه‌نیافتگی، واگرایی و درهم‌تنیدگی حکمرانی.وی افزود: توسعه‌نیافتگی در مرزهای کشور باعث آسیب‌پذیری‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی شده است. متأسفانه، بی‌توجهی به ظرفیت‌های دریا باعث شده تا ما از پتانسیل‌های عظیم این حوزه محروم بمانیم.

    استاندار هرمزگان با بیان اینکه اولین بار مقام معظم رهبری به صورت گسترده‌تر بحث اقتصاد دریاپایه را مطرح کردند، افزود: ما امروز شاهد برخی از ناترازی‌ها در کشور هستیم که ناشی از بی‌توجهی به ظرفیت‌های دریا است. چرا یکی از شهرهای بندری ما که پایتخت تجاری کشور است، نباید در کنار دریا قرار داشته باشد؟ وی تاکید کرد: به دلیل توسعه‌نیافتگی در بخش‌های تمدنی در کنار دریا، دچار واگرایی شده‌ایم. به جای اینکه شاهد ادغام اجتماعی باشیم، متأسفانه طرد اجتماعی شکل گرفته است. وی افزود: مرزنشینان ما باید نگاهشان معطوف به حاکمیت ملی باشد و برای این مهم باید زمینه‌های مشارکت اجتماعی و اقتصادی آنان فراهم شود.

    استاندار هرمزگان با اشاره به برگزاری این همایش، آن را گامی مهم در جهت احصای ظرفیت‌های دریا در بخش‌های مختلف دانست و گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، برای حل مشکلات کشور و استفاده از ظرفیت‌های مختلف، باید از مسیر دانشگاه و علم حرکت کنیم.آشوری با بیان اینکه موضوع طرح جامع توسعه مکران از جمله مباحث مهم در حوزه توسعه است، افزود: مکران عرصه تمدنی جدیدی است که باید با رویکرد علمی و پژوهشی به آن پرداخته شود. این کنفرانس در همین راستا برگزار شده است.

    استاندار هرمزگان در ادامه به چالش درهم‌تنیدگی حکمرانی در استان اشاره کرد و گفت: استان هرمزگان با داشتن دو منطقه آزاد، پنج منطقه ویژه اقتصادی و یک منطقه توسعه‌گرای مکران، ظرفیت‌های بسیاری در بخش‌های مختلف دارد. اما تجمیع این ظرفیت‌ها بدون رویکرد حکمرانی جدید، نه تنها منجر به توسعه نخواهد شد، بلکه ممکن است هزینه‌های اداره این مناطق را افزایش دهد.وی با اشاره به ماده ۵۸ فصل دوازدهم قانون برنامه هفتم، گردشگری ساحلی و دریایی را به عنوان یکی از محورهای توسعه اقتصاد دریاپایه معرفی کرد و افزود: صنایع دریایی و صندوق‌های حمایت از این صنایع باید در راستای پشتیبانی از زیرساخت‌های خودشان تلاش کنند.

    آشوری با بیان اینکه بندر شهید رجایی بزرگترین بندر کشور است، بر لزوم آسیب‌شناسی دلایل عدم ثبات جایگاه ایران در رقابت‌های منطقه‌ای تاکید کرد و گفت: باید به دنبال پاسخ این سوال باشیم که چرا سهم ما از گردش مالی در پهنه خلیج فارس و دریای عمان اندک است؟ آیا امکان تصمیم‌گیری‌های لازم وجود نداشته است؟ وی با دعوت از اندیشمندان، پژوهشگران و کنشگران علمی برای تدوین طرحی جامع و مبتنی بر اصول و قواعد، افزود: استان هرمزگان با داشتن دو سوم سواحل خلیج فارس و همجواری با کشورهای آسیای جنوبی، از ظرفیت و مزیت اساسی برای توسعه اقتصاد دریاپایه برخوردار است.استاندار هرمزگان گردشگری ساحلی را یکی از آیتم‌های اساسی توسعه برشمرد و ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این کنفرانس، نقشه راه حرکت در این زمینه تدوین شود.

    اقتصاد دریاپایه و امنیت غذایی، محور توسعه پایدار کشور است
    رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه با تأکید بر اهمیت بهره‌برداری از ظرفیت‌های دریایی و کشاورزی، به چالش‌ها و فرصت‌های موجود در این حوزه پرداخت. دکتر محمدجواد عسکری، با اشاره به نقش حیاتی اقتصاد دریاپایه در توسعه کشور اظهار داشت: امروز یکی از مهم‌ترین مسائل ما، اقتصاد استان و امنیت غذایی است. امنیت غذایی ارتباط مستقیمی با سلامت و توسعه پایدار دارد. اگر برای غذای سالم هزینه کنیم، نیازی به صرف هزینه‌های سنگین در بخش بهداشت نخواهد بود.

    عسکری با انتقاد از عدم بهره‌برداری مؤثر از ظرفیت‌های دریایی و ساحلی کشور گفت: با وجود ۵۶۰۰ کیلومتر ساحل در کشور، نتوانسته‌ایم به‌درستی از این منابع ارزشمند استفاده کنیم. درحالی‌که کشورهای حاشیه خلیج فارس، مانند عربستان، سالانه ۹ میلیارد مترمکعب آب دریا را شیرین می‌کنند، ما همچنان از این حوزه عقب هستیم.

    رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر لزوم نظارت مستمر و گزارش‌دهی دستگاه‌های اجرایی افزود: دستگاه‌ها باید هر شش ماه گزارش عملکرد خود را ارائه کنند. باید مشخص شود که چه میزان از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری بهره گرفته‌ایم و آیا توانسته‌ایم از ظرفیت‌های خدادادی استفاده کنیم یا خیر. وی با اشاره به اهمیت دانشگاه‌ها در پیشبرد اهداف توسعه‌ای کشور بیان کرد: در کشور ما ۱۳ هزار هیئت علمی و هزاران مقاله پژوهشی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی وجود دارد، اما هنوز نتوانسته‌ایم این تحقیقات را به محصولات کاربردی تبدیل کنیم.

    باید با مشارکت دانشگاه‌ها و اقتصاددانان، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری انجام دهیم.رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، ، برنامه هفتم توسعه را آخرین فرصت برای رفع چالش‌های موجود دانست و تأکید کرد: اگر این برنامه به‌درستی اجرا نشود، نمی‌توانیم به اهداف توسعه‌محور دست یابیم. باید با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ظرفیت‌های دریایی و اقتصادی، هرمزگان را به پایلوت گردشگری و اقتصاد دریاپایه تبدیل کنیم. این کنفرانس با هدف بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی در حوزه اقتصاد دریامحور برگزار شد و بستری برای تقویت تعامل بین بخش دولتی، خصوصی و دانشگاه‌ها فراهم کرد.

    سیاست‌گذاران ایران ناشنوا به صدای مردم و اقتصاد دریا محور
    حسین سلاح ورزی رییس اسبق اتاق ایران نیز به انتقاد از سیاست‌ گذاران و وضعیت اقتصادی کشور پرداخت و بر لزوم توجه به ظرفیت‌های دریایی تأکید کرد. وی‌ در سخنان خود با اشاره به عدم توجه کافی مقامات به نظرات کارشناسان و پژوهشگران گفت: مشکلات اقتصادی امروز ناشی از ناشنوایی سیاست‌گذاران است.این پیشکسوت در عرصه بازرگانی و اقتصاد با اشاره به گرانی‌ها و مشکلات معیشتی مردم بیان کرد: راه‌حل‌های اقتصادی در جامعه وجود دارد، اما سیاست‌گذاران به آن‌ها گوش نمی‌دهند.

    راه‌حل‌های اقتصادی سال‌هاست در تاکسی‌ها و سلمانی‌ها مطرح می‌شود، اما توجهی به آن‌ها نمی‌شود.وی همچنین به اهمیت اقتصاد دریا محور اشاره کرد و گفت: کشورها برای تقویت اقتصاد خود به منابع دریایی توجه ویژه‌ای دارند.سلاح ورزی با انتقاد از تصمیمات نادرست در تخصیص منابع اظهار داشت: چرا منابع ارزی به جای استفاده از ظرفیت‌های دریایی، به مناطق دیگر منتقل می‌شود؟وی گفت: اگر نظارت مردمی بر اثرات زیست محیطی جدی گرفته نشود، ممکن است فاجعه‌ای مشابه آنچه در بخش خاک و منابع زیرزمینی رخ داد برای دریا نیز اتفاق بیفتد.سلاح ورزی بر ضرورت بازگشت به زنجیره ارزش اقتصاد بین‌الملل تأکید کرد و گفت: تا زمانی که به این زنجیره بازنگردیم، امکان سرمایه‌گذاری وجود نخواهد داشت و توسعه‌ای حاصل نخواهد شد.

    اتاق بازرگانی مفتخر به اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد دریا محور
    رئیس اتاق بازرگانی استان هرمزگان ضمن قدردانی از همراهی و همکاری استاندار، نماینده ولی فقیه در استان و سایر مسئولان استان، گفت: اتاق بازرگانی مفتخر به اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد دریا محور ابلاغی مقام معظم رهبری است. اتاق بازرگانی استان طی همکاری سه جانبه با استانداری و دانشگاه هرمزگان در سه کنفرانس بین‌المللی مشارکت داشته است.

    صفا گفت: دو همایش قبلی اتاق با بی‌مهری مسئولان وقت همراه بودو حتی مدیران مرتبط از حضور در سمینار منع شدند، اما اتاق بازرگانی با پیگیری‌های زیاد و حمایت های دستگاه قضایی و نماینده ولی فقیه و…. آنها را برگزار کرد چرا که اتاق بازرگانی در خدمتگذاری برای عمران و آبادی و توسعه اقتصادی استان منتظر پاداش و تشویق نیست و با همین رویکرد، در جهت سیاست‌های مقام معظم رهبری فعالیت خود را ادامه خواهد داد.وی اضافه کرد: امیدواریم هرمزگان قطب اقتصاد دریامحور و در صدر برنامه‌های پیشرو کشور در این حوزه قرار بگیرد و این کنفرانس معرف ظرفیت‌های گردشگری کشوری و محل رفع موانع طرح‌های توسعه‌ای و رونق گردشگری دریایی شود.

    وی اظهار داشت: «امیدوارم این کنفرانس از یک سو به معرفی ظرفیت‌های گردشگری دریایی و ساحلی استان هرمزگان کمک کند و از سوی دیگر زمینه همکاری بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران با دستگاه‌های دولتی را فراهم سازد.» وی افزود: «این کنفرانس می‌تواند فرصتی مناسب برای تعامل، همکاری و بررسی ظرفیت‌های اقتصادی استان هرمزگان در حوزه اقتصاد دریاپایه باشد.»صفا گفت:این رویداد با هدف تقویت زیرساخت‌های گردشگری دریایی، شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و بهبود ارتباط میان بخش خصوصی و دولتی در هرمزگان برگزار شده است.

    دولت مصمم به خروج از رکود اقتصادی است
    معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه نیز گفت: دولت مصمم است با تدوین برنامه‌ای شامل پنج محور اصلی، از رکود اقتصادی خارج شود. محمد قاسمی اظهار کرد: تحلیل‌های انجام‌شده نشان می‌دهد اگر به روش‌های قبلی کشور را اداره کنیم، در پایان دولت با رشد اقتصادی ناچیز و تورمی در حدود ۳۰ درصد مواجه خواهیم بود.وی افزود: با توجه به این شرایط، دولت مصمم است با تدوین برنامه‌ای شامل پنج محور اصلی، از رکود اقتصادی خارج شود و محورهای این برنامه شامل تأمین مالی برای رشد، مهار تورم و انضباط پولی، اصلاح نظام حمایتی برای اقشار آسیب‌پذیر، رفع ناترازی‌های اساسی در کشور و پیاده‌سازی طرح‌های پیشران است.

    قاسمی بیان کرد: این طرح‌ها به وضوح در ۲۶ عنوان مشخص ملموس‌تر شده که تعیین می‌کند کدام دستگاه‌ها باید در این زمینه فعالیت کنند.معاون سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: نقش دانشگاه‌ها در این برنامه بسیار حیاتی بوده و هر طرح پیشران نیازمند همکاری نزدیک با اعضای هیئت علمی متخصص خواهد بود.وی افزود: مهم‌ترین ویژگی طرح‌های پیشران باید صادرات‌محوری باشد که در راستای ارزآوری و بهبود وضعیت اقتصادی کشور طراحی شده‌اند.

    قاسمی همچنین به ضرورت تغییر رویکرد در مدیریت منابع و راهکارهای نوین از جمله افزایش بهره‌وری در کشاورزی و استفاده بهینه از تکنولوژی‌های نوین اشاره کرد و اعلام کرد: امید داریم با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه‌ها، این طرح‌ها بتوانند رشد اقتصادی مطلوب را به ارمغان آورند.معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه در پایان سخنان خود از همگان خواست تا به این برنامه ملی بپیوندند تا کشور در مسیری پایدار و توسعه یافته گام بردارد.

    فرهنگ و رسوم غنی صیادی محوری برای گردشگری دریایی
    معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران نیز از هرمزگان به عنوان مهد اصلی اقتصاد دریا پایه به ویژه در حوزه شیلات یاد کرد. سید حسین حسینی سرمایه گذاری حدود ۸هزار میلیارد تومانی در حوزه های آبزی پروری و صیادی استان هرمزگان را بیانگر اهمیت شیلات استان در اقتصاد دریا پایه خواند.وی با اعلام آنكه سازمان شيلات ايران متولي توليد آبزيان است، خاطر نشان كرد: بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي ميزان توليد آبزيان از ۳۲ هزار تن كه بيشتر درحوزه صيد و صيادي بوده به يك ميليون و ۴۱۸ هزار تن توليد رسيده است و از اين مقدار ۷۷۸ هزار تن آن در حوزه صيد و صيادي و ۶۴۰ هزار تن در حوزه آبزي پروري است.

    این مقام مسئول با اشاره به اهمیت آبزیان در تامین امینیت غذایی و تامین پروتئین سبد غذایی خانوار ها گفت : بدون شک این مقوله نیز می تواند نقش مهمی در گردشگری داشته باشد. معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران سهم بیش از دویست میلیون دلاری هرمزگان از ۶۵۰ میلیون دلار صادرات آبزیان کشور را نشان از توان توسعه ای هرمزگان با محوریت شیلات خواند.

    حسینی گفت: در راستاي ذائقه پسندي آبزيان در حوزه فرهنگ سازي و ارزان سازي، بايد با مشاركت رسانه ها اقدامات فرهنگي در سطح كلان انجام شود و در حال حاضر نيز جشنواره هاي طبخ آبزيان به همين منظور در استان ها برگزار مي شود و در حوزه صنعت فرآوري، ۳۷ فرآورده آبزيان ( تهيه شده از خمير گوشت آبزيان) كه ۲۰ فراورده از ميان آنها، تجاري شده و به بازار رسيده است، كمك مي كند كه با اين پروتئين ارزشمند آشتي كنيم که امید داریم بتوانیم از ظرفیت های جذاب آبزی مصرفی در حوزه گردشگری استفاده بهتری داشته باشیم.

    معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران تاكيد كرد: گردش مالي تجارت آبزيان دنيا نشان مي دهد كه دنيا به سمت ارزآوري محصولات شيلاتي در حركت است، در كشور ما نيز درحوزه جذب سرمايه گذاري ۳۲٫۸ همت جذب سرمايه گذاري طي دوسال انجام شد كه ركورد ۲٫۲ همتي شكسته شد و در اين بين ۸۵ درصد از آورده بخش خصوصي در حوزه آبزي پروري بوده است.وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۸ درصد صید کشور در استان هرمزگان صورت می پذیرد : این مهم را بیانگر ظرفیت ویژه صید و صیادی استان و همچنین فرهنگ و رسوم غنی صیادی رامحوری برای گردشگری دریایی استان خواند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.