حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۲۵ فروردین , ۱۴۰۴ Monday, 14 April , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4627 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 145×
  • تقویم شمسی

    فروردین ۱۴۰۴
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031  
  • سفر رئیس‌جمهور به هرمزگان  فرصتی طلایی برای گشایش اقتصادی
    ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۷:۳۰
    شناسه : 26980
    بازدید 161
    0
    در نشست فعالان اقتصادی با استاندار در اتاق بازرگانی مطرح شد دریانیوز// در آستانه سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به هرمزگان ،نشست بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی با حضور استاندار هرمزگان جهت طرح در جلسه با رئیس جمهور در اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// در آستانه سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به هرمزگان ،نشست بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی با حضور استاندار هرمزگان جهت طرح در جلسه با رئیس جمهور در اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد.

    استاندار هرمزگان، سفر رئیس‌جمهور به استان را فرصتی مغتنم برای طرح و پیگیری مطالبات اقتصادی و سرمایه‌گذاری عنوان کرد و خواستار تصمیم‌گیری‌های راهبردی برای رفع وبازکردن گره‌های کور در مسیر تولید و سرمایه‌گذاری شد.

    محمد آشوری با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به استان گفت: این سفر فرصتی مغتنم است تا برخی از مشکلات و گره‌های کور که در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شده و در قالب مصوبات باقی‌مانده‌اند، مورد توجه قرار گیرند. برخی از این مسائل اقتصادی که هرمزگان و کشور با آن مواجه هستند، نیازمند تصمیمات راهبردی و عقلانی است که با حضور رئیس‌جمهور می‌توانیم در حل آنها گام برداریم.

    آشوری گفت: سال جاری که به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده است، زمان مناسبی است تا روند اقتصادی کشور و استان را بازبینی کنیم. بسیاری از مشکلات و محدودیت‌ها در مسیر سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی به گره‌های کور برخورد کرده‌اند و این سفر می‌تواند فرصتی برای حل آنها باشد.وی افزود: یکی از مسائل اساسی که باید در این سفر به آن پرداخته شود، تبیین دقیق مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی است.

    این موضوع در سفرهای مختلفی که در طول زمان برگزار شده، بارها مطرح شده است. اگر می‌خواهیم سفر رئیس‌جمهور به‌طور مؤثر باشد، باید مسئله‌های اصلی را به درستی بیان کنیم و راهکارها و پیشنهادات خود را به‌طور جامع ارائه دهیم تا بتوانیم توجه رئیس‌جمهور را به حل مشکلات جلب کنیم.

    آشوری با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی بخش خصوصی و مدیران دستگاه‌های دولتی در ارائه راهکارهای عملی برای حل مسائل اقتصادی استان ،گفت: اگر بخواهیم از ظرفیت‌های این سفر بهره‌برداری بهتری داشته باشیم، باید ابتدا درک مشترکی از مشکلات و راه‌حل‌ها داشته باشیم و آن‌ها را به‌صورت یکپارچه ارائه دهیم.

    این کار باعث می‌شود تا تصمیمات اتخاذ شده، تأثیر بیشتری در حل مسائل اقتصادی استان داشته باشد.وی در ادامه خاطرنشان کرد: از مهم‌ترین نتایج این سفر می‌تواند استحکام روابط دولت و ملت باشد. دیدار عمومی رئیس‌جمهور با مردم و بازدید از پروژه‌های نیمه‌تمام و مشکلات موجود می‌تواند نشان‌دهنده همبستگی ملی باشد و به رفع موانع موجود کمک کند.

    مصوبات این سفر باید شامل تسریع در روند سرمایه‌گذاری و تسهیلات مورد نیاز باشد.استاندار هرمزگان با اشاره به ضرورت اجابت خواسته‌های مردم در این سفر گفت: یکی از مشکلاتی که در سطح جامعه احساس می‌شود، تبعیض‌های موجود در روند اجرایی برخی پروژه‌ها و قوانین است. به‌طور مثال، مسأله تردد خودروها از منطقه آزاد به داخل استان باید به‌طور عادلانه مورد بررسی قرار گیرد و این موضوع فقط مختص برخی مناطق کشور نباشد و بوی تبعیض به مشام نرسد و مردم احساس تبعیض نکنند و بایستی این طرح در هرمزگان نیز اجرایی شود.

    وی افزود: سفر رئیس‌جمهور فرصتی است برای احیای سرمایه اجتماعی و تقویت اعتماد عمومی. این نوع تصمیمات و اقدامات می‌تواند موجی از شادی و رضایت در مردم به وجود آورد و موجب تقویت عرق ملی و احساس امنیت در جامعه شود. استاندار هرمزگان همچنین بیان داشت: سفر رئیس‌جمهور فرصتی مهم و ارزشمند است تا برخی از مشکلات و موانع اقتصادی که در شورای گفت‌وگو مطرح می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته و راه‌حل‌های لازم برای رفع آن‌ها اتخاذ گردد.

    این مسائل، که جزو چالش‌های اقتصادی استان و کشور به شمار می‌روند، نیازمند تصمیمات راهبردی و عقلانی است. حضور رئیس‌جمهور در این سفر می‌تواند در گشودن گره‌های کور و تسهیل روند پیشرفت اقتصادی مؤثر باشد.وی افزود: در سالی که به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده، این فرصت فراهم است که روندهای اقتصادی کشور و استان هرمزگان بازنگری و مشکلات موجود در مسیر سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی شناسایی و حل شود.

    آن‌چه در این سفر اهمیت دارد، ارائه یک درک مشترک از مسائل اقتصادی است تا تصمیم‌گیری‌های لازم در جهت رفع این مشکلات انجام شود. استاندار هرمزگان تأکید کرد: یکی از مطالبات اساسی فعالان اقتصادی استان، اصلاح فرآیندها، سیاست‌ها و رویکردهای موجود است. در این راستا، نگاه به سرمایه‌گذاری باید تغییر کند و پشتیبانی از سرمایه‌گذاران به شکلی مؤثر و کارآمد صورت پذیرد.

    برخی از موانع داخلی که در روند سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی ایجاد مشکلاتی کرده‌اند، باید برطرف شوند تا فضای کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری در کشور و استان بهبود یابد. آشوری در ادامه افزود: به‌منظور دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی که در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده، باید بر اصلاح موانع سرمایه‌گذاری و ایجاد شرایط مناسب برای جذب سرمایه داخلی و خارجی تأکید شود. در این زمینه، لازم است که امنیت سرمایه‌گذاری و احترام به سرمایه‌گذاران به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

    علاوه بر این، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی داخلی، به‌ویژه ایرانیانی که در کشورهای همسایه مشغول به کار هستند، می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی به توسعه ملی کمک کند.استاندار هرمزگان تصریح کرد: تنها با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود، می‌توان به رشد اقتصادی پایدار دست یافت و مشکلات اقتصادی موجود را به‌طور مؤثر برطرف کرد.

    رفع چالش های اقتصادی با تصمیم مسئولان ملی

    محمدرضا صفا، رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان، در نشست فوق، این گردهمایی را فرصتی مغتنم برای طرح و بررسی دقیق دغدغه‌ها و مطالبات حوزه صادرات دانست و تأکید کرد: این نشست، زمینه‌ای برای مستندسازی مشکلات و ارائه راهکارهای عملی است. وی با اشاره به ظرفیت‌های استراتژیک استان در حوزه تجارت دریایی، بنادر و مرزهای آبی، افزود: هرمزگان نقشی حیاتی در توسعه صادرات کشور ایفا می‌کند، اما در کنار این ظرفیت‌ها، چالش‌ها و موانعی نیز وجود دارد که رفع آن‌ها نیازمند تصمیم‌گیری‌های مؤثر و حمایت‌های جدی از سوی مسئولان ملی است.

    رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان بیان داشت: در این جلسه امید است با همکاری و هم‌فکری میان بخش خصوصی و مسئولان اجرایی، گزارشی دقیق از مشکلات، پیشنهادها و راهکارهای فعالان اقتصادی تهیه و در سفر رئیس‌جمهور به استان، این مطالبات به‌خوبی مطرح گردد تا زمینه‌ساز تصمیمات کاربردی و تحولات مثبت در حوزه صادرات هرمزگان باشد.

    تشکیل ستاد حمایت از سرمایه گذاری و تولید

    استاندار هرمزگان همچنین در حاشیه نشست بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی، در جمع خبرنگاران گفت: به‌طور ویژه به بررسی حجم مطالبات بخش خصوصی و پیشنهادات و راهکارهایی که می‌توان در سفر رئیس‌جمهور به استان مطرح کرد، اختصاص داشت.وی افزود: در این نشست، موضوعات مختلفی مطرح شد که یکی از مباحث اصلی، نحوه ایجاد گشایش برای فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در جریان این سفر بود. پیشنهادات متعددی ارائه شد و فعالان اقتصادی دغدغه‌ها و مشکلات خود را با صراحت بیان کردند.

    آشوری ادامه داد: یکی از رویکردهای مهم در استان، ایجاد درک مشترک میان بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی، به‌ویژه در چارچوب فصل دوازدهم قانون برنامه توسعه است. موضوعاتی همچون شیلات، گردشگری ساحلی و دریایی، تجارت مرزی، حمل‌ونقل دریایی، کشاورزی، صنعت و معدن در این جلسه مطرح شد.استاندار هرمزگان از برنامه‌ریزی برای جمع‌بندی این موضوعات در جلسه آینده خبر داد و گفت: هدف، رسیدن به تصمیماتی است که زمینه‌ساز گره‌گشایی واقعی در حوزه اقتصاد استان باشد.

    وی با قدردانی از هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی، فعالان اقتصادی و مدیران دستگاه‌های اجرایی حاضر در این جلسه افزود: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر مقوله سرمایه‌گذاری، تصمیم گرفته شد ستاد حمایت از سرمایه گذاری و تولید با مشارکت و حضور بخش خصوصی و دولتی تشکیل شود تا فرآیند سرمایه‌گذاری در استان به‌صورت منظم رصد، پایش و تسهیل شود.

    گفتنی است فعالان اقتصادی و تعدادی از مدیران مرتبط با موضوعات اقتصادی استان نیز در این جلسه به بیان دغدغه ها، مشکلات و درخواست‌های خود پرداختند و مقرر شد در جلسه ای که چند روز دیگر در اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار می شود، موضوعات و مسائلی که بایستی در حضور رئیس جمهور مطرح گردد، جمع بندی شود. فعالان اقتصادی البته درخواست داشتند برنامه ریزی ها بگونه ای باشد تا تعدادی بیشتری از آن‌ها بتوانند در فرصت زمان بیشتری دغدغه و درخواست های شان را در حضور رئیس جمهور مطرح کنند .

    شایان ذکر است در این جلسه موضوعات مختلف از جمله درخواست محاسبه برق با نرخ ارزان‌تر برای برخی صنوف واتحادیه ها در ۹ماه گرم سال مانند برق مسکونی، تخصیص یک در هزار مالیاتی که از بازار اخذ می شود،به اتاق اصناف استان، اصلاح برخی رویه های سخت‌گیرانه در استان، توجه به گردشگری دریایی و حمل ونقل دریایی و مسافر، ناترازی برق، ناامنی سرمایه گذاری بدلیل ثابت نبودن نرخ ارز، عدم اجرای بخشودگی تأمین اجتماعی از سه سال قبل تاکنون برای برخی حوزه ها، چالش های حمل ونقل و عدم اجرای معافیت مالیات برارزش افزوده در این بخش،افزایش مالیات جاده ای ، فرسودگی باغات و لزوم جایگزینی ارقام جدید،اثرات خشکسالی بر حوزه کشاورزی ، ناکافی بودن تسهیلات بانکی حوزه شیلاتی ،مشکلات حوزه استاندارد و…. مطرح شد که انتظار می رود در سفر رئیس جمهورو ۱۱وزیر به هرمزگان، برای رفع این مشکلات و سایر چالش ها و دغدغه های فعالان اقتصادی هرمزگان تدابیر لازم اتخاذ گردد و این سفر مصوبات گره گشایی را برای تجار در استان به همراه داشته باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.