دریانیوز// نهم اسفند ماه سال جاری، خبری مبنی بر حمایت مالی بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان از شهرداری چابهار در رسانههای مختلف منتشر شد. قاسم عسکری، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در جلسه ساماندهی شهر چابهار اعلام کرده بود: با موافقت قبلی سازمان بنادر و دریانوردی برای کمک به زیرساختهای پارک ساحلی بهاران و مسیرهای تردد آن، مجوز تأمین اعتبار مبلغ اهدایی هزار و پانصد میلیارد ریالی به شهرداری چابهار به تأیید وزیر راه و شهرسازی رسیده است.
این اقدام نشاندهنده تعهد بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان به ایفای مسئولیتهای اجتماعی و توسعه زیرساختهای شهری است. متأسفانه، بنادر و دریانوردی هرمزگان در این راستا نقش بسیار اندکی داشته و نیازمند الگوگیری از اقدامات مثبت و مؤثر استانهای دیگر نظیر خوزستان و سیستان و بلوچستان است.
استان هرمزگان با دارا بودن بنگاههای اقتصادی و صنایع بزرگی از جمله شرکتهای فولادی، نفتی، آلومینیومی، نیروگاهی و بندری، به عنوان یک استان استراتژیک و اقتصادی در کشور شناخته میشود. با این حال، هرمزگان در شاخصهای فقر، فلاکت و بیکاری در بین استانهای ردیف اول کشور قرار دارد. این استان با محرومیتهای زیادی در حوزه زیرساختهای راهسازی، کمبود فضاهای آموزشی، ورزشی، درمانی، فرهنگی و توسعه شهری دست و پنجه نرم میکند.
صنایع و بنادر مستقر در هرمزگان باید برای کاهش این محرومیتها اقدامات اثرگذاری را انجام دهند تا مردم منطقه از نعمت حضور این بنادر و بنگاههای اقتصادی بیشتر بهرهمند شوند و تنها سهم آنها آلودگی، ترافیک، بیکاری و معضلات دیگر شهری نباشد.بنادر و دریانوردی هرمزگان و صنایع مستقر باید انجام مسئولیتهای اجتماعی اثرگذار را یک وظیفه مهم اخلاقی مجموعه خود قلمداد کنند. بنگاههای اقتصادی علاوه بر رسالت اصلی و ذاتی خود، باید برای محرومیتزدایی و آبادانی جامعه محلی در حوزه عمل به مسئولیتهای اجتماعی نقش قابل قبولی ایفا کنند.
متأسفانه، بنادر و دریانوردی هرمزگان نقش بسیار کمرنگی در ایفای مسئولیتهای اجتماعی در قبال جامعه پیرامونی خود داشته است. یا اگر عملکردی مهمی هم در این راستا داشته اند برای مردم و رسانهها تشریح کنند که تاکنون چه اقداماتی داشته اند. مدیران ارشد و تصمیمگیر بنادر و دریانوردی هرمزگان باید اقدامات و چانهزنیهای بیشتری برای اخذ سهم مسئولیتهای اجتماعی استان را از پایتختنشینان انجام دهند. چه تفاوتی بین بنادر و دریانوردی بندر امام خمینی، سیستان و بلوچستان با هرمزگان وجود دارد که آنها میتوانند حمایتهای هزار میلیاردی در پروژههای مختلف استان خود داشته باشند، اما هرمزگان که بزرگترین بندرتجاری کشور را داراست و سهم بسزایی در درآمدزایی اقتصاد کشور دارد، نمیتواند؟
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و استاندار هرمزگان باید در این راستا از سازمان بنادر و دریانوردی مطالبه کنند که چرا باید تبعیض صورت گیرد و چرا بنادر و دریانوردی هرمزگان نمیتواند نقش فعالی در حمایت از پروژههای زیرساختی ایفا کند.قرار بود بنادر و دریانوردی هرمزگان در پروژه احداث تقاطع غیرهمسطح شهید رجایی مشارکت کند، اما این موضوع هنوز مشخص نیست و در حد حرف و کاغذ باقی مانده است. این امر نیازمند الگوگیری از اقدامات مثبت و مؤثر استانهای سیستان و بلوچستان و خوزستان است.
بنادر و دریانوردی هرمزگان باید با ایفای مسئولیتهای اجتماعی خود، در راستای توسعه و بهبود زیرساختهای زیرساختی، شهری و خدمت به مردم منطقه کارهای بزرگی انجام دهد. امید است که با الگوگیری از تجربههای موفق سیستان و بلوچستان و خوزستان، بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز نقش فعالی در حمایت از پروژههای زیرساختی و ارتقاء کیفیت زندگی مردم منطقه ایفا کند.
ثبت دیدگاه