دریانیوز // ایران عزیز با تکیه بر منابع بیشمار خود پیشرو در تامین نیاز مردم جهان است. یکی از مهم ترین و مناطق اقتصادی ایران منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان است. این بندر با مساحت ۱۰ هزار هکتار در غربی ترین نقطه استان هرمزگان و ۱۵کیلومتری غرب شهر پارسیان و مرکز ثقل سه استان هرمزگان و فارس و بوشهر قرار دارد.منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان با اخذ مجوزها و مصوبه های متعدد خیز بلندی برای تبدیل شدن به یک منطقه استراتژیک خاورمیانه برداشته است.
با توجه به شرایط استراتژیک این بندر فرصتهای سرمایه گذاری خوبی در چشم انداز آن دیده شده است.
مزایای سایت پارسیان نزدیکی به پایتخت انرژی ایران، پارس جنوبی-دسترسی به فرودگاه بین المللی خلیج فارس-دسترسی به سایتهای یک و ۲ پارس جنوبی، مزایای سرمایهگذاری برای سرمایه گذاران خارجی نزدیکی وسیع دریایی به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس شامل قطر، عربستان و امارات-معافیت سرمایه گذاران خارجی از عوارض واردات کالا از طریق بندر ویژه پارسیان-معافیت سرمایهگذاران خارجی بابت عملیات گمرکی شایان ذکر است، نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۱۰۰۰مگابایت برق و ایجاد تاسیسات شیرین سازی آب دریا از جمله زیرساخت های مهم در این منطقه بهشمار می رود.
نکته مهم و قابل تامل این است که عملیات اجرایی استان در منطقه ویژه پارسیان آغاز شده است که می توان از احداث بزرگترین پارک متانول کشور در پارسیان وآغاز چندین عملیات پتروشیمی نام برد.این بندر به عنوان دروازه اصلی مواد خام و صادرات محصولات تولیدی مناطق ویژه اقتصادی پارسیان میباشد و اولین بندر تخصصی بندری، صنعتی و تجاری ایران است و نیازمندی و تخلیه و بارگیری ۴ صنعت انرژی بر شامل: پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و سیمان را پاسخگوست.
در همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری منطقه ویژه پارسیان و تجلیل از صنعتکاران و معدن کاران که توسط منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در بندرعباس برگزار شد، ظرفیتها و فرصتهای سرمایهگذاری منطقه ویژه معرفی شد.
این همایش با حضور دوستی استاندار هرمزگان، برادران معاون امور صنایع وزیر صمت، جمعی از نمایندگان مجلس و مدیران کل استان هرمزگان، مدیران عامل صنایع مستقر در هرمزگان و دکتر علیاصغر علامه مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در بندر عباس برگزار شد. در این همایش صنعتگران، فعالان اقتصادی استان، صنایع بزرگ فولادی، آلومینیوم، مس، روی و صنایع تبدیلی استان در جریان ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی پارسیان قرار گرفتند.
تعریف شهرهای صنعتی در استان برای جلوگیری از خروج مواد خام معدنی
مهدی دوستی نماینده عالی دولت در هرمزگان، در این همایش ضمن تبریک دهه ولایت و امامت با تشکر از مدیران دخیل در توسعه صنعتی استان، اظهار داشت: برای جلوگیری از خروج مواد خام معدنی، در جهت تکمیل زنجیرهها شهرهای صنعتی را تعریف کردیم. دوستی گفت: توسعه صنعتی فقط با مشارکت جمعی اتفاق میافتد و بر همین اساس با مشارکت جمعی برای جلوگیری از خروج مواد خام معدنی، در جهت تکمیل زنجیرهها شهرهای صنعتی را تعریف کردیم.
وی افزود: در بنگاههای بزرگ مقیاس استان هم الزاماتی را در نظر گرفتهایم و به سمت تولید ورقهای فولادی، نورد و لوله گام برداشتیم تا محصولات تولیدی در استان را در صنایع پیشران به کار بگیریم چرا که صنعت فولاد استان، فولاد مورد نیاز کشتیسازی هرمزگان را تولید نمیکرد و بر همین اساس بحث تنوع گریدهای تولیدی را در دستورکار قرار دادیم.
دوستی عنوانکرد: اساساً اگر شما تنوع سبد فلزات و تنوع سبد پلیمری را داشته باشید در همه بخشها میتوانید نقش آفرینی کنید بر همین مبنا برروی زنجیرهی چسب، رنگ و رزین نیز تمرکز کردیم تا حلقههای تولید در استان را به هم متصل کنیم و آن را در کنار دیگر مزیتهای نسبی استان برای توسعه قرار دهیم .
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، ابرازداشت: توسعه زنجیرههای آموزشی مرتبط با توسعه استان نیز دیگر دستور کار استان است که در این راستا تاسیس ۲۷ هنرستان صنعتی که ۱۲ مورد از آن در سال گذشته فعال شدهاند و مراکز آموزش عالی همچون دانشکده متالوژی و دانشگاه نفت نیز در دست اقدام است.
دوستی عنوانکرد: به سرمایهگذاران سراسر کشور توصیه میکنیم، سرمایهگذاری در جنوب به ویژه هرمزگان را حتما مدنظر خود قرار دهند چرا که امروزه تامین انرژی پایدار برای صنعت به چالشی مهم در کشور تبدیل شده است و آنها با سرمایهگذاری در جنوب کشور میتوانند بنگاههای اقتصادی خود را بیمه کنند چرا که به عنوان مثال در صنعت فولاد علاوه بر تامین پایدار انرژی حتی اگر سنگ آهن کشور هم به اتمام برسد شما میتوانید تولید خود را بر اساس واردات ادامه دهید.
شتاب رشد در صنعت استان
خلیل قاسمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، نیز در این آیین رشد صنعتی استان را شتابان دانست و گفت: در سال گذشته ۱۶۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی برای استان هرمزگان جذب شده است. وی افزود: با حمایتها و تلاشهای انجام شده در سطح استان مجموع تولیدات صنعتی هرمزگان از ۲۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۲۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۱ رسید که نشان از رشد ۱۷ درصدی در این حوزه دارد.
هر کارخانهای باید در محل فعالیت خود مالیاتش پرداخت کند
احمد مرادی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی نیز با تشکر از رئیس جمهور به جهت افزایش اختیارات استانداران به ۵۷ مورد؛ عزل و نصبها را حق کامل استانداران دانست و گفت: یکی از اختیاراتی که به استانداران داده شده است تعیین تکلیف موضوعات و حل مشکلات بخش خصوصی در استان است که میتواند به تسهیل امور کمک کند.
نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: معتقدیم و باور داریم که هر کارخانهای باید در محل فعالیت خود مالیاتش را پرداخت کند که در تبصره ۶ قوانین بودجه سنواتی برروی آن تاکید فراوان شده است و در این رابطه از دستگاه قضایی و استاندار هرمزگان تشکر میکنیم چرا که همه متفقالقول هستند برای این امر و برای تحقق آن تلاش میکنند.
اقدامات مستمر اقتصادی، تبدیل هرمزگان به استان صنعتی ویژه در اقتصاد دریا
محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، نیز در این آیین گفت: بالغ بر ۱۲۰۰ واحد صنعتی در هرمزگان فعال هستند و ما هیچ واحد صنعتی بزرگ تعطیلی در استان هرمزگان نداریم.وی مطرح کرد: افزون بر یکهزار و ۲۰۰ واحد صنعتی در هرمزگان فعال هستند و خوشبختانه هیچ واحد صنعتی بزرگی در این استان تعطیل نیست.برادران، بیان کرد: اقداماتی که امروز شکل گرفته در صورت استمرار در سالهای آینده، هرمزگان را به یک استان صنعتی بهویژه در حوزه اقتصاد دریا و دریا محور تبدیل خواهد کرد.
منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، دروازه تجاری اقتصادی هرمزگان
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در این همایش گفت: در منطقه ویژه پارسیان سعی کردهایم نگاهمان عوض کنیم، به جای اینکه خود را اصل و محور قرار دهیم سرمایه گذاران را محور قرار داده و اعتقاد داریم کار اصلی و ایثارگر واقعی سرمایه گذاران در عرصه صنعت و تولید هستند.
دکتر علامه مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان بیان داشت: منطقه ویژه پارسیان که روزی در غربت در غربی ترین نقطه هرمزگان قرار داشت امروز بعنوان دروازه تجاری اقتصادی استان هرمزگان و همجوار با پایتخت انرژی ایران پارس جنوبی به شمار می آید.وی افزود: بعد از ۱۴ سال رکورد کامل در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با یک جهش امروز مورد توجه تمام فعالان اقتصادی کشور قرار گرفته و روزانه در حال توسعه و رساندن خود به جایگاه واقعی در میان مناطق ویژه کشور است.
دکتر علامه گفت: افتخار می کنم امروز در میان شما عزیزان با دستی پر برای معرفی منطقه ویژه پارسیان آمده ام، در دو سال اخیر با حمایت کامل دولت محترم، استاندار پرتلاش استان، نمایندگان محترم مهندس جباری نماینده غرب هرمزگان، سازمان ایمیدرو و وزارت صمت توانستیم در حوزه زیر ساخت ۴۰ پروژه زیر ساختی و حوزه سرمایه گذاری ۲۰ قرارداد و تفاهم نامه تکمیل کنیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی با بیان اینکه در دو سال اخیر چهار پست اسکله راه اندازی و به بهرهبرداری رسیده است، بیان داشت: دو میلیون تن صادرات و واردات در شرایطی که در حال ساخت و ساز بودهایم انجام داده ایم.
دکتر علامه با بیان اینکه در سال اخیر و گسترش فناوری ها مفهوم توسعه در مدل های نوین در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان دنبال می شد بیان داشت: فناوری ها اکنون در اقتصاد جهانی جایگاه خود را پیدا و با اقتصاد صنعت گره خورده اند، منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در مقایسه ملی و کلاس جهانی حرکت خود را آغاز و در مسیر توسعه پایدار قرار دارد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان اقتصاد دریا محور را یکی از موضوعات جذاب برای سرمایه گذاران و مدیران در سراسر دنیا خواند و بیان داشت: مناطق ویژه در دولت سیزدهم در جایگاه ویژه ای برخوردار بوده که امروز در غرب هرمزگان در دل منطقه ویژه پارسیان در کنار سواحل نیلگون خلیج همیشه فارس بندری رو به پیشرفت روزهای پوست اندازی خود را میگذراند.
وی افزود: در دوسال اخیر همکاران من با تلاش شبانه روزی برای جبران عقب ماندگی های ۱۴ساله و تحقق اهداف اقتصاد دریامحور و تخصصی شدن برای ورود به بازار های بین المللی برنامه ریزی می کنند. دکتر علامه عنوان داشت: پارسیان در مسیر کریدور شمال به جنوب قرار دارد و در دیپلماسی اقتصادی و نگاه ویژه به صادرات مهمترین مسأله ما در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان محسوب می شود و ما در صدد آن هستیم که منطقه ویژه اقتصادی پارسیان و بندر پارسیان افتخار ایرانیان در صادرات محصولات کالاهای صنعتی و معدنی و صنایع پایین دستی پتروشیمی تبدیل شود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با بیان اینکه یکی از پروژه های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان که در مرحله مطالعاتی و نزدیک به اجرا قرار دارد اینست که در تلاش هستیم که با دعوت ملی و حتی بین المللی از تجار و فعالان تولیدکنندگان سنگ های قیمتی نخسین بازارگاه سنگ های زینتی را در این منطقه صنعتی ایجاد نماید.
دکتر علامه با بیان اینکه منطقه ویژه پارسیان با کل مناطق ویژه کشور یک تفاوت دارد افزود: منطقه ویژه پارسیان در کنار صنایع سنگین و بندر بزرگ پارسیان یک منطقه گردشگری تعریف شده است که می تواند بازارگاه سنگ های زینتی همچون یاقوت و فیروزه محصولات در استاندارد جهانی تولید و به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر نماید.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان بیان داشت:ما در منطقه ویژه پارسیان سعی کردیم نگاهمان عوض کنیم بجای اینکه خود را اصل و محور قرار دهیم سرمایهگذاران را محور قرار داده و اعتقاد داریم کار اصلی و ایثارگر واقعی سرمایه گذاران در عرصه صنعت و تولید میباشند. دکتر علامه افزود: اگر می خواهیم تولید که تاکیدمقام معظم رهبری در سالیان اخیر و همچنین دغدغه دولت می باشد محقق گردد باید نگاهها به حوزه صنعت، تولید و کار آفرین یه چرخش ١٨٠ درجه ای داشته باشد.
دکتر علامه با بیان اینکه باید با سرمایه گذاران مهربان باشیم گفت:اگر سرمایه گذاران متوجه شوند که دولت و مسئولین در کنار آنان و دغدغه رفع مشکل آنان دارند با تمام وجود با همه مشکلات به کار خود ادامه می دهند. مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با بیان اینکه باید تولید را از غربت خارج کنیم و از تجربه کشورهای موفق در حوزه تولید استفاده کنیم گفت: ما در منطقه ویژه خود را در خدمت کسانی که اراده می کنند تولید انجام بدهند قرار داده ایم و سمت سرمایه گذران میرویم و در هر شرایطی در کنار آن ها هستیم.
وی افزود: باید هزینه تولید را کاهش و حال که اقتصاد ایران از حالت رکورد خارج شده است و رشد مثبت اقتصادی را تجربه میکند تلاش کنیم با همه توان ادامه بدهیم.
دکتر علامه با بیان اینکه منطقه ویژه پارسیان در دو سال اخیر اراده کرد که تمام کسری ها گذشته را جبران کند گفت: ثابت کرده ایم که اگر اراده کنیم می توانیم و توانستیم و الان با افتخار اعلام می کنم منطقه ویژه اقتصادی پارسیان دیگر مانند سابق نیست و به یک منطقه پر رونق بعنوان دروازه اقتصادی غرب هرمزگان تبدیل شده است که روزانه شاهد ایجاد شغل و تولید است و محرومیت را از منطقه دور خواهد کرد.علامه در پایان از استاندار محترم هرمزگان، جباری نماینده غرب هرمزگان، سازمان ایمیدرو و وزارت صمت تشکر کرد.
در پایان این مراسم با حضورمهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان، دکتر محمد آشوری و احمد مرادی نمایندگان محترم مردم هرمزگان در مجلس، محمد مهدی برادران معاون وزیر صمت، خلیل قاسمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان از ۱۵۰ بسته پیشنهادی سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان رونمایی گردید این کتاب با هدف ارائه ظرفیتها و فرصت های سرمایه گذاری در منطقه ویژه در پنج حوزه فولاد، پتروشیمی، خدمات، صنایع پشتیبان و گردشگری به چاپ رسیده است. در این کتاب، بیش از ۱۵۰ ظرفیت سرمایه گذاری با طرح توجیهی کامل تدوین شد. جمع آوری و تهیه این کتاب طی دو سال انجام شد.
ثبت دیدگاه