دریانیوز// بیش از یک سال از وعده راه اندازی سامانه اجاره بها در هرمزگان می گذرد واین وعده به سرانجام نرسید. تابستان سال گذشته با سفر یکی از مسئولان وزارت راه و شهرسازی به بندرعباس و پس از بازدید از تعدادی از مشاوران املاک به همراه تعزیزات حکومتی که تخلفات زیادی را مشاهده کردند، وعده داده داده شد سامانه اجاره بها در بندرعباس مانند مشهد در تابستان ۱۴۰۲ راه اندازی شود و اما مسئولان راه وشهرسازی هرمزگان راه اندازی این سامانه را هر ماه به ماه بعد موکول کردند و این سامانه راه اندازی نشد.
اعلام شده بود پس از منطقه بندی و ارزیابی اجاره بها در مناطق مختلف شهر بندرعباس و انجام بررسی های کارشناسانه ، این سامانه راه اندازی خواهد شد و سقف و کف اجاره بها در هر منطقه با توجه به موقعیت،متراژ وسازه، امکانات ملک ، سال ساخت و….مشخص می شود و مشاوران املاک و صاحبخانه ها بایستی برطبق این اجاره بهاهای اعلامی ، ملک شان را اجاره دهند و حباب اجاره بها ازبین می رفت که این موضوع باعث خوشحالی مستاجران مسکونی شد و حتی مستاجران املاک تجاری درخواست کردند تا این سامانه در حوزه تجاری نیز فعال شود که گزارش هایی در این حوزه منتشر شد.
درصورت تحقق این موضوع بطور حتم حباب در اجاره بهای املاک در بندرعباس از بین می رفت و اجاره عادلانه می شد که متاسفانه این مهم که خواسته شهروندان و بخصوص مستاجران بود، محقق نشد.متاسفانه راه وشهرسازی در حوزه مسکنملی بندرعباس هم کارنامه قابل قبولی ندارد و با گذشت بیش از سه سال از آغاز این طرح ملی در کشور حتی یک واحد مسکن از پروژه ۱۵ واحدی در شمال اتوبان شهیدرجایی بندرعباس را تحویل متقاضیان نداده و باعث ناامیدی مردم از خانه دار شدن شده اند.
اگر که مدیریت می شد و این ۱۵ هزار واحدمسکن ساخته و به متقاضیان تحویل می شد،بطور حتم در حال حاضر بحران مسکن در این شهر مهاجرپذیر بندری نداشتیم که متاسفانه اینگونه نشد و بنظر می رسد عزمی در اینبخش وجود ندارد و از همان سال ۱۴۰۰ تلاش هایی صورت گرفت تا طرح نهضت ملی در بندرعباس اجرا نشود و به شهرک علوی برود و پس از اعتراضات گسترده به این جانمایی غلط ، بالاخره مکان اجرای طرح به شمال اتوبان شهیدرجایی بندرعباس منتقل شد.بنظر می رسد مافیای مسکن توانسته اند برتصمیم گیران مسکن استان در این سالها اثربگذارند و شاید به همین دلیل هم این طرح ملی در هرمزگان محروم هنوز به سرانجام نرسیده است.
این شرایط باعث شده تا شهروندان نه تنها از خانه دار شدن در این شهر ناامید شوند ، که بسیاری از آنها حتی توان رهن واجاره املاک را ندارند و خانه های اشتراکی و با شرایط سخت اجاره می شود و خانواده های چندفرزندی با مشکلات بیشتری برای مسکن مواجهند و هیچ نظارتی در این حوزه وجود ندارد. اگر که سامانه اجاره بها راه انداری می شد ، حداقل رهن و اجاره در بندرعباس منطقی و بدون حباب می شد و نظارت ها نیز افزایش می یافت که متاسفانه تاکنون این موضوع محقق نشده است. انتظار می رود دستگاه های نظارتی و امنیتی نیز در حوزه مسکن ورود کنند و دلایل عدم اجرای سامانه اجاره بها و ساخت ۱۵ هزار واحد مسکن ملي بندرعباس را بررسی کنند و اثرات و میزان نفوذ احتمالی مافیا و دلالان مسکن را در عدم اجرای این طرح ها بررسی کنند.
مشکل مسکن کهباعث می شود بخش زیادی از درآمد خانواده را به خود اختصاص دهد، متاسفانه باعث افزایش اختلافات خانوادگی ، طلاق ، خودفروشی ،خودکشی، آسیب های اجتماعی و… می شود که ضرورت دارد در این حوزه اقدامات لازم صورت پذیرفته تا شعله های آتش بحران مسکن در بندرعباس فروکش کند.
ثبت دیدگاه