دریانیوز// یکی از مشکلات اصلی هرمزگان در موضوع کالاهای اساسی نداشتن سیلو برای نگهداری و ذخیره سازی گندم است.
در حال حاضر در هرمزگان فقط در شهرستان حاجی آباد یک سیلوی ۵۰ هزار تُنی وجود دارد که متعلق به بخش خصوصی است که فقط برای زمانهای برداشت محصول داخلی جهت نگهداری گندم استفاده میشود و با توجه به بُعد مسافت خیلی زیاد آن تا بندر شهید رجایی عملا دردی از استان را در این زمينه درمان نمیکند و از نظر اقتصادی هم طبق گفته کارشناسان مقرون به صرفه نیست و باعث تحمیل هزینههای زیادی میشود. دادگر، رئیس هیئت مدیره و مالک کارخانه آرد مروارید هرمزگان، نمونهای الهامبخش از اراده و پشتکار است. او با تکیه بر سرمایه شخصی خود و بدون هیچگونه حمایت از سوی مسئولان دولتی، به احداث سیلوی ۶۴ هزار تنی گندم در هرمزگان پرداخت.
این سیلو با ظرفیت بالا و با استفاده از مدرنترین تکنولوژیها و استانداردهای بینالمللی طراحی و ساخته شده است.شرکت آرد مرواریدهرمزگان زیر مجموعهای از یک گروه بزرگ صنعتی است که درجنوب ایران، واقع در بندرعباس، در زمینه تولید انواع آرد با بهرهگیری از مدرنترین و برترین تکنولوژی روز دنیا بولر آلمان و سوئیس و با استفاده از تجارب طولانی در صنعت آرد فعالیت مینماید. با توجه به ظرفیت بالای ماشینآلات و تولید انواع آرد با هر نوع آنالیزی، این شرکت در شمار بزرگترین و مجهزترین کارخانجات در خاورمیانه و ایران میباشد. شرایط استراتژیک کارخانه از لحاظ موقعیت جغرافیایی به جهت قرار گرفتن در مسیر ترانزیت و نزدیکی به خطوط راهآهن و بنادر مهمی چون بندر شهید رجایی، بندر شهید باهنر و …امکان برآوردن نیازهای مشتریان را در سراسر خاورمیانه فراهم نموده است.دادگر در گفتوگو با خبرنگار روزنامه دریا در رابطه با اهمیت احداث سیلو برای نگهداری و ذخیرهسازی گندم اظهار کرد: احداث سیلو به دلایل متعددی اهمیت زیادی دارد.
این سیلوها نه تنها به حفظ کیفیت گندم در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت، حشرات و حیوانات موذی کمک میکنند بلکه با استفاده از سیستمهای پیشرفته کنترل دما و رطوبت، از ضایعات نان و گندم به طور قابل توجهی میکاهند. افزایش عمر گندم از دیگر مزایای احداث سیلوها است که امکان ذخیرهسازی این محصول استراتژیک را برای مدتهای طولانی فراهم میکند.وی در ادامه افزود: علاوه بر این، سیلوها میتوانند هزینههای حملونقل را
به طور چشمگیری کاهش دهند زیرا گندم در مکانهای مناسب و نزدیک به مصرفکنندگان نهایی ذخیره میشود. این امر موجب صرفهجویی در هزینههای لجستیکی میشود.مالک کارخانه آرد مروارید هرمزگان، خاطرنشان کرد:سیلوها به کشاورزان این امکان را میدهند که میزان موجودی گندم خود را به دقت کنترل کرده و در مواقع نیاز به بازار عرضه کنند، بدون اینکه نگران تغییرات قیمتی یا نابودی محصول باشند. این امکان باعث میشود کشاورزان بتوانند برنامهریزی بهتری برای تولید و فروش خود داشته باشند.دادگر بیان داشت:از سوی دیگر، سیلوها به عنوان محافظی در برابر بلایای طبیعی مانند طوفان، سیل و بارشهای شدید عمل میکنند. این حفاظها میتوانند گندم را از آسیبهای ناشی از این بلایا محافظت کرده و به حفظ امنیت غذایی کشور کمک کنند.وی گفت: همچنین با احداث سیلوهای مدرن، امکان ایجاد اشتغال افزایش مییابد که این امر میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم کمک کند.
بهترین کارخانه بولر در کشور
دادگر با اشاره به اهمیت موضوع ابراز داشت: دو سال پیش با برنامهریزی نقشهای برای ساخت سیلوهای بتنی در بندرعباس تهیه شد. این تصمیم به دلیل نیاز به ذخیرهسازی بهداشتی و اصولی گندم در شرایط آب و هوایی خاص این منطقه گرفته شد.وی ادامه داد: “سیلوهای جدید با ظرفیت ۶۴ هزار تن طراحی شدهاند و برنامهریزی و نقشهکشی این پروژه با همکاری متخصصان سوئیسی و آلمانی انجام شد تا بهترین استانداردها رعایت شود. با بازسازی کارخانه و آزمایشگاه، کارخانه تبدیل به بهترین کارخانه بولر در ایران شد و امتیاز بزرگی برای استان بهحساب میآید.
مالک کارخانه آردمروارید هرمزگان تصریح کرد: ماشین آلات با سیستمهای جدید برای تولید با بالاترین کیفیت نصب شده که شامل لولههای استیل بهداشتی و سورتکس است. با وجود تحریمها، دستگاههای جدید وارد شدند و سیستمهای کارخانه به روز شدند. این کارخانه پیشرفته متاسفانه با این همه سرمایه گذاری عظیمی که شده تنها با ظرفیت تولید ۲۷ درصد از صد در صد آن بهره مند است.وی با اشاره به میزان تأمین آرد استان، گفت: ” این کارخانه به تنهایی ۷۰ درصد انواع آرد هرمزگان را تأمین میکند و در صورت تعطیلی کارخانه، استان با بحران کمبود آرد مواجه خواهد شد. با این حال، با احداث سیلوهای جدید و بهروزرسانی سیستمهای کارخانه، این توانمندی را داریم که نیازهای غذایی و بهداشتی استان را به بهترین شکل ممکن تأمین کنیم.
دادگر همچنین از حمایتها و همکاریهای اداره صنعت، معدن و تجارت استان قدردانی کرد و گفت: “با همکاری و حمایتهای اداره صمت، توانستیم این پروژه بزرگ را به مرحله پایانی برسانیم و امیدواریم با ادامه این حمایتها، بتوانیم نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی و بهبود وضعیت اقتصادی استان ایفا کنیم.وی تصریح کرد: “سیلوهای موجود در اسکله شهید رجایی موسوم به( روباز) خیلی بهداشتی و اصولی نیستند و با خشکسالیهای اخیر و کاهش تولید گندم، نیاز به سیلوهای بهداشتی و ایمن بیش از پیش احساس میشود.
سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی
رئیس هیئت مدیره کارخانه آرد مروارید هرمزگان با اشاره به اهمیت این پروژه گفت: این پروژه شامل هشت سیلوی ۸ هزار تنی است که جمعاً دارای ظرفیت ۶۴ هزار تن میباشد. برای احداث این سیلوها و توسعه کارخانه شامل مجهز کردن ماشین آلات ، آزمایشگاه و کنترل کیفیت، خرید ۲ دستگاه موتور برق ، که همه اینها تقریبا حدود ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است و این پروژه باعث ایجاد اشتغال مستقیم برای حداقل ۵۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم برای بسیاری دیگر از هموطنان میشود. همچنین، با توسعه این سیلوها، امکان ذخیرهسازی گندم برای چند ماه در استان فراهم میشود.وی با انتقاد از مسئولان دولتی به دلیل عدم حمایت کافی و عدم تسهیلات، افزود: با وجود درخواستهای متعدد ما از مسئولان برای اخذ تسهیلات و حمایتهای مالی، تاکنون هیچ کمکی دریافت نکردهایم.
این امر باعث شده که بسیاری از هزینهها را از منابع شخصی تأمین کنیم و با چالشهای زیادی مواجه شویم. در شرایط اقتصادی فعلی، انتظار داریم که دولت و مسئولان مربوطه بهطور جدی از پروژههای بزرگ و استراتژیک مانند احداث سیلوهای ذخیرهسازی گندم حمایت کنند.دادگر همچنین به اهمیت داشتن سیلوهای ذخیرهسازی در هرمزگان اشاره کرد و اظهار داشت: استان هرمزگان به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی خاص خود، نیاز مبرمی به سیلوهای ذخیرهسازی گندم دارد. این سیلوها میتوانند به تأمین مداوم و پایدار گندم در استان کمک کرده و از نابودی محصولات جلوگیری کنند. همچنین با وجود بنادر مهمی مانند بندرعباس در استان، سیلوهای ذخیرهسازی میتوانند نقش مهمی در تسهیل واردات و صادرات گندم ایفا کنند و به توسعه اقتصادی منطقه کمک کنند.” مالک کارخانه آرد مروارید هرمزگان همچنین انتقاد شدیدی از وضعیت توزیع برق داشت و گفت: “مشکلات توزیع برق و اخطارهای مکرر اداره برق برای قطع برق، چالشهای بزرگی را برای ما ایجاد کرده است.
در حال حاضر با توجه به درخواست ناعادلانه اداره برق و ادعای دریافت حق ترانزیت از مشترکین بالای ۱ مگاوات بدهی بالایی از سال قبل برای ما ثبت و درخواست پرداخت آن از طرف شرکت دارند. بارها توضیح دادیم و نامه نگاری کردیم که ما تولید یارانه ای و در سبد کالای اساسی غذایی هستیم و تولیدات ما دستوری و از طرف بازرگانی دولتی تعیین میشود که هیچ دخالتی در قیمت فروش آن نداریم و متاسفانه دائم تهدید به قطع برق میکنند و این قطع برق میتواند تأثیرات بسیار منفی بر روی تولید و ذخیرهسازی گندم داشته باشد. در هفته، دو روز برق کارخانه به مدت ۱۲ ساعت قطع میشود و این امر نه تنها تولید را مختل میکند، بلکه هزینههای بسیار بالایی را نیز به همراه دارد.
از مسئولان توزیع برق میخواهیم که با ما همکاری کنند تا بتوانیم در این شرایط سخت اقتصادی به فعالیتهای خود ادامه دهیم.وی با تأکید بر تلاشهای شخصی خود اضافه کرد: تمام سرمایهای که داشتم را برای این کار گذاشتهام و همه چیز خودم را فروختهام. از ملک تهران و جهرم گرفته تا ارث پدری، همه را فروختم تا بتوانم این پروژه را به سرانجام برسانم. با این حال، همچنان با چالشهای زیادی روبرو هستیم و امیدواریم که با همکاری و حمایتهای بیشتر بتوانیم بر این مشکلات فائق آییم. وی با اشاره به نیازهای مالی پروژه توضیح داد: برای تکمیل پروژه و فراهم کردن امکاناتی مانند فضای سبز و تأمین برق، به چند میلیارد تومان نیاز داریم. این سرمایهگذاریها برای ایجاد شرایط بهداشتی و زیستمحیطی مناسب بسیار حائز اهمیت هستند و امیدواریم که با حمایتهای مالی و تسهیلات مناسب از سوی دولت و استاندار عزیز و همچنین مسئولان مربوطه، بتوانیم این نیازها را برآورده کنیم.
گلایه از جهاد کشاورزی هرمزگان
دادگر همچنین از جهاد کشاورزی هرمزگان گلایه کرد و افزود: “با وجود اهمیت پروژه و تأثیر آن بر تأمین امنیت غذایی استان، از جهاد کشاورزی نیز حمایت و هپچ همکاری لازم را دریافت نکردهایم. حتی با توجه به اهمیت احداث این پروژه سراغی از ما هم نگرفتند.وی گفت: گندمی که از زمین برداشت میشود حاوی مقدار زیادی ناخالصی است که تأثیر نامطلوبی روی کیفیت آرد و خواص نان میگذارد. به همین دلیل قبل از آسیاب کردن، این ناخالصیها باید جدا گردند که به این عملیات بوجاری و به دستگاهی که این عمل را انجام میدهد دستگاه بوجاری گفته میشود.
“در پایان، دادگر خاطر نشان کرد: با احداث این سیلوها و بهروزرسانی سیستمهای کارخانه، امیدواریم بتوانیم به تأمین امنیت غذایی کشور و استان کمک کرده باشیم و شاهد افتتاح این سیلوها به صورت رسمی در هفتههای آتی باشیم. گفتنی است، شرکت آرد مرواريد هرمزگان دارای واحد کنترل کیفی با استفاده از کارشناسان مجرب و تجهیزات فنی کارآمد است که زمینه ارتقاء کیفی محصولات تولیدی را فراهم میآورد. این واحد با نظارت بر جدا سازی و اختلاط گندمهای ورودی، زمینه را برای تولید محصولات متنوع فوق استانداردهای ملی فراهم میآورد.سیلو ۶۴ هزار تنی نگهداری و ذخیره سازی گندم در بابا غلام واقع در شهرک صنعتی شماره دو در مجاورت کارخانه آرد مروارید هرمزگان قرار دارد.
ثبت دیدگاه